Viem ako to blbo vyzerá, deň po ..., ale pán boh mi je svedkom, že som to písal už od piatej /17:00 hod./

, ale silvester ...
Pavlos-S píše:Marantz PM7000N je můj hlavní kandidát na výběr nového zesilovače. Dost často čtu, že není vhodný, respektive mu nesedí metal. Ale už jsem se nedočetl (nebo jsem to přehlédl) jak mu nesedí, nebo co mu vadí? Má málo basu, nebo jeho dost, je sice slyšet, ale není už tak cítit, že spodek je opravdu plný?
Úvodom k siličom od Marantzu, už hodne dávno možno 15 či viac rokov dozadu mi v štúdiu hovoril predavač, že Marantze sa nehodia na rock ani na nejakú inú rýchlu dynamickú hudbu, že im najviac sedí akustická hudba, vokály, pomalé skladby atď., odvtedy som pár Marantzov počul a po pravde som si žiadne nedostatky alebo obmedzenia rýchlosti, dynamiky zvuku nevšimol /pravda metal som nepočuval

/, pamätám sa, že dva krát siliče Marantz zahrali lepšie s rôznymi reprosustavami ako niekolko násobne drahšie /ale krajšie

/ McIntosh, žial viackrát sa mi podobné porovnanie nepodarilo zrealizovať

, ono keď čítaš napr. Březinovy recenze sú tam náznaky, alebo povedzme že diplomatické vyjadrenia, ktoré niekedy zmení /ak môže/ na explicitný opis zvuku a o 7000N sa veru vyjadroval, no veď posúď sám či sa tento gerät hodí na metal ...
" Zvuk PM7000N možná není takovým tím muskulaturním způsobem dramaticky dynamický, ale "Two Bass Hit" Dizzy Gilespieho ("Night in Tunisia" | 2006 | Bluebird | 82876 84866 2) byla živá a zvuk měl jiskru, výtečný timing a i když makrodynamická důraznost má své meze, na poměry třídy je Marantz dobrý i zde a nelze mu nic vytknout. " /s láskavým dovolením p. Březiny/, na záver ešte vyjadrenie jedného povedzme známeho, ktorý rád testuje siliče

, a kúpil si M 7000N, no hneď ho aj predal ďalej, citujem ho, " blato na basoch, mäkké basy, hnus ", tak nejak ... a má rád tvrdé basy mi povedal, chválil silič Arcam A 39, ktorý mu hrá s jeho SF Venere 2 najlepšie.
-- 1. 1. 2021 01:24 --Kto sa to tu vyzná v Tidale ?
Poprosím ak niekto viete, prečo tie Master nahravky si Yamaha CRX N470D prehráva v AAC a nie vo Flacu, a Hi-Fi nahrávky prehráva ako má vo Flacu, skúšal som aj zmeniť v nastaveniach --- streaming --- z Master na Hi-Fi a ... kua nepomohlo ...
Nie že by na tom nejak zvukovo záležalo, na tej vežičke sa aj tak nedá nič rozpoznať, ale z princípu ...
Mám aj iné otázky, ale asi až cez deň ...