Recenze Sencor SHR 8108 HDD rekordéru

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Jostr 7. 12. 2005 22:27

Problém s rušením se mi podařilo vyřešit pomocí zesilovače signálu . :lol:
Jostr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MirekMG 8. 12. 2005 21:06

Tak mam 8216 ani ne týden a pořád nevím zda těch 8500kč nebyly vyhozený peníze. Předevčírem jsem nevydržel a nahrál jsem nový FW. Kromě toho že začaly mizet oznámení Novy a Primy jsem si žádných podstatných změn nevšiml. Hlavně jsem si myslel, že se opraví chyba kdy nelze zadat pravidelné nahrávání. Bohužel nic. Přesto že navolím DENNĚ a pod. po potvrzení se do celkového nepřepíše. Taky mne k novému FW donutil stav kdy očividně přístroj nezareagoval na kód VPS. Ale na dnešek jsem ho také přednastavil. Jaké bylo mé překvapení když ráno funěl ale co víc, jeho oko svítilo z poloviny modře a z poloviny červeně a nechtěl se nechat zapnout. (opět - už pokolikáté jsem musel vytahnout ze zásuvky). Včera jsem tam jen tak vyzkoušel Verbatim DVD - RW. A i s mínus mediem bez problému fungovalo Máte někdo stejné zkušenosti?
MirekMG
Junior

Odeslat příspěvekod zet 9. 12. 2005 03:27

Preboha, ludia, vy ste sa asi zblaznili. Presiel som cele forum od zaciatku a stale tie iste problemy. Preco to kupujete, to nestoji za tu cenu. Mali by ste to utekat vratit. Ved je to takmer nefunkcny vyrobok. Takto podporujete podvod, a este zan aj platite. K tym chybam, kazda seria sa sprava inak, pretoze sa v nom pouzivaju suciastky, ktore nepresli kontrolou u ineho vyrobcu - radsej nemenujem. Ak pisete o prob. mali by ste uvadzat seriov. cisla a tym identifikovat danu seriu, kazda ma trochu iny hardware. A nakoniec, nechapem ako sa takyto zmatok dostal vobec do predaja, to tu uz nieje ziadna kontrola? Asi to skusaju a ked to vyslovene nehori, tak to prejde. Vsetkym vlastnikom tohto HDD rek. prajem pevne nervy a vhodny (novy) firmware.
zet
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zet 9. 12. 2005 03:39

[url]http://www.inakup.sk/?cat=dvd_rek&id=1287
[/url]
zet
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Reneeee 9. 12. 2005 10:16

zet píše:[url]http://www.inakup.sk/?cat=dvd_rek&id=1287
[/url]


zete povím ti to asi takhle: Proč mám kupovat DVD za 15000 když můžu mít za 8000? Dnes jde vše tak rychle kupředu, že ještě ani nevyprší záruka a budu se poohlížet po jiném stroji a tak mě nebude štvát, že jsem předtím vyhodil kupu peněz a musí mi to vydržet co nejdéle. že nefunguje dokonale? a co funguje dokonale? :lol:
Reneeee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MVano 9. 12. 2005 17:57

Nejsem sice zase tak unesen z tohohle DVD-cka, ale nejsem ani nespokojen. Podle me ma dost mizerne menu trochu nelogicke ovladani, ale jinak nahrava, prehrava, vypaluje a palim DVD taky pro znami ktery jsou spokojeny. Jo a pokud vim tak VPS neni chybou DVD ale TV. Ten system totiz neni vysilan tak jak by jsme asi chteli. Mam kabelovku a Ceske programy jsou bez problemu, rusi mi to jenom na nekterych satelinich. Ale z tech opravdu nic nahravat nechci, takze je mi to jedno. Podle me to docela jde, ale taky urcite casem budu chtit neco lepsiho. A pak je tady pro me dost zasadni a citlive tema zivotnosti vypalenych DVD medii. Mam stale takovy pocit, jakoby meli snat byt na tom lip klasicke kazety... Je tady nekdo, kdo muze dokazat ze za deset let nebo vic to bude hrat??? Na tohle tema shanim informace uz dlouho a nazory jak odborniku tak laiku se totalne ruzni.... Martin.
MVano
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod midla(smazano) 9. 12. 2005 19:26

zet: Preboha, ludia, vy ste sa asi zblaznili...
Milý ZETe, na stránkách LG.COM nabízejí tento model:
Multiformátový DVD rekordér s harddiskem a výstupem provideokameru má mnoho nahrávacích funkcí pro většinu formátu a velkorysý prostor na harddisku. Přehrávání filmů, sledování obrázků a jejich ukládání na disku je samozřejmostí. Přehledné navigační menu vám usnadní a zpříjemní práci.
Vidíš, podle toho bych si ho za 12.500,- třeba nekoupil, ale nechci vířit diskuzi mimo mísu "))

Myslel jsem , že jsme tu kvůli výměně postřehů na SHR 8108 a ne kvůli plyvání (co si pomůžu vztekáním, když už ho mám doma a jestli ty Sencora nemáš a děláš závěry z fóra, tedy opět mimo mísu protože nevíš o čem mluvíš. Nic není tak horký jak se píše ).
Jediné velké mínus je, že stojíme na mrtvým bodě, stále čekáme na nový FW ( řešení problému s Divx, Resize na fullscreen umí valná většina i těch nejlevnějších Divx přehrávačů. ) ,tak ještě nějaký čas počkáme,ne ? Jinak zas moc problémů se neobjevuje, za ty peníze si nemůžu stěžovat, ZET je na tom určitě lépe se svým HR 7800, budiž mu to přáno.
midla(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MirekMG 9. 12. 2005 22:15

Takže jsem mnoha pokusy zase něco zjistil. Opakované záznamy (denně, týdně a pod.) jdou použít ale bez VPS!!! Jinak když už tu je debata o značkách. Onehdá jsem si pořídil mobil od Samsunga. HW super ale ten soft od nějakého polointeligenta. Dalo by se to srovnat s tímhle strojem. Obrovské možnosti ale programátor jich nevyužije.Hlavně že se to točí aby se to prodalo. V poslední době mne vůbec chytá fantas z věcí které nám prodávají a oni mají chyby v softu. Setkávám se s tím na každém kroku a pekelně mne to unavuje.(Ani poslední telefon od SIEMENS!!! není vyjímkou). Jako by všechno kolem nás bylo šito horkou jehlou. Podle mne by měl nový soft přidávat nové vlastnosti a ne jen opravovat chyby bránící v normálním použití.Jednou se naše civilizace kvůli tomuhle zhrout.Vemte si jenom jak před rokem nechodili účty za elektriku kvůli nefukčnímu softu. Tři měsíce to dávali dohromady a první složenka byla stejně nesmyslná. Asi musím souhlasit s názorem: buďme rádi za to co máme mohlo by být hůř. Zdravím všechny. škoda že si ten PW nemůžem napsat sami.
MirekMG
Junior

Odeslat příspěvekod zet 9. 12. 2005 22:29

To forum som cital koli tomu, lebo som o kupe len uvazoval. Mozno sa sem vratim, a ked sa to poriesi (firmware a pod.) , tak si ho aj kupim. Zatial mam Panasonic NV-HD 650 (vhs hifi, pouzival som ho aj ako HIFI kazetak-svojho casu). P.S. Pred dvoma minutami my volal kamos, ma sencor 25xx-dvd prehravac, a prehrava mu napr. polovicu filmu bez obrazu (jednovrstvove dvd). Bojim sa ze sencor ma viac problemovych vyrobkou, alebo este nedozrela doba na idealny HDD rekor..
Drzte sa a ziadne samovrazdy!!!
zet
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod midla(smazano) 10. 12. 2005 08:49

Nechci malovat čerta na zeď, taky jsem zkusil kontaktovat Fast a z odpovědi mě něpříjemně zamrazilo.

DOTAZ:
Při přehrávání filmů ve formátu Divx je zobrazení filmu příliš úzké i při použití funkce zoom. Obraz v lepším případě pokrývá zhruba třetinu obrazovky. Na jiných přehrávačích funkce zoom vyplní filmem téměř celou obrazovku.
Máte nějaké informace, že v novém FW bude tento problém řešen, případně jaké jsou vyhlídky na nový FW ?

ODPOVĚĎ: :shock:
Tento model díky podpoře všech formátů jako jsou nejen DivX a XviD, ale i podpora Qpel a Gmc, Mpeg 4 V1 i V2 atd. müsí zobrazovat video v tom náhledu který je vidět. Výrobce měl možnost buď mít podporu u modelu pouze DivXixovou a nebo právě multifunkční. Nakonec se rozhodlo že tato modelová řada bude s lepší výbavou. Pokud by se rozhodlo pouze o podpoře DivX zobrazení by pokrylo celou plochu.

Tak, jak si to přeberete vy? >:-[]
midla(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Reneeee 10. 12. 2005 09:20

midla píše:Tak, jak si to přeberete vy? >:--]


Tohle jsem předpokládal. Protože se nejedná o SW přehrávání ale HW přehrávání, zřejmě s tím nic neudělámé. Mě zase servisman tvrdil v telefonu, že by to dělat nemělo :lol:
Reneeee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jirka88 10. 12. 2005 22:52

Mnoho dotazů je na stříhání filmů přímo na HD.
Problém je v tom , že na HD se ukládá 1 velký soubor v MPG4, dokud nepřestaneme nahrávat. Co film, to 1 MPEG. Kdežto na DVD jsou ukládány VOBy ve velikosti do 930 938 880 MB. Já jich tam měl při kopírování na celé DVD/RW 5. K těmto VOBům jsou doprovodné soubory IFO (řídící, udávající ....), který říká kde je co uloženo, v jakém pořadí, příp. které kapitoly se mají ukrýt.
(Takto nahrané DVD jsem nefinalizoval a načetlo se mi bez problému v PC.)
Tím chci říct, že se tam pracuje s daleko menšími soubory (VOBy), jejichž počet zvětšíme rozdělením na kapitoly, které chceme ukrýt.
Teoreticky je možné, že se takto naskrývané DVD o to déle finalizuje.

Taky mnoho dotazů na přenos delších filmů z HD. - Film se rozdělí na x DVD podle velikosti filmu, hlavně tedy podle kvality nahrávky. Problém je zase v tom, že se pak toto DVD chová jako samostatné DVD s půlkou filmu.
Recordér opravdu neumí stříhat, ale skrývat a to jen na DVD.
Při kopírování z DVD na HD se s největší pravděpodobností film ukládá zase v MPEGu a to i s reklamama, které jsme pracně vystřihli. Toto nemám vyzkoušeno, ale MPEG nic skrývat neumí.

Pokud mám 1 celý film i s reklama na 1 DVD -nejlépe RW je situace trošku jednodušší. Film si pomocí DVD SHRINK - free natáhnu do PC; TAM si teprve najdu a vystříhám reklamy (umí to). Uložím si film (Voby) bez reklam do adresáře "Film" a vypálím ho známými programy na DVD.

Zkoušel jsem vyměnit HD na 160GB Seagate 7200 ot. (před nahráním nového FW). - nefunguje, nebo jsem dělal chybu. Ví někdo jak na to?

Viděl jsem někde dotaz co je uvnitř.

Uvnitř jsou čipy CIRRUS LOGIC - vypalovačka z PC a měla by jít podle recenze podobného DVD vyměnit za jinou v případě nefunkčnosti a po záruce. Pravda je, že by mohla být lepší už od výrobce.
HD v mém případě Maxtor. Taky znám lepší.

Ale za DVD R kolem 8000 kč ........

Já jím nahradil video, a zmých zkušeností cena za značku se dnes neoplatí.
Nahrává daleko kvalitněji než video a domácí střižna nebude ze žádného DVDR.
Co chcete ovládat několika tlačítky na ovládači.

Nechci nikoho pohoršovat tímto textem, ale nikde jsem nic takhle popsáno neviděl. Doufám, že to někomu pomůže a případné nedostatky budou doplněny Vámi.

Fakt to chce nový FW.

Jirka
Jirka88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pavel.stnl 13. 12. 2005 09:29

Jirka88: K té výměně HD na 160GB - mám rekordér s 160GB diskem a uvnitř je Samsung SV1604E/OMD 160GB V80CE. Pravděpodobně záleží na tom, jaké HD podporuje deska, zkoušel jsem jich několik co jsem měl volných, ale některé to vzalo a některé né. Další zkušenost mám s nakopírováním MP3 na HD - chtěl jsem si udělat z tohohle rekordéru Jukebox na MP3. Vzhledem k velikosti disku by to neměl být problém. Kvůli přehlednosti jsem si HD vyjmul a MP3 nakopíroval do složky AUDIO na HD, kterou jsem si nejdřív vytvořil nakopírováním několika MP3 přímo z CD na HD v rekordéru. (kdybych měl kopírovat jednotlivá CD s MP3 přímo v rekordéru, tak bych to dělal asi do důchodu). Musel jsem nejdřív odstranit diakritiku z českých názvů písniček. Vše vypadalo OK a taky vše hrálo v pohodě. Problém nastal, po několika nahrávání filmů z tV na HDD. Bohužel některé adresáře s MP3 se sice zobrazily ale zmizel obsah, takže si rekordér pravděpodobně někde přepsal strukturu HD...takže tudy cesta nevede. (Jukebox jsem nakonec vyřešil ze starýho kompu s nehlučným větrákem, grafika na nízký rozlišení aby to šlo číst na TV, sehnal jsem pěknej plochej case a spokojenost nadevše :-)).
S rekordérem jsem dáse říct spokojenej, nejvíc se mi líbí, že si pustím nahrávání např nějakýho sportovního pořadu, jdu se v klidu najíst, nebo do vany a pak se začnu dívat se spožděním s tím že když je to nezajímavý, tak to můžu dohnat až do reálnýho času - prostě ideální. Co by mohlo být rychlejší, tak to je samotný kopírování na DVD, obávám se ale, že i kdybych tam dal jinou mechaniku, tak to pořád pojede stejnou rychlostí.
MIDLA: Neříkali ti náhodou v SENCORU kdy by měl bejt ten nový FW??
pavel.stnl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod azor00 13. 12. 2005 10:30

Mám dotaz ...
1.kolik předvoleb má televizni tuner?
2.je možné regulovat jednotlivé kanály 5.1 audia?
azor00
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jaem 13. 12. 2005 10:35

vcera som vlozil prve ciste DVD, co som mal po ruke. Normalne som ho inicializoval, nahral, sfinalizoval, a az potom som si vsimol, ze je to DVD-R (slovom minus) a fungujev pohode.
Carpe diem
HP Compaq nx5000, HP Compaq nx9420, iPaq rx3715
Jaem
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků