Recenze Sencor SHR 8108 HDD rekordéru

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod papinek 19. 11. 2005 17:53

Mazání stanic se provádí v setapu a to tak že si edituješ stanici, kterou chceš smazat a zadáš jí číslo kanálů 0 - nula.
papinek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod qwe1 19. 11. 2005 19:04

vyzkouším!teď zrovna zkouším ukládat na více DVD tak napíšu.Při copy na jedno mi to poměr stran zachovává.
Jen přemýšlím jestli po odstranění reklam zůstává stejná velikost jako před střihem,ale vypadá to že jo.tzn. :
nahraju film v SP o velikosti 2h20min s reklamou. tzn. vypálit na 2 dvd.
Po odstranění reklam na DVD1 a DVD2 zjistim že celkový čas je 1h50min.To znamená že by se měl vejít na jedno DVD.Jde to spojit bez PC v recorderu?No a vlastně v PC to jsou VOB,takže převod a pak spojit?hm,chtělo by to rychlejší variantu.Třeba střih na HDD v recorderu(to asi nejde co?) a rovnou palba na jedno DVD.
:D
qwe1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod qwe1 19. 11. 2005 19:07

jo a ten střih potvrzuji,funguje to dobře a kdekoliv
qwe1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod qwe1 19. 11. 2005 23:30

Tak mazaní stanic je stiskem klavesy CL (nemohl jsem ji najit) :D CLEAR :-B
Zkusil jsem do recorderu na HDD natáhnout video z analogu přes čelní A/V.Taky šlape.Vypálil jsem na DVD+R,uzavřel a ejhle.v tomto recorderu mi to přehrává s trochu jinou velikostí obrazu.Takže z DVD jinak velkej obraz a z HDD taky.Že by nějak jinak přeplé vstupy?Pokud DVD dám do PC,tak je obraz normál.Do druhého DVD(6101) jsem nezkoušel,je vypojené :( .Takže to přehrávání je nějaký divný,nebo jsem ještě něco nenastavil natvrdo :oops:
Raďte znalcííííííí :idea:
qwe1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod papinek 20. 11. 2005 08:13

Pro qwe1 Zkoušel jsi uzavřené 1. DVD z více načíst do PC? Mě na RW na konci něco chybí...

Stříhat DVD se dá v Nero Vision, které je součásti Vypalovacího balíku Nera, Umí pracovat i z VOBy... Akorád mi to mění velikost z 3:4 na 16:9. Je z toho zploštělá nudle.... Z jiných DVD to nedělá...
papinek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod papinek 21. 11. 2005 05:28

Pišeš, že jde stříhat i na HDD v recorferu. Můžeš to upžesnit jak?
papinek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pavel.stnl 21. 11. 2005 09:17

Papinek: Tak s tím rozdělováním filmů na více DVD mám stejné zkušenosti - jak to chci načíst do kompu tak to vyhodí chybu. Řeším to tak, že si adresář s VOBama nakopíruji do PC a pak to načtu např. ve VIDOMI a překoduji. Je pravdou, že i při kopírování mi to mechanika nakonci chroupá jako kdyby tam byla chyba ale načíst mi to jde potom bez chyby. Myslím, že tam maj chybu a že by neškodilo zkrátit možnou kapacitu prvního DVD třeba o minutu aby to bylo bez problémů.
Jinak s tím střihem a s tím souvisejícím vkládáním kapitol na HDD - doufám že to vyřeší příštím FW ale problém možná bude v tom, že na HD se ukládá v MPEG a na DVD potom ve VOB.
Celkem mi chybí signál z rekordéru na anténím výstupu. Mám několik TV v bytě a když jsem měl videorekordér, tak mi šel signál z něj po antémím kabelu po celém bytě - tady mi to chybí. Další nedostatek, kterého jsem si všiml až v neděli, že při poslechu zvuku přes domácí kino 5.1, nejde vůbec zvuk do subwooferu. Myslím tím poslech nahraných pořadů nebo TV. Pokud si pustím klasické DVD se zvukem 5.1 tak je to bez problémů. Zvuk jde sice ve stereu ale bez subw., tedy bez basů to je jak z tranzistoráku. Nepřišel jsem na to, kde by se to dalo nastavit.
pavel.stnl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jatro 21. 11. 2005 10:38

Chybu na konci to dělá u nových DVD RW formátovaných poprvé na rekordéru. Jak se mi to jeví, je sice složité, ale nejlepší nejdříve DVD doplna nahrát něco na PC a teprve potom zformátovat v rekordéru.
Jatro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod qwe1 21. 11. 2005 19:57

Tak s těmi DVD mam stejnou zkušenost i já.Koupil jsem 3 nové RW+ verbatim,nahral jeden film děleně na všechny a nejdou uložit do PC,ještě pak zkusim tu radu z mazáním v PC a novým formátem.
S tím střihem jsem to myslel jinak.Na HDD to stříhat nejde,alespoň já netuším jak.Ale dost lidí si stěžovalo že to nejde ani na RW(alespoň já jsem to tak pochopil).Tak jsem jen psal(a možná tedy špatně :? )
že stříhat jde.Myslel jsem tím tedy že po zkopírování na RW je možno z filmu vystříhnout cokoliv a přesně,ne jen v těch př. 5min. intervalech co tu někdo zmiňoval.Jestli je toto informace známá a zbytek myslel střih na HDD tak se omlouvám!!!
qwe1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod papinek 22. 11. 2005 06:48

Děkuji za radu ohledně nových DVD+RW. Stačí tyto RW naformátovat v Neru - Zadat úplné mazání a vše je OK.
Ještě by to chtělo vyřešít změnu obrazu při načítání do NERA Vision.
papinek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod allfa 22. 11. 2005 07:12

to gwe1:
jak střiháš reklamy na DVD, když zkopíruješ film delší než 2hod. na 2 DVD-RW? Já s tím už nic udělat nemůžu. První DVD je plné a nejde mi vložit kapitola. Pokud je film kratší, jen na jedno DVD, můžu vložit kapitolu a tu pak skrýt.
allfa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pavel.stnl 22. 11. 2005 09:26

allfa: Mám stejnou zkušenost - přesně jak píšeš, jak je film na celé DVD, tak nejde vložit kapitola...myslím že by opravdu pomohlo kdyby v příštím firmware zkrátili max. délku zápisu na DVD třeba o minutu nebo dvě.
pavel.stnl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sal 24. 11. 2005 16:12

Zdar, chci si 8108 koupit, rekorder jsem nikdy nemel, chci se laicky zeptat zkusenych uzivatelu na par dotazu.
1. daji se zkopirovat VHS kazety na DVD?
2. chapu to spravne? chci si na HDD neco casove nahrat, zadam tak jak na beznem videu datum, cas,atd.,nahraje se to, kdyz to chci zachovat tak to vypalim, s tim ze tam podle velikosti
obsahu bud dam nizsi kvalitu aby se to tam vlezlo, nebo to vypalim na nekolik disku kdyz me to vyzve?
3. nahraju si neco z TV je to treba jen na hodinu "nefinalizuji" to protoze na ten disk chci neco nekdy nahrat dalsiho, lze si to nefinalizovany disk prehrat?
4.jak je to s tim nabidnutim kvality zaznamu? na HDD uz neco mam
chci si neco casove nahrat, ale na HDD uz neni misto na zaznam
normalni kvalitou, upozorni me to? a nabidne zaznam nizsi kvalitou nebo to nenahraje nic a nebo jen to co se vleze?
5.musel to uz nekdo reklamovat?

Diky moc za rady
sal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod honajz 24. 11. 2005 17:19

1. Jo, nahravani z VHS jde bez problemu, staci obe masiny propojit a na DVD rekorderu nastavit Source podle zapojeni.
2. Presne, je to stejne jako u videa, ulozi se to na HDD, a kdyz to nechci uchovat, smazu z HDD, kdyz si to chci nechat, prepalim na DVD-+R/W.
3. Nefinalizovany disk jde prehrat jen v tom DVD rekorderu, nikde jinde, a dokud neni kapacita disku plna, jde na nej postupne prihravat dlasi porady treba i tyden po prvnim vypalovani.
4. Kvalita nahravani - DVD rekorder ma nekolik rezimu - HQ (na 1 DVD se vejde hodina), SP (na DVD se vejdou 2 hodiny), LP (3 a ctvrt hodiny) a ty dalsi jsou nizsi kvality, spis informativni. V prepoctu na bitrate je to u HQ zhruba 6 Mb/s, u SP 4,5 MB/s, u LP 2,7 Mb/s.
5. Osobne jsem nemel problem takoveho tyou, aby bylo nutne to reklamovat.
honajz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sal 24. 11. 2005 18:54

Moc dekuji za vysvetleni, ale jeste bych se zeptal na jak je to s tim
ze kdyz dam casove nahravani a na disk se to nevleze nabidne mi to uz pri tom zadavani snizit kvalitu zaznamu aby se to tam vlezlo a nebo to nic nenabidne zacne se to nahravat a nahra se tam to co se tam vleze nebo to ve finale nenahraje nic a musim to dopredu vzdy odhadnout?
a jeste, je tam funkce pohotove jednim tlacitkem nahrat na HDD kdyz treba vidim neco zajimaveho v TV.

diky
sal
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků