Ozvucenie dielne

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod misinof 1. 12. 2020 23:25

Pozdravujem,

chcel by som poprosit o radu ohladom ozvucenia dielne. Priestor je cca 3x5m cenovo by som sa chcel zmestit do cca 150 Eur.
Pocuvat tam budem Spotify + radio. Spojenie cez bluetooth, airplay by bolo fajn ale v tejto cene asi nebude.

Zatial mam 3 alternativy, urcite budem uvazovat aj bazar:

- prenosny repro nieco ako JBL xtreme
- 2.1 aktivne repro
- 2.0 aktivne repro

Ak ma niekto dobry tip budem rad.

Dakujem
misinof
Junior

Odeslat příspěvekod Filmmaker 2. 12. 2020 00:21

Můj tip je Hama.

Koupil jsem do kuchyně pro podkres při vaření a hodně mile mě překvapilo, jak dobře to hraje. Plnohodnotný zvuk včetně slušného basu (na velikost a cenovku přístroje). Má integrovaný Spotify a internetový rádia podle přehledných kategorií včetně dobře fungujícího vyhledávání a možnosti tvořit vlastní seznamy. Nemá klasickou FM anténu, tzn. potřebuje wifi nebo bluetooth.

Samozřejmě možností je víc.
Filmmaker
Junior

Odeslat příspěvekod Houbičkar 2. 12. 2020 06:49

Před lety jsem vybiral prenosny reprak jako ty a nahodou narazil na mikrosystemek Panasonic pmx 250 (neco pres dva litry). Zvuk oproti těm přenosnejm blbinám zhruba o 100% lepší. Dodnes parkuje u děcek v pokoji. Radiosignál chytam na ten drátek naprosto čisťounce, bluetooth to ma (spotify pres mobil, tablet). Naprosta spokojenost. Na aktivy se v tý ceně vyprdni, budou šumět, ten Paňák - šum nula.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod misinof 2. 12. 2020 14:52

Dakujem za tipy.
Hama vyzera funkciami fajn ale skor by ma lakal ten mikro Panasonic hlavne kvoli zvuku. Co som nespomenul je, ze ide mi o co najlepsi zvuk, ktory sa da za tieto peniaze zohnat. Pri systeme 2.1 som mal na mysli nejaky system napr Logitech ktory sa bezne pouziva k PC. Toto bude sumiet tiez? Bude to zvukovo lepsie ako ten Panasonic alebo horsie?

Diky
misinof
Junior

Odeslat příspěvekod Houbičkar 2. 12. 2020 15:49

Od zítřka se otvíraj elektry, co jich jenom je. Zajdi a poslechni si všechny varianty. Tyhle modely (Paňáky, PC ozvučovače s hrombác bednou i bluetooth repráky) vedou v kdejakym "Oukeji" či Datartu. Paňák má navíc přednastavený žánrový equalizace, fm rádio a cd. U těch PC hovadin koukej hlavně, aby měly bluetooth.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod misinof 3. 12. 2020 23:38

Tak som teda skocil vypocut a popozerat nieco a tie systemy 2.1 maju sice fajn bas ale vysky stredy slabe. Panasonic je zvukovo lepsi ale prekvapila ma jeho velkost a obavam sa ze na tu miestnost to bude male.
Pohladal som este nejake moznosti a nasiel som Wavemaster Cube Neo pripadne Edifier R1700BT. Obidva 2.0 aj s BT, Wavemaster ma aj celkom dobre moznosti pripojenia (SW a optika). Nemate nahodou niekto s nimi skusenost?
Pripadne este dalsi typ ale to uz vobec netusim kde to moze skoncit kvalitativne - zosilovac Fosi Audio BT20A a k tomu zohnat bazar nejake regalovky okolo 100Eur.
misinof
Junior

Odeslat příspěvekod Houbičkar 4. 12. 2020 05:36

Ne, Paňák na místnost 15m² malej (málo výkonnej) neni. Jako, že by dělali mikrosystem v pohodě hrající jenom na hajzlu, jo? Zvukově pro svý potřeby ajtak nič lepšie nezoženieš. Teda za ty prachy určitě ne.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod misinof 4. 12. 2020 11:21

To sme sa len nepochopili. Ja som nemyslel ze bude na tu miestnost malo vykonny, vykonovo tu miestnost ozvuci s prehladom este aj mensi reproduktor. Ide skor o charakteristiku toho zvuku.
Ale to je uz individualne co komu viac vyhovuje.
misinof
Junior

Odeslat příspěvekod misinof 8. 12. 2020 00:02

Nemate niekto skusenost s AQ Tango 93? Cena je aktualne okolo 140 Eur, skombinoval by som to pripadne s tym Fosi Audio BT20A.

Dakujem
misinof
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků