Ozvučenie spálne

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Dado71615 5. 10. 2020 12:44

Dobrý deň, chcel by som do spálne stereo zostavu na počúvanie TIDALu aj v MQA. Počúvať sa bude hlavne večer a teda určite nebudem využívať maximálnu možnú hlasitosť, skôr to bude také relax počúvanie. Rozloženie izby je na obrázku aj s popisom. Počúvam všetko od tvrdého rocku cez balady až po pop. Doteraz som používal Fostex PM0.4d a zvukovú kartu ASUS Xonar Essence STX II a chcel by som to posunúť ďalej. Cenovo si to predstavujem do max 1500 eur. Čím menej tým lepšie :D pri reproduktoroch som aj za bazár ale elektroniku by som mal radšej aj so zárukou. Moje hľadanie skončilo zatiaľ takto:

Bluesound Powernode 2i V2
http://www.pphifi.cz/component/element/ ... IyaSB2MiJd

Pachoaudio Stealth Midi
https://elektro.bazos.sk/inzerat/116289 ... h-midi.php

+ káble do 100 eur

Reproduktory som nepočul, len som si o nich našiel nejaké info na inom fóre kde ich chválili, samozrejme pred kúpou by som si ich chcel vypočuť pretože mám rád ak je frekvenčná odozva vyrovnaná a nechcel by som aby bolo niečoho príliš a po čase by mi na nich začalo niečo vadiť. Ak s nimi má niekto skúsenosti bol by som veľmi rád aby mi popísal ich charakter.

Ďakujem za rady.
Přílohy
Izba.jpg
Približné rozloženie: Vľavo je vstavaná skriňa, v strede posteľ (za posteľou pod stropom sú dve obdĺžnikové okná) a vpravo stolík s PC, pred posteľou sa nachádza TV na stene, reproduktory by som chcel umiestniť na poličky vedľa TV
Dado71615
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 5. 10. 2020 13:42

Až to budeš mít tak napiš, jestli poznáš přínos MQA. Moc bych se u takového poslechu divil kdyby ano.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 5. 10. 2020 16:17

To je šílené, jak šla ta cena nahoru. Já kupoval loni v prosinci Powernode 2i (bez V2) za 16 tis.
Rozdíl mezi CD kvalitou a MQA je prakticky neznatelný, dokonce bych řekl, že některá CD hrají o fous lépe, ale MQA je o něčem trochu jiném, jsou tady o tom samostatné diskuse.

Dnes, s přihlédnutím k pořizovací ceně PN V2 a zkušenosti s MQA, bych s největší pravděpodobností zvažoval koupi klasického stereo receiveru. TV se dá připojit i přes optiku a ten výběr je trochu širší a cena určitě příjemnější.
Výběr reprosoustav je už vyloženě věcí osobního vkusu, hledal bych ty s vyšší citlivostí a vhodné i pro tichý poslech.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dado71615 5. 10. 2020 18:46

MQA som chcel len pre to že keď už je to na TIDALe dostupné tak nech už to využijem a čo sa týka pripojenie s TV to vôbec nepotrebujem ide mi hlavne o TIDAL a prehrávanie z NAS, TV slúži v izbe skôr ako lampa :-D
Dado71615
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 5. 10. 2020 19:41

Já neslyším prakticky žádné rozdíly s in-earama. A u repro bych to nepoznal stoprocentně. Taky jsem si myslel, že slyším trávu růst, ale zjišťuju, že CD kvalita mně stačí víc než dostatečně. Zkus si udělat tady ty testy:
http://abx.digitalfeed.net
A zjistíš, že není až taková sranda poznat mp3 320 od flac 16/44,1 A jsou tam i testy CD vs hi-res a to je ještě daleko těžší.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Yiakubou 5. 10. 2020 20:47

Repro bude urcite kvalitni. Kvalitni menice, ozvucnice, no tezko za ty prachy najdes neco lepsiho. Otazka ovsem je, jak to bude hrat v poslechovem prostoru. Nevyhodou bazaru totiz je, ze asi tezko budes mit moznost vyzkouset si to doma pred koupi. V tomto pripade to muze byt kamen urazu, predpokladam ze akustika v te loznici bude dost naprd. Take pises, ze repro planujes dat na policky k TV naproti posteli - no nevim jake policky planujes, ale tohle je za me na poradne masivni stojany a umisteni tak min. 15-20cm od zdi a jeste vic od rohu. Aby pak vubec sli otevirat ty dvere...

MQA opravdu neres. Pri mem vyberu jsem uvazoval jako ty - proc to nevyuzit, kdyz to Tidal nabizi. Nakonec ale prijdes na to, ze mnohem dulezitejsi nez format je vyber kvalitni nahravky / vydani a je pak jedno, jestli to je v CD kvalite, MQA, DSD, nebo jakemkoliv jinem hi-res formatu. I MP3 udelane z kvalitni nahravky bude znit lepe, nez MQA z mene kvalitni nahravky a mnohem lepe, nez MQA z total ***** nahravky, kterych je na Tidalu spousta. Proto jak pise Tombas, bych se na Powernode vyprdnul. Ja na nej koukal jeste kdyz stal kolem 20 tisic nekdy v kvetnu. Za 25 mi to prijde uz jako uplny nesmysl. Naopak za trochu mene se da sehnat treba Yamaha R-N803, ktera za me hrala o tridu lepe. V kvetnu to bylo za 25, ted koukam se da sehnat i za 22. Ale urcite se najdou i dalsi alternativy. Ten Powernode ja takovy kompaktni, pekny, lifestylovy, ale zvukove to na me bylo prilis digitalni. Az si rikam, ze nejake trochu lepsi chi-fi zesilovace za par set eur na tom budou zvukove podobne, ne-li lepe.

Dalsim moznym resenim pak muze byt pouze integrovany zesilovac (klidne bazar) a streaming pres nejake reseni zalozene na Raspberry Pi, coz vyjde na par tisic. Ja si poridil Marantz PM7000N, ktery hraje jeste o tridu (mozna dve?) lepe nez ta Yamaha, protoze ze streamingu pres Raspberry Pi jsem mel obavy, ze to bude slozite atd... No nakonec jsem z Marantzu odboural streaming i DAC a ted uz koukam jen po int. zesilovaci, kterym bych ho nahradil, protoze tyto dve funkcionality uz prakticky vubec nevyuziju. Kdybych to vedel na zacatku, usetrim, ale to je pro tento konicek dost typicke. To jen pro zvazeni, abys pripadne zbytecne neutracel za nejake all-in-one reseni.
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 5. 10. 2020 22:05

Trochu se Powernode zastanu a nejen proto, že ho mám a mám ho dobrých 10 měsíců naposlouchaný. Ten zvuk je bez debat výborný, ale velmi záleží na tom, s jakými reprosoustavami ho spáruješ. Pokud by zůstal ve výběru, jednoznačně doporučuji repro vybírat jen poslechem přímo na PN 2i, protože se dá velmi snadno šlápnout vedle.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dado71615 7. 10. 2020 06:46

Ďakujem všetkým za rady, najlepšie bude keď si pôjdem napočúvať aspoň tie zosilňovače či mi to MQA za to stojí a reproduktory uvidím možno sa mi niečo zapáči aj na predajniach a vyberiem odtiaľ. Keď nie tak
skúsim tie bazárové a budem dúfať že mi sadnú :-D
Dado71615
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků