iBasso dx160 vs Shanling M6 vs Fiio M11 (pro)

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 8. 9. 2020 14:30

Pak ti zůstává ve hře i ta M11. A pokud platí i to PRO v názvu vlákna, zkus určitě i je a zkusil bych i AK SR15. Občas bývá v akci.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod blackwhit 16. 9. 2020 13:05

Tak jsem si byl poslechnout iBasso dx160, Fiio M11 a vazky (red i cobalt) a jsem z toho volaky zmeteny.

Nejlip mi znelo iBasso, i kdyz jsem si chvilemi rikal, ze basu je az dost, ale ten jejich system - to je hole peklo. Nepamatuju si zarizeni, kde bych psal na klavesnici a pismena dojizdela s 2s zpozdenim.
U m11 byl system sviznejsi, ale i v tiche mistnosti jsem daval hlasitost na ca 85/100, abych poradne slysel, to u iBassa jsem byl na 60 uplne spokojenej.

Ovladat pak rovnou iphone s pripojenou vazkou byl uplnej balzam na nervy pak, ale zase nevim, jestli bych uplne kousnul jeste dalsi adapter k tomu... navic, jak se ovlada hlasitost primo na telefonu, jsou to strasny skoky v hlasitosti...
blackwhit
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 16. 9. 2020 13:42

U klávesnice DX160 mám prodlevu dvě desetiny vteřiny než se zapne, vlastní psaní mě přijde v pohodě, nijak mě to neomezuje. Ale možná je to tím, že u Tidalu mám vesměs všechno co mě zajímá v My Collection, případné playlisty apod tvořím na PC a skoro klávesnici nepoužívám. Na rychlost systému DX160 se dost nadává, ale mě to nijak výrazně nevadí. Někomu to samozřejmě vadit může. Taky bude záležet co všechno je nainstalováno, spuštěno. Jinak bych samozřejmě byl raději za zařízení bez Androidu, ale s Tidalem offline toho moc na dobré zvukové úrovni bez Androidu není, vlastně asi vůbec nic. Ale s tím, že by DX160 slušelo výkonnější železo samozřejmě naprosto souhlasím.
Co se hlasitosti týče, dá se DX160 přepnout na vyšší zesílení a je to naprosto běžná funkce, dá se předpokládat, že M11 ji má taky. Pokud není vysoký šum, myslím, že na hlasitosti 85/100 by i tak nic nemělo vadit, krom pocitu nedostatku "rezervy"
Basy se dají ovlivňovat u DX 160 digitálními filtry (nejedná se o ekvalizér). Nemění to ani tak množství, jako spíš impakt a rychlost basu. Je to věc vlastního převodníku, dost možná to nabízí i M11. Nejseš první kdo si stěžuje na přebasovanost. Já to teda nepostřehl, mám rád hutnější zvuk, ale bude to samozřejmě i párováním se sluchátky.
Co se DragonFly týče, DX160 i M11 mají podle mě lepší zvuk. Opět to ale bude dost subjektivní. Hlavní nevýhody vážky vidím v té drátařině v kapse, připojení k mobilu a hlavně v tom, že citelně žere baterku mobilu. Dále u jabka podpora flacu jen v aplikacích třetích stran s dostáváním takové hudby do telefonu přes kdo ví jaké webové rozhraní. Pro mě by takové zařízení mělo význam jako převodník k notebooku pro poslech po večerech na služební cestě například. Ale k tomu bych spíš využil daleko lepší Mojo a úplně nejspíš ten DAP. Opět samozřejmě záleží na vkusu toho kterého soudruha.
Za mě slabé stránky DX160 jeho velikost. Je to prostě cihla, byť z dané kategorie jedna z nejmenších. Dál elektronické pazvuky při komunikující wifi a současně zapnutém displeji (ale to jen s hodně citlivými sluchátky, s běžnými to člověk nepostřehne). Slabší procesor bych dal až na třetí místo. No a samozřejmě ten Android. Nic bohužel není dokonalé. Mít tak DAP o velikosti a zvuku Chord Mojo s Tidalem offline, byl bych spokojený.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod iceman27 16. 9. 2020 13:59

Jen pro info, M11 má hlasitost rozdělenou ne na 100 ale 120 "kroků", takže to spíš bylo 85 ze 120.
A samozřejmě lze přepínat mezi nižším a vyšším ziskem (zesílením).
HeadAmp Gilmore Lite mk2, Polaris, Audio-Technica ATH-R70x, Sennheiser HD 58X Jubilee, Meze 99 Classic, Philips X2HR, Audio Technica ATH-MSR7, Sony wh-1000xm3.
FiiO M11, FiiO E12 Mont Blanc.
iceman27
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod blackwhit 16. 9. 2020 14:05

Dik za reakci, jak jsem psal, ve finale mi zvuk s mymi sluchatky na ibassu prisel nejlepsi. U Fiia jde presne o tu rezervu, myslim, ze Orivetti jsou lehky k rozhejbani, takze jsem tu hlasitost cekal nekde kolem 60 jako na ibassu...

-- 16. 9. 2020 15:06 --

iceman27 píše:Jen pro info, M11 má hlasitost rozdělenou ne na 100 ale 120 "kroků", takže to spíš bylo 85 ze 120.
A samozřejmě lze přepínat mezi nižším a vyšším ziskem (zesílením).


Aha, to me nenapadlo... takze ve finale +- stejna hlasitost jako na ibassu...
blackwhit
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 16. 9. 2020 14:26

Orivetti Basic, tak ty jsou asi přebasovaný na všem, ne? Měl jsem je, ale tam je to opravdu jen o tom basu a výšky jsou docela uřízlé. Myslím, že k DAPům této třídy by se hodily lepší sluchátka. Ale proti gustu... Ale co se týče dopadu na výsledný zvuk, tak je lepší investovat větší peníze do konce řetězce (sluchátek) než do zbytku.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod blackwhit 16. 9. 2020 15:31

To urcite souhlas, orivetti jsou jen na zacatek...;-)
blackwhit
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod blackwhit 23. 9. 2020 14:22

tak abych to uzavrel, od kolegy z fora jsem vzal ibasso dx160 a prikoupil jsem sluchatka ibasso IT00. Zatím jsem spokojenej, jen mi prijde, ze se prehravac rychle vybiji, ale streamuju, takze to asi dava smysl. V porovnani s Oriveti se zvuk jakoby rozjasnil, ale stale si zachovava dost basu, takze velka spokojenost. Co je na Oriveti (pro me) jedinecne, jsou rozmery a pohodli. Po nasazeni o nich prakticky nevim a jsou temer polovicni nez iBasso... Ted uz jen vybrat nejaka overear sluchatka na rock / metal na doma a jsem spokojenej! :-) diky vsem za nazory...
Marantz PM7000N -> Bowers & Wilkins 606 Anniversary Edition

iPhone -> Apple Airpods Pro 2022
blackwhit
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 24. 9. 2020 21:19

martas38 píše:Šum slyším pouze s extrémně citlivými Campfire Solaris (s těmi šumí i Chord Mojo a to jsem taky s jinými sluchátky nepostřehl) a není to nijak rušivé, je to slyšet mezi skladbami. S jinými sluchátky nic slyšet není. Co máš za sluchátka? S 99% sluchátek nic slyšet nebudeš.
introvert: je to nějaký EMI šum, který je u DX160 nepatrně slyšet při zaplém displeji pokud komunikuje wifi. Pokud wifi nejede, je to totálně černé mrtvé pozadí.
Dá se tam nainstalovat Lurker mod a pak je to bez šumu.

Spotify nebo Tidal na DX160, Audiosense T800, vypnutý displej. To rušení je slyšet v pauzách mezi skladbami, i ve skladbách samotných - v tichých pasážích. Nejde o šum, ale spíše o jakési cvrlikání, někdy šum připomínající. Rušení se nevyskytuje pořád, někdy ano, jindy zase ne. Při přehrávání skladeb Mango Playerem rušení slyšet není.

Lurker mod - díval jsem se na to, autor nikde neuvádí, že dojde ke zlepšení zvuku, pouze se domnívá, že by nemělo dojít k jeho zhoršení. Dále to označuje jako beta verzi, protože mod netestovalo dost testerů. Takže s tím modem je spojeno pár pikantních otázek - co když to rušení neodstraní ? No, to by ještě nebylo tak hrozné, je tam mnoho jiných pozitiv, ale co když v průběhu instalace přístroj zatuhne, a už se nehne ? Přeci jen jde o deset tisíc Kč ... Nebo i kdyby se instalace povedla, a já chtěl DX160 za rok reklamovat, co se stane, až prodejce Audigo zjistí, že je tam jakýsi mod ? Tak promiňte, tím jste bohužel přišel o záruku, je nám líto a nashledanou .. ?
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 25. 9. 2020 05:34

V Lurker modu ke snížení těch ruchů dojde. Pokud nabootuješ do Mango OS, tak tam není prakticky vůbec a zvuk je lepší než v Android OS (bohužel v Mango OS není Tidal, nebo Spotify). Lurker potlačuje některé procesy, které mohou rušení způsobovat.
Já jsem Lurker instaloval metodou z SD karty a stejným způsobem to jde i vrátit zpět. Není to flash jiné ROM, ale pouze dohrání některých věcí. Podle mě o záruku nepřijdeš, není nic poznat. Na head-fi se někdo z iBassa vyjadřoval, že o záruku ze strany iBassa nepřijdeš, jak jsou na tom české eshopy netuším, ale pochybuju, že to někdo bude po této stránce zkoumat.
Lurker tam má i postupy, co dělat v případě vytuhnutí.
Mimochodem jednou z výhod Lurkera je, že tam máš hned Google Play.
Ale uznávám, že ten šum je těžká slabina tohoto stroje, byť s T800 ho nevnímám. Ale to bude asi tím, že s T800 poslouchám venku, kde je vyplá wifi.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 25. 9. 2020 07:16

V Lurker modu ke snížení těch ruchů dojde. Pokud nabootuješ do Mango OS, tak tam není prakticky vůbec a zvuk je lepší než v Android OS (bohužel v Mango OS není Tidal, nebo Spotify).
...
Mimochodem jednou z výhod Lurkera je, že tam máš hned Google Play.

Tak to nechápu .. pokud mám Google Play, můžu si přece Spotify a Tidal nainstalovat, ne? Měl jsem naopak zato, že díky Lurker modu si budu moci nainstalovat vždy jejich poslední verzi ?
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 25. 9. 2020 10:10

Lurker mod umožňuje nastartovat buď do klasického androidu, vypadá to úplně stejně jak android bez Lurker modu, akorát je tam Google play plus ještě pár dalších utilit a nebo umožňuje nastartovat do Mango OS, kdy je tam pouze přehrávač Mango, má trošku jiný vzhled než Mango v androidu a vůbec se z tama do androidu nedostaneš, jedině až zase po restartu. Prostě to pak vypadá jako hloupý přehrávač pouze s Mango playerem. Ale je tam lepší zvuk a nejsou tam ty ruchy. Už se chápeme? Vždycky při vypínání ti tam naskočí okýnko, jestli restartovat/vypnout a nebo přepnout do druhého modu - android, nebo Mango OS.
Zkrátka Lurker ti tam vytvoří dva operační systémy, klasický android, který by měl být nějak optimalizovaný a Mango OS - systém pouze s přehrávačem, který neumožňuje nic jiného.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 25. 9. 2020 10:29

Jo, už se chápeme. Díky :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod blackwhit 25. 9. 2020 14:08

Dneska asi vyzkousim, dle popisu by to melo zlepsovat i vydrz, ktera mi prijde nizka a mel by se i zrychlit system...
blackwhit
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 25. 9. 2020 16:14

Vyzkoušej a poreferuj, prosím. Dnes jedu už několik hodin na DX160 (Spotify, Tidal) se Sennheiser HD 600, symetrický stříbrný kabel. Po nějakém rušení ani stopy. A výdrž mi taky přijde dost nízká ..
introvert
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků