LG 2020 [obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pehe2805 16. 2. 2021 12:16

jarod72pm píše:Někomu nemusí pasovat obraz na OLEDU a i když tato technologie má spíš samé výhody proti NANO tak nejlepší je to vidět na vlastní oči v marketu. Starší verze OLEDU se starším procesorem , jde o to jak náročný si divák či hráč ale posun do kvality obrazu tam každopádně bude. OLED je lepší ale otázka co řeknou na to tvé oči :-)



Procesor by měli mít obě TV stejný. Prodejny jsou bohužel zavřený a já se musím rozhodnout do zítřka pak tahle cenová nabídka už nebude :-) :-) :-) :-)
Třeba na té Sony se mi obraz vůbec při hraní nelíbil. Byl pořád takový divný neostrý :-) :-) :-). A měním to asi hlavně kvůli hraní na ps a Netflixu.
Moc děkuji za názor asi vezmu menší oled
pehe2805
Junior

Odeslat příspěvekod kraljan66 16. 2. 2021 12:17

Zalezi jaky signal tam pustis. Na starem samsungu jsem "pozemni" vysilani nevnimal tak spatne jako nyni na CX. Protoze ale 90% jedu film, tak me to netrapi. OLED da 100% lepsi obraz kdyz tam posles min FHD.
kraljan66
Junior

Odeslat příspěvekod pehe2805 16. 2. 2021 13:30

Ještě se zeptám ta Oled má 10bit a Nano 8bit je to taky větší rozdíl? A ještě čtu že má Oled NVidea G-Sync.. Je to taky znát tahle funkce?

Já budu užívat hlavně na hry z mého pohledu a jinak doma pak tady jede dost často pozemní vysílání (Vodafone) a pak ten Netflix a občas si připomínám Hobbita a Pána Prstenů na bluray ,,taková moje srdcovka" :-) :-) :-) :-)
Naposledy upravil pehe2805 dne 16. 2. 2021 22:12, celkově upraveno 1
pehe2805
Junior

Odeslat příspěvekod storm 16. 2. 2021 15:40

10bit a 8 bit bych uplně neřešil, řešil bych OLED nebo LCD. OLED je obrazově lepší, i když se jim LCD každým rokem přibližují, pořád tam je "defekt" nějakýho podsvícení. A zrovna Nano LG neni uplně povedená TV, ale na hry je lepší než ta Sony. Gsync je supr věc, aspon teda na monitoru, kde mám 144Hz + Gsync, bez toho už bych asi nemohl hrát. POkud ti nevadí menší uhlopříčka, jdi do OLED. Jestli ji budeš používat hodně na hraní, nastavuj ve hře průhlednej HUD.
storm
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod elefant555 16. 2. 2021 17:59

LG OLED65CX je doma. Úžasný obraz!
Nový firmvér 3.21.16 rieši posledné chyby, takže by to malo byť v cajku.

(HDTVTest) https://www.youtube.com/watch?v=Y7aqsOmp0Ng

Ešte počkať na dostupnosť PS5 a som vybavený na najbližších 6-7 rokov. :-)
U viacerých výrobcov začali výpredaje a iné akcie, teraz je vhodný čas na kúpu (vlastne ako každý rok). Ja som si uplatnil aj zľavu vo výške nevyužitej predĺženej záruky 3r., ktorú som si priplatil k predošlému TV pred vyše 6 rokmi. Je fajn, že to predajca umožňuje. Navyše samotné LG momentálne dáva cashback k modelom CX 55,65,77. Celkovo tak mám 400€ dole z ceny.
elefant555
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pehe2805 16. 2. 2021 21:53

storm píše:10bit a 8 bit bych uplně neřešil, řešil bych OLED nebo LCD. OLED je obrazově lepší, i když se jim LCD každým rokem přibližují, pořád tam je "defekt" nějakýho podsvícení. A zrovna Nano LG neni uplně povedená TV, ale na hry je lepší než ta Sony. Gsync je supr věc, aspon teda na monitoru, kde mám 144Hz + Gsync, bez toho už bych asi nemohl hrát. POkud ti nevadí menší uhlopříčka, jdi do OLED. Jestli ji budeš používat hodně na hraní, nastavuj ve hře průhlednej HUD.



Moc děkuji za tip a názor. Zkusím tu Oled..
pehe2805
Junior

Odeslat příspěvekod Postak222 6. 3. 2021 16:00

Prosím zda jste se někdo setkal s podobnými problémy.
Nahradil jsem Samsung 65 KS 8000 za LG 65 CX.
( U Samsungu se po 4 letech objevila světlá místa v dolním okraji obrazovky. Pro stejný úkaz byla již jednou v záruce měněna obrazovka, ale nyní je již po záruce.)
Při automatickém ladění integrovaného satelitního tuneru v LG na službu Skylink se po naladění stanic objevila hláška "neplatná služba" a programy se neotevřely.
Vzpomněl jsem si, že nějaké potíže jsem měl i při ladění Samsungu před časem. Že jsem myslím v tv prohodil nastavení Astry 19 a 23 a Samsung to nějak zkousal. Tady jsem nepřišel na to, že by to šlo. Takže jsem manuálně ladil a našel, nastaveno na Astru 19, ale frekvence a ost. parametry dle Skylinku pro Astru 23 a programy se naladily. Následovalo obtížné seřazení , ale to neřeším. Po určité chvíli se opět objevila hláška neplatná služba a příjem vypadl. Po chvíli však naskočil ale chyběly programy, ale pouze z transporteru 12334 MHZ (ČT a spol), ostatní zůstaly. Toto se již třikrát zopakovalo.
1) Je chyba v komunikaci karty Skylink a tv ? V Samsungu nebyl problém, tedy chyba v tuneru tv LG? Při ladění, tv ukazovala - síla i kvalita signálu 100%.
2) Chyba v anténě ? Ale hlavní záhada pro mě, proč zmizela pouze jedna skupina kanálů ?
Jinak obraz LG pěkný, asi přirozenější, trochu jiný než u Samsungu. Zvuk řekl bych normální, pokud chci lepší pouštím přes AV reciever. Logika ovládání-zatím si zvykám, je to prostě jiné.
Díky za názory. Postak.
Postak222
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lachvos 10. 3. 2021 19:31

Ahoj,
zkusím se zde zeptat zkušenějších, zhruba před měsícem jsem si pořídil televizi LG OLED55CX, bohužel mám problémy s přehráváním videí a filmů ve vysokém rozlišení (fullHD a 4K) v aplikacích Youtube, Netflix a HBO GO - při přehrávání se pomalu načítají a sekají. Televizi mám připojenou přes síťový kabel a ověřenou rychlost interenetu 100 Mbps, což byla u předchozího staršího modelu televize dostačující. Software mám nainstalován aktuální, v čem jiném by mohl být problém?
Díky za radu :)
Lachvos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 10. 3. 2021 21:41

Se 4K už bývá přes net problém, o 4K HDR nemluvě. Já tyhle filmy ukládám na NAS, se svým připojením se nechytám. A pokud se náhodou začne např. aktualizovat Xbox zapojený přes switch na stejném drátě od routeru jako TV, dělá to problémy i z toho NAS a to mám doma 1 Gb/s síť. Problém může být klidně i v kabelu, nebo některém síťovém prvku. Tam doporučuju začít, je nejlevnější. Dlouho jsem bojoval s tím, že mně doma část sítě jela jen 100 Mb/s a bylo to nakonec kabelem...
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 11. 3. 2021 14:11

Ahoj, potřebuju jenom informaci. Odchází mi starý televizor a když je teď akce, uvažuju o CX55. Jen se trochu bojím vypalování displeje, protože na telefonu (S8) se mi displej vypálil dokonale. Má ta televize nějakou technologii, aby se tomuhle zabránilo ?

(Stávající telka může mít minimálně patnáct let, není ani chytrá).

A je tam O2 appka, nebo musím mít pořád připojený O2 set top box ?
PoliceCollector
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pike01 11. 3. 2021 14:32

Ochranu proti vypalování oled TV mají, takže pokud tam několik hodin denně nebude viset statický obraz, tak s tím problém nebude.
O2 TV je v ČR oficiálně dostupná jen na TV Samsung. Nicméně podle mnoha zdrojů je aplikace pro LG ve vývoji a měla by snad být venku v druhé polovině roku společně s plánovanou novou verzí O2 TV. Takže zatím settopbox.
pike01
Junior

Odeslat příspěvekod pecan 11. 3. 2021 15:21

Lachvos píše:Ahoj,
zkusím se zde zeptat zkušenějších, zhruba před měsícem jsem si pořídil televizi LG OLED55CX, bohužel mám problémy s přehráváním videí a filmů ve vysokém rozlišení (fullHD a 4K) v aplikacích Youtube, Netflix a HBO GO - při přehrávání se pomalu načítají a sekají. Televizi mám připojenou přes síťový kabel a ověřenou rychlost interenetu 100 Mbps, což byla u předchozího staršího modelu televize dostačující. Software mám nainstalován aktuální, v čem jiném by mohl být problém?
Díky za radu :)


Ahoj, se 4k HDR z Youtube a Netflixu by neměl být problém přes kabel. Mám poloviční rychlost a jede to jak po másle. Zkusil bych vyměnit síťový kabel k TV, jak už tady radil martas38.
pecan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod notme 11. 6. 2021 07:54

Zdravim, mozna trochu ot, ale koupil jsem cx65 a sem hodne spokojen, super na hry, kvalita obrazu a plynulost 4k kolem 100fps gsync atd, ale cca po tydnu se nahodne restartuje, cca 2sec restart, zda se, ze se to deje stale casteji. V electrowordu rekli at zavolam do lg servisu, ale je zakon do 6mesicu reklamace vymena za novy model, nevi o tom nekdo neco? Rad bych funkcni tv a ne cekat mesic v servisu. Dik
notme
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod storm 11. 6. 2021 20:26

Nárok bys měl kdyby to byla vada panelu, ale ne při součástce za 500 korun.
storm
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sankacoffie 12. 6. 2021 08:11

Ahoj, chci se poradit - koupil jsem LG BX 55 za 19200 Kč, ale je vrácená, protože zákazník po vybalení zjistil, že nefunguje satelitní modul. Já jsem se to dozvěděl jen protože v obchodě zapoměli papír k nákupu v krabici. Prodávají jí jako vrácenou ve 14 dnech. Normální cena nové TV je 23990. Já osobně satelit nepoužívám, takže kdyby jsem jí koupil jako novou, stejně by jsem se nedozvěděl, že nefunguje. Kontaktoval jsem ale zákazníka, který TV koupil a vrátil, protože na papíře v krabici bylo jeho telefonní číslo a ten mi řekl, že mluvil i s LG servisem a satelit nefungoval ,proto jí vrátil, ale co se potvrdilo a co jsem myslel, že tv byla vystavená na obchodě. Když se totiž podívám pod přímým světlem, např. LED na mobilu tak jsou vidět vlásečnicové škrábance na podstavci, který je plastový a jeden malinký škrábanec na obrazovce, který ale není vidět. Velká část roku byla karanténa, takže TV možná ani dlouho v obchodě nebyla puštěná, ale kdyby běžela rok v obchodě tak má nějakých 4000 hodin - nejde zjistit přesný čas v menu, dělal jsem všelijaké testy a jinak je obraz perfektní, nenašel jsem žádné vady. Psal jsem do obchodu, že by jsem si jí tedy nechal, jestli mi nedají ještě nějakou slevu, ale napsali, že by jsem jí měl raději vrátit, když je vadná - s tím satelitním modulem, ale stejně přemýšlím, jestli si jí ponechat. Má jen drobné kosmetické vady na podstavci, ale je plastový, možná se časem při otírání prachu stejně poškrábe a satelit nepoužívám, navíc má normálně 2 roky záruku a za cenu 19200Kč se mi to zdá pořád jako dobrý obchod. Co myslíte? Můžete někdo potvrdit, jestli se časem škrábance objeví stejně a má podobný vzhled na krajích, které jsou mírně obroušené, ale to vypadá jako výrobní vada. Děkuji za info a názor.
sankacoffie
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků