Zapojení set top boxu

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod doRm 16. 12. 2005 19:23

Chystám se si koupit set-top-box na dvb-t a zajímalo by mě, zda-li stačí připojit set top box k TV přes scart nebo musím ještě zapojit RF kabel (ze set top boxu - zdířka tv out do TV - zdířka na anténu). Děkuju.

//adams: přesun do sekce domácí kino
Žádný učený z nebe nespadl, ale blbce jako by shazovali.
doRm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod boss-ivoss 16. 12. 2005 20:18

Já se při té příležitosti zeptám na jinou otázku, jelikož sem chodí lidé kteří o tomhle něco ví :-)
Když mám propojení set-top box a televize, měním pak programy nějakým dalším dálkovým ovládáním k set-topu nebo normálně tím co mám na televizi ?
boss-ivoss
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JanFiala 16. 12. 2005 20:31

boss-ivoss píše:Já se při té příležitosti zeptám na jinou otázku, jelikož sem chodí lidé kteří o tomhle něco ví :-)
Když mám propojení set-top box a televize, měním pak programy nějakým dalším dálkovým ovládáním k set-topu nebo normálně tím co mám na televizi ?
Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tomp 16. 12. 2005 20:37

kdyz mas setbox k pripojeny k tv, pozivas ovladani k setboxu.

1.otazka:
staci scart pokud chces koukat na DVB-T pres AV na televizi. Pokud si chces setbox naladit na jednom z programu na tv musis pouzit koaxial ...tzn tv out zdirka na settopu
Spokojený uživatel ACERu :-)
tomp
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod boss-ivoss 16. 12. 2005 22:00

JanFiala píše:
boss-ivoss píše:Já se při té příležitosti zeptám na jinou otázku, jelikož sem chodí lidé kteří o tomhle něco ví :-)
Když mám propojení set-top box a televize, měním pak programy nějakým dalším dálkovým ovládáním k set-topu nebo normálně tím co mám na televizi ?
boss-ivoss
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod doRm 16. 12. 2005 22:32

dobře. a v případě že bych chtěl ještě na tv sledovat i něco analogově, tak ten koax. musim zapojit, že?
Žádný učený z nebe nespadl, ale blbce jako by shazovali.
doRm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JanFiala 17. 12. 2005 09:08

boss-ivoss píše:Právě že u rodičů mám nějak haluzácky zapojenej satelit, že je z toho udělaná spíš taková minidomácí kabelovka :D jelikož to nějak haluzácky moduluje signál přímo do koaxiálního kabelu... (což je nejspíš pro DVB-T blbost..).s/quote]


A ten jeden satelit pousti do toho kabelu najednou 30 kanalu a kazdy na jinem pasmu ? Takze kdyz chces sledovat jiny kanal na satelitu tak proste prepnes kanal na TV ?
Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hawtin 17. 1. 2006 16:06

jak zapojit TV - SET TOP BOX - DVD rekordér - VHS rekorder?
jinak kdyz chci nahrat neco ze set top boxu a dvd rekorderu pouzit casovac, tak to znamena, ze musim casovac nastavit jak na rekorderu, tak na set top boxu?..to je dobre dementni,ze? jinak to asi nejde, co?
hawtin
Junior

Odeslat příspěvekod Nanosaurus 4. 9. 2007 10:09

A já bych poprosil o radu, jak připojit na set top box dvě televize. Jedna z nich je Orava či Tesla (typy neznám), druhá cosi neměckého (opět neznám typ). Bohužel mám dojem, že obě mají jen konektory CINCH..Je nutné koupit každé televizi jeden set top box, nebo se dají napojit na jeden? Samozřejmě bych raději, aby se na každím dlao dívat na něco jiného, je to pro babičku s dědou...Pokud jde o set top box, uvažoval jsme o DVB-10 recenzovaném na digitalnitelevize.cz od Oravy, byl by úplně dostačující, jen si nejsem jistý konektory...tento CINCH nemá mít...děkuju za rady. Prosím o vysvětlení laickým způsobem, děkuji :-)
Nanosaurus
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 4. 9. 2007 20:44

Sauron píše:Pokud by ti stačilo že na obou TV bude ve stejnů dobu jeden a ten samý program z set top boxu, tak stačí STB jeden pro 2 TV. Jedna TV by sa připojila přes anténní modulátor a druhá přes Scart (Cinch)....t/quote]



Pitomost - SCART lze rozbočit a natáhnout až na nějakých 10 - 15m, nevím, proč by se měl kvalitní RGB signál získaný dekódováním DVB-T degradovat analogovým vf modulátorem, aby se přenesl k další telce. Pokud by bylo potřeba dostat signál na větší vzdálenost, lze použít pro SCART linkový zesilovač, dá se to koupit, stačí se svěřit se svým přáním ve speciálních prodejnách Audio-Video.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jaromír Puk 5. 9. 2007 15:09

Trošku si to dovolím shrnout :)

1. Jeden set-top-box se dá připojit k několika televizorům. Pokud má pouze jeden SCART a k tomu výstup přes RF modulátor (anténu) můžete zapojit jeden televizor na SCART (na telvizoru přepínáte na videovstup) a druhý na anténí výstup (na televizoru je potřeba obraz s DVB-Ttuneru naladit, stejně jako jakýkoliv jiný přijímaný program).

Lepší možnost je zakoupit DVB-T tuner s 2x SCART a připojit přes videovstup televizorů - což je jednodušší a výsledek kvalitnější. - Druhý SCART obvykle ale slouží pro připojení VHS či DVD recordéru.

Dále se dá dokoupit rozbočovač videosignálu, který se zapojuje přes SCART - tak lze rozdělit signál ještě do více televizorů. Dá se to vyřešit i přes RF modulátor - to bych ale nedělal.

2. Po zapojení DVB-T tuneru do televizoru, se objeví obraz na videovstupu. DO od televizoru přepnete na použitý videovstup (AV1 či AV2), dálku od televizoru odkládáte a pro přepínání používáte pouze DO set-top-boxu

3. I po připojení SET-TOP-BOXU zůstávají naladěny na televioru všechny programy (nic nemizí) takže v klidu lze sledovat analogové programy a digitálně přijímat pouze to, co přes analog nechytnete (ČT24, ČT Sport) - pro přepínání analogu opět používáte DO od televizoru.
Jaromír Puk
Redaktor

Odeslat příspěvekod Jaromír Puk 5. 9. 2007 15:46

Mno... alespoň mě to tak vždy fungovalo. TV nemá Ant out. kdežto STB-T ano, takže je takové propojení i logičtější
Jaromír Puk
Redaktor

Odeslat příspěvekod EKKAR 5. 9. 2007 18:06

Fungovat to bude, ale jen s jednou podmínkou - že v místě příjmu je z jedné antény možno přijímat jak analog, tak DVB-T. Nebo to rozšířím - že na jednu střechu lze umístit antény jak pro příjem DVB-T, tak (třeba z jiného směru a prozatím) analogu a tyto signály "táhnout dolů" do pokoje společným svodem - pak ano, set-top box si vybere tu svoji část signálu, kterou bude dekódovat a analogovou část nechá na pokoji, navíc k ní pak svým vf modulátorem přidá dálkáčem navolený program dekódovaný z digitální "smršti" ve svých střevech. Tento přídavek je před namodulováním na nosnou totožný s tím, který ze set-top boxu odchází přes libovolný AV výstup - CINCH nebo SCART, to je rovnocenné.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Andyna6 5. 7. 2011 14:11

Ahojky.Už nevím kdo by mi poradil,tak to zkouším tady :'(
Mám set top box Homecast S3000CR,mám ho v ložnici napíchlý do mé telky scartkou a aby mohli koukat děti v pokoji ASPOŇ na to samé co my,napojila jsem anténní kabel do set top boxu a natáhla to do jejich telky.Nebyl problém,krásně se to naladilo a bylo to,ale...jelikož jsem dostala od našich telku,vyměnila jsem jí dětem a na té nové telce prostě ani za boha nejdou naladit ty programy ze set top boxu :'( Nevíte čím to může být?Nic jsem s tím nedělala,nikde nic nenastavovala,jen jsem napojila ten kabel z té staré telky do nové a prostě nemůžu to naladit,nevyhledá to.Prosím mo co pomoc,děkuji moc,Andy :--
Andyna6
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod armaman 5. 7. 2011 15:02

Nie je tu zmienka o aky televizor sa jedna, "novy" ako si ho nazvala je prilis siroky pojem.
Mozno by pomohlo ak by si napisala na akom kanaly vychadza signal z Homecast.
Aj ked teoreticky by problem s naladenim nemal byt.
Iba ak by ten "novy" tv nebol starsi ako ten povodny.
Standartne byva ten kanal nastaveny na 38 kanal a UHF norma na BG.
Dost mozne ze prave toto treba hlavne co sa tyka tej normy nastavit rucne na TV.
Ono to automaticke ladenie nie je vzdy najstatstnejsie riesenie.
Dost casto som sa s tym stretaval napr. u starsich znaciek ako OTV kde prave zmenu UHF normy bolo nutne upravit rucne v tzv. manualnom ladeni a ulozit.
armaman
Poslední varování

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků