LG 2021 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tombas 11. 5. 2022 16:52

Podmínky používání výrobku bývají stejné jako u standardní záruky, takže pokud výrobce stanovuje třeba počet hodin provozu, četnost spuštění čistícího programu nebo počet manuálního přerušení tohoto programu, tak se to jen násobí počtem proběhnutých let.
Pokud je to připojištění jiného subjektu než samotného výrobce, tedy nějaké komerční pojišťovny, mohou být podmínky ještě přísnější s řadou výjimek, na které se pojištění nevztahuje, např. omezená životnost některých komponent, prostředí kde se přístroj nachází (domov/komerční prostory) apod.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ondra P 12. 5. 2022 18:09

Dneska mi přišla televize LG OLED55C11. Zatím nemám nic nastavený ale zhrozil jsem se příšerné kvality u akčnějšího videa na yt, kde byl obraz hlavně dole rozmazaný v rychlých scénách ve 4K (jízda na kole). Po vypnuti judder a blur nebo jak se to jmenovalo se to zlepšilo.
Mám ale problém, že nemůžu naladit jediný kanál. Televize je přes klasickou kabelovku (koaxiální kabel), žádný satelit ani anténa(nejspíš). Nevíte jak na to?
Ondra P
Junior

Odeslat příspěvekod kiosk123 12. 5. 2022 18:22

Ahojte, funguje vám aktualizácia/inštalácia appiek z Lg obchodu na LG OLED C1? Prestalo mi to pred pár dňami fungovať a fakt neviem kde je problém, keďže zmena DNS/reštart telky/hotspot a routera a podobné veci nefungujú. Internet inak normálne funguje na TV (Youtube,HBO MAX a pod.) Len nemôžem nič odinštalovať/nainštalovať/aktualizovať lebo mi vyhodí chybu že sa to nepodarilo a mám to skúsiť znova.
kiosk123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondra P 12. 5. 2022 18:42

Me se dneska aplikace aktualizovali, kdyz jsem vybalil televizi a poprve ji zapnul.
Ondra P
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 12. 5. 2022 19:01

kiosk123 mám ten pocit, že LG v nedávné minulosti posílalo nějaký informační email k účtům. Netuším, jak to máš, zda jsi přihlášený atp. Třeba to ani nesouvisí. Jen mě to teď napadlo...
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kiosk123 12. 5. 2022 19:17

Už som to vyriešil. Mal som málo pamäte v TV. Veľa z nej mi zaberali stiahnuté šetriče obrazovky v Art Gallery, a mal som voľných len čosi okolo 350Mb. Po odstránení niejakých diel v Art Gallery už zniva všetko funguje.
kiosk123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 12. 5. 2022 19:24

Díky za zprávu. Jen mě překvapuje, že jsi nemohl nic ani odinstalovat.

-- 12. 5. 2022 20:25 --

kiosk123 píše:....Len nemôžem nič odinštalovať...
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kiosk123 12. 5. 2022 19:33

Asi bolo veľmi málo pamäte na to aby fungoval samotný LG Store. Takže fakt dávajte bacha. Tie šetriče obrazovky sa asi časom samé aktualizujú a zaberajú tak postupne pamäť v TV. Odstránenie niektorých z nich mi uvoľnilo až okolo 2GB PAMäTE, takž tie obrázky majú fakt skutočne obrovskú veľkosť.
kiosk123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hawk123 12. 5. 2022 19:45

Ondra P píše:Ahoj LGčkáři, ti co mají LG C1, můžete mi tuto televizi doporučit? Uvažuju o ní v 65", tak by se hodili vaše zkušenosti s tímto modelem. A jak je to s jasem mám obavu, že není moc vysoký a obraz nebo detaily v hdr u kvalitního 4K obsahu nevyniknout, bude tmavý. Uvažoval jsem o Sony A90J ale četl jsem, že má problém s pohybem. Zaznamenali jste nějaké trhání obrazu třeba u starších filmů nebo i u něčeho v top kvalitě?

Mám LG C1 65" šesť mesiacov. Doporučujem. Výhod je veľa a takmer všetko v rámci tejto TV je ideálne. Jas ktorý spomínaš pre mňa absolútne dostačujúci ale ak máš extrémne osvetlenú obývačku s veľkým oknom tak za žiarivého letného dňa tam môže byť problém aj keď zoberieme do úvahy faktor že v prípade nastavenia najvyššej hodnoty jasu sa zvyšuje šanca vypálenia obrazu. Mám v obývačke štandardné trojokno(2x úzke, 1x široké) a ako píšem zatiaľ som nikdy nemal problém navyše ak si chcem film vychutnať tak samozrejme ideálne sledovať večer keď je tma. Obraz je z môjho pohľadu takmer dokonalý. Žiadne problémy s 2160p HDR obsahom. Obraz absolútne plynulý, žiadne trhanie, nič z toho čo opisuješ. Vraj má táto TV dokonca realtime vylepšovať obraz pridávaním snímok a dopočítavaním rozlíšenia. Nejako som to netestoval ale ako píšem obraz je bez výhrad.

Spomeniem ale aj zopár nedostatkov. Po HW stránke by som uvítal lepšie rozmiestnenie HDMI/USB. OLED panel je extrémne tenký čo je v rámci OLED bežné ale aspoň nejaká výstuha v hornej časti by neuškodila pre lepšiu odolnosť pri manipulácii hlavne pri prvotnej inštalácii. Po stránke systému až prehnane silný zvukový výstup. Mal som pripojené EDIFIER S3000PRO ktoré aj na najnižšej možnej hlasitosti v aplikácii YTB boli príliš nahlas. Taktiež nemožnosť použiť systémový zvukový režim DRC pre externé repro. Funguje len pre integrované repro. Integrované repro je nedostatočnej kvality a je nutné dokúpiť repro. TV nemá android ale WebOS čiže YouTube bez reklám je možný jedine za mesačný poplatok čo je snáď najväčší nedostatok v rámci OS. Vstavaný prehrávač na filmy nespustí obsah HDR okamžite. Je nutné najprv označiť film v menu, počkať pár sekúnd až potom potvrdiť inak sa HDR metadata nenačítajú. Chce to trocha cviku, dnes to už ani nepovažujem za problém.

Ondra P píše:Chtěl jsme se zeptat objednal jsem LG C1 v tsbohemia a zaplatil si rozšířenou záruku na 3 další roky. Znamená to, že televizi teď můžu používat jak chci, bez obavy z vypálení a záruka se vztahuje i na tohle?

Neviem ako to má ten obchod ale z môjho pohľadu zbytočné a typujem že budú mať výnimku pre vypálenie obrazu. Ak by bol TV chybný tak sa chyba v štandardnej záruke ukáže. Ak nastavíš jas(OLED Pixel Brightness) na 100 a budeš to roky používať arogantne tak sa obraz pravdepodobne vypáli. Skôr sa oplatí nekupovať záruku navyše a trocha si určiť pravidlá používania. Nič extra obmedzujúce. Stačí zapnúť všetky technológie na ochranu proti vypáleniu. Nastaviť optimálny jas a aspoň trocha sa vyhýbať statickému obrazu. Ja používam jas pre obyčajné TV vysielanie na úrovni 10. Na kvalitný obsah v rámci YTB v SDR alebo HDR používam jas 40 to isté platí pre prehrávanie filmov. Vyšší jas nevypáli obraz ale očnú sietnicu :D
hawk123
Junior

Odeslat příspěvekod Ondra P 13. 5. 2022 06:06

Neměl někdo problém na LG C1 s vypojením signálu u harddisku, který je v usb? Dneska jsem po vybalení pouštěl film přes hdd a během filmu se mi asi 3x zastavil film a napsalo to, že zdroj není dostupný. Po opětovným puštění zase nějakou chvíli fungoval. Není jedno usb třeba pro větší odběr jako to má třeba samsung?

A ještě pokaždý, když pustím film s flashky nebo hdd, tak se dole napíše, že není podporovaný zvuk ale ten normálně funguje.
Ondra P
Junior

Odeslat příspěvekod hawk123 13. 5. 2022 07:04

Pripájal som veľa krát SSD alebo aj USB kľúč a nebol nikdy problém. Neviem na isto ale podľa mňa majú všetky USBčka rovnaký výstup ale skús vyskúšať či v inom vstupe to nebude fungovať. Nie je chyba na strane HDD? Ak máš iný HDD vyskúšaj.
Hláška že zvuk nie je podporovaný je opodstatnená. Film ktorý si spustil má viacero audio stôp. To čo nie je podporované neprehrá ale audio stopu ktorú podporuje normálne prehrá a teda zvuk ti funguje.
Napríklad takto - Keďže TV nepodporuje DTS tak ho preskočí a rovno prehraje nasledujúcu podporujúcu AC-3 stopu.
EN Audio #1 DTS
CZ Audio #2 AC-3
https://www.lg.com/ca_en/support/product-help/CT20098005-1437128842789
hawk123
Junior

Odeslat příspěvekod Ondra P 14. 5. 2022 19:51

V usb 2 se mi párkrát během filmu film zastavil, včera jsem hdd připojil do bočního usb a tam zatím problém nebyl. Tak nevím, že by bylo usb vadný?

Aha, takhle to je se zvukem, takže když tam nebude dts stopa, tak by hláška neměla vyskočit. Vyzkouším.
Díky

-- 14. 5. 2022 20:56 --

hawk123:
S tím jasem, jde vůbec nastavit na 100 aby se kvalita nesnížila. Když zvýším jas nad zhruba 60, tak má obraz jako kdyby blooming, nevím jak to nazvat a černá je pryč a přes obraz je takový světelný film.
Ondra P
Junior

Odeslat příspěvekod hawk123 15. 5. 2022 08:42

Je dobré vyskúšať viacero zariadení. Chyba môže byť na strane HDD/SSD alebo aj kábel môže byť poškodený a nie je vylúčený ani poškodený USB. Popravde neviem či mám len smolu ale ja som sa ešte prakticky nestretol s kvalitným USB vstupom v rámci TV. Furt je to taký ten divný pocit keď do takéhoto TV USB niečo zapájam alebo odpájam. Veď to vyslovene drhne ako keď zapájam 10 ročnú priemyselnú zásuvku. Pritom tento C1 je prémiový TV a všetky USBčka sú také. Podľa mňa sa do TV dávajú tie úplne najlacnejšie USB porty(je to ale len môj názor a nemám to ničím podložené).

Ak tam nebude DTS tak žiadna hláška sa nezobrazí. Môžeš to ale ignorovať ak sleduješ film s CZ ktorý je AC3. Občas je aj CZ stopa v DTS alebo niečom inom. V tom prípade stačí použiť Audacity a konvertovať na AC3 640kbps. C1 podporuje dolby digital plus respektíve E-AC3 čož je trocha papierovo lepšia kvalita ako AC3. Ja nie som netopier a nepočujem tam rozdiel a vystačím si vždy s AC3 640kbps.

Screen Brightness - Ideálna hodnota 50. Neviem ako presne charakterizovať túto položku. Ono to totiž pripomína nastavenia jasu pre LCD ale toto nie je LCD. Príde mi to ako také umelé zvyšovanie jasu ktoré je skrátka nutné nechať na základnej hodnote 50. Ak ideš nižšie tak sa ti v tmavšom obraze strácajú detaily a ak pridáš tak presvetľuješ ten obraz nie vyššou intenzitou svietivosti ale umelo tam pridávaš bielu farbu. Inými slovami sa dá povedať že sa jedná o SW zasvetľovanie obrazu.
OLED Pixel Brightness - toto je podstatná položka pre OLED. S týmto pridávaš svietivosť/jas panelu respektíve jednotlivých pixelov. Pre C1 mi príde rozumné sa pohybovať v rozmedzí 10 až 60. Ideál vidím niekde 30-40.

Ak chceš na strane č.9 v tejto diskusii som pridal detailné nastavenie obrazu a zopár užitočných informácii.
hawk123
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 15. 5. 2022 09:50

Všechny USB nemusejí mít na TV stejnou specifikaci. Výrobce v návodu povětšinou doporučuje, kam připojit externí HDD. Jestliže by docházelo dál k chybování, je možné vyzkoušet HDD napájet ještě z dalšího zdroje/USB. Tím by měla být potlačena možnost chybování vlivem nedostatku v napájení.

Jestliže uživatel zvolí konkrétní podporovanou zvukovou stopu ve filmu a telka hlásí chybu, pak by měl toto negativum výrobce v dalším FW odstranit. Samozřejmě ona nepříjemná hláška by vadila více, pokud zůstane na panelu viset po celou dobu přehrávání a není možné ji odstranit. Bohužel k takovému jevu již v minulosti u některých FW konkrétních TV docházelo.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hawk123 15. 5. 2022 10:53

MgX presne tak a najlepšie na tom je že výrobca nie vždy uvedie presnú špecifikáciu daného USB. Moja stará Samsung TV mala vedľa portu štítok s hodnotou V/A. Základná doska v PC ktorú mám nemá tieto údaje a pritom je to pre pripojenie 2,5" HDD dosť kľúčová informácia. Stretol som sa s tým že USB port so slabým napájaním nepotiahla HDD ale iný kus normálne fungoval. Pozrel som sa na štítok HDD a teda nie každý 2,5" HDD má rovnaké požiadavky. Dnes je najlepšie používať na podobné účely už len SSD a v horšom prípade 3,5" veľký externý HDD.
hawk123
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků