Hisense H55U7A - nastavení, zkušenosti, tipy...

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod miso99 1. 12. 2020 16:46

luvadcz, vidis a to presne mne nejde pripojit, ani mi to nenajde tv a ked najde, tak to blbne a to video mi trha v 4k. Uz som v kontakte s podporou, poslali mi nejaku aktualizaciu, uvidime, ked nahodim.
miso99
Junior

Odeslat příspěvekod Baf13 1. 12. 2020 17:10

Po té aktualizaci udělej radši ten FACTORY RESET. Nic tím nezkaziš, ba právě naopak.
Baf13
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod miso99 1. 12. 2020 18:57

Baf13 Factory reset som urobil, nic sa nezmenilo, lenze vobec mi nejde urobit aktualizaciu. Podla navodu od hisense podpory. Vytiahnut tv z elektriky, potom vlozit usbcko, dlho drzat tlacidlo napajania, potom zapnut tv do elektriky, pricom tlacidlo stale drzat(popripade maly preklik) a malo by sa to spustit.
U mna sa ale nic nespusti, len sa zapne tv, uz som skusal 2 flashky. No a teraz babo rad.
miso99
Junior

Odeslat příspěvekod Baf13 1. 12. 2020 19:16

Nejde aktualizovat ani přes systém (aktualizace z USB)?

V tom případě to vypadá že je něco špatně a asi nezbude nic jiného než reklamace.
Baf13
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod miso99 1. 12. 2020 20:14

Najprv som skusal aj tak, hodilo mi tam, ze reboot, tv sa len restartoval, ale system zostal rovnaky, nic sa nezmenilo a na podpore mi povedali, ze tak to nemam robit. Tak ja neviem.
miso99
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 1. 12. 2020 20:23

miso99 píše:Baf13 Factory reset som urobil, nic sa nezmenilo, lenze vobec mi nejde urobit aktualizaciu. Podla navodu od hisense podpory. Vytiahnut tv z elektriky, potom vlozit usbcko, dlho drzat tlacidlo napajania, potom zapnut tv do elektriky, pricom tlacidlo stale drzat(popripade maly preklik) a malo by sa to spustit.
U mna sa ale nic nespusti, len sa zapne tv, uz som skusal 2 flashky. No a teraz babo rad.

Matně si vzpomínám, že jsem s někým na dálku řešil právě problém s aktualizací, který popisuješ. Bohužel si nepamatuji, jak vše dopadlo. Dovolím si jen pro úplnost nabídnout videa.

https://www.youtube.com/channel/UCZNadj ... MHes0epI_g
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod miso99 1. 12. 2020 21:46

Mgx, ano presne takto som to skusal, bohuzial sa ale nic nedeje, len sa zapne normalne tv, nabehne logo tv, systemu, ale netaha z flashky nic, ziadny update. Oni mi na podpore poslali presne tieto videa.
Ja som mal taku staru usb flashku, aj my chyby vypisovalo uz, ale nebol problem z nej tahat nieco, povedali mi, ze moze byt problem s tym, kupil som novu usb, ale nejde to aj tak podla toho videa vobec.
Predtym som tahal aktualizaciu z usb cez nastavenia tv, uz si nepamatam presne, ako to prebiehalo, to bolo niekedy okolo vianoc 2019.
Teraz som skusal aktualizaciu z usb v nastaveniach tv, napise: "Je k dispozicii aktualizacny balik. Chcete aktualizovat teraz?" A na vyber "neskor" a "reboot".
Dal som reboot, len sa restartovala tv, kratko to trvalo prilis na update. Verzia zostala ako po poslednej aktualizacii z toho minuleho roka J0919, tam sa nic nezmenilo.
Este som sa chcel opytat, predt tymito pokusmi som resetoval tv na tovarne nastavenia, zostala mi ale povodna verzia od posledneho update, tych minulych vianoc, nemala sa verzi vratit na tu z vyroby z maja 2018? Diiiky
miso99
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 1. 12. 2020 23:15

Jakmile proběhne update softwaru, tak ho obnovou atp. nevymažeš. Máš tam už stále tu novější verzi. Jedině kdybys udělal downgrade.

-- 1. 12. 2020 23:20 --

Zkus ještě zopakovat pokus s aktualizací. Když se nepovede, nechej flešku v TV, natvrdo ji vypni z elektřiny, ale při znovuzapojení nedrž žádné tlačítko na ovladači. Třeba se telka k aktualizačnímu souboru přihlásí sama.

Jen prosím dělej pouze to, co zvládneš, ať pak nemáš z experimentování a případného problému těžkou hlavu.
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod miso99 2. 12. 2020 17:43

MgX, zas taka lama niesom, nejde to ale nijako a tie problemy trvaju aj napriek viacerym aktualizaciam cely cas a ked tuto kolega pise, ze mu to nerobi,tak pochybujem, ze to spravi nejaka aktualizacia.
Tak som poziadal o technika, ma prist, budu ma kontaktovat.
Hadam to dobre dopadne.
miso99
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 2. 12. 2020 18:14

miso99 nejsem děd Vševěd, abych chápal, do jaké míry je kdo technicky zdatný, co ví a zná. Proto radím stylem, kterým radím... vždy více méně stejně a od základu. Jestliže s tím máš problém a nějak sem se Tě dotkl, omlouvám se, nebylo to úmyslem.

Samozřejmě... když něco nejede, nejjednodušší je zavolat servis, ať se postará a problém odstraní.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod miso99 2. 12. 2020 18:39

Mgx, nie cosi :D Ja som sa zasmial. Ja to chapem, treba polopatisticky vysvetlovat.
Ja som si cely cas myslel, ze nejake kompromisy za tu cenu budu, nejako som to toleroval, nemal som spatnu vazbu, alebo len malu, potom je tazko robit nejake zavery, ci je to proste kram, alebo len mam niekde chybu, ci je to na servis a pod.
Uz som sa ale nastval a napriklad az teraz kolega pise, ze to video, co som mu dal ako priklad mu ide bez problemov, ja som toto nevedel, keby to viem skor, uz aj volam technika ovela skor.
Tazko mi bolo urcit, co je chyba a co vlastnost.
Mea culpa.
Ja som vycerpal vsetky moznosti, co som s tym mohol urobit, preliezol som aj zahranicne fora, kde som natrafil tiez na mnozstvo uzivatelov, ktory maju velke problemy s touto tv, ale aky je to pomer ku vsetkym sa samozrejme nedozviem.
Tiez neviem, ako su na tom ine znacky a pod.
Proste aj teraz netaha to flashku, proste nebudem sa s tym uz zaoberat, uz som tomu venoval milion hodin, stacilo :D
Ja som mal ntb, tiez bol zasekany od vyroby, chodilo to po servisoch, nic nenasli, nervy som mal, nakoniec som to rozobral a konektor napajania bol nalomeny, vymenil som a no problem. Takze zas az take drevo niesom.:D
Ved som zvedavy, kedy kto pride a ako to dopadne. Snad k spokojnosti a budem mat konecne radost namiesto starosti s jednym onym, hranatym ;)
miso99
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 2. 12. 2020 19:55

Není uživatelovou povinností řešit problémy, které souvisí s HW, či SW problémem techniky. Od toho je servis. Takže je jasné, že každý má nějakou míru chuti si pomoct sám, nějakou hranici počtu hodin, co se tím bude zabývat.

Tebe jen poprosím, abys nám pak případně předal informace, v čem byl problém, co se měnilo/řešilo. Případně, jak technik dostal aktualizaci OS do televizoru, když to Tobě nejde.

Děkuji
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod miso99 2. 12. 2020 20:04

Samozrejme dam potom vediet. Diky za pomoc.
miso99
Junior

Odeslat příspěvekod miso99 4. 12. 2020 15:11

Takze, bol tu servisak, vymenil dosku, nic sa ale nezmenilo. Sam videl, ze nejde natiahnut ani aktualizaciu z flashky, ze videa sekaju atd. Povedal, ze problem je softwareovy a ze to bude urgovat.
Teraz neviem, co bude urgovat, ked tam ten update nejde dostat, alebo ako mam dalej postupovat.
miso99
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 4. 12. 2020 17:35

Tak to jsem nečekal. Po výměně desky mu to nesežere software? To je dost divoký. Jen teď lituji, že nemám někde poznamenané, jak se tehdy update softwaru v jednom Hisense dořešil. Protože se určitě nakonec do TV dostal. Jen si nevzpomínám na ten postup. V každém případě byl určitě trochu jiný, než oni píšou a mají ve videích.

Tobě díky za informaci. Jen poprosím o sepsání dalšího pokračování příběhu. To mě zajímá a myslím, že nejen mě.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků