JVC LT-75VU83L nebo LG 75UM7110

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod petison 11. 5. 2020 20:20

Zdravím , chtěl bych poprosit o radu. Rozhoduji se mezi JVC LT-75VU83L nebo LG 75UM7110. Která bude lepší ?
JVC ted zlevnili na cenu té LG, tak mne zaujala.Nemohu k ní najít žádný test.Díky .
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kvok 12. 5. 2020 00:36

JVC je vyráběno Vestelem, který na špičku nepatří. Nicméně z minulé modelové řady byl VU83L v podstatě nejvyšší model(VU93 byla stylovka jen v 65") a oproti UM7110, které je na spodu nabídky LG, nabízí široký barevný gamut a Dolby Vision. Taky je na něho (po registraci na webu značky) 42 měsíců záruka.
Orientačně se můžeš podívat na recenzi téhle toshiby: https://hdtvpolska.com/toshiba-55u7863d ... 25-tys-zl/ Tu vyrábí taky Vestel a měla by vycházet ze stejného základu. Samozřejmě informace o použitém panelu nebo naměřeném jasu či gamutu se vztáhnout na 75VU83L nedají, ale dá se podívat jak vypadá prostředí, jaké je nastavení obrazu (které je méně propracované oproti konkurenci), tonemapping u HDR apod.
kvok
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod petison 12. 5. 2020 14:25

Dík za info. Objednal jsem JVC. Napíšu pak poznatky.
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod petison 15. 5. 2020 21:09

Tak televize je doma. Dva dny již testuji. Po pravdě jsem čekal , že to bude obrazově o dost horší než má předchozí TV plazma Samsung a jsem mile překvapen kvalitou obrazu. Obraz je parádní. Pohrál jsem si s nastavením a jsem spokojený. Dokonce černá je fakt černá a podsvětlení rovnoměrné. Zdroj mám satelit Skylink a MMC. Za ty peníze super kino. Je to rozdíl 190cm oproti129 cm. Ovládání je svižné a menu celkem přehledné. Třídění kanálů jednoduché. Jediný mínus, že ovladač má u některých tlačítek tuhý chod.Hlavně ten středový kříž jde ztuha a cvakají. Ale to se dá vyřešit i apkou JVC přes telefon. Ovládat lze takto telefonem. Jen jsem se chtěl zeptat, zda je nutné udělat tovární nastavení po aktualizaci firmware. Udělal jsem dvě aktualizace co mi to nabídlo. Tovární nastavení ale nemůžu nikde v menu najít...
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kvok 15. 5. 2020 21:30

Někteří to tu doporučují, já jsem nikdy tovární nastavení po upgradu firmware nedělal, proč, pokud všechno funguje.
Naštěstí tahle TV má aplikaci Skylink Live TV, to vyšlo.
Každopádně jsem rád, že panuje spokojenost. Díky za zhodnocení.
Ještě když tak nezapomenout na registraci záruky: https://www.jvc-tv.cz/guarantee-42/
kvok
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod petison 16. 5. 2020 17:17

Tak jsem si pohrál ještě s nastavením obrazu a když tam pustím skylink v HD nějaký přírodní dokument, tak je obraz fantastickej. Naprostá spokojenost. Měl bych dotaz. Zjistil jsem , že na jednotlivých vstupech je potřeba nastavit obraz zvlášť. Než jsem na to přišel, tak mi bylo divný že na různých vstupech to není stejný. Beru to jako plus. U předchozí plazmy jsem to tak neměl. Je to tak i u jiných televizí, nebo to mají jen některé? A ještě dotaz co znamená back av ? Když dám volbu vstupů , tak se mi v seznamu vstupů objeví položka back av. Tato položka lze i deaktivovat. Díky.
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků