65" nová televize Panasonic 65HX800 vs. LG 65NANO86 pro KODI

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod slechtour 27. 1. 2021 08:12

Ahoj všem,

pár dní koukám po nové televize a čtu fórum, ale nejsem si jistý výběrem. Řeším náhradu za SONY KD-55XE7005, software se v ní začal zpomalovat a po přestěhování do domu bych chtěl i větší úhlopříčku. Používaná bude pro běžné televizní vysílání a chtěl bych ji přes Strong 2023 spojit s Kodim, dosud jsem měl Netflix, ale po vyzkoušení Kodi u známého, je Kodi pro mě jasná volba:-)

V minulosti jsem měl LG a byl jsem s nimi celkem spokojen (až na to, že odešli obě hned po skončení záruky), procházel jsem jejich nabídku a model 65NANO86 mi přijde rozumný, ikdyž nedovedu říci, zda v nižších řadách poznám rozdíl. Taky mi fajn přijde ten jejich ovladač

Panasonic se mi prostě líbí, bohužel jsem ve svém okolí snad nenašel nikoho, kdo ho má a je to pro mě trochu neznámá. Historicky je mám v hlavě zapsané, jako jedny z těch nejlepších, ale nevím, zda to platí. Tam se mi líbí model 65HX800 ev. 810.

Jde mi samozřejmě o hezký obraz, ale taky logické ovládání TV, rychlou odezvu systému a také podporu do budoucna. Nebo máte doporučení na nějakou jinou v podobné ceně? Ev. zvolit menší rozměr a vzít OLED? Má to smysl?

Rád bych to propojil se Soundbarem BOSE 700, ale to předpokládám, že nebude problém u žádné z nich.

Moc díky a mějte se
slechtour
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod indeshit 27. 1. 2021 10:01

65Nano86 je IPS , takže na večerní pokoukáníčko žádná velká radost kvůli limitům této technologie - černá by byla šedivější, velký riziko flekanců, slabej kontrast (black uniformity, contrast).

To není dobrá volba.

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/nano85
https://www.youtube.com/watch?v=BEc2iznIdgQ&t=1s

Právě i VA edge led může být výrazně lepší.

Pokud z těchto dvou, ber toho Panasonica, ten je VA a tedy edge. To, že ho nemají lidi z tvého okolí není nijak překvapující. Panasonic není moc vyhledávaný - to samozřejmě nic nevypovídá o jeho kvalitách, jen lidi možná vyhledávají lepší pružnost systému a více možností a možná i lepší cena/výkon poměr. Pokud bude sloužit jako monitor pro obsah, který do něj půjde z toho boxu, tak proč ne. Na druhou stranu ale cenově moc smysl nedává, protože tam pořídíš třeba TCL 65C715 (přímo Android TV, VA direct led, i když bez FALD, s Dolby Vision) nebo Samsung QE65q6xT (VA edge led bez Dolby Vision) a nebo krapet přihodíš a máš Sony 65XH9096 rovnou s FALD led, DV, Androidem. https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900h - můžeš si to srovnat i s tím nanocellem, který se na to nebude chytat ani v nejmenším.

Pokud ti jde o podporu systému do budoucna, ber Android TV. Aktuální Android TV s Android 9 od různých značek se dostanou letos na 11 a pak zřejmě i ještě dál. Jiné systémy nemají tak dlouhé podpory, dokonce jim častokrát přijde jen nějaký minoritní (skoro nicneřešící) updatík a pak šlus.

Z příspěvku není jasný, zda chceš v Netflixu pokračovat (Dolby Vision by se pak tedy mohlo hodit) nebo chceš Netflix stuff sjíždět přes pravděpodobně SCC na KODI, kde zatím DV není možné u většiny strojů (TV či boxů).

OLED by byl samozřejmě lepší po stránce kvality obrazu, ale nenapsal jsi vzdálenost, zde které hodláš koukat. Sám tedy píšeš, že 55" už máš a chceš větší. Pro filmy větší plocha obrazu samozřejmě smysl má. OLED je na filmy ale výborná volba, to zcela bez debat. - například https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/bx-oled
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod slechtour 27. 1. 2021 10:44

Ahoj,

moc díky za odpověď, ten Panasonic se mi vážně líbí, teď jsem našel ještě 65NANO91, které v akci vychází cca o 2000 Kč dráž než ten Panasonic, ten už má slim direct, jiné rozdíly jsem tam nenašel, tak to je asi taková poslední možnost.

Netflix asi úplně opustím a zůstanu jen u toho Kodi, obsahově je super a holt se budu muset smířit s absencí DV, třeba někdy v budoucnu bude:-)

Právě podobnou zkušenost s aktualizací jsem měl s tou Sony, přišla jedna a pak nic a marně jsem čekal, jestli někdo něco vymyslí, ale evidentně to pak už pro ně není zajímavé. Po téhle zkušenosti se mi právě do Sony moc nechce.

Koukám tak z 3,5 metru, tak si říkám, že by ta 65 mohla být v pohodě....
slechtour
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod indeshit 27. 1. 2021 11:25

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/nano90 - nemá význam za ní přeplácet - stejné nedostatky, stejná "nevhodnost" pro film - černá, kontrast, nerovnoměrnost. (Samozřejmě někomu se to třeba může i líbit nebo to může tolerovat)

To je zrovna případ, kde direct nepomůže - https://www.youtube.com/watch?v=REJplBJVp9E - začíná to v čase 3:17 - prostě IPS není dobrá volba. Je to pro film horší volba než dokonce ten Panasonic či ty jiné zmíněné.
I základní edge led qledka https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q60-q60t-qled je lepší než nanocell s direct na film. Na HDR jakbysmet.

Akorát ty jsi měl Sony, co neměla Android, takže to je neporovnatelné. Navíc XE9005 se dočkala updatu i teď - to je stejný ročník, jen je to Android !!! Pochopitelně od non-Androidů nemůžeš čekat zázraky.



https://avmania.zive.cz/tcl-planuje-nov ... 019-a-2020 - toto je zrovna článek z dneška. Sony taky příkladně myslí na updaty v Androidech - https://www.sony.cz/electronics/support ... s/00017085 - to je ta z toho stejného ročníku, jak máš. Žádná jiná platforma nemá tak dlouhé updaty jako právě Android.
indeshit
Pokročilý


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků