Stereo síťový reciever (Yamaha R-N602 nebo Onkyo TX-8270)

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tihlous 15. 1. 2021 16:23

Jo, pravda, taky jsem to tu někde na fóru zaregistroval. Takže další argument proti. Kruci, bude se mně asi muset ta stříbrná začít líbit, čekat bůhví kolik týdnů nebo měsíců na černou se mně nechce, už teď po týdnu nefunkčnosti mám absťák...
tihlous
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod petison 15. 1. 2021 18:04

tihlous píše:Marantz mi byl nedoporučen kvůli spíš jemnýmu charakteru zvuku, což by na moje potřeby možná nebylo to pravý ořechový, štíhlý Onkyo/Pioneer by možná nemusel mít ten správnej drajv, takže zbyl Denon. No a jak na sviňu je černá všude vyprodaná, a když už někde je stříbrná, tak oproti tomu, co jsem viděl tak před 10 - 14 dnama, je všude o 3000 Kč dražší :-/. I Onkyo zdražilo mám pocit, co se děje?

Jemný charakter zvuku s méně basy má spíše Denon. Chce to poslechnout.
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tihlous 15. 1. 2021 18:25

Poslechnout teď bohužel nemám kde, leda objednat a případně vrátit, když mi to nebude vyhovovat. Jinak bych to samozřejmě udělal. A to o těch méně basech u Denonu slyším prvně od tebe, všude jinde se píše, že Denon má basů spíš víc a jsou trochu měkčí. Marantz by měl být spíš na "unplugged" muziku, na rock, metal, elektroniku moc ne - schází tomu "šťáva". Aspoň tak jsem to vyčetl. Různí lidi to ale možná vnímají různě, každej máme jiný preference a jiný uši, že... nevím, nemám toho naposlouchanýho tolik...
tihlous
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mila001 15. 1. 2021 22:28

Ten Marantz hraje velmi dobře a navíc nezabere tolik místa.
mila001
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anton12345 16. 1. 2021 07:35

Ja by som sa toho Marantza az tak "nebal". Ten charakter zvuku tam sice je, ale zavisi to aj od repro a myslim si, ze to nebude tak vyrazne a naviac, ty ani nebudes mat moznost priameho zrovnania s tym Denonom. Objednaj cez internet, potom to mozes pripadne vratit. Mozno by ti nakoniec nevyhovoval ani ten Denon...
Philips 65OLED806
Denon AVR-X4200W, Dali Opticon 5, Dali Opticon 1, Dali Opticon Vokal, Dali SUB E-9F
Marantz NA6006, WD My Cloud, Google Home Mini
Logitech Harmony 950
YouTube Premium, Netflix, HBO Max, SkyShowtime
anton12345
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tihlous 16. 1. 2021 20:10

Mozno by ti nakoniec nevyhovoval ani ten Denon...


S tím samozřejmě musím počítat, to není nikde napsaný, že mi zvuk musí vyhovovat. Bude to asi trochu loterie, přesto bych se spíš klonil k variantě té, že koupím toho Denona - aspoň teoreticky je větší šance, že pro moje uši a mnou oblíbený žánr bude vhodnější. A když fakt ne, tak ho vrátit můžu taky, že... Akorátže pak už budu asi v koncích, anebo budu muset pořešit i bedny, který k němu budou sedět víc než to, co mám teď doma. Blbý je, že si teď prostě nikde nic neposlechnu, navíc jak už jsem říkal, těch možností s HDMI je fakt minimum :-|. Uměl by někdo posoudit jak by se k tomu Denonu nebo Marantzu hodily bedny Canton Ergo, třeba model 92 nebo 900? Říkám si totiž, že bych i ty svoje bedny nahradil za něco trochu slušnějšího, a ačkoliv to neumím racionálně vysvětlit, z nějakýho důvodu se mi prostě líbí tyhle (a dle dostupných info zřejmě i slušně hrajou), a teď jde o to s čím budou hrát nejlíp :-)
tihlous
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Denkez 16. 1. 2021 23:22

Uměl by někdo posoudit jak by se k tomu Denonu nebo Marantzu hodily bedny Canton Ergo, třeba model 92 nebo 900? Říkám si totiž, že bych i ty svoje bedny nahradil za něco trochu slušnějšího, a ačkoliv to neumím racionálně vysvětlit, z nějakýho důvodu se mi prostě líbí tyhle (a dle dostupných info zřejmě i slušně hrajou), a teď jde o to s čím budou hrát nejlíp.

A proč by se nehodily? Proč by to spolu nemohlo zahrát?
Ono to tzv. "párování beden a zesilovače" se přeceňuje, v praxi to až tak kritické není.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 17. 1. 2021 11:13

Já měl doma několik zesilovačů a receiverů od Denonu a žádný mi zvukově nevyhovoval. Málo dynamiky a rozlišení. Možná vyšší modely budou OK. Zato Marantz i v nižších modelech hraje lépe pro mé ucho než Denon.
Polské recenze uživatelů Denona:
W czasie odsłuchu w salonie amplitunerów sieciowych Yamaha Rn 602, Rn 803 oraz Onkyo 8390, pracownik zaproponował też nowość Denon dra800h.
Niestety Denon pokazał się z najgorszej strony, brzmieniowo, obsługowo, jak i podejściem do klienta. DRA 800 h to niestety nic innego jak amplituner kinowy Denon avr x1500za 1600zł ,. Denon nie pokusił się o inny panel, tylna obudowę, ale pozostawił niestety nie naruszone wnętrze z taniego amplitunera kinowego (są zdjęcia obydwu w internecie) , beznadziejna sekcja przedwzmacniacza , słaby dźwięk w kwestii dynamiki, głębii itd. Denon stracił w moich oczach, dając też nazwę 800 sugerującą jakieś związki z tanim, ale jednak wzmacniaczem stereo pma 800, niestety jest gorzej, słaba wydajność i brzmienie skreślają go w tej cenie, dra 800 to nie pma 800... Za 1300zł może dla mniej zamożnych byłby jakimś wyborem, ale nie za 2300zł. Odsłuch na kolumnach Tannoy Revolution XT 6F, Dali opticon 6, POLK AUDIO RTIA1
Zalety
prawie amplituner stereo-denona
Wady
cena
jakość dźwięku
komponenty
wygląd
zasilanie/moc

Nieudana krzyżówka taniej kinówki denon 1500 w wersji stereo, przeniesiono wady, także te z steteofonicznego pma 720, 800 dodano funkcje sieciowe, sekcja video żywcem z kinowej 1500, pytam po co i czemu taka cena ? 1400 zł ok, ale 2300? Śmiech, yamaha 602, czy 803 były projektowane jako urządzenia stereo do wiernego grana muzyki na poziomie, a tu taka dwu kanałowa Denonowa kinówka, celowo nie piszę słowa stereofoniczna.
Zalety
wygląd
Wady
jakość dźwięku
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tihlous 30. 1. 2021 18:53

Tak po hodně dlouhým váhání, přemítání, čtení kde čeho na internetu i v nejzaprášenějších koutech hradních knihoven (přeháním) jsem objednal toho Denona DRA-800h. Přístroj novučký, krásně voněl po vybalení z krabice (miluju unboxing právě kvůli těm vůním nových strojů), zapojil, připojil, spustil... a začal se drbat za uchem. Herdek, to hraje jak z pr....plechové škatule 8-S. No, asi jak předchozí Onkyo bez kalibrace na pure audio režim. První dojem prostě byl "zítra to vracím", a šel jsem načučenej spat. Druhej den jsem ještě volal prodejci jestli je to jako to, co jsem měl čekat, nebo nějaká anomálie, celkem jsme s pánem povykládali, a začínaly ve mně hlodat pochybnosti jestli náhodou za tím nejsou třeba bedny, který třeba jsem si myslel, že jsou aspoň průměrný, ne-li nadprůměrný, ale ony třeba nejsou, protože Onkyo po kalibraci dohnalo všechny jejich nedostatky softwarově, což Denon samozřejmě nemůže. A přitom všichni básní jak ten Denon hraje slušně atd... Druhej den jsem to zase pustil, trochu si hrál s korekcema, poslouchal jsem chvilku to, chvilku tamto, a tak nějak se mi ten zvuk začínal snad líbit. Nevím proč, ani nevím jestli je to vůbec možný, ale připadalo mi jako by si ty bedny s Denonem nějak začaly "sedat" nebo co. Je možný, aby se zesilovač nějak "zahořel" a začal hrát líp? Bedny už zahořený jsou, ty už mám x let, kromě toho jsem je kupoval už jako použitý. Takže z původního záměru Denona poslat expres rekomando zpátky jsem nejspíš upustil, a spíš teď přemýšlím jestli ho někam nevezmu aby si zkusil zahrát s nějakýma jinýma bednama, o kterých se ví, že to nebude úplnej aušus, aby se teda projevilo kde je to slabý místo. Tak trochu spadeno aspoň podle očí mám na bazarový Canton Ergo, model 902 nebo 91 nebo něco v tom duchu, případně se mi zalíbily Indiana Line Tesi 561, no obecně něco s basreflexem dopředu, kvůli umístění v místnosti. A jestli to vyzkouším a bude to hrát citelně líp, tak holt budu muset zase utrácet O:-)
tihlous
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Denkez 30. 1. 2021 20:38

Je možný, aby se zesilovač nějak "zahořel" a začal hrát líp?
Ne, to není možné. A pokud se ti časem zdá, že sestava hraje lépe, tak je to tím, že si na ni zvykají tvé uši.
Jinak sám sis ověřil, že daleko největší vliv na kvalitu zvuku mají bedny a že se Onkyo TX-NR609 od Denonu DRA-800H kvalitou zvuku významně neliší, zdali vůbec.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tajnik 30. 1. 2021 21:43

Už to bylo zmiňováno jinde, ale máme tu i jiný názor, přímo od výrobce.
Návod k Ibasso dx 90, strana 4, informace k přiloženému kabelu:

Burn-in cable: Plug the burn-in cable into the PHONE out socket,
and keep playing music to burn-in the DX90. The burn-in process
helps the DX90's sound reach its full potential by forming the
capacitors and stabilizing the electronic components used.
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 30. 1. 2021 22:02

Kupoval jsem nové oboje, Denon i repro Elac Debut F5.2. Nevím co se zahořelo, ale nejspíš repro. Po cca 50h hraní jsem je musel posunout asi o 3cm dál od zdi. Basy začaly být plnější. Ovšem první dojem nebyl zklamání a ten rozdíl po záběhu není zase až tak markantní. Jinak mám jen nastavenou vzdálenost poslechu a korekce na 0. Ani nepoužívám funkci RESTORER.
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod petison 31. 1. 2021 16:46

Tak nové repro vždy změní charakter zvuku k lepšímu. U zesilovačů to neplatí.
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tihlous 31. 1. 2021 20:09

Jo, že se zahořujou repro, to vím, stejně tak sluchátka. U ostatní elektroniky nevím, proto se ptám. Asi si toho Denona nechám, po těch pár dnech, co ho mám už doma, jsem ho asi už tak nějak přijal nebo co :-). A Onkyo jsem zjistil, že úplně mrtvý není - narazil jsem na jakejsi speciální fígl, kdy se stisknutím a podržením prvního vstupu zleva (BD/DVD myslím) a pak současně vypínače ON/STANDBY dá vypnout HDMI deska, píše to "HDMI board USE/IGNORE". Takže když ji vypnu, tak analogový vstupy fungujou, i když pouze na režim direct nebo pure audio. A štve mě to, protože na tom Onkyu byl stejnak nejhezčí ten dvouřádkovej zelenej displej s červenýma symbolama různých formátů zvuku. Dycky mě bavilo po puštění filmu sledovat kterej červenej symbol se po chvíli rozsvítí :-) Takhle pěkně to žádnej jinej výrobce neumí...
tihlous
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martas38 31. 1. 2021 20:50

K DAPům iBasso se dřív přímo dodával zahořovací kabel, který se zapojil místo sluchátek.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků