Sony TV - ozvučení

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Ceceq 19. 3. 2020 19:15

Zdravím,
nyní v době karantén kvůli koronaviru bych rád posunul sledování TV na vyšší lvl a poslední co chybí je audio.

Nicméně co se týká ozvučení TV, jsem naprostý laik, takže se mnou prosím mějte trpělivost ;-)

Mám tv Sony Bravia KD-70XF8305 a PS4 Pro. TV používám na filmy/serialy přes Kodi (StreamCinema), Netflix, Youtube a samozřejmě hraní na PS4. Rád bych si filmy i ps užíval s 5.1 prostorovým zvukem ale nějak si nejsem jistý jak to napojit, co lze a co nelze.

V tuto chvíli jsem myslel, že bych pořídil něco low-cost, jako je:
https://www.alza.cz/sony-bdv-e2100-d438989.htm?o=1

Hlavním přehrávačem bude Kodi, které mám v TV s androidem a domácí kino by mělo sloužit pouze jako audio výstup z TV. Nejsem si ale jistý jestli bude funkční 5.1 a jestli mi TV "nezredukuje" audio jen na stereo. Nemáte někdo zkušenost?

Cílem je tedy propojit TV a PS4 s nějakým audio systémem, díky kterému si užiju 5.1 filmy/hry. Je to možné přes to domáci kino? Popř. jaké jsou jiné možnosti? Pokud možno za málo peněz, hodně muziky (strop 20k).

Předem díky za rady.
Ceceq
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ceceq 20. 3. 2020 08:57

Chvíli jsem ještě pátral a zamlouvájí se mi i tyto:
https://www.salonydenon.cz/cs/MM/Znacky ... IFI_MAX_SR

https://www.alza.cz/jbl-bar-5-1-cerna-d ... .htm#popis

Myslíte, že je to lepší volba?

Díky.
Ceceq
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod viking81 20. 3. 2020 10:26

Takze takto. K tomu prepojeniu, PS4 das do TV alebo do toho domaceho kina/soundbaru a soundbar/domace kino prepojis s TV. Zapojis to na HDMI ARC v TV. Cez ten vie posat spatne TV 5.1 zvuk (z kodi) do soundbaru/domaceho kina v kvalite DD alebo DTS. Mozes to potom spojit aj optikou za predpokladu ze kino/sound bar ma optical in. Kvalita zvuku je tam opat 5.1 DD alebo DTS. K samotnym zariadeniam. Vsetko je to skor kompromisne riesenie (to domace kino asi najviac). Netusim ako hraju a mal by si si ich najpr vypocut ale ten polk tu bol viac x odporucany ako fajn riesenie na domace kino ked nie je priestor alebo rozpocet. Kvalitne hrajuce domace kino, tak to by si musel zatlacit na rozpocet. Otazne je ako velke mas naroky.
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod neis 20. 3. 2020 11:13

Měl jsem ten polk magnifi max sr doma a vůbec nehraje špatně, spíše naopak. Hudba trpí klasickým neduhem soundbaru, kdy nevytváří dobrý stereo efekt, což se dá hodně výrazně kompenzovat zapnutím i zadních beden. Zvuk je i na vysokou hlasitost hodně čistý, basy hutné, ale takové valivé, což u filmu nevadí. Chromecast fungoval skvěle. Velmi pěkné zpracování i vzhled, jen subač slabota . Po zvukové stránce na soundbar opravdu spokojenost, ale bohužel jsem narazil na vadný kus a soundbar měl problémy s parovaním beden, takže už je pryč..
neis
Mírně pokročilý


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků