iAudio X5L x iRiver H-340 x Xcleff HD-500 100GB

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod sikini 11. 11. 2005 16:57

Zdravím všechny,

mám na vás velkou prosbu ... chci koupit přítelkyni kvalitní HDD-MP3 přehrávač a nemůžu se rozhondout mezi těmito třemi ... můj hlavní problém tkví v tom, jestli investovat do "značkových" multimediálních přehrávačů typu iAudio, nebo iRiver s kapacitou 30-40GB, nebo se vyprdnout na značku, na barevný display a na přehrávání videa a foto a koupit za menší peníz 100GB Xcleff ... pište prosím Vaše názory a zkušenosti s těmito přehrávači, protože se jinak už zblázním :wink:

Každému za podnětný komentář předem děkuji!
sikini
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod davidak 11. 11. 2005 17:12

Kdybych vybíral přehrávač, tak se vykašlu na stroje, který maj barevnej displej a neuměj video- to je pak podle mně zbytečnej luxus, leda kdyby ho slečna používala na stahováni fotek přímo z foťáku(což dneska lepší hdd uměj).
Jinak koukat na nějakej film nemusí bejt vůbec špatný, já osobně bych do toho klidně šel.
XCleff není špatná značka, ale narozdíl od ostatních dvou používá 2,5 disk(můžeš do něj teda vlastně hodit jakejkoliv disk z notebooku) a to se odráží hlavně v jeho velikosti.. Což by pro přítelkyni mohlo bejt třeba zásadní.
Podtrženo sečteno, zkus zjistit, co od něj přítelkyně očekává za fce, ani jeden z těch třech, který jmenuješ, nejsou špatnou volbou.
davidak
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marky 11. 11. 2005 18:14

Sikini, nevim jak Tvoje pritelkyne, ale ta moje pusinka preferuje pekny design a byt muze byt Xcleff velmi slusny prehravac se super kapacitou asi by u ni nevyhral.
Marky
Junior

Odeslat příspěvekod davidak 11. 11. 2005 18:17

Marky píše:Sikini, nevim jak Tvoje pritelkyne, ale ta moje pusinka preferuje pekny design a byt muze byt Xcleff velmi slusny prehravac se super kapacitou asi by u ni nevyhral.


jojo, takhle nějak jsem to myslel:)jestli by nebyl vhodnější nějakej flash ;)
davidak
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sikini 14. 11. 2005 08:06

Díky moc za odpovědi ... přes víkend se mi to rozleželo v hlavě a asi fakt půjdu do nějákého flashe ... pokud byste měli nějaký tip na flash s kapacitou nad 1GB, zajímavého designu a dobrého poměru cena/výkon, tak vám budu vděčný!
sikini
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod davidak 14. 11. 2005 09:01

sikini píše:Díky moc za odpovědi ... přes víkend se mi to rozleželo v hlavě a asi fakt půjdu do nějákého flashe ... pokud byste měli nějaký tip na flash s kapacitou nad 1GB, zajímavého designu a dobrého poměru cena/výkon, tak vám budu vděčný!k/quote]


mrkni se na http://www.123mp3.cz případně na http://www.mp3store.cz a zkus vybrat něco konkrétnějšího, trh toho nabízí opravdu hodně.
Osobně bych vybíral mezi značkami Iriver, iAudio, nebo Emgeton, tyhle značky už jsou většionou samy o sobě zárukou kvality, ale neříkám, že ostatní ne, ale tam to chce dát větší pozor při výběru.
Eventuálně se podívej na iPod Nano, to už je ale dost peněz za míň(ale ne málo:) ) muziky http://store.apple.cz/IMC-Apple-Store/W ... .0.0.3.2.1
davidak
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xcmaniax 14. 11. 2005 09:16

no to nano neni zas takmalo muziky za hodne penez,6900 za 2GB neni zas tak zle (flash samozrejme). Myslim, ze iAudio je s 2GB flash jeste drazsi a na trhu snad jeste neni jiny4GB flash prehravac. Kdyby jsi mel moznost iPoda koupit v zahranici dostanes se na podstatne nizsi cenu.
xcmaniax
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod davidak 14. 11. 2005 09:47

xcmaniax píše:no to nano neni zas takmalo muziky za hodne penez,6900 za 2GB neni zas tak zle (flash samozrejme). Myslim, ze iAudio je s 2GB flash jeste drazsi a na trhu snad jeste neni jiny4GB flash prehravac. Kdyby jsi mel moznost iPoda koupit v zahranici dostanes se na podstatne nizsi cenu.


no jako máš pravdu, spíš jde o to, jestli by se sikinimu chtělo dát 7čku za flashe no.. nehledě nato, že nano má opravdu to debilní sklíčko z měkkýho plastu, takže se hned poškrábe(viděl jsem to u kamaráda). Ten ho kupoval myslim na ebayi za 6.
davidak
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sikini 14. 11. 2005 10:48

... a co rikate na iAudio G3 2GB? ... mate s nim nekdo zkusenosti? ... ten iPod Nano vypada moc pekne, ale nema FM radio, Mass Storage Device, doba prehravani 14h-ipod, 50h-g3 ... no fakt nevim ... zacinam v tom pekne plavat :))
sikini
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod davidak 14. 11. 2005 10:55

sikini píše:... a co rikate na iAudio G3 2GB? ... mate s nim nekdo zkusenosti? ... ten iPod Nano vypada moc pekne, ale nema FM radio, Mass Storage Device, doba prehravani 14h-ipod, 50h-g3 ... no fakt nevim ... zacinam v tom pekne plavat :))


iAudio G3 jsem nějakej čas vlastnil, je to prakticky bezchybnej stroj, má trochu fádní design, ale to je otázka vkusu. Dej si ale bacha na jednu věc- čipy, který se dávaj do iAudií(jmenujou se sigmatel) pojmou maximálně nějakejch 480 souborů, je to hardwarový omezení. U 256MB to problém není, u 2048 už by moh bejt, pokud používáš třeba ogg..
Ta výdrž 50h není, ale na 30 jsem se v pohodě dostal. Hlavně je to na tužkovku, což je skvělý. Napiš, co by tě konkrétně zajímalo.
davidak
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sikini 14. 11. 2005 11:05

... abych rekl pravdu, na penezich zase az tak nezalezi ... chci kvalitni pristroj, ktery ma vsechny zakladni funkce, pamet nad 1GB a dobrou vydrz baterii, Mass Storage Device a mozna i FM radio ... a jelikoz je to pro pritelkyni, tak jak jste rikali vy, peknej design a rozumna velikost
sikini
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sikini 14. 11. 2005 11:43

... ted jsem navic cetl, ze s aktualnim firmwarem se omezeni souboru zvysilo na 650 ...
sikini
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sikini 14. 11. 2005 12:15

a jeste jeden dotaz ... mam moznost nechat si zakoupit prehravac v usa ... jde mi o to, jestli ma cenu usetrit napr. u G3 2000,- Kc a nemit zaruku v CR?!
sikini
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sikini 14. 11. 2005 16:42

... lidi, mate nekdo iAudio G3 2GB? ... chtel bych jen vedet jak je s nim kdo spokojenej a jaky to ma plusy a minusy!

diky
sikini
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod davidak 14. 11. 2005 22:17

Takže moje poznatky:

-krásně intuitivní ovládání
-přehledný menu
-opravdu kvalitní nahrávání- a to jak z tuneru, tak diktafon
-podpora ogg
-mass storage, usb 2.0
-máš tam asi milion možností jak nastavit zvuk- to mi abych pravdu řek úplně tak nevyhovovalo, je toho až moc a dost z těch nastavení je prostě nepoužitelnejch- přebasovanejch atak, jediná fakt dobrá předvolba je "hlas", pro poslech záznamu z diktafonu. Pro poslech hudby jsem si vytvořil custom equalizer. Ale hvalita zvuku je opravdu excelentní, i z mizernejch sluchátek a mp3ek dostaneš relativně kvalitní zvuk
-přehrávač má příjemnej a ergonomickej tvar
-FM má přijatelnej příjem(ale používal jsem ho jenom tady po Liberci)

Myslim, že je to fakr dobej přehrávač, nemá vlastně žádnou chybu, teda pro mě.. Klidně bych šel i do toho z USA.
davidak
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků