Panasonic TX-65GZ950 nebo LG OLED 65B9?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz






Odeslat příspěvekod MgX 20. 6. 2020 15:44

Volvo XC70 píše:Už jsem to malinko opravil, místo Cool 1 mám nyní Normal. Teplejší barvy už byly moc nepřirozené. Nemám rád, když je obraz "přebarvený", chci aby se co nejvíce podobal skutečnosti co do barvy i do jasu a kontrastu. Je to ale pochopitelně dle mých očí, někdo to může vidět jinak.

Když se přechází ze staršího televizoru, bývá to boj. Myslím, že postupuješ vhodně a správně. U nových televizorů, se bude jednat vždy o změnu. Někdy více, někdy méně akceptovatelnou. Tak jako tak si uživatel musí zvyknout, případně zasáhnout do předvoleb a obrazové parametry upraví.

Přesně chápu, alespoň se tak domnívám, Tvůj termín... „přebarvený“. Sám to mám podobně, jako kalimero73. Využívám THX režimy pro noc a den. Jen u některých sportovních akcí zvažuji přepnutí na jiný. Samozřejmě si vždycky nastavím pohybové vylepšení tak, aby vyhovovalo mým očím. Nesnáším drncání obrazu, ale nejsem příznivcem ani naprosté hladkonovely. Důležité je nezapomínat, že část úprav se dotkne/může dotknout jen určitých tunerů/vstupů. Pro další se tyto stejné zásahy (jestliže jsou žádoucí), musejí znovu nastavit.

Ono - do barevnosti a pocitu z ní zasahuje i jakási barevná plnost, která u starších TV nebyla. Naprosto jiná technologie zobrazení a samozřejmě, přesně jak jsi uváděl, ta černota černé. Rozdíl oproti IPS je dramatický. Oproti starší IPS LG až brutální. Vím o čem píšu, v rámci rodiny i takový televizor máme. A znám ho velmi dobře. Včetně jeho chuti vyzařovat více chladně.

Jsou lidé, kteří chladnější barvy volí pro pocitovou vyšší ostrost. U teplejších barev jim tyto přijdou objemnější, až příliš horké a pomyslně méně ostré. Někdo by možná napsal líně rozpité.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Volvo XC70 20. 6. 2020 17:28

Zkoušel jsem i ty THX režimy, ale není to pro mě stále nějak ono. Je hrozně těžké napsat, co mi vlastně na přednastavených režimech vadí, kdyby nebyla jiná možnost, určitě bych některý z nich zvolil, ale jak jsem psal výše, už to mám nějak poladěné a docela je to vyhovující. Jinak boj to je a ještě chvíli bude, ale jak jsi psal, necháme oči zvyknout a bude to OK. Já jsem používal u staré LG režim s nastaveným EKO a bylo to pro mě super. U Panáku jsem to zkoušel taky, ale už to v kombinaci s tou černou bylo moc tmavé. Jinak mám nastaven senzor okolního světla na zapnuto, takže mi to samo s ubývajícím světlem v místnosti ztmavuje. Já mám rád nastaven 1 režim pokud možno pro většinu sledování, nebaví mě stále přepínat režimy dle toho, co vlastně sleduji. Ohledně toho přebarvení také záleží, jaký signál do TV leze, ale to je jasné.
Ještě trochu bojuji s tou filmovou plynulostí, zkoušel jsem u IFC rozmazání na 5 a plynulost na 1 a stále to nějak není ono. No nic, nikdo mě nehoní, je na to čas.
Volvo XC70
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 20. 6. 2020 19:44

Důležité je si vše v klidu a pohodě odzkoušet. Jakmile něco nebude sedět, napiš. Určitě někdo poradí, pomůže. (Následné případně uložené změny ale dělat pouze částečné. Tak jak jsme si psali.)

Vůbec nemusíš řešit, že Ti THX režim nesedí. Když jsem viděl, že přecházíš z LG IPS, bylo to prostě vždy radikálně jiné. Mohli jste jít opět do LG IPS, ale i tak by přišlo na rozčarování ze změny. Dovolím si tvrdit, že ohledně pohody pro sledování byl Panasonic výborná volba. Myslím, že po měsíci a půl aktivnějšího sledování TV budete úplně někde jinde v posouzení stavu a porovnání s minulostí. Jestli se na TV dívá i nějaká žena (manželka, máti, sestra...) ať Ti ona zkusí popsat, jak obraz vnímá. Ženy někdy dokáží dobře popsat zažívanou realitu a jde pak lépe pomoct, poradit.

Typicky u Panasonic OLED si dosti často vypínám automatiku podsvícení a využívám právě změnu profilů THX.

Chápu, že nemáš potřebu měnit dva/tři obrazové režimy. Problém je trochu u nových kvalitních zobrazovadel. Ony nejsou ochotny popřít nekvalitu díla. Dokonce při správném nastavení zaznamenávají zkušení uživatelé i přeslechy u BD. U filmů, které dobře znají, jen z méně kvalitních TV. Ne každý ale vidí vše, respektive vše mu vadí a překáží. A kdo nechce vidět - musí štelovat.

Ad IFC... ono záleží co máš jak kde nastaveno. Třeba taková redukce šumu občas umí udělat změnu pro pozorovatele, právě při aktivních dopočtech. Jestli se Ti to zdá málo plynulé, zkus třebas 7/3.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Duke650 22. 7. 2020 11:37

Duke650 píše:Ahoj, jdu si pro radu :-)
Mám jednu z posledních plazmových (55” Viera VT60) a nastal čas na upgrade, bude to 65GZ950.
Dotaz: má smysl pár týdnů/měsíců počkat a doufat, že ceny slezou na 45, nebo nečekat a brát za 50 dokud ještě jsou?
Děkuji

Odpovím si sám :-)
Objednal jsem 65GZ1000 za 47 a pro sichr i nový CI modul tak jsem fakt zvědavý
https://www.czc.cz/technisat-dekodovaci ... 25/produkt
Kvůli HBO GO jsem do poslední chvíle váhal, zda nevzít raději LG, ale co už, když tak si pustím HBO z notebooku přes HDMI
FiiO K9 Pro_FiiO M11 Pro_Questyle QP1R
DCA AEON RT_Oppo PM-3_JH Angie_Tansio Mirai TSMR-3 Pro
TRUTHEAR x Crinacle Zero:Red_MOONDROP x Crinacle DUSK
TEAC NT-505>Lyngdorf RP-1>TEAC AP-505>KEF R700
Panasonic 65GZ1000>Yamaha YSP-2200
Duke650
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod takeshii 22. 7. 2020 14:58

To Panasonic fakt nepodporuje HBO GO? Alebo HBO nepodporuje Panasonic?
takeshii
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tony70 22. 7. 2020 19:38

"To Panasonic fakt nepodporuje HBO GO? Alebo HBO nepodporuje Panasonic?"

Ne! Dokonce ani kávu ti neuvaří! Bohužel ten šmejd neumí nic jiného, než pouhou reprodukci špičkového obrazu ...
Home cinema : OLED PANASONIC TX-65JZ2000E * Ultra HD Blu-Ray PANASONIC DP-UB9000EGK * PANASONIC SA-BX500EG-K * 4 x PANASONIC SB-PF800E-M * 3 x PANASONIC SB-PS800E-M * PANASONIC SB-WA800E-M *
Music : TECHNICS SC-A600 * TECHNICS SB-C600
Tony70
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martas38 22. 7. 2020 20:13

Tak reprodukci špičkového obrazu dnes umí spousta TV. Ty s androidem a nebo WebOS mají i aplikaci na HBO GO. A co se týče výroby OLED panelů, tak jeden prsten, pardon LG vládne všem...
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 22. 7. 2020 20:45

Ani dnes neumí špičkově reprodukovat obraz spousta TV. To jen lidé mají nízké nároky, které jim postačují ke spokojenosti.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martas38 22. 7. 2020 21:06

Tomu docela věřím a tak nějak cítím, že jsem ten případ. Dostal jsem nabídku na kalibraci svojí TV a byli jsme se podívat i u člověka, který měl tu kalibraci udělanou. Mně ten obraz přišel tak nějak normální a nepřišlo mně adekvátní za to dávat těch 6 tisíc, kolik byla komplet cena kalibrace i s cestou a manželce se zdály barvy neatraktivní, dle jejích slov "vyblitý".
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 22. 7. 2020 21:16

MgX píše:Ani dnes neumí špičkově reprodukovat obraz spousta TV. To jen lidé mají nízké nároky, které jim postačují ke spokojenosti.

a doplním... a někteří výrobci toho zneužívají. A tak si místo 100Hz LCD za cenu, která u nich kdysi byla již velmi příznivá, dnes kupujeme 50Hz. A tak si stále někteří nejsou schopni doladit barvy ani v jednom z profilů, a nejsou schopni vyhnout se vylepšovátkům, které mohou ovlivnit lidské zdraví. Nejsou schopni překontrolovat kvalitu podsvícení... Prostě jedou tam, kde jim to dav dovolí.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků