Jaký dac/amp k Audioquest Nighthawk Carbon?

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 5. 5. 2020 11:03

On ani Rendy nemusí pomoct, protože může od zvuku čekat něco jiného, i když jak ho znám, neřekl bych, že má až tak odlišné preference. Každopádně bych pátral po DAC/Ampu s hodně světlým projevem. Možná by to mohlo být AudioGD NFB 11.38, nebo NFB 11.28. Možná. Ale problém je, že se dá koupit krom Číny v Polsku, nebo ve Francii a nemusí taky sednout a vrácení už by možná nebylo taková sranda jako výrobek koupený u nás.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vla60 5. 5. 2020 17:16

houbičkar: toho jsem se také obávala, že se dozvím, i to, co nechci...Holt, budu muset informace třídit :-)

Pavel1976: do Prahy to mám dost z ruky, neměli tam komponenty od Bursonu, když jsem tam byla. Už jsem se dříve dívala na Burson Audio Playmate, má i USB-C vstup. O tom Soloist píšou, že je světlejší, ale nevím, jestli by z AQ NH pomohl vytáhnout středy.

Martas38: DragonFlaye jsem oba dříve zvažovala, ale právě i kvůli baterce zavrhla. A hlavně proto, že proti LGV30 mi toho např. se SennHD 600, 660S moc neudělal. Trochu čistší zvuk, ale malý výkon. I DAC/Amp od Pro-jectu ve stejné cenové třídě hrál o něco lépe.
Nevěděla jsem, že by je dobrý stolní zes. dokázal tak výrazně posunout, jak píšete. Škoda, pořád bych je brala raději než AQ.
Něco od GD Audio by mi mohlo sedět, ale není kde vyzkoušet. A s kupováním v zahraničí nemám zkušenost, do toho bych nešla.

S RendyG jsem se přes SZ spojila, Nighthawky nevlastnil a i pro něho je jejich projev příliš tmavý. SMSL SP200 jako transparentní zesilovač doporučuje.
vla60
Junior

Odeslat příspěvekod zarkow 5. 5. 2020 17:57

Když už tady padlo tolik variant, co nezávazně vyzkoušet Hypa 1?
zarkow
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 5. 5. 2020 18:02

Znovu opakuji, výborným DAC je Khadas tone board - za svou cenu 100 dolarů je to doslova poklad. Nicméně dragonfly red ve spojení s SMSL hraje taky skvěle (pro moje osobní preference a skladbu sluchátek možná i o fous lépe) a pokud je potřeba, člověk ho sbalí sebou na cesty. Jinak mám asi opravdu špatné uši, ale tvrdit, že červená vážky hraje podobně jako LG V30 (vlastnil jsem ho skoro rok, takže vím o čem mluvím) je teda hodně odvážné (bez urážky). V30 je špičkový hudební mobil, ale pouze v kategorii sluchátek s nízkými nároky na výkon (takže citlivé mobilní over-ear, nebo in-eary). Na velká sluchátka už sílu nemá a tam je dragonfly red někde jinde. S martas38 se tady určitě neshodneme, ale já budu dál tvrdit, že pro cestovní potřebu (ne nastálo doma) dokáže po nutnou dobu v pohodě uživit i náročné kousky ...
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tajnik 5. 5. 2020 18:19

vla60 píše: LGV30
Jaký je v tom hudební přehrávač? Equalizer by nepomohl?
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vla60 5. 5. 2020 18:54

Mám tam USB Audio Player.

-- 5. 5. 2020 20:07 --

hanysek3099 píše: výborným DAC je Khadas tone board - za svou cenu 100 dolarů je to doslova poklad. Nicméně dragonfly red ve spojení s SMSL hraje taky skvěle (pro moje osobní preference a skladbu sluchátek možná i o fous lépe) a pokud je potřeba, člověk ho sbalí sebou na cesty. Jinak mám asi opravdu špatné uši, ale tvrdit, že červená vážky hraje podobně jako LG V30 (vlastnil jsem ho skoro rok, takže vím o čem mluvím) je teda hodně odvážné (bez urážky). V30 je špičkový hudební mobil, ale pouze v kategorii sluchátek s nízkými nároky na výkon (takže citlivé mobilní over-ear, nebo in-eary). Na velká sluchátka už sílu nemá a tam je dragonfly red někde jinde. S martas38 se tady určitě neshodneme, ale já budu dál tvrdit, že pro cestovní potřebu (ne nastálo doma) dokáže po nutnou dobu v pohodě uživit i náročné kousky ...


Khadas tone board nemám v použitelné podobě k možnost vyzkoušet. Proč DF Red hraje nyní s SP200 o něco lépe?

Špatné uši a nedostatek zkušeností mám spíše já, proto hledám radu u těch zkušenějších. :-) Říkám jen, že pro mne DF Red hraje o něco čistěji a silněji, než LG. Ale Senn HD 600, 650...se mi na něm nelíbila vůbec. Byla zastřená, se závojem, jakoby přes deku. Na Mojo pro mě ještě hůře, moc hutný zvuk. Mrzelo mě to, chtěla jsem je původně koupit.
vla60
Junior

Odeslat příspěvekod tajnik 5. 5. 2020 19:12

Tam se tim equalizerem dá upravit charakteristika dost výrazně, když se vypne bit-perfect režim.
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vla60 5. 5. 2020 19:13

zarkow píše:Když už tady padlo tolik variant, co nezávazně vyzkoušet Hypa 1?


Psala jsem, že nemám ve svém okolí nikoho s tímto koníčkem. Takže o Hypě vím, ale nemám možnost vyzkoušet.
Navíc bych si vzhledově představovala asi něco menšího. S tím, že by k tomu časem asi přibyl nějaký menší dac, tak ať to není jako pěst na oko :-)

-- 5. 5. 2020 20:19 --

tajnik píše:Tam se tim equalizerem dá upravit charakteristika dost výrazně, když se vypne bit-perfect režim.


Chtěla bych spíše poslouchat bez EQ. Navíc, jak jsem uvedla, se ke všemu vracím po hodně dlouhé době a v podstatě začínám, takže spousta vašich diskuzí je pro mě španělská vesnice.

Chtěla jsem si jen koupit dobrá sluchátka, dobrý zesilovač a v klidu si poslouchat. :-)
vla60
Junior

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 5. 5. 2020 19:22

Vyzkoušej Magni Heresy a Magni 3+ v kombinaci s Modi 3 v Audigu.

Jinak, vlastnil jsem Nightowl a byly super v kombinaci s Arcam rHead.
Gustard A26 - Headamp GS-X Mini - Sennheiser HD 800
BabetakCZE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tajnik 5. 5. 2020 19:26

Taky většinou jedu radši bez EQ, ale ve stáří už uši nejsou tak fit, někdy je potřeba si pomoct, aby se mi to líbilo a bylo to tak, jak si to pamatuju z dřívějška...
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vla60 5. 5. 2020 19:41

BabetakCZE píše:Vyzkoušej Magni Heresy a Magni 3+ v kombinaci s Modi 3 v Audigu.

Jinak, vlastnil jsem Nightowl a byly super v kombinaci s Arcam rHead.


Magni 3 a Modi jsem poslouchala v Audigu v Praze, ale to jsem zase ještě neměla Nighthawky. Jsem od OL, takže Praha je pro mě dost mimo a v Brně z těchto věcí moc nemají, byla jsem tam už 2x.
Arcam rHead je ale spíš tmavší zesilovač? Nebylo to spolu už moc tmavé?

-- 5. 5. 2020 20:50 --

tajnik píše:Taky většinou jedu radši bez EQ, ale ve stáří už uši nejsou tak fit, někdy je potřeba si pomoct, aby se mi to líbilo a bylo to tak, jak si to pamatuju z dřívějška...


Tak ve stáří už nejsou fit nejen uši... :-)
Začínám mít obavu, jestli jsem po roce ježdění a shánění nekoupila pro mně přece jen nevhodná sluchátka.
Jenže na nic použitelného v dostupné cenové relaci jsem nenarazila. Sluchátka jsou vyrovnaná, na to, že jsou otevřená, mají dobré basy a pohodlí, komfort a provedení vynikající. Akorát jsou dost tmavá...
vla60
Junior

Odeslat příspěvekod tajnik 5. 5. 2020 20:02

vla60 píše:Psala jsem, že nemám ve svém okolí nikoho s tímto koníčkem. Takže o Hypě vím, ale nemám možnost vyzkoušet.
Navíc bych si vzhledově představovala asi něco menšího. S tím, že by k tomu časem asi přibyl nějaký menší dac, tak ať to není jako pěst na oko :-)

Co se vyzkoušení týče, na webu Custom Works, což je výrobce, je uvedeno:
"Nabízíme Vám k otestování na Vaší aparatuře putovní přístroj HYPA 1. V případě zájmu o nezávazné zapůjčení přístroje nás prosím neváhejte kontaktovat!"

-- 5. 5. 2020 21:50 --

Už na závěr, v recenzi na themasterswitch.com zdůrazňují, že se zesilovačem sluchátka velmi ožijí v celém rozsahu a že výměnou semišových náušníků za koženkové, které snad jsou také v balení, se výšky zdůrazní.
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 5. 5. 2020 21:01

S tím hodnocením lepší/horší je to složité. Neměl jsem možnost si poslechnout SMSL SP200 a obě DAC vedle sebe, takže porovnání dělám po paměti. Khadas Tone Board má z mého pohledu neutrální, extrémně čisté a jiskrné zvukové podání. Dragonfly Red je možná o něco energičtější a důraznější a SMSL SP200 mu přidá energii a sílu navíc, ale nezkresluje jeho typický zvukový charakter. Upřímně na prodej ho dávám jenom pro nedostatek času k plnému využití a pokud se mi ho nepodaří udat minimálně kolem 5000 Kč, tak si ho raději nechám - je příliš dobrý na to, abych ho prodával pod cenou.
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ramones 5. 5. 2020 22:02

Holka zlatá, ve své podstatě by ty zesilovače měly pouze zesilovat a né upravovat zvuk. Možná je problém opravdu ve sluchu, což je normální a adekvátní věku.
Zkoušela jsi některý z těchto dostupných testů ?:
https://www.youtube.com/results?search_ ... aring+test

Jestli nebudou výsledky k věku optimální, možná by to chtělo hledat zesilovač s korekcemi nebo opravdu využít EQ v mobilu, či playeru.
Nikdo nemládneme :-(
ramones
Junior

Odeslat příspěvekod vla60 5. 5. 2020 22:19

No, snad to s těma ušima nebude ještě tak zlé, i když úbytku výšek, co slyším, si samozřejmě všímám.
Hlavní problém je to, že sluchátka, která se mi líbila zvukově (Anandy, Grado RS2e), měla zase jiné problémy.
Proto mám sluchátka, která nejsou úplně podle mých představ a snažím se to korigovat zesilovačem.

-- 5. 5. 2020 23:26 --

tajnik píše:
Už na závěr, v recenzi na themasterswitch.com zdůrazňují, že se zesilovačem sluchátka velmi ožijí v celém rozsahu a že výměnou semišových náušníků za koženkové, které snad jsou také v balení, se výšky zdůrazní.


Koženkové náušníky už jsou tam nasazené z výroby. Já mám pocit, že mi tam chybí trochu i středy, že jsou zapuštěné.
vla60
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků