[recenze] Meze Empyrean

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod sarga 20. 6. 2020 12:42

Meze-ho gauč na sluchátka. Již brzy. :lol: :tleskani
Přílohy
11259734.png
QP1R,MojoPoly,Tidal,Roon
sudekl@seznam.cz
sarga
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zino333 20. 6. 2020 12:47

sarga píše:Meze-ho gauč na sluchátka. Již brzy. :lol: :tleskani

Iba dve poznámky:
1) Nechcem vidieť ten prach vnútri spodnej mušle.
2) Čo s káblom? Znovu odpájať?
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Houbičkar 20. 6. 2020 14:21

A jeste myslet na to, aby se visící mušle s tou ležící pravidelně prostřídávaly. Kde udělali soudruzi z Rumunska chybu? Nic se neděje, Meze jsou výstředníci, zajímavá designovka.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sarga 20. 6. 2020 15:22

Jo, jo, je to nesmysl. On ten kabel by tam snad ani nemusel překážet, ale kvůli prachu raději stojan s uzavřením mušlí.
QP1R,MojoPoly,Tidal,Roon
sudekl@seznam.cz
sarga
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MHOE 20. 6. 2020 18:40

Jaký stojan na sluchátka byste doporučili, narazili jste někdy na něco opravdu praktického?

Na těch, které jsem doposud viděl, mi na první pohled obvykle vadila hrozba opotřebení hlavového mostu a/nebo náušníků vlivem tíhy sluchátek či příliš širokého těla stojanu. Taky mi přijde, že ne vždy se myslí na to, že sluchátka k sobě obvykle mají připojen kabel.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 20. 6. 2020 23:19

Já si koupil dva dřevěné tu https://www.etsy.com/shop/HollossyWoodw ... d=16568400 a vypadají parádně, vyrobeno v Maďarsku.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zino333 21. 6. 2020 08:47

Empyreany skladujem v originál kufríku. Taže zakaždým keď ich chcem počúvať, tak odpájam a pripájam kábel. Ak tak urobili kufrík, predpokladám, že s tým rátali. LCD-2C mám povesené za kovovú časť hlavového mosta na niečom takomto: https://www.thomann.de/gb/millenium_hea ... hanger.htm
Pričom teda kožená časť nie je namáhaná a do náušníkov vkladám aj pôvodnú penovú výplň a teda mimo používania nie sú namáhané a stláčané ani náušníky.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sarga 21. 6. 2020 16:00

Já je skladuji v kufříku, s kabely do kříže. Neodpojuji je. Nedovedu si to ani představit, při mém zraku,dennodenně zapojovat. Hlavu mám podle mě celkem velkou, tak na kolíku mám rozteč 10mm. To je míra, kdy sluchátka do kufříku v pohodě vklouznou. Možná i 15mm by ještě šlo, ale už to nejde tak snadno. Konstrukčně jsou dělaná na velké hlavy.
zino333 Nezkoušel jsi prohodit aftermarket kabel Meze s tím z Audeze LCD-2C? Trošku se prý dosáhne změny na výškách. Já už to s X-kama nestihl porovnat.
Obrázek
QP1R,MojoPoly,Tidal,Roon
sudekl@seznam.cz
sarga
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zino333 21. 6. 2020 18:48

sarga píše:zino333 Nezkoušel jsi prohodit aftermarket kabel Meze s tím z Audeze LCD-2C? Trošku se prý dosáhne změny na výškách. Já už to s X-kama nestihl porovnat.

Jasné že skúšal. S Meze káblom sú trochu svetlejšie, to bolo počuť hneď. Skúsim to ale viac porovnať. Veľmi som to neskúmal. Nezdalo sa mi ale že išlo o zásadný rozdiel.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod haweckO 18. 7. 2020 15:14

zino333 píše:Jeden krátky poznatok k Empyrean. Tie slúchadlá môže človek hrať fakt stupídne nahlas a ani náznak skreslenia alebo limitu. Neviem či toto bola správna kúpa pre môj hluch. :-[

s týmto tvrdením môžem iba súhlasiť, aj keď tam pravdepodobne dochádza k určitému skresleniu, ale to je tak minimálne, že pre ľudské ucho je nepočutelné
====

tak v krátkosti teda (ak sa to dá tak nazvať):

Empyreany mi prišli ako brand-new dňa 13.5.2020,
po vybalení som ich počúval zhruba hodinu, no pravdupovediac som bol z nich mierne sklamaný, pretože zvukovo nehrali o moc lepšie ako moje uzatvorené Ether C Flow, tak som ich zavesil späť na stojan s tým, že na druhý deň ich skúsim znova. Takto to pokračovalo niekoľko dní, až naraz prišiel ten zlom. Zhruba po 20 hodinách hrania sa ich zvukový charakter začal meniť, lepšie povedané začal rásť, prekvitať, no proste zdokonalovať sa. Pravdupovediac teraz iné slúchadlá ani nepočúvam, len sem tam si zoberiem FH7 in-eari na von.
Taktiež som sa po zhruba po 26 hodinách rozhodol pre upgrade káblu (na Forza Claire HPC mk2), ktorý takisto pomohol trochu zlepšiť zvuk.
Musím ale povedať, že od začiatku som si zapisoval časovú dľžku mojich počúvaní, aby som vedel ako sa budú Empy vyvíjať, preto poznám tieto presné údaje.

Náušníky používam oboje a vždy si ich po nejakom dlhšom čase vymením, aby mi slúchadlá neprišli stereotypné, ale pravdupovediac na tých alcantarových majú Empy viacej nahraté.
Momentálne majú nahraté okolo 67 hodín, a pretože sa zvuk už ďalej nijako nemení, tak už končím so zapisovaním mojich listening sessions. Ak by sa zvuková charakteristika do budúca ešte zmenila, tak to tu určite opomeniem.

Keby som mal vypichnúť jednu vec na nich, tak by to bol Bass, resp. freq. pásmo od 200Hz nadol, to je pre moje uši proste Magnificent. Musím ale povedať že toto pásmo majú Empy celkom zvýraznené (hlavne s koženými náušníkmi), čiže ak niekto hľadá vyrovnanú frekvenčnú charakteristiku, tak sa musí poobzerať niekde inde. Mne osobne sa raz za čas stane (hlavne pri songoch s 808 bass-ami a pri hlasitosti vyššej ako bežne počúvam) že si na svojom RME ADI-2 DACu nastavím túto frekvenciu o 0.5 až 1db nižšie.
A ešte jednu vec vypichnem, a to že pri počúvaní na nízkej hlasitosti (tak ale nepočúvam nikdy, iba keď si nasadím na hlavu slúchadlá a idem si vybrať album na počúvanie a chcem si nastaviť finálnu hlasitosť), tak stredy počujem oveľa menej ako ten bass. S postupným pridávanie hlasitosti, sa stredy zvyšujú rýchlejšie ako ten bass. Čiže keď už si nastavím požadovanú hlasitosť (čo nieje ani hlasno, ale ani potichu...proste aby som ich zvládol počúvať cca 2 hodiny bez toho aby ma potom bolela hlava), tak ten bass sa s tými stredmi vyrovná.

Celkovo sa mi tieto slúchadlá veľmi páčia, či už je to po stránke zvuku, dizajnu alebo komfortu.
Ak niekedy v budúcnosti budú ale predstavené najaké iné high-end slúchadlá, ktoré budú dbať aj na komfort, a nebudú vážiť viac ako 500g, tak ich pravdepodobne vyskúšam. Zatiaľ sa moja cesta skončila pri Empyreanoch.

Chcem ešte povedať že okrem Empyreanov som nikdy nepočul/nevlastnil iné otvorené high-end slúchadlá, teda okrem HD650 a Stax Lambda Nova Basic, MrSpeakers Ether C flow & Aeon Closed flow

toť zatím vše...dúfam že tu nebudem ukameňovaný za to, že do vlákna o Empyreanoch píšem ako sa mi veľmi páčia. ;-)
haweckO
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sarga 20. 7. 2020 17:32

haweck díky za dojmy.Stran náušníků.Sám už ani moc nerozlišuji, jestli tam mám kůži nebo alcantaru. Dokonce moje oblíbená kombinace s mojo/poly, je mnohokrát hraná na basovější kůži. A to by člověk řekl, že tmavší mojo k teplejšímu zvuku Empy, to nebude hrát..a hraje to s krásnou suverenitou.Taky vlastně ale díky Poly, který vytáhne mojo hodně vysoko, kde samo není ani náhodou. Můžu si jenom domýšlet, co teprve 2go udělá s Hugo 2. Tak nějak cítím, že oproštění se od počítače, zvuku jenom prospívá.
Taky na nich můžu mít asi tak 35 hodin a ten zvuk je už s více detaily, otevřenější, krásně jemný, vyšší hlasitost opravdu nevadí. Ten postřech se změnou středů a jinou hlasitostí vyzkouším, zajímavé.
Kombinace RME ADI-2 DAC je na foru Head-fi s Empy hodně oblíbená. Maximalisti jdou ještě dál a kombinují DAC ADI a na zesílení SPL Phonitor XE. Kombinace, která by si mohla rozumět. Anebo Benchmark HPA4, ten mám zase já hodně hluboko zavrtaný v hlavě.. :shock:
Ohledně kabelu. Ta Forza je taky dobrá varianta a je levnější jak origo. Taky na Forze nabízejí redukci z XLR na 6.5 mm. Když bych šel na nový kabel, asi bych šel do XLR varianty. Včera jsem četl stránky německých fandů a vynášejí krom jiného do nebes kabel AQVOX. Uživatel Twistie. Pro zajímavost zde odkaz.
https://www.open-end-music.de/vb3/forum ... ean/page65
QP1R,MojoPoly,Tidal,Roon
sudekl@seznam.cz
sarga
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod haweckO 23. 7. 2020 09:09

len este doplnim, ze ako zosilnovac nepouzivam vystup na RME, ale THX 789, alebo sporadicky elektronkovy Auris Nirvana...

tie zosilnovace co si opomenul vyzeraju fakt zaujmavo...sam som zvedavy na to aky velky rozdiel je medzi 789 a HPA4...
haweckO
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Houbičkar 23. 7. 2020 11:06

Me by prave zajimalo, jak velky pruser/nepruser je ten vystup primo z RME oproti tvym zesilovacum. Bezna sluchadla ala hd od senn, popr. Hifimany, beyer T1 2G uz takto zkousená byla, ale co na to drahota od rumunů? Určitě jsi to zkoušel.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod haweckO 25. 7. 2020 13:07

Naposledy keď som to testoval, tak to bolo zruba pred 5 mesiacmi, čiže už som si to dobre nepamätal, preto som to dnes otestoval nanovo.

Počúval som nasledovné songy (zdroj Tidal):
Ludovico Einaudi- Twice
Ludovico Einaudi - Song for Garvin
Hans Zimmer - Time
merHans Zimmer - Mombasa
Dame - 100ry

THX 789 má znatelne väčší priestor, trochu lepšiu separáciu nástrojov (o cca 20% navrch), a vierohodnejšie podanie nástrojov (klavír, husle). Taktiež v songu 100ry bolo jasne počuť lepšiu kontrolu nad sub-bassom/bassom.

RME ADI-2 DAC je fantastický D/A prevodník s veľkým množstvom nastavení za dobrú cenu, a práve preto som ho aj kupoval. Tá jeho zosilovacia časť, je tam podľa mňa ako taký bonus, kde ten IEM výstup je na vysokej úrovni. A treba ešte opomenúť na na high-gain, má tento vstavaný zosilňovač prekvapivo veľky výkon, moje náročné Ether C Flow rozohral bezproblémov.

Taktiež som dnes porovnával aj Empy vs Ether C Flow, a výsledok?
No proste Empy sú úplne iná liga. Dovolím si to prirovnať napr. ku autám od Mercedesu, kde ECF by boli ako E-čková trieda a Empy ako Maybach S trieda.
Preto už dlhšiu dobu dúfam, že Meze Audio príde aj s uzatvorenou verziou Empyreanov.
:-)
haweckO
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zino333 22. 10. 2020 20:26

Chcem oživiť toto vlákno.
Ako ste spokojný po nejakej dobe? :)
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků