Ox1997 píše:Já bych bral otevřený, nikdy jsem neměl možnost otevřený sluchátka někde slyšet, ale věřím, že to je uplně něco jiného. Akorát nechci rušit spolubydlící, proto volím uzavřený model, a pokud to bude něco podobného jak AT ath-avc500 jen lepšího, tak si určitě stěžovat nebudu.
Jde o to, co máš rád. Ty Beyerdynamic DT 770 Pro (já mám 80 Ohm) jsou prostě přebasovaná sluchátka. To se může někomu líbit, basů je dost, jsou úderné, takže pro cválající dusárny jako dělaná (zkoušel jsem je na Tidal se skladbami Smashing Pumpkins: Anno Satana a Spiritual Beggars: Wise As a Serpent). Super ! Jenže pak přišly na řadu další dvě skladby, a to Game of Thrones, Season 8: Main Title a The Rains of Castamere, a hned bylo jasné, že takto tedy ne, soudruzi

Obecně, model DT 880 Pro má lepší zvuk, basy tam jsou (což je zřetelné ve všech čtyřech skladbách), zvuk je hudebnější, jakoby šťavnatější, zvukový charakter nástrojů a hlasů je přesně takový, jaký bys chtěl. Což se teda rozhodně nedá říct o mnoha a mnoha sluchátkách. Někteří tvrdí, že 880-ky mají špičku v oblasti sykavek. Je to pravda, ale není to nic, kvůli čemu by se měl člověk znepokojovat, je to v pohodě. Daleko větším problémem je totiž kvalita nahrávek - již zmiňovaná skladba Anno Satana je toho bohužel příkladem, nebo třeba Susanne Vega: Headshots. DT 880 jsou polotevřená sluchátka, na zadním krytu mají velké množství dírek. To způsobuje, že mají širší zvukovou scénu oproti DT 770 (tam to hraje člověku jakoby víc “uvnitř hlavy”), ale taky z nich tou zadní stranou uniká zvuk do okolí. Pěkně jsem to osolil, a zkoumal, jak moc - sluchátka jsem si přiložil ke stehnu, které imitovalo mou hlavu

Ukázalo se, že ten rozdíl tam opravdu je, a že to může být možná zdrojem problémů pro dejme tomu spící lidi - je to jako by člověk měl puštěné rádio na malou hlasitost. DT 770 oproti tomu utlumí zvuk dost dobře.
-- 24. 10. 2020 21:13 --martas38 píše:BD nazývá DT880 polootevřenými, ale vůbec bych se nebál je nazvat otevřenýma. A na tom, že zbledly HD599 není nic divného. Dnes jsou 880 extrémně levné, ale ještě před nějakou dobou stály 8000Kč.
Souhlasím, držel jsem se výraziva výrobce. Ale i na pohled jde o něco jiného, než třeba Sennheiser HD 6xx, kde jsou ty otvory tak velké, že slovo “otevřená” se samo nabízí. Neslouží to totiž jen ke zvětšení hudební scény, ale jak se třeba u těch HD 6xx může člověk přesvědčit v parném létě, k lepšímu větrání uší, která se nepotí tak, jako u sluchátek uzavřených.
I když možná nemají DT 880 rozlišení a jiné parametry tak dobré jako některá jiná sluchátka, jde dle mého o velmi výhodnou koupi právě kvůli jejich nízké ceně.