Gold Note DS-10

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod akburt 25. 2. 2021 20:41

Upozornil me na tento,údajne malý zázrak kamarád.Má to ted doma na ování a uz prý u nej zůstane.On ho srovnává s Dave Chord,kterého má doma také.
Slíbil mi ho na zápůjcku,na testování.Tak trochu se toho bojím,aby se mi také nezalíbil.Nicméne mozná ho tady nekdo uz má,tak by se k tomu také mohl vyjádrit.
A protoze jsme tady vcelku vsichni dost hracicky,tak rozhodne stojí za to,si o tom neco precíst.
Googlit umíme,tak jen jeden odkaz.
https://www.whathifi.com/reviews/gold-note-ds-10
akburt
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod akburt 29. 3. 2021 16:18

Mel jsem Gold Note ve verzi PLUS doma na otestování a jen nerad jsem se s ním loucil.Ostatne proto ted na bazaru prodávám HUGO.
Gold Note je opravdu parádní kus profi techniky od Italů,kterí to fakt umí.Navíc si poradí s jakýmikoliv sluchátky a ani Susvary pro nej nejsou zádnou prekázkou.Má prepínání výkonu Low je 1W a do High dává 5W a je to znát.
Navíc má jeste tzv mod Chameleon,který dává 192 mozností pro finální úpravu zvuku.Uvazuji o nem jako o finálním resení.tak trochu je tam vysoká cena cca 70k,ale hobby je proste obcas nárocné.
Mají to jako koncept modulárního resení,kde je mozné jeste dokoupit nové napájení,které opet zvedá výslednou kvalitu a i modul zesilovace.
A co to tedy vlastne umí:
DAC
Streamer
Sluchátkový zesilovac
Predzesilovac
V nasich koncinách to bohuzel není moc známá znacka,ale má tady zastoupení a prodává ji
AudioRanny.
akburt
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Houbičkar 30. 3. 2021 10:40

Pan kolega z vedlejšího fóra si objednal od Gold Note phonopre. Za 14 dní došel, rozbalil jej a...ani ťuk. Nefunkční. Zabalil a čekal na výměnu. Za týden došla náhrada, rozbalil a lautr to samý. Nefunkční. Zase zabalil a "arrivederci", Gold Note. Objednal phono od jiné značky. A k tomu se mu jako prémie za věrnost Apeninskému poloostrovu rozlepila reprobudka od italských Sonus Faber, samozřejmě po záruce.
Tak si tak ňák řikam, no tvl ten až zblejskne italskej tejden v Lídlu, tak ho trefí šlak.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 30. 3. 2021 11:34

Tak to je pech a chápu jeho roztrpcení.Ale treba jejich gramce jsou v audiu pojem.Rozhodne tady neobhajuji GN,ale já mám s DS-10 ty nejlepsí zkusenosti.
Mel jsem jí(DS-10) doma jenom tri dny,tak hovorím jen o prvním dojmu,treba bych po mesíci zjistil,ze má také své mouchy.Pro me je to ale jasný kandidát na upgrade sestavy.Ale jak ríkám.je to můj názor a rozhodne ho nikomu nevnucuji.Ve svém okolí jsou ale tri audio nadsenci,kterí si ho jiz porídili a dle jejich názoru je to jen o málo horsí nez Chord Dave.
akburt
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod introvert 30. 3. 2021 13:12

Tři nadšenci v Tvém okolí mají (nebo měli) Chord Dave ? Wow ! :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod trebuk 30. 3. 2021 19:09

Som čítal blog vola sa DSD vs. PCM: Mýtus vs. pravda. Čo ma tam zarezonovalo. Väčšina výrobcov vyrába alebo používa jedno bitový dac. je to lacnejšie... DSD je 1-bitový 2,8224MHz.
Väčšinu moderných jednobitových čipov DAC dokáže dekódovať viac formátov súborov vrátane PCM, DSD a Wide-DSD. Keď dekóduje PCM ktorý je 16-bitovýe 44,1 kHz, musí jednobitový DAC najskôr konvertovať do formátu DSD aby vedel spracovať výsledný zvuk ktorí sa pri konvertovaní zmení... .Gold Note DS-10 ma DAC AK4493EQ ktorý je 32 bitový znamená, že PCM nemusí konvertovať aby vedel prehrať PCM a preto PCM ma lepší zvuk ako pri 1 bitovom DAC.

Odkaz na Blog :
https://www.mojo-audio.com/blog/dsd-vs- ... -vs-truth/
trebuk
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 30. 3. 2021 20:35

Mám pocit, že jednobitové převodníky se používaly v dřevních dobách v CD přehrávačích. Dnes je většina komerčních čipů 32bit, něco málo 24bit.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 1. 4. 2021 14:56

Hovoril jsem,ze provedu upgrade a dnes jsem v AudioRanný DS-10 objednal.Co jsem slysel od pana Ranného,tak Italové nejen díky Covidu,ale predevsím díky velkému zájmu nemají volné prístroje.Ale rád si pockám cca 1-2 mesíce.
Pokud jste z Prahy,můzeme se potom domluvit a predvedu Vám pak uz svoji cernou DS-10ku,coze to vlastne umí a jak to ve skutecnosti funguje.Rád pak uvítám kolegy z fora :-),pokud budou mít zájem.
A jedna recenze ve spanelstine,ale google prkladac to jistí
https://www.amigoshifi.com/sm/n/c/5/gol ... y-la-mosca
akburt
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod akburt 7. 4. 2021 21:40

Houbičkar píše:Pan kolega z vedlejšího fóra si objednal od Gold Note phonopre. Za 14 dní došel, rozbalil jej a...ani ťuk. Nefunkční. Zabalil a čekal na výměnu. Za týden došla náhrada, rozbalil a lautr to samý. Nefunkční. Zase zabalil a "arrivederci", Gold Note. Objednal phono od jiné značky. A k tomu se mu jako prémie za věrnost Apeninskému poloostrovu rozlepila reprobudka od italských Sonus Faber, samozřejmě po záruce.
Tak si tak ňák řikam, no tvl ten až zblejskne italskej tejden v Lídlu, tak ho trefí šlak.


Psal jsem kolegovi"Houbickar" SZ minulý týden,zda by me nemohl navést na ten diskuzní príspevek z vedlejsího fora.Zrejme si zpravy nekontroluje,proto ho prosím v této diskuzi o odkaz a predem mu moc dekuji.
akburt
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Houbičkar 8. 4. 2021 07:47

Tak to se omlouvám za nereakci na SZ, leč od doby, kdy došlo k upgrade těchto stránek pro mobilní verzi, se mi PM neobjevují na první dobrou, ale až po případném stisknutí tlačítka "nastavení", což samozřejmě nedělám, páč by mne to ani nenapadlo.
Ale k problematice, fail se Sonus Faber je v tamním stejnojmenném vlákně (poslední 2-3 stránky) a preamp byl řešen ve vlákně osobním, leč došlo v jednom případě k vymazání vlákna bez náhrady (myslím, že uživatel Monte - důvod tinnitus) a v druhém případě ke smazání osobních vláken s náhradou (japex na quentin a jonik na vinyl&coffe).
Jelikož si nick s problémem již po půlroce nevybavuji, bude nutno je oslovit na highendfóru. Ale on to bude skutečně ten Sonus Faberový quentin, zkus se ho zeptat.
Bohužel, to neustálé mazání celých vláken a přejmenovávání je tam teď na denním pořádku. Gold Note událost je cca půl roku stará.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 8. 4. 2021 08:16

Díky za reakci.
akburt
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod akburt 27. 5. 2021 07:28

Vcera konecne dorazil tenhle svalnatý krasavec domů.Zatím se s ním seznamuji,ale je to vcelku radost a myslím,ze u me vydrzí dlouho.
akburt
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod akburt 22. 7. 2021 15:52

Dábel je vzdy skrytý v detailu.Dneska me k tomu pan Ranný půjcil zdroj PSU-10 Evo a rekl bych,ze uz u me zůstane.
Byl to asi takový rozdíl,jako kdyz jsem po vsech low endech zapojil GN DS-10,tak to byla absolutní pohoda ve zvuku.
No a po té dobe jsem si na ten zvuk uz zvykl a kdyz jsem tam zapojil ten zdroj,bylo to to samé,zase jsem s otevrenou pusou neveril,ze je takový posun jeste mozný.
Tady fakt alespon u me chybí slova,to se musí zazit a slyset.Uz jsem leccos slysel,tak vím,ze nirvana lezí jeste o kousek dál.Ale uz je to vec jen kvalitních sluchátek,verím,ze na tomto hardwaru si uz můzu dovolit pustit i fakt slusný sluchátka.
Mám 800Ska uz dost dlouho,ale jak me zahrály dnes,tak to byla jejich premiera,nebo my to tak prislo.

Ale na Susvary fakt nestací,jejich potenciál lezí jeste dál.Bez kvalitního krmení je clovek zabije.
akburt
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod akburt 30. 7. 2021 15:05

Hezká recenze,
https://soundnews.net/sources/dacs/gold ... vo-review/
nakonec jsem trochu povýsil.Vzal jsem ve finále GN DS-10 Plus a k tomu GN PSU-10 Evo ve zlaté a vypadá to luxusne.A zvuk se musí slyset.
Pokud by to nekoho opravdu zajímalo a bude v Praze,můze si prijít poslechnout.
akburt
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod orhore 1. 8. 2021 11:11

Houbičkar píše:Pan kolega z vedlejšího fóra si objednal od Gold Note phonopre. Za 14 dní došel, rozbalil jej a...ani ťuk. Nefunkční. Zabalil a čekal na výměnu. Za týden došla náhrada, rozbalil a lautr to samý. Nefunkční. Zase zabalil a "arrivederci", Gold Note...

Pán kolega zřejmě neuměl tento preamp správně zapnout. Po vybalení z krabice a připojení k síti se musí zapínací tlačítko držet delší dobu stisknuté dokud neproblikne displej a pak ho teprve pustit. Poté už se zapínání a vypínání děje na úrovni standby/on a tahle prodleva není nutná.
orhore
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků