Panasonic SC-HT520 - spotreba el. energie

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod paulo78 10. 11. 2005 20:26

mam domace kino Panasonic SC-HT520. Som v tejto oblasti amater.Preto sa chcem opytat na spotrebu el. energie. Kedy je spotreba velka, kedy minimalna. Akym sposobom sa na spotrebe el. energie podiela subwoofer, ci pri vysokej hlasitosti atd. Aky je rozdiel medzi Vystupnym vykonom RMS 500W a Vystupnym vykonom DIN 350 W. dakujem

// Howard - upraven nazev
paulo78
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod x-father 10. 11. 2005 20:33

basy sou energeticky nejvic narocne
x-father
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod paulo78 10. 11. 2005 20:45

takze ked je udavana spotreba Hlavnej jednotky zariadenia na 25W a subwoofera na 220W, a ja pozeram v normalnej hlasitosti tak kolko tak W asi spalim? :roll:
paulo78
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michal12 10. 11. 2005 21:24

Hodnota RMS je reklamní lež, (viděl jsem bateriové radio s výkonem 500W - to ale popírá přírodní zákony) podle té se nikdy neorientujte je to špičkový krátkodobý výkon, který by aparatura mohla podat, kdyby správně svítilo sluníčko a řeky tekly nahoru,... je to velmi přehnaná hodnota. Hodnota DIN je reálnější, podle toho se orientujte. V každém případě tato čísla znamenají kolik ty repráky zvládnou zahrát, něco jako max. rychlost auta. Co se týká spotřeby - asi vás překvapí, že nejvíce se na vaší peněžence projeví spotřeba ve vypnutém stavu, to je např. 10 W ale 24 hodin denně. (jedině že byste aparaturu vypínal ze zásuvky tak bude spotřeba nulová.) Spotřeba v zapnutém stavu je velmi závislá na hlasitosti. Při běžném pokojovém poslechu spotřeba nepřesáhne 150 W (to je hodnota kdy o vašem poslechu již dobře vědí sousedi :-)). Ale podle mých zkušeností je spotřeba těchto zařízení poměrně malá - menší než současné počítače. Pokud budete mít zájem tak mi napište o bližší informace.
michal12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cache 10. 11. 2005 21:25

paulo78: ak budes rozmyslat pocas pozerania filmu nad tym, kolko to zere, tak si ziaden film nevychutnas. Nebud skrob ;)

A znacka RMS hovory o nejakom "psychoakustickom" vykone, takze ako hodnota uplne zbytocna ak chces taketo pocitat. Idealne je si zohnat merak, zapojit a pri pozerani skontrolovat kolko to zere.
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod x-father 11. 11. 2005 12:48

pokud by byla rec o opravdovem vykonu - spocitanem vykonu, tedy IxU, tak i tam je to nadsazene. Zesilovac ktery ma udany vykon 5W tech 5w dosahuje jen za urcitych podminek a i tak uz v ten okamzik dost zkresluje, takze pro hlas ci hudbu by to bylo nepouzitelne.

Jinak s rostoucim vykonem neroste linearne hlasitost jakou jej slysime. Takze zesilovac ktery ma vystupni vykon 0,5W!!! ti beznou mistnost ozvuči dostatečně abys to slysel.

5W uz pak muze byt hlasitost pri ktere mene tolerantni soused tluce na zed.

Hodne to ale ovlivnuji prave ty basy, takze takovehle vykony by ti nevykreslili basy. Ale pri zapojeni na bezny repro.

Ty vykonou sou vystupni - nutno pocitat co se jeste v te aparature protopi atd...
x-father
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod shiro 11. 11. 2005 13:57

Strucne povedane, v standby mode najakych 1-2W a pri normalnej prevadzke 80-110W....
Aj ked presne sa to zmerat neda, nakolko skoro vsetky taketo aparatury uz maju impulzne zdroje, ktore si reguluju odber zo siete podla aktualnej ptreby, a tam sa to meni aj parkrat za sekundu
shiro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod paulo78 11. 11. 2005 16:06

michal12: hm, takze nemosim sa bát spotreby el. energie pri zapnutom kine 350 W. narastla mi spotreba el. energie v domacnosti ale to sa asi tyka aj PC ktory som tiez kupil. Viem ze to nepatri, do tohto fora, ale pisali ste ze sucasne PC su narocnejsie na el. energiu. ako je to napriklad pri napalovani, stahovani, zapnutom internete. je v tom rozdiel? ako poklesne spotreba napr. pri Uspornom režime PC, ako ovplyvnuje spotrebu LCD monitor. toto su vsetko otazky ktore ma zaujimaju. Co vlastne ovplyvnuje spotrebu el. energie na PC?
sony@chello.sk
diky
paulo78
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod m4rian 13. 11. 2005 21:59

RMS je kratkodoby vykon, na porovnanie je cas taky kratky ako vie mala tuzkova baterka dodat nekonecne(cca 1000A) velky prud do tvrdeho skratu, ci doba 0,0...............prd ako tu niekto spomenul reklamny tah. Rataj max s 25W a vypocitas kolko spalis a od toho cisla to bude menej...Najlepsie by to bolo odmerat a vypocitat...
m4rian
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Liu 13. 11. 2005 23:07

Tak naco si kupujes domace kino a PC ked sa bojis dakeho narastu uctov za elektrinu,pricom ten narast nie je nejaky drsaticky,aj keby Ti to bezalo vkuse,nie je to az taka horobilna ciastka.To si fakt radesej nic nekupuj a mozes sediet cely vecer po tme,usetris.
Liu
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod milosh 14. 11. 2005 08:03

Zkus tento web, kde najdes zkusenosti majitelu. http://www.nexiaclub.com/panasonic
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
milosh
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků