riddle píše:Ahoj, pokud ti mohu poradit tak si nastav zobrazení na profil film. Je to nejvěrnější barevný profil tomu jak by to mělo být. Jinak pokud by jsi chtěl obraz opravdu dotáhnout na další level, tak budeš muset LG kalibrovat. Podívej se do tématu měření obrazovek. B9 je tam popsána.
Díky
Díky za tip, zkoušel jsem to včera a vypadá to dobře, ovšem asi hodně záleží na zdroji. U klasického TV vysílání, mi to občas přišlo takové mdlé, ale jakmile jsem zkusil nahodit něco kvalitnějšího na YouTube nebo z NASu, tak to samozřejmě bylo lepší. Přijde mi, že ten profil má barvy posunuté do teplých tónů - což je fajn a lépe se na to kouká, navíc saturace mi přijde trošku stažená oproti třeba standardu - ten je ještě celkem v pohodě aspoň na to klasické TV vysílání. Co mi přijde strašné je ten profil živý nebo jak se jmenuje - strašně přesaturované, přesvícené, ztrácí se mi tam detaily. No budu ještě chvilku zkoušet, ale pro kvalitní obsah zatím jasně vede režim Kino. Je tam ještě Kino - doma, ale tam jsem zatím nepoznal moc rozdíl.
Jaká je logika nastavování toho profilu? Je potřeba to nastavit per aplikace (YouTube, Netflix, DLNA streaming) nebo per TV kanál? Včera jak jsem měnil zdroje a zkoušel, tak jsem to vlastně pořád musel měnit.
martas38 píše:Ale tipnu si, že šrouby jsou tak M5, nebo M6. A bacha, pokud máš na stojanu vodováhu, tak se jí neřiď, je tam snad křivě nalisovaná, použil jsem normální velkou vodováhu.
Koupil jsem jak M5, tak M6. Vyzkouším, které budou pasovat. Délka stejná jako staré šrouby. U držáku byly M8 a pokud tam byly i jiné, tak už nevím, kde jsou, protože držák mám na stěně 9 let. Ještě se opotím při věšení na zeď.
martas38 píše:TV určitě připoj kabelem, wifi na 4K HDR nestíhá a pohlídej si, aby síťové prvky byly na 1Gb (což dnes vesměs všechno je).
Mám teď doma půjčený nějaký router, tak ani nevím jaký wifi standard zvládá, musím zjistit. Domácí síť mám na gigabitu. Doufám, že mě nebude brzdit připojení od providera. Mám pouze wifi (5 GHz) a je to tuším 20 Mbit.
Ještě bych se zeptal na HDMI kabel. Plánuji připojit AV/stereo zesilovač přes který chci hnát zvuk do reproduktorů - pouze přední sloupy. Je potřeba koupit nějaký nový kabel, který umí HDMI 2.1 nebo mi stačí nějaký starší? Mám kabel domá pár let, tak teď z hlavy nevím jestli umí HDMI 1.4 nebo něco podobného. Protože repro mám pouze přední sloupové, plánuji že TV bude do zesilovače posílat pouze stereo (audio výstup nakonfiguruju jako PCM) a navíc stereo zesilovače nemají dekodéry pro prostorové formáty.