Jaký je nejlepší čipset u přehrávače DVD.

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod vlasta 7. 3. 2006 00:10

Sh¨áním dobré univerzální dvd přehrávač. Byl mě doporučen Xoro HSD 4000, protože je prý postaven na nejlepším čipsetu Zoran Vaddis 776. Prý brilantní provedení barev a zvládá všechny formáty. Když mě prý nebude vyhovovat provedením, mám prý koupit DVD na čipsetu MediaTek MTK1389xx. Je prý druhý nejlepší. Má rádce pravdu? Díky za odpověď.
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bob.bob 7. 3. 2006 17:10

Má.

Moje zkušenost: měl jsem Xoro 4000. Obraz i zvuk super i podpora MPEG4. Ale má svoje mouchy:

- pokud jsou dlouhé titulky u MPEG4, nezobrazí je
- obecně špatně čte DVD-R (+ celkem bez problémů)
- měl jsem 2 kusy, každý měl problémy se čtením některých přepalovaných DVD, některé nenačetl vůbec
- u cca 30 % DVD docházelo při přehrávání k náhodnému "škubnutí" v obraze (třeba 3x za film, nebo taky 30x)
- fotky z SD karty nerotuje podle EXIFu
- druhý kus co jsem měl, se choval divně při vypínání a zapínaní (někdy zatuhl)
- dodavatel se zachoval fantasticky; po tragické zkušenosti s HSD 4000 mi nabídl ať si vyberu něco jiného

K HSD 4000 je fůra diskusí (ty k něčemu jsou vesměs v němčině) a moje zkušenosti nejsou až výjimečné, nicméně očekával jsem problémy jen při použití DVD-R a MPEG4, což by mě vůbec nebolelo. Ale když už jsem pálil 4x na 16x certifikované Verbatimy a měl problém i s DVD filmy na DVD+R, tak to byla poslední kapka...

Teď mám Sigmatek XM-380, který:

- bez problému přehraje všechny média, se kterými mělo Xoro problém
- u mpeg4 zobrazí titulky, které Xoro nezvládlo
- má mnohem propracovanější menu/setup
- umí sesypat obsah všech složek na disku na jednu hromadu (dobré třeba u fotek nebo mp3)

Ale taky má své mouchy:
- o kapku horší podpora MPEG4 (konkrétně některé Xvid mi jedou jakoby na 20 fps, ale je to koukatelné)
- mám to přes SCART a i po vypnutí na DO stále posílá nějaký signál do TV, takže je potřeba přepnout TV/AV na DO u TV
- modré osvícení mechaniky, které ve tmě může někoho rušit
- DO navrhoval asi taky nějaký "génius", když nejpoužívanější tlačítka (jako třeba hlasitost nebo menu ukryl pod odklápěcí flip).
- USB vstup funguje jen u některých zařízení (mně konrétně se čtečkou karet, foťákem u flash diskem ano, ale s USB externím 200 GiB diskem ne ...jiné mají zas opačné zkušenosti).
- fotky z karty (na CD/DVD jsem nezkoušel) načítá dlouho a nelze změnit interval střídání fotek; ale narozdíl správně rotuje podle Exifu.

Ideální přehrávač neexistuje. Moje požadavky byly:¨

- slušná podpora mpeg4 s titulkama
- čtečka karet nebo USB
- 5.1 analog výstup

Papírově Xoro vypadá líp, ale moje zkušenost je zcela opačná, zvlášť díky otřesné zkušenosti s přepalovanými DVD. Na druhou stranu vzhled XM-380 Pro nemusí každému sedět (mi se líbí, mám rád "neobvyklé" věci), ale funkčně odpovídá mým představám, takže v globálu - spokojenost.

A proč jsem si vybral ten Sigmatek? Mohl jsem si vybrat za Xoro 4000 něco jiného v rámci reklamace. Tenhle se nejvíc blížil mé představě o stolním přehrávači, nemusel jsem nic doplácet (ikdyž rozdíl byl cca 400 Kč), má jakous takous podporu (diskusní fórum u Acompu, byť mi tam přijde polomrtvo - hlavně ze strany Acompu, ale Xoro.cz nemá ani to). Kdybych netrval na čtečce karet nebo USB, pak bych šel asi do H&B 3255 (pokud bych chtěl ušetřit) nebo do Sigmateku XM-400 (ale to už je nějaká kačka navíc ; v této kategorii je jednoznačně na špici, a momentálně ani není k sehnání).

Pokud se ti líbí značka Xoro zamlouvá, zkus vydržet na Xoro 8400, mohl by se objevit někdy na jaře/v létě, ale osobně bych ho bral přes web a pořádně jej běhen 14ti dnů proklepl abych nemusel řešit reklamaci.
bob(tecka)bob(zavinac)email(tecka)cz
:-D
bob.bob
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bob.bob 7. 3. 2006 17:13

Jo, zapomněl jsem, že Xoro 4000 umí zobrazovat id tagy u mp3 (na obrazovce - hezky hnusnou kontrastní zelenou barvou), což ten sigmatek neumí vůbec.

Porovnával jsem přístroje s originálním firmwarem, tak mě nakamenujte, pokud něco u nějakého přehrávače řeší novější verze.
bob(tecka)bob(zavinac)email(tecka)cz
:-D
bob.bob
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlasta 7. 3. 2006 17:39

Bob. Dík za informace. Zajímavé. Měl jsem opačné informace. Prý čte všechny disky a čeština nedělá problém umí txt, sub, srt a u titulků nemusí sedět název souboru. Jaký jsi měl na Xoru fw? Sigmatek zvládá jaké formáty titulků?
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomasek1234 7. 3. 2006 21:41

Hm nazev threadu je dost matouci. Dle toho co ctu jde o DVD/DivX prehravac.
Cipset Zoran Vaddis 776 mi nic nerika ale dle fora na acomp.cz jasne vede Mediatek1389 ktery je v paradnich DivX prehravacich HB a hlavne Sigmatek (dle me nejlepsi DivX na trhu)
Phenom™ X4 Quad-Core Black Edition 9950 2.6GHz 125W socket AM2+ ,BOX, 4GB RAM, ATi HD4850, Samsung SpinPoint F1 1TB, Samsung 2053BW, 20'', Seasonic :)
Tomasek1234
Junior

Odeslat příspěvekod vlasta 7. 3. 2006 22:39

Čipser Zoran, používá např. Toshiba, Jamada, nebo CyberHome. Prý má veliké možnosti nastavení.
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bob.bob 7. 3. 2006 22:47

Xoro HSD 4000 dle MÝCH OSOBNÍCH zkušeností (se dvěmi kusy HSD 4000, nic víc, nic míň) nečte všechny disky a dle diskusí (zejména těch v němčině) i mých osobních zkušeností má problémy zejména s DVD-R médii (ale možná i v závislosti na vypalovačce). Z mého pohledu je fakt, že to co Xoro nepřečetlo nebo přečetlo s problémy (trháním) to Sigmatek s chipem MTK přečetl bez problémů (plus ještě jeden postřeh: 1. kus Xoro měl problémy se čtením DVD-R větší než druhý, ale třetí kus jsem už neměl sílu riskovat, takže je možné že třetí, čtvrtý ... by neměl problém žádný ;)). A HSD 4000 má fakt problém s delšími titulky - jakmile je tam hodně znaků, jen probliknou a nikdo nic nepřečte (třeba to odstraní novější firmware).

Jaxem psal, měl jsem určité požadavky na přehrávač a díky potřebě čtečky/usb byl velmi omezený výběr. Ale fakt jsem se Sigmatekem s MTK čipem spokojený. Ale dovedu si představit, že někdo totéž prohlásí o Xoro 4000, zvlášť pokud měl štěstí na kus nebo má prostě jiné nároky...
bob(tecka)bob(zavinac)email(tecka)cz
:-D
bob.bob
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bob.bob 7. 3. 2006 23:01

>jaký jsi měl na Xoru fw? Sigmatek zvládá jaké formáty titulků?

Ve xoru jsem měl originál lokalizovaný firmware od dovozce/distributora.

Sigmatek zvládá sub a srt (jiné jsem nezkoušel, bo ani nemám).

Omlouvám se ze fůru překlepů a zvláštních obratů v předchozích příspvěcích, psal jsem na sklonku pracovní doby, už jsem mlel z posledního. Teď mám v sobě pár deci metaxy, takže chyby sice rozeznám, ale za překlepy stejně neručím ;). Obsahově je snad vše pochopitelné - na to únava nebo promile zas takový vliv nemají ;) ... no možná se budu divit, až si to po sobě ráno přečtu :-D
bob(tecka)bob(zavinac)email(tecka)cz
:-D
bob.bob
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlasta 7. 3. 2006 23:04

No snad se někdo ještě podělí o skušenosti . Pro zajímavost přidám odkaz na stránky, kde je napsáno, jakými čipy jsou dvd přehrávače osazovány. http://www.ahc.cz/divx/
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomasek1234 8. 3. 2006 17:14

Sigmatek umi snad vsechny druhy titulku. Ja osobne mam xm-400 a nemam co resit. Sezere uplne vsechno krome GMC ale to neumi zadnej stolni prehravac. vice na http://www.sigmatek.cz
Phenom™ X4 Quad-Core Black Edition 9950 2.6GHz 125W socket AM2+ ,BOX, 4GB RAM, ATi HD4850, Samsung SpinPoint F1 1TB, Samsung 2053BW, 20'', Seasonic :)
Tomasek1234
Junior

Odeslat příspěvekod UmbroR 8. 3. 2006 18:59

Ja chci koupit SENCOR SDV 7102 cetl jsem recenzi a jevi se docela dobre
Ericsson T10--Alcatel OT--EricssonT39m--Nokia 3310--Nokia 3410--Motorola--Sagem myX-5m--Motorla mpx220--SE T230--SE T610--SE K750i--SE P990i--Nokia N70--HTC kaiser--Nokia E60--SE k790i--HTC Kaiser
UmbroR
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bob.bob 8. 3. 2006 19:30

Náhodou jsem zabrouzdal na http://www.movie-player.de/, momentálně za nejlepší přehrávač považují Cyberhome 635S, ale když se dívám na Sigmatek, který tam hodnotějí taky, pak je to v podstatě to samé ;)

Jo a na tom německém Webu si začínají ucvrkávat z Xoro 8400 (http://www.movie-player.de/modules.php? ... Markt&z=65), má mít nějaký nový Zoran Vaddis 888, který nikomu většinou nic neříká, takže nechme se překvapit.

Osobně ale doporučuju sáhnout po něčem prověřeném (což přehrávače s MTK čipem jsou), co přehraje většinu toho, co člověk čeká a za pár let se uvidí. cca 2 litry je tak akorát aby to pak člověkovi nebylo líto šoupnout třeba tchánům na chalupu nebo střelit za pár šupů v bazaru a pořídit něco lepšího.

to Tomasek1234: ten sigmatek xm-400 je fakt super, ale cena trošku kalí radost - já bych za něj tolik prachů (u acompu) nedal. Leda ho koupit na pixmanii, ale to se může prodražit při případné reklamaci. XM-380 mě vyšel na 2,3k a 1,2k navíc za XM-400 je pro mě dost peněz, za které mi něco málo navíc v přehrávači nestojí.

Ale jaxem psal - každý od přehrávače čekáme něco jiného - ty třeba super podporu titulků a mpeg4, já usb/čtečku, bezproblémové DVD a sem tam mpeg4 s titulkama. To si musí přebrat každý sám. Snad to, co jsem tady vyplodili, Vlastovi pomůže.

A ještě jeden tip na zamotání šišky: manta.sk (vzhledem k mým preferencím mě zaujal DVD-016 Emperor 3 Card Reader (čtečka karet A USB, VGA, ...).

A Tomasku1234, ten Emperor zvlada QPEL i GMC ;)
bob(tecka)bob(zavinac)email(tecka)cz
:-D
bob.bob
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlasta 8. 3. 2006 21:05

Díky. Xoro 8400 s HDMI to je dobré. Na ofic stránkách je i rekordér s DVB a Satelitem.
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomasek1234 8. 3. 2006 21:14

2 bob.bob Hm nikdy bych nekoupil vec jako DivX prehravac nekde z pixmanie to je blbost. To uz nikdy nevyreklamujes. Jinak o emperoru jsem nikdy neslysel a dokud neuvidim neuverim. QPel Sigmatek umi taky v poho ale GMC je smrt. Navic cena xm-400 se mi nezda nijak prehnana rozhodne odpovida tomu co pristroj umi. Holt to neni cyberhome a pod za 1500. :-P
Phenom™ X4 Quad-Core Black Edition 9950 2.6GHz 125W socket AM2+ ,BOX, 4GB RAM, ATi HD4850, Samsung SpinPoint F1 1TB, Samsung 2053BW, 20'', Seasonic :)
Tomasek1234
Junior

Odeslat příspěvekod bob.bob 9. 3. 2006 08:27

Ad pixmanie: až taková blbost to vždycky není. Ptal jsem se na to u Panasonicu a sdělili mi, že vzhledem k tomu, že by se to koupilo v rámci EU, tak lze taky kdekoliv v EU reklamovat (tedy i v autorizovaném servisu, který mám 5 minut chůze od baráku). Takže záleží na značce, se Sigmatekem bychom asi měli problém, na panasonicu se dá nemálo ušetřit.

Ad emepror: QPEL jsem psal jen pro úplnost, jinak se k tomu stavím podobně, ikdyž trocha víry neuškodí (jak pravil klasik "Vašu pi*u sem taky neviděl a přesto věřim, že ju máte" :D). Ale vzpomněl jsem si na ten přehrávač, když jsi tvrdil, že GMC žádný nezvládne. Tenhle to o sobě aspoň tvrdí (asi má důvod). Co mě zaujalo, to je velmi svižné vydávání nových firmwarů, poláci jedou jak fretky, ale na druhou stranu to pak působí, že uživatelé jsou pokusní králíci. Ale kdyby se to dováželo i k nám, asi by to byla moje volba místo původního Xoro 4000 (do Trenčína to mám sice 1,5 hodiny autem, ale to by se mi hezky prodražilo...leda to zamaskovat jako rodinný výlet ;)).

Nechci si tu s nikým trhat občanku a začínat flame na téma "můj je větší, lepší, ... než tvůj" ;). Jaxem psal - je na každém čemu dá přednost, pro mě je cena/výkon u XM-380 zajímavěší než u XM-400 (neoddiskutovatelně je o něco lepší - z mého pohledu ale nijak dramaticky). Pokud bych oželel USB/čtečku (jakože ne) a byl ochotný obětovat 120 párků v rohlíku navíc ;), pak by to byl můj favorit, ale to už bych asi šilhal i po Pioneerech.
bob(tecka)bob(zavinac)email(tecka)cz
:-D
bob.bob
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků