SONY A8 ano/ne

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kraljan66 8. 1. 2021 09:37

Ahoj všem,

projížděl jsem forum, přímo k ¨této TV jsem nic nenašel a pokud někdo založil diskusi/dotaz zda tuto TV ano/ne; přešla diskuze a následná koupě k LG.
Jsem v situaci kdy jsem se rozhodl jít do OLED a proč zrovna tuto TV?

ANDROID = KODI.
Lepší výstup zvuku ze samotné TV.
Po PANAS. "nejlepší" obrazový výstup=zde to bude asi trochu subjektivní.
Značka = vždy mi bylo SONY blízko(vím blbost, ale..)

Potřeboval bych od někoho praxi :
jak se chová KODI resp. zvládá přehrávat FHD, 4K bez záseku a hlavně dokáže "průchod" směrem k AVR?

Případně pokud někdo používá KODI s doplňkem streamcinema?

funguje klávesnice logitechK400 s touto televizí?

v jednom vlákně je k ANDROIDu vlákno ohledně restartů, bohužel málo reakcí, někdo něco víc k tomu?

Je důvod proč bych tuto tel měl přejít(vyjma hdmi 2.1)?

ps:
Co se týká provozování, tak to mám 80% na FILM v FHD+ kvalitě; 20% PS. K tv mám připojené PC s WIN10 případně LIBREELEC, tzn nepotřebuju 100% android, jen jsem si řikal, že by možná bylo fajn mít ALLIN, ovšem ne za cenu nějakého omezení s KODI i systému TV ve smyslu pomalých reakcí atp. Tzn pokud není chod KODI bezproblémový, je tato televize tak jak to vnímám v porovnání s konkurencí "drahá".


Díky pokud se někdo vyjádří.
kraljan66
Junior

Odeslat příspěvekod tanguero 8. 1. 2021 13:42

Pokud chceš Android a SONY je tvoje srdcovka, tak ji vem. U mě rozhodlo to, že použití celé plochy displaye jako ozvučnice, se mi zdálo až moc odvážné řešení a radši jsem si koupil soundbar. Taky nemám rád Android v TV, tak nějak mám pocit, že to bere tomu kusu techniky osobnost a je to pak všecko stejné, jako u mobilů.
tanguero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kraljan66 8. 1. 2021 13:57

No tomu co píšeš rozumím, ale není odpovědí na otázky co jsem psal:-).
Android se mi zamlouvá ohledně KODI, nic víc/míň. Moc nevěřím tomu že HW telky zvládne přehrání bez záseků. Tzn zda chci nebo nechci android není o mě:-)
kraljan66
Junior

Odeslat příspěvekod storm 8. 1. 2021 15:50

Mám 9096 a filmy jedou plynule, jak v KODI, tak ve VLC, naopak originální přehrávač má občas problémy s filmama a je i pomalejší při posunu na nějaky čas. I načítaní ikonek filmu na HDD je pomalejší v originálu než ve VLC/KODI. A přehrávám si pouze 4k ripy 30-70GB jeden film
storm
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod d.cechd 9. 1. 2021 18:05

Jsem uplne ve stejne situaci jako ty. Mam staricky Samsung. K nemu aktualne pripojeny STB s Androidem. Diky nemu jsem jsem se dostal ke Kodi a StresmCinema. Jenze Kodi na tom Dinobotu 4K nebylo uplne stabilni. Nahral jsem LibreElec na Rpi4 a jsem podstatne spokojenjsi. To je bez chyby. Na Rpi jsem pres Arduino si udelal i Ambilight. A ted resim prave dilema. Dle vsech diskuzi to vypada ze skoncim u BX/Cx. Je i cenove lepsi. Celkem bych se nez toho Kodi obesel, muzu to pustit na Rpi nebo i Xboxu. Ale bylo by me lito toho Ambilight podsviceni. Na to jsem si hodne zvyknul a me se to libi za tim filmem. To u LG nemuzu. Tak nevim. Cena parametry jsou pro LG. Android (a diky tomu vetsi moznosti do budoucna/nebo naopak problemy s nestabilnim Androidem???), nemoznost Ambilight(pro me), Absence Hdmi 2.1. Nevim jak z toho ven, myslim ze pockam na vyprodej letosnich modelu pristi rok s takovou :-)
d.cechd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kraljan66 11. 1. 2021 07:51

Ano presne jak uvazujes, pomalu jiste se priklanim k LG. Ono jednodussi bude resit externi box pokud neco nebude fungovat po SW(kodi) strance, nez to resit v TV. A clovek usetri celkem dost penez a hlavne nestabilni system, coz u androidu(dle uzivatelu hrozi) by me stvalo.
Zvuk TV ozelim, resp radeji zapnu ACR se sloupy co mam:-). Ale klasicky jeste pockam, resp to necham vyhnit.
Ps: pokud by jsi k tomu neco jeste mel, dej vedet.
kraljan66
Junior

Odeslat příspěvekod kraljan66 21. 1. 2021 08:22

tak jen doplním, že 55A8 v den než jsem udělal obj zvedli cenu na 40K z 35 a nevypadá, že by šla dolů. Tzn asi změním na LG. Která je o +- 10K levněji.
kraljan66
Junior

Odeslat příspěvekod jardan60 23. 1. 2021 06:29

Zdravím. Tak to nenadálé zvýšení ceny na 40k u 55A8 u mě nakonec rozhodlo, i když jsem o ní hódně přemýšlel. Nakonec jsem po diskusi a rozhodnutí udělat kalibraci vzal 55BX z Datartu, kde s vip účtem mě přišla dokonce o 15k levněji. No a za 25k, no nekup to.
jardan60
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kakajan 23. 1. 2021 07:49

Má tento televízor AI brightess control - tato funkcia by mala automaticky upravit jas podla okolneho svetla pri bežnom používaní napríklad terestrialu?Lebo ho chcem kúpiť vnúčatám.LG55BX.
kakajan
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků