Audio k TV do paneláku. AV přijímač + 3.0

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bruco 20. 6. 2020 20:50

Pekny posun, z 35 na 66. Radsej dalej nepocuvaj. :-)
bruco
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 21. 6. 2020 07:10

Dobrý zvuk se dá pořídit i o dost levněji, jen to chce najít správnou konfiguraci receiveru a beden.
Taky by měla být s každými reproduktory provedena nová kalibrace celého systému.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod longie 21. 6. 2020 09:26

Kdyby nevadil bazar, tak bych doporucil tyto bedny.
https://elektro.bazos.cz/inzerat/121161 ... le-114.php

Tady mas o nich recenzi.

https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... amond-11-4

Sam z vlastni zkusenosti mohu doporucit a najdou se tu i dalsi uzivatele, kteri by se mnou urcite souhlasili.
Ta cena je paradni, k tomu si das ten svuj vybranej AV receiver (17tis) a centr koupis novy, ktery stoji cca 5,5tis a ses v tom za krasnych 37,5tis.
A rikam ti, ze budes naprosto spokojeny.
Ale jestli je tva penezenka svolna, tak bez do Focalu :-)
longie
Junior

Odeslat příspěvekod viking81 21. 6. 2020 10:22

Ta cena je luxusná..Wharfy 11.4 sú výborné bedne..neutrálne a myslím ze ich môžeš sparovat s akýmkoľvek avr alebo stereo zosikom. Sám ich používam len v stereo režime aj na filmy a max spokojnosť. Mal som aj 5.1 a center mi nechýba. S dialogmi problém nemavam a aj keď to nie su extra nabasovane bedne, tak som občas prekvapený ako pekne hlboko vedia ísť..
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod moonII 21. 6. 2020 15:42

Díky za další typy. Rád bych určitě ještě navštívil další studio, abych trochu více naposlouchal, hlavně ted bych měl už i nějakou představu co čekat od zkoušky :-) Mohli by jste mi doporučit nějaké dobré studio v Praze? Ideaálně od centra směrem na Jižní město (Praha 1, 2, 3, 4, 10, 11).

Nechci skončit jen u pár poslechnutých značek, ale rád bych zkusil i jiné doporučované jak v tomto vláknu, tak i v jiných. Přeci jen to co se mi líbilo je hodně už přes rozpočet a úplně tolik jsem do toho nechtěl dát.
moonII
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anton12345 21. 6. 2020 17:28

Skus tie MA, co som postoval:
https://www.htpshop.cz/reprosoustavy/mo ... -bronze-5/
Mas to na Prahe 10.
Philips 65OLED806
Denon AVR-X4200W, Dali Opticon 5, Dali Opticon 1, Dali Opticon Vokal, Dali SUB E-9F
Marantz NA6006, WD My Cloud, Google Home Mini
Logitech Harmony 950
YouTube Premium, Netflix, HBO Max, SkyShowtime
anton12345
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Leops 22. 6. 2020 07:53

Nevím jestli jsou všechny, ale je jich dost.
https://www.hifiroom.cz/hifi-studia/praha/
Leops
Junior

Odeslat příspěvekod sozi 26. 6. 2020 10:17

Uz sme to tu niekolkokrat riesili, preco je na filmy lepsie 3.0 ako 2.0. Tombas to tu uz trochu nadskrkol, ze AVR si zvuk spracuje a rozdeli do tolkych kanalov, kolko je pripojenych. Ale ten center je dolezity aj z ineho dovodu. Hudba 2.0 sa pocuva z posluchoveho miesta, v strede, medzi L / P repro. Ale film pozerate cela rodina a nemozte vsetci sediet na sebe v strede medzi repro. Takze pri 2.0 ten kto bude sediet blizsie pri repro, nebude pocut dialogy a hlavny dej filmu zo stredu TV ale neprirodzene z repro jemu blizsieho. Co sa nestane ked, mas 3.0 zostavu. Mozes pohodlne lezat na gauci, zena vedla vo fotelke... ucho mat aj pol metra za ciarou repra, ale vsetky dialogy a vsetok dej z obrazovky budes pocut odtial, odkial to aj ma byt - zo stredu TV. Ale ako Tombas pise, treba si vybrat dobre L / P repro a hlavne nepodcenit center. Ten je v kine totiz rovnako dolezity ako L / P. Vo filme je ide z neho najviac informacii. L / P su v kine len efekty a preberaju vacsinou aj funkciu SUB, nakolko center vacsinou nie je az taky objemny, aby isiel tak nizko ako dokazu stlpiky okolo. Dolezite je kupit ich vsetky 3 naraz, aby boli z rovnakej serie, aby cele zvukove pole vpredu bolo homogenne. Aby si necitil, ze ked prejde auto z prava do lava, inac bude zniet v L / P a inac v C.
sozi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 26. 6. 2020 11:19

"Aby si necitil, ze ked prejde auto z prava do lava, inac bude zniet v L / P a inac v C"
Prostě aby zprava nevjíždělo Porsche a zleva neodjížděl trabant (zvukově). :D

Pravda je, že poslech hudby a ozvučení domácího kina jsou dvě velmi odlišné oblasti pro výběr a instalaci zvukového systému. Použití jen jednoho pro oba účely je vždy kompromisem. V případě využití z 95% na filmy není co řešit, jen ta absence zadních repro je zvukové zmrzačení celého systému a tzv. jízda na dvojku ze šesti možných kvaltů.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod moonII 3. 7. 2020 14:53

Tak se mi po delší době povedlo dostat do studia, kde byla možnost poslechnout Wharfy 11.4. Musím říct, že zněly dobře. Odzkoušeno na Onkyo a Marantz a lépe mi k nim seděl Marantz. Pak jsem vedle toho zkusil ještě Wharfy Reva 3. Taky zněly skvěle. Ty bych mohl mít případně za 28k Kč jako výprodejový kusy z poslechového studia. Jediné trochu mínus proti nim je barva a to červená, ne že by se úplně nehodila :) Reciever bych viděl k tomu od Marantz
moonII
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod moonII 15. 7. 2020 13:49

Chtel bych se jeste zeptat na rozdil mezi Marantz nr1710 a sr5014. Je v nich nejaky zasadni rozdil, je ta sr5014 kvalitativne vyse? Ktery z tech dvou by jste doporucili.
moonII
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod moonII 2. 8. 2020 19:37

Zdravim po delsi dobe. Trosku jsem se jeste pidil co poridit a v jednom studiu mi nasadili brouka do hlavy. Mozna bych dokazal udelat konfiguraci 5.0, ale nevim jestli to neni blbost. Udajne AV reciever od Yamahy umi bezdratove pripojit repro. Problem je, ze lze takto pripojit jenom repro od Yamahy MusicCast20. Tak nevim jestli to neni blbost mit zadni repro nevalne kvality a ve predu kvalitni repro Warfedale. Nebudou to ty zadni trochu vic degradovat zvuk? Diky za pripadny nazor.
moonII
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 3. 8. 2020 08:40

Ideální je samozřejmě mít celou sestavu reprosoustav ve stejné kvalitě a pokud možno identické, takto byl koneckonců zamýšlen systém Dolby Digital od začátku (a všechny jeho další vývojové stupně). Nicméně pořád jsou z hlediska prostorového zvuku lepší "nějaké" reproduktory, než žádné. Charakter zvuku bude určitě odlišný, ale jsou to efektové reprosoustavy a tak by to nemuselo až tak vadit. Díky kalibraci zvuku v AVR bude možné alespoň hlasitost a zpoždění nastavit optimálně a prostorový dojem bude určitě lepší než jen s předními 3.0 nebo 3.1.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod moonII 3. 8. 2020 11:17

Vim, ze idealni by bylo mit vsechno z jedne serie. Ale bohuzel uadni nemizu mit umisteny trvale. Budou se vyndavat a uklizet a predstava, ze bych musel pokazdy lezt k AVR a zapojovat kabel neni uplne nejlepsi vyhlidka. Ledaze nych v AVR nechal zapojeny kabel a vzdy jen natahl za sedacku a postavil repro.

Kdyz by jsme se pobavili o konkretnim AVR tak koukam po Yamaha rx v685. Pripadne nejaky z rady A, tam koukam po a880, ale nedokazi posoudit zda je to vyrazny posun oproti v685.
moonII
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Houbičkar 3. 8. 2020 12:58

Tak me by hrozne zajimal pokus, kdyby posluchači pres očka spadla nejaká handra a mel by behem libovolného akčňáku uhadnout, jestli vzadu hrají efektové repro stejné značky či dokonce stejné série. Tak nějak bych vsadil asi ledasco, ze "pokusný králík" pozná akurát tak prd. Pokud něco nemohu porovnávat v reálném čase s něčím jiným, lepším, horším, budu většinou spokojen s tím, co pořídím....pokud nejde vyloženě o průser.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků