Ozvučení podkrovního obýváku cca 20m2

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Miras8 12. 1. 2021 11:24

Zdravím,
předem se omlouvám za další téma, kterých je tu už mraky, ale myslím si, že mám trochu specifický případ, který bych chtěl prodiskutovat.
Obývací pokoj 4,8m x 4,1m s výklenkem na kuchyňský kout a šikmou stěnou za sedačkou, viz. půdorys a foto v příloze. Využití na film 65%, hudba 35%, uvítám tedy prostorový zvuk, ale zde je problém s vedením kabelů k zadním repro. Pevně daný cenový limit nemám, ale chtěl bych se pohybovat celkem do cca 50 tis.

Zatím vůbec nevím jaký systém a následně jak řešit vedení kabelů x bezdrátově, šikmá stěna, není prostor pro umístění sloupového repro...

Ze starého bytu mám k dispozici Teufel Ultima 40 5.0 set, ale toho bych se chtěl zbavit a Denon AVR X2500, u toho uvidim co zde vyplyne z diskuse. Předem díky za příspěvky.
Přílohy
20210111_190632_1.jpg
pudorys.png
Miras8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Houbičkar 12. 1. 2021 12:34

Já bych to v tvym případě moc "nezesložiťoval". Máš na nějaký extra hifi vylomeniny akusticky blbej prostor. Prostě se smiř s tim, že ti to bude hrát trochu hůř než v akustice vyňafanější. AVR si nech, dokup dva předky, na jejichž konkrétní podobu je tady ve vláknech tipů dost a dost, k tomu sežeň od stejný značky centr a hrej, respektive sleduj filmy, v konfiguraci 3.0 popř. 3.1 (sub), pokuď máš rád zemětřesení. Na surroundy vzadu bych se vykvajznul, blbý umisťování na tu šikminu, dráty.... Hlavně pak díky tomu nemusíš prohejřit celejch těch 50k, stačit ti bude bakšiš o dost menší.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ilja2001 12. 1. 2021 13:09

Jak píše Houbičkář, jít do konfigurace 3.0 (3.1). I tak pro to 3.0 kolem TV moc prostoru nebude. Asi bych v první fázi zkusil dát dopředu surroundy a centr z té sestavy Teufel Ultima. A zbavil bych se jenom předních sloupů. Podle zkušenosti bych teprve potom zvažoval případnou obměnu, případně doplnění o SW.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Miras8 21. 1. 2021 17:40

Tak jsem chvíli zkoušel stávající 3.0, ale nějak mi to nesedí. A hlavně ty Teufel surroundy nejsou tak malý a nemám kam je pořádně umístit (navíc mají zadní bassreflex). A tak bych se chtěl zeptat na názor na Wharfedale DX-2, na ty bych našel místo buď na skříňce pod TV nebo na stěně...?
Miras8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 22. 1. 2021 20:01

A máš vůbec kam umístit ty přední reprosoustavy? Podle obrázků mám pocit, že ne.
Tohle je hodně složitý prostor a na klasickou sestavu prakticky úplně nevhodný. Nedá se to dispozičně přeskládat? Sedačku otočit o 90°, TV pověsit tam, kde je teď jídelní stůl a ten stůl postavit pod šikminu k oknu nebo do výklenku místo TV. Pak bys mohl repro normálně rozmístit vedle TV i za sedačkou.
Akorát ta sedačka by mohla být menší a s opačným rohem.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků