Přechod z LG 42LS5600

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod michalko58 27. 1. 2021 11:25

Ono na tu vzdialenost by ti 55" mohlo stacit. Ja mam vzdialenost od 1,5 az 3,5m (gauc v tvare L) a je to plne ok. Ak si doteraz zil s 42" budes s 55" urcite spokojny. Ak by si aj nebol tak medzicasom vacsie uhlopriecky mozu ist cenovo dole.
Kazdy to ma samozrejme inak, ale pozerat na 65" napriklad z 2,5 m mi pride az prilis.

Netreba zabudat ze pri OLED sa ti vyrazne prejavi akykolvek nedostatok kvality prehravaneho obsahu (hlavne nizky datovy tok je rusivy v tmavych scenach) a cim je vacsia uhlopriecka tym viac bude vidno akakolvek chyba.
michalko58
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sabracon 27. 1. 2021 13:24

Diky za odpoved. Prave 42" z gauce cca ty 4m je pro me dost male. Proto ani na ni moc nekoukam. Radeji si film momentalne spustim na 32" monitoru u pc. Chtel bych na tom hrat i hry tak 65" vypada zajimaveji. :) Drtiva obsahu jede pres kodi a streamcinema. TV antenu pouzivame minimalne. Takze obsah tam pujde vetsinou min. v HD. 4K obsah uz nedava muj internet. Musel bych predstahovat. Nebo zapojit PS4 a kupovat bluray disky :) Ale planuji jakmile to pujde zrychlit internet na dvojnasobek. Pak by nemel byt problem ani ty "4K" streamy.
Sabracon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalko58 27. 1. 2021 15:29

Nie je HD ako HD. Je rozdiel ak ma FullHD video rovnake video 2GB alebo 8GB :-)
michalko58
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sabracon 4. 2. 2021 11:26

Díky všem za rady. Klasicky jsem přisel s tím, že vezmu Sony XH90, ale po měsící studovaní, jak je to dneska s TV, tak o víkendu budu objednávat LG 65CX :D .Řekl jsem si, že je to kup zase na několik let (pokud vydrží) a přece jenom s lcd ten wow efekt nebude. Jsem na ní opravdu zvědaví a určitě napíšu dojmy.
Momentálně řeším mojí krabičku s Kodim. Je to Raspberry pi 3 na Libreelec, ale co jsem zjistil nepodporuje 4K, takže pokukuji po Vero 4K+, ten by měl by měl zase chvilku vydržet. A pak taky jeslti moje HDMI kabely zvladnou přenos 4K vc HDR. Ale když tak koupim nové.
Sabracon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sabracon 5. 2. 2021 17:49

Nechce se mi na to zaklada novou diskuzi. Tak to hodim k sobe. Mate nekdo zkusenosti u LG CX s tim AI sound Pro ? Je to opravdu prinos nebo je stejne lepsi to mit vypnute ? Jake pouzivate nastaveni ? Soundbar nemam mozna nekdy v budoucnu. Ted me zajima vylozene zvuk TV.
Sabracon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sabracon 18. 2. 2021 15:48

Pár dní mam doma zmíněnou LG CX 65. Nápišu spíše dojmy než recenzi. A hlavně jaky je dojem z přechodu z 42" Led na 65" OLED.
Předem řeknu, že mě to opravdu vystřelil z bot první dojem v domácím prostředí.
Hloupí 4K HDR stream na youtube byl jak žívý a hloubka barev je opravdu nezkutečná.

Mam dost světlou místnost, takže jsem nastavil FILMMAKER mod (neviděl jsem rozdil od Bright room) s OLED LIGHT nekde na 80 (možná budu davat dolu, vecer to je moc). Přes den to je v pohodě, až na odraz ale nic tragického. Kdybych měl starou TV v této uhlopříčce, tak odraz je podle mě horší.

Trochu zápasim s nastavením G-sync a PC. Nakonec když to budu chtít používat, tak TV musím přepnout jako hlavní monitor a pak to nějak jde. Nejlepší je to stejně pro konzole. Stara PS4 Pro a HZD v HDR vypadá neuvěřitelně.

Co se týče úhlopříčky jsem fakt rád za 65". První dojem od ženy byl "To si děláš pr..l ! ":D ale už to rozdýchala. Na sledování filmu z cca 4m je to nahraně. Při hraní si vezmu židli a sedím před tím. Take bacha na HDMI kabely. Musel jsem dva měnit. 4K jim nic neřikalo a pro PC jsem musel vzít 5M 2.0 kabel nový, aby aspoň TV jela v 4K 60HZ a HDR nebo bez HDR na 120HZ.

Dál do toho mam připojený KODI (Vero 4k +). V nastavení jsem pozapíla vše potřebné a všechno šlape.

BTW všechny AI věci jsem vypnul vč AI soundu. Ten prostě až moc upřednostnuje mluvu a všechno ostatní není moc slyšet. Soundbar nemam, ale zvuk z TV ujde. Basy extra nečekejte, ale rozhodně lepší než stará tv. Na psko používám sluchátka, tak tam mě to moc netrápí. Co se týče burn inu, tam uvidíme za pár let.

OLEDU rozhodně nelituji a vyhlížím konečně, že bych vyměnil svuj pracovní 32" monitor za OLED monitor. Prostě teď je to špatný, když se vratím k PC kde mam VA monitor, tak brečim jak ty barvy jsou vyblitý. A to LG CX nemam kalibrovanou. Což bych mohl podat otazku, jestli to někdo přečetl sem. Koho bych mohl kontaktovat , až se situace v ČR trochu uklidní na kalibrování.
Sabracon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalko58 18. 2. 2021 18:15

Na kalibraciu je tu odbornik riddle (snad som neskomolil jeho prezyvku).
michalko58
Mírně pokročilý

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků