nespokojenost s Philips 58PUS7304 , řeším náhradu za jiný

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod maro2455 29. 5. 2020 10:39

roman2277 píše:Proč kupujete levné LCD TV? To radši nebudu mít TV žádnou.

To je tak dementni arogantni prispevek az to boli.
Vetsina lidi ma tv jen jako tv a ikdyz maji na uctu milion, tak za tv 30k nechteji a nemaji potrebu dat, protoze proc by meli. Ne kazdy je uchylny na dokonalou cernou a uz vubec ne kazdy kouka hlavne na zdroj 4k hdr film v totalni tme v noci..prave naopak. Tady na foru je vetsina lidi co se tim zabyva a 30k za tv da, protoze to chce nebo si tu cenu vnitrne obhaji vzhledem k prinosum co mu ta dana tv muze dat. Ale 95% lidi mimo toto forum to absolutne neresi..a ani by potencial drahe tv dost mozna nevyuzili
maro2455
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 29. 5. 2020 11:01

Spousta lidí i z mého okolí má TV jako kulisu, kde si pustí nějakou hudební stanici nebo zprávy apod. a při tom dělají jiné věci. Třeba až večer kouknou na seriál nebo film a na to jim obyčejná TV stačí s přehledem. Když chtějí filmový zážitek, jdou do kina.
Navíc obrazová i obsahová kvalita většiny pořadů je tristní a to klidně můžete mít 300 stanic.
Takže díky za širokou nabídku od obyčejných levných TV až po ty nejdražší pro opravdové fajnšmekry. Trh si sám řekne po čem touží.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 29. 5. 2020 12:14

Jsou lidé, kteří ale hrozně touží po dokonalém obrazu, do kapsy hluboko nemají, ale přesto řeší nákup poměrně levných modelů. Nakonec zjistí, že jim tyto nevyhovují. Což je chyba.

Bohužel platí, že v rámci určité velikosti se při výrazném poklesu ceny už vybírá z méně obrazově zdařilých modelů. Jsou však výjimky, nebo občas stačí k ceně přihodit nějakou kačku a člověk se dostane do jiné dimenze.

Nebudeme si ale nalhávat. Jsou prostě lidé, kteří peněz moc nemají a nákupem TV výrazně zatíží rodinný rozpočet. Takový člověk skutečně nebude řešit nákup telky za třicítku, ale za co nejméně. Není nutné se obdobně nasměrovanému kupujícímu pošklebovat. Jen je vhodné ho upozornit na alternativní možnosti. Nechť se sám rozhodne. Určitě se najdou modely, které jsou obrazově i zvukově horší, přitom stojí na stejném cenovém schodku, jako jiné. Anebo přicházejí nové modely, starší jdou cenově dolů a tak jsou k mání za úplně jiné peníze, než před pár měsíci. Zde existuje výrazný cenový skok a i méně financemi disponující kupující, si nakonec může dopřát poměrně vysokou kvalitu.

Toto fórum není fórem pro bohaté, ale fórem pro jakéhokoliv slušného tazatele a slušného rádce. Že se více radí dražší modely je naprosto běžné a nevidím v tom zádrhel. Kdo by nechtěl jezdit ve Ferrari, Porsche, Mercedesu, BMW?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod takyjamam 29. 5. 2020 16:05

Přesně, jak tu všichni teď píšete, tak to je, tak se lidé rozhodují, co mají koupit. No a model 7304, rozhodně není špatná tv, jak tu někteří píší. Má své mouchy, tak jako každý jiný výrobek, nic není dokonalého. Proto jsem dal ten odkaz na video, na tak hnusný obraz, jak tu někdo popisuje a nevím, co by se mu dalo tak vyčítat. Ano, je to nějaké demo v hdr, ale obraz je prostě na dost vysoké úrovni a ani v hd a i v sd ten obraz vůbec není takový, jak tu někteří popisují.
takyjamam
Junior

Odeslat příspěvekod kobukson 29. 5. 2020 19:33

Ahoj, docela koukám, kam se debata zvrhla. Určitě nesouhlasím s názorem - než levná tv, tak raději žádná -ono každé zboží má svého kupce a každý očekává něco jiného. Já patřím, do skupiny lidí, kteří nechtějí za bednu zbytečně utrácet. Nicméně hledal jsem přístroj, který bude splňovat určitá kritéria. A není to jen o černé barvě. Na Philips jsem nemohl vyladit ani barvu pleti. Rád fotím a vyvážení bíle-reálná pleťová barva je pro mě základ. Můj starý LCD Samsung "ksichty" zvládal na výbornou. Philips je tónuje do hněda... Add. ukázkové video z youtube- krásný obraz. Však já také zmínil, že blu-ray nebo stažené filmy MKW formátu byly ok. problém nastal při produkci z IPTV. I v HD vysílání měla TV problém se staršími filmy. A hokej z osmdesátých let byl ze vzdálenosti 2.5 metrů nekoukatelný... V obchodě jsme různé tv vyzkoušeli s běžným programem ČT a přehráli stejný film v horší kvalitě z disku. Philips v kategorii do 18000kč vedl. Ale propastný rozdíl ve kvalitě obrazu nastal u zmíněné Sony a u oled LG. Byť LG byla mimo rozpočet, nakonec jsem ji vzal. Důvod byl také ten, že ji ve wordlu měli zlevněnou na 25000kč...po týdnu užívání jsem z TV stále nadšený a neměnil bych. Právě horší kvalita filmu z běžného vysílání je příjemně koukatelná. Kdyby toto dávala levnější TV, neměl bych potřebu zbytečně investovat (samozřejmě rozdíl 9000kč musí být někde vidět) . A na závěr- myslím, že je úplně jedno, kolik kdo chce za TV dát a pokud se slušně zeptá, měl by dostat slušnou odpověď. Na tomto fóru jsem vždy dostal zajímavé a dobré rady, doufám, že to tak bude pokračovat i nadále a nebudeme se do sebe navážet. Mějte se fajn, hlavně zdraví a úsměv na rtech:)
kobukson
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 29. 5. 2020 21:00

Rozhodující je, že sis dokázal vybrat. Nejhorší je zůstat u TV, která prostě nesedí a sedět nikdy nebude. A je jedno, kolik stála.

Bohužel máš pravdu, že někdy telky nejsou schopny akceptovat, byť ne zcela špatný signál z IPTV, anebo interního tuneru. Prostě ho předkládají hůře, než by mohly. Proč? Ptejte se výrobců. Kdo kupuje TV, měl si vždy projít nejhorší videa, která tam bude běžněji pouštět. UHD HDR demo v prodejně je skutečně k ničemu.

Philips má výhodu Ambilightu, který část neduhů překryje. Bohužel se mně dlouhodoběji zdá, že na tom dost staví. A není to dobře.

Samozřejmě zcela nelze porovnat sedmičkovou řadu Philips LCD a proti ní postavit OLED. OLED je cenově jinde a měl by umět nabídnout víc.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků