nový AVR

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Jonaasisko 13. 9. 2021 20:35

Ahoj, už se schyluje ke koupi projektoru a vzhledem k tomu, že se na mé 7 let staré plazmě objevují barevné proužky, tak budeme kupovat i televizi. Když se ale dívám na celou sestavu PIONEER VSX 1123 a repro Wharfedale pacific evo 2-30 tak jsem nahlodaný na obnovení i tohoto, vzhledem k tomu, že bych chtěl využívat i atmos a nové formáty, taky mám poslední dobou pocit, že to už není nějak ono. Takže jsem se díval na nové receivery a zase mě oslovil PIONEER, konkrétně SC-LX701 , a už přemýšlím i nad jinými reproduktory, přestože jsem s nimi spokojený, ale zatím to budu brát tak, že zatím zůstanou, a jen vyměním dočasné efektové geniusy, za bose acoustimass. takže dotaz je, pioneer dobrá volba, nebo by jste doporučili něco jiné? popřípadě do budoucna bych chtěl kupit buď nějaké focaly, nebo klipsche, tak aby to spolu nějak fungovalo, filmy půjdou přes NAS a NVIDII shield a BD přehrávač PIoneer. z větší části filmy, ale taky hudba, tak 70/30. Ještě jedna věc, na receiver bude připojena televize a projektor, a chci, aby se AVR zapnul automaticky po zapnutí televize, a hlasitost šla jen přes AVR. Momentálně můj starý samsung musím manuálně vždycky přepnout na externí zdroj, což je dost otravné. A ještě jedna věc, máte někdo nějaký univerzální dálkový ovladač? četl jsem a díval se na nějaké geniusy, můžete mi nějaký doporučit? chci mít na stole jen jeden ovladač, který zvládne všechno. Díky.
Jonaasisko
Junior

Odeslat příspěvekod eviljack 14. 9. 2021 06:22

Pokud oba přístroje umí CEC, což by všechny nové měly, tak to zapínání/přepínání bude fungovat. Jestli myslíš univerzální ovladač na přístroje různých značek, tak to asi jedině něco na způsob Predatora od Emerxu, kam se dají nahrát kódové sady pro čtyři přístroje najednou, jejich databáze je dost široká, ale případně jim radši nejprve napiš, co přesně bys tím chtěl ovládat. Určitě existují i další výrobci, já jsem tenkrát koupil ten Predator, když jsem potřeboval náhradní ovladač k Popcornu C-200.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sozi 20. 9. 2021 12:14

Ja som velmi spokojny s tymto programovatelnym univerzal ovladacom:
https://www.oneforall.com/universal-rem ... -5#/step-1
5 zariadeni, naprogramujes si kazde zvlast... takze napr. AVR mam skombinovane s CD a v AVR rezime ovladam obe zariadenia.
Funguje aj v kombinovanom rezime, napr. prepnes na TV - menu, cisla ovladas TV ale hlasitost vysiela AVR - super funkcia.
Makro - naprogramujes sled roznych tlacidiel, potom staci stlacit jedno a vysle signaly v poradi ako boli naprogramovane.
Ma velku databazu, ktoru stiahnes cez mobil a potom apkou cez Bluetooth do ovladaca. Co nie je v databaze - doprogramujes (cinska skatulka).
Navyse velmi dobre vyzera a nie je velky.
sozi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 20. 9. 2021 12:26

Vzhledem k tomu, že Onkyo & Pioneer Corporation je těsně před smrtí, pokud už to nezkrachovalo, třikrát bych si rozmyslel koupi výrobků od těchto dvou značek, minimálně z důvodů záruky a podpory do budoucna.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod LarenCL 20. 9. 2021 13:35

Zesik od Pioneeru bych si nekoupil, jsou vice ocenovane znacky - zejmena Denon, Marantz, ale i Yamaha, pripadne hiendovejsi (drazsi, ale zvukove asi lepsi) Anthem apod. Spravne je tu taky zminovane, ze Onkyo (pod nehoz spada nejen znacka Pioneer) je v podstate `zombie`, kterou dorazil covid a co jsem pochopil, vsechna jednani se zajemci o koupi/prevzeti zkrachovala, az tak ma Onkyo tragicke ekonom. vysledky a uz bylo myslim i zahajeno vylouceni z burzy. Od Pioneeru se ani bluray prehravac uz sehnat davno neda, prestali je vyrabet a roky slibovali u LX500/800 podporu HDR10+, dali dokonce termin na novy firmware, pak vydali jeste tiskovou zpravu, ze dojde ke zdrzeni a tim to skoncilo.
Denon i Marantz maji urcite lepsi zvukovou korekci mistnosti, Anthem jeste lepsi (pripadne NAD, Arcam s Dirac live), coz se muze dost hodit. Nova rada Marantz+Denon (Marantz je o neco levnejsi, bohuzel oba vyrobci nedavno citelne zdrazily) ma ohledne vybavy snad uplne vse, co by si clovek mohl prat. A zvukove jsou na tom vyborne, prinejmensim za ty penize rozhodne ano. TV jsem ted vybiral asi tyden, pral jsem si Philips (libi se mi jejich libive barevne podani, ambilight a podpora HDR10+, coz nabizi pak uz jen Panasonic), ale asi zadny lonsky model neumi eARC, coz je pro domaci kino zasadni. Za dobry peniz se dal koupit od Sony (samozrejme zamrzi absence HDR10+, plus to, ze pro hrace je jednoznacne nejlepsi LG) lonsky model A8H, ale nakonec jsem koupil letosni A80J 65 za 52 t, coz mi prijde uz jako slusna cena ( o moc niz to jen tak asi uz nepujde).
LarenCL
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 20. 9. 2021 13:54

Mimochodem jeden z dopadů špičkové obchodní bilance společnosti je ten, že Tidal jede na jejich zařízeních jen AAC 96kbps, protože zkrátka a dobře Tidalu neplatí...
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod LarenCL 20. 9. 2021 13:57

Ovladac - vysoce vsude v AV branzi hodnoti klasiku Logitech Harmony. Bohuzel vyrobce ho prestal prodavat a letos uz je velky problem ho nekde jeste ze starych sklad. zasob sehnat a navic cena kvuli tomu vylezla az dvojnasobne (podobne jako tomu bylo u bluray prehravacu od Oppo).
LarenCL
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jonaasisko 21. 9. 2021 21:26

Něco jsem o tom pioneeru už slyšel, a je fakt, že většina výrobků je nedostupná, Yamaha a onkyo se mi nelíbí po designové stránce, takže to bude asi Denon... Něco kolem 30k akorát nemůžu nikde najít nějaké testy nebo recenze...ten ovladač vezmu klidně použity, na ebayi nějaké jsou a nějaké i se zárukou.
Jonaasisko
Junior

Odeslat příspěvekod djicee 22. 9. 2021 06:31

K Recieverum
Netusil jsem ze Onkyo i Pioneer maji problemy ale co sluduju ruzne recenze TV tak se dost zminuje ze tento reciever (Onkyo - TX-RZ50) bude naprosta pecka za ty penize a bude mit na vsech vstupep PLNOHODNOTNE HDMI 2.1.
Ne jako loni napric vsema znackama to odrbali i Maratz a spol. - a pak vyplulo na povrch ze jim to nejak nefunguje. Letos to zase nektere znacky odrbavaji tim ze ne na vsech vstupech bude plnohodnotne HDMI 2.1 napriklad Yamaha to tak odrbava a mozna ze i dalsi znacky.

PS: NVIDII shield - Nema stale HDMI 2.1 ale 2.0b
HDMI 2.1 jde poznat hlavne ve spec. ze podporuje 4K ve 120Hz cokoliv mene neni 2.1
djicee
Junior

Odeslat příspěvekod Jonaasisko 5. 10. 2021 19:13

pioneer/onkyo stejne jako spousta dalsich firem trpi aktualne nedostatkem nahradnich dilu a proto aktualne vyroba pro evropu "stoji". Kdy budou obnoveny dodavky v tuto chvili nevime :( Pro blizsi informace/radu nam muzete zanechat telefonni cislo a my se Vam ozveme.

Tohle je odpověď na dotaz od společnosti basys.... Takže teď nevím, pořád jsem nalomený na Pioneer, máte někdo zkušenosti s kvalitou a poruchovostí a výbavou receiverů Pioneer vs. Denon? Jiné značky bohužel ne, protože se mi designově nelíbí.
Jonaasisko
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 5. 10. 2021 19:42

Pioneer/Onkyo hlavně trpí akutně přebankrotní diagnózou, pokud už to nezkrachovalo. Mělo je koupit uskupení Sound United (sdružuje Marantz, Denon, B&W, Polk, HEOS a další), ale po nahlédnutí do účetnictví firmy od akvizice ustoupili. Prostě je to na lopatě, dlouho nevydali žádný nový model a může se stát, že se to položí a nebudou schopni plnit podmínky záruky.
Určitě bych to nekupoval, minimálně ne do doby, než bude jasno, že se z problémů vyhrabali. O Tidalu už jsem se zmiňoval, prostě Onkyo neplatí...
Jak je to s kvalitou Pioneer, kterého taky mám netuším, ale Onkyo má už asi deset let starý problém s odcházením HDMI desek, měli svolávačky atd., ale táhlo se to s nimi šíleně dlouho a nebyli schopní s tím nic dělat. Sám se toho bojím, protože se vesměs Onkyo od Pioneera liší akorát bednou, spoustu totožných modelů vyráběly pod dvěma značkami, pouze s jiným designem.
Naposledy upravil martas38 dne 5. 10. 2021 20:49, celkově upraveno 1
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jonaasisko 5. 10. 2021 20:28

Takže mi zbývá ten Denon, teď jen dořešit repro�‍♂️
Jonaasisko
Junior

Odeslat příspěvekod EisySK 5. 10. 2021 22:56

Onkyo ma dohodu ci dokonca uz je “predane” VOXX International a Sharp Corporation.
Pioneer neviem ci nevzal pod kridla Sharp samostatne.

Onkyo aj Pioneer uz davnejsie predstavili nove fungujuce AVR s podporou 4k 120HZ
Na YT je test/recenzia uz zmieneneho Onkya Tx RZ50


Ano o problemch Onkyo s hdmi som cital dost casto avsak ja som ho nemal ani na jednom z troch ich AVR ktore som vlastnil. Momentalne mam od nich TX NR-696.

Cakam ako sa vyvynie cela situacia a kludne pojdem zasa do Onkya, bud Tx NR7100, alebo do tej RZ50.
EisySK
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xMaster Seller 6. 10. 2021 10:11

Já bych se novýho Onkyo/Pioneer taky nebál pokud tam funguje co člověk potřebuje.
Co se týká nejistoty 2r záruky tu beru jako minimální riziko, utečou jak voda a pak to stejně neopraví resp. by opravil úplně jiný individuální servis. Drtivá většina přece záruku přežije.

Trochu horší jsou ty omezení v případě Tidalu, popř. HDMI 2.1 a otázka budoucích updates. Kdo hry nehraje ve 4k120HZ a má Spotify místo Tidal tak je to dostačující, ne? Vše ostatní pro DK jako Atmos popř. Vision tam je.
xMaster Seller
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 6. 10. 2021 15:27

Jonaasisko píše:Yamaha a onkyo se mi nelíbí po designové stránce...
.
Pokud je pro tebe prioritou design přístroje, tj. jeho vzhled, tak jsi na špatném fóru.
Právě Yamaha má svou novou řadu AVR RX-V.. a RX-A.. velmi slušně propracovanou.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků