LCD TV do 50.000,- Sk

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod vlasta 25. 7. 2006 17:03

Pro Pointer. Tak v první řadě si prostuduj fyziku a nauč se základní principiální rozdíl mezi LCD a Plasmou , nebo si přečti můj příspěvek výše. Pak Ti bude jasné, že kvalita LCD, nikdy nemůže dosáhnout kvality plasmy. LCD je tak akorát vhodný display na zobrazení obsahu lednice. A nebli sem svoje bláboly o recenzích, viz opět můj příspěvek výše.

A protože LCD je z technologického principu nevhodná pro kvalitní
zobrazování , tak ji výrobci chtějí alespoň trochu jako vylepšit, proto se stále vrtají v nesmyslech aby mohli hlásat marketingové bludy, na které jim skočíš Ty a pár neználků!.

Neznamená to ovšem, že se stejně nepracuje na vylepšení plasmových zobrazovačů. Pracuje, proto nyní mají stejně malou energetickou náročnost jako kdysi LCD a nepotřebují nucené chlazení, to byl jejich velký handicap. A nyní, když dělají přímo i zobrazovače pro Evropskou normu, tak nemají už vůbec žádnou chybu.

A Finlux má možná finanční potíže, ale určitě ne technologické! To spíš Philips a jejich měkké zdroje. Zkus si přepnout na TXT bílou a černou, uvidíš jak obraz zapumpuje, to kvalitní TV nikdy! neudělá. A už přestaň blábolit a uč se.
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drAcOniS 25. 7. 2006 18:32

POiNTER píše:drAcOniS: Chod sa pozriet do NAY alebo DATART na Slovensko...bezne tam najdes rok stare modely.

Kvůli tomu na Slovensko nepojedu :D
Nevím, jak u těchto řetězců, měl jsem na mysli spíše menší specializované prodejny.

quote="POiNTER"]Toto si ma teda rozosmial 32PF7320 je model s kompletnou vybavou? :lol: To snad nemyslis vazne.

Jsem rád, že jsem Vám způsobil dobrou náladu - stejně jako i Vy mě již několikrát na tomto fóru :)
Kompletní výbavou nemyslím pochopitelně kraviny jako např. PIP, ale zásadní věci jako HD, digitální vstup, vyšší rozlišení...

quote="POiNTER"]Ked sa budes chciet nabuduce tvarit ako odpornik, ktory tu chce niekoho zhodit

Ohledně mé odbornosti se vůbec vyjadřovat nebudu, chcete-li si ji ověřit, klidně dejte vědět, rád si své znalosti otestuji. Zajímám se o tuto problematiku sice poměrně krátkou dobu (cca 8 let, z toho 6 profesionálně), ovšem nemyslím si, že bych byl naprostý idiot (jak jsem si to z Vašeho textu přeložil), ale jenom drobný idiotek. Někteří zákazníci si dokonce myslí, že jsem geniální, když jsem jim pomohl vyřešit problém, se kterým si žádné jiné prodejny v regionu nevěděli rady.

A jen pro Vaší informaci (když Vám ta "profesionalita" tak leží v žaludku) - pracuji ve firmě, která je jediným autorizovaným prodejcem/distributorem prestižních značek typu Pioneer, NEC, Infocus, Denon, Marantz, Bowers & Wilkins, Rotel, Nuvo (protože naše nabídka zahrnuje i high-end audio) v regionu a obecně se nepovažuje zrovna za tu nejhorší, která se tu nachází...

Nevím jak Vy, ale já sem nechodím proto, abych někoho "shazoval", nedejbože urážel, ovšem také nenechám lidi plácat nesmysly.

quote="POiNTER"]My sme sa tu ale bavili LCD vs. plazma...

Ano, jen jsem tím reagoval na Váš příspěvek výše, kde jste narážel na to, která technologie vydrží déle. Což stejně IMHO není vůbec žádný důkaz o tom, že je kvalitnější...

drAcOniS
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod POiNTER 25. 7. 2006 18:44

vlasta píše:Pro Pointer. Tak v první řadě si prostuduj fyziku a nauč se základní principiální rozdíl mezi LCD a Plasmou , nebo si přečti můj příspěvek výše. Pak Ti bude jasné, že kvalita LCD, nikdy nemůže dosáhnout kvality plasmy. h/quote]Kamo...neskusaj tu na mna vytahovat fyziku...pretoze znizenie exponencneho casu ti asi nic nehovori...fotil si uz niekedy na manuale?...pretoze to by si potom vedel, ze cim nizsi je exponencny cas, tym ostrejsi bude rychly pohyb. A uz su v LCD dve technologie (mozno aj viac), ktrore funguju na tomto principe a tym odstranuju handycap pomalych krystalov. Ale toto sa mi uz vazne nechce zase vysvetlovat, pretoze zaslepeny ludia sa naucia ze krystal je proste pomaly a nikdy nebude rychlejsi, co je tiez pravda, ALE, nechcu si prestudovat technologie, ktore to vyriesia inym sposobom.
vlasta píše:A protože LCD je z technologického principu nevhodná pro kvalitní
zobrazování , tak ji výrobci chtějí alespoň trochu jako vylepšit, proto se stále vrtají v nesmyslech aby mohli hlásat marketingové bludy, na které jim skočíš Ty a pár neználků!. y/quote]Samozrejme...vyrobci maju IQ 50...a vrtaju sa v nezmysloch ...lebo vedia ze nas vsetkych pekne oklamu...dobra teoria...konecne si mi to vysvetlil...dakujem.
vlasta píše:A Finlux má možná finanční potíže, ale určitě ne technologické!o/quote]
Ja som netvrdil ze ma technologicke...len som sa spytal. Pretoze na vasej stranke som nasiel najnovsi Finlux 3roky stary a podla Wikipedie, Finlux skrachovla minuly rok v septembri...tak som chcel len vediet aka je pravda.
http://en.wikipedia.org/wiki/Finlux

O ktorom modely philipsu pises?...nech si to overim.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlasta 25. 7. 2006 22:43

Lcd jsou a budou omalovánky.

Plasma je proti tomu vynikající zobrazovač, kdyby jste se na uši postavili:-). Pánové projděte si základy získávání TV obrazu a kalorimetrie.

Obraz se skládá z bodů a na jeden jasový bod je třeba ří barev RGB ve vzájemném vyváženém jasovém a barevném poměru. plasma světlo emituje z bodů a tudíž není problém s jasovou dynamikou, černou stupni šedé. Ovládají se přímo emitujícími body RGB a emitace nemá zpoždění. Stejně jako CRT TV.

LCD je vlastně prosvětlený hrubozrný diapozitiv se kterým se mírně třepe, jak jsem uvedl výše. Z toho vyplývá , že obraz bude trpět nectnostmi absence jasové dynamiky, protože prosvětlení je konstantní a neovládají ho jednotlivé body.

Bude trpět i rozmazáním, protože doba než tři body RGB získají vhodný doporučený barevný poměr, bude delší než udává výrobce a náběh dalšího odstínu se opět neúměrně zpozdí.
Černá a odstíny šedé vpodstatě neexistují, už vhledem k výše uvedenému prosvětlování. Body se nedají vypnout, část světla bude pronikat.

Ubraz bude tedy jakoby vyhlazený , ale bez detailů a barevné dynamiky v dynamických scénách rozmazaný.

A všechny berličky, které se výrobci LCD se snaží nacpat spotřebitelům do hlavy, je jenom kadidlo v kostele, které zmizí, když ošálí smysly. Konečný obraz LCD bude vždy nekvalitní. Omalovánky.
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod POiNTER 26. 7. 2006 07:20

drAcOniS píše:
POiNTER píše:Toto si ma teda rozosmial 32PF7320 je model s kompletnou vybavou? :lol: To snad nemyslis vazne.
Kompletní výbavou nemyslím pochopitelně kraviny jako např. PIP, ale zásadní věci jako HD, digitální vstup, vyšší rozlišení... /quote]To som rad, pretoze ja som kraviny ako PIP nemal vobec namysli...ak si ten prispevok precitas este raz, porovnaval som kontrast (vizualne). HD a digitalny vstup s tym nema nic spolocne (inak LCD bez HD a dig.vstup uz ani poriadne nenajdes). Este raz sa musim opakovat ze 7kova rada je stredna trieda...7320 je dokonca nizsia stredna trieda - ma len PixelPlus 1. Minulorocna 9tkova (TOP trieda) mala uz PixelPlus 2 (tento rok uz PP3). Takze od "kompletnej vybavy" to ma daleko. Ale este raz ti pripominam, ze som neporovnaval obraz ako taky...len dojem s kontrastu, ktory ma papierovo 800:1. A porovnaval som tieto dva modely len zhodou okolnosti (nie ze by som si ich vyberal), kedze som ich mal nahodou pripojene na rovnaky zdroj signalu a boli vedla seba.
drAcOniS píše:
POiNTER píše:Ked sa budes chciet nabuduce tvarit ako odpornik, ktory tu chce niekoho zhodit

Ohledně mé odbornosti se vůbec vyjadřovat nebudu....
Nevím jak Vy, ale já sem nechodím proto, abych někoho "shazoval", nedejbože urážel, ovšem také nenechám lidi plácat nesmysly.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drAcOniS 26. 7. 2006 17:47

POiNTER píše:ak si ten prispevok precitas este raz, porovnaval som kontrast (vizualne).

Ok, pokud jste myslel pouze kontrast, tak dejme tomu. Nicméně z celkového kontextu mi to vyznělo tak, že se to netýkalo jenom kontrastu. Možná jsem si to ale jen špatně vyložil. Navíc kontrast není zrovna nejdůležitější vlastnost, která určuje kvalitu obrazu. Ale pokud jste to chtěl porovnat jenom z hlediska míry kontrastu, pak to beru (i když i tohle je tak trochu ošemetná věc, hodně záleží na nastavení).

nquote="POiNTER"]7320 je dokonca nizsia stredna trieda - ma len PixelPlus 1. Minulorocna 9tkova (TOP trieda) mala uz PixelPlus 2 (tento rok uz PP3). Takze od "kompletnej vybavy" to ma daleko.

Takže Philips má odstupňované řady podle toho, jestli používají/nepoužívají PP a jakou "verzi"? :D
To je IMHO stejné jako s tím PIPem, není to zdaleka klíčová věc. Navíc doporučuji (pokud máte možnost) zkusit si na dvou televizorech porovnat, jak vypadá obraz se zapnutým PP a s vypnutým. Zejména v rychlých scénách. Možná už nebudete z tohoto systému tak nadšený (alespoň jsem to tak pochopil, že jej považujete za jednoznačný přínos).

quote="POiNTER"]Ja tvoju odbornost nijako nespochybnujem

To si nemyslím (viz Vaše slova výše), ale je mi to upřímně jedno :twisted:

quote="POiNTER"]Verim ze v tomto odbore mas svoje postavenie, ale to neznamena, ze musis zhadzovat tych nizsie, len preto ze maju iny nazor.

Pokud si myslíte, že Vás shazuji, pak mě to mrzí, protože to není pravda. Vůbec nemám ve zvyku někoho shazovat. Jen jsem chtěl podotknout, že IMHO nelze srovnávat střední třídu (spokojen?) s nejzákladnějším modelem (= 42PA50). Např. budu-li mít vedle sebe Felcku a SuperB, tak můžu říct, že obojí je škodovka, má to čtyři kola a motor :wink:

A už vůbec bych nikoho neshazoval z důvodu, že má jiný názor. Naopak, jsem otevřený diskusi, vždy se rád dozvím něco nového.

dquote="POiNTER"]Ale osobne si myslim ze LCD prezije dlhsie, uz kvoli tomu, ze sa da implementovat do mensich zariadeni. A ked pride SED, tak ten bude mat vyuzitie najme v segmente velkych zariadeni.

Možné to je. Však se zde ale také bavíme o televizorech, kde se úhlopříčka neustále zvětšuje (jen pro zajímavost - již je na světě plasma 103") a navíc s HDTV jde optimální pozorovací vzdálenost rapidně dolů, takže představa babičky, brejlící na 21" CRT z 5 metrů je už dneska jinde (to říkám jen tak na okraj) :D
Takže trend je v tom, mít velkou úhlopříčku a ne ji zmenšovat. Proto možná technologie jako taková může "žít" bůhví jak dlouho, ale asi ne v tomto odvětví. :wink:

iquote="POiNTER"]Toto uz nie je pravda...podsvietenie sa moze menit...technologia Aptura.
Dokonca mozu jednotlive lampy aj zhasinat...co sice este stale neni to iste ako keby zhasli jednotlive body

Zajímavé, po tom se poohlédnu.

FYI: Nevím jak letos, ale loni Loewe používalo u LCD Sharpí zobrazovače...
------------------------------
Možná by nebylo od věci, kdyby to někdo z moderátorů oddělil do nového tématu (případně promazal), mohli bychom si založit nové téma a tam diskutovat o technologiích a vlastních zkušenostech, IMHO by to bylo přínosem pro všechny tři. S původním dotazem to už ale nemá nic moc společného... :wink:
drAcOniS
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drAcOniS 26. 7. 2006 17:49

Povedlo se mi post poslat dvakrát, mohl by to pls. někdo smazat? Dík. :oops:
drAcOniS
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod POiNTER 26. 7. 2006 21:42

drAcOniS píše:Ok, pokud jste myslel pouze kontrast, tak dejme tomu. Nicméně z celkového kontextu mi to vyznělo tak, že se to netýkalo jenom kontrastu. a/quote]No myslel som len kontrast, pretoze vlasta si delal *****, ked som mu napisal ze meracia metoda pri plazme je odlisna od LCD a tak aj papierovo nizsi kontrast moze byt vizualne na lepsej urovni. (toto neni s mojej hlavy, cital som to najmenej v dvoch clankoch a tym prikladom so 7320 som to chcel len potvrdit)
drAcOniS píše:Takže Philips má odstupňované řady podle toho, jestli používají/nepoužívají PP a jakou "verzi"? :D
To je IMHO stejné jako s tím PIPem, není to zdaleka klíčová věc. Navíc doporučuji (pokud máte možnost) zkusit si na dvou televizorech porovnat, jak vypadá obraz se zapnutým PP a s vypnutým. Zejména v rychlých scénách. Možná už nebudete z tohoto systému tak nadšený (alespoň jsem to tak pochopil, že jej považujete za jednoznačný přínos).e/quote]Hej maju to odstupnovane podla toho, napr. tento rok 5kova rada ma PixelPlus, 7ckova ma PP 2, 9kova ma PP3. Ale samozrejme sa nelisia len podla toho. Viem o tom ze PP moze pri zlom signale signal este viac *****...a rychle sceny?...je to mozne, ale napr PP3 uz pouziva 4krat rychlejsi vypocetovy vykon oproti PP2. PixelPlus povazujem za prinos, ale netvrdim ze ta funkcia pracuje vzdy idealne.
drAcOniS píše:
POiNTER píše:Ja tvoju odbornost nijako nespochybnujem
To si nemyslím (viz Vaše slova výše), ale je mi to upřímně jedno :twisted: d/quote]Mas pravdu, vyznelo to z tej vety tak, mohol som trochu vazit slova...nerad niekoho napadam, ale neovladol som sa a kedze nie som debil, ktory si nevie priznat chybu, tak za to sa ospravedlnujem.
drAcOniS píše:
POiNTER píše:Verim ze v tomto odbore mas svoje postavenie, ale to neznamena, ze musis zhadzovat tych nizsie, len preto ze maju iny nazor.

Pokud si myslíte, že Vás shazuji, pak mě to mrzí, protože to není pravda. Vůbec nemám ve zvyku někoho shazovat. Jen jsem chtěl podotknout, že IMHO nelze srovnávat střední třídu (spokojen?) s nejzákladnějším modelem (= 42PA50). Např. budu-li mít vedle sebe Felcku a SuperB, tak můžu říct, že obojí je škodovka, má to čtyři kola a motor :wink: /quote]OK, dufam ze sme si to vysvetlili...ako som pisal zrovnal som ich len nahodou nie zamerne.
drAcOniS píše:A už vůbec bych nikoho neshazoval z důvodu, že má jiný názor. Naopak, jsem otevřený diskusi, vždy se rád dozvím něco nového.
Naposledy upravil POiNTER dne 26. 7. 2006 21:47, celkově upraveno 1
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jack-SF 26. 7. 2006 21:42

Vlasta: ja si taky myslim,ze kdyz uz poradnou TV tak uz plasmu. Nic proti LCD,ale plasma je plasma
Jack-SF
Junior

Odeslat příspěvekod Andrej_B 12. 8. 2006 21:14

Hlavne kvoli HD by som kupil LCD, su uz programy ktore sa daju sledovat v HD a tam je ten rozdiel oproti plazme uzasny(pokial neberieme do uvahy 1366x768 plazmy za 150k). A co sa tyka dynamickeho obrazu? Niesom sice odbornik na techicke udaje, ale pozeral som na LCD akcny film a nevidel som volnym okom ziadny rozdiel pri rychlych scenach a to boli skutocne rychle sceny.
Andrej_B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yannick 15. 8. 2006 13:36

tiez rozmyslam nad LCD do 50k SK.. po precitani for som dosiel k philipsu a tam sa rozhodujem medzi 32PF7320, 32PF5320 a 32PF5321. Viete mi niekto povedat pre ktory by ste sa rozhodli a preco?
rozhodujuce pre mna su kvalita obrazu a pripojitelnost PC.
yannick
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Krayzie 15. 8. 2006 13:54

Tento vikend som mal moznost porovnat aj LCD (Sony Bravia) aj plazmu (nejaky Panasonic 852x480px). Osobne sa mi ovela viac pacil obraz na plazme ako na LCD. Skusal som klasicke TV aj DVD. Tiez rozmyslam nad kupou niecoho podobneho a uz asi 2 mesiace sa neviem rozhodnut, ci plazmu alebo LCD. Po mojich najnovsich skusenostiach je to pre mna jednoznacne plazma. Dost ma zaujal model ORAVA PM-423 (Plazmový TVP,uhl.108 cm,16:9, HDMI,HD ready 100 predvolieb,1000 str.TELETEXT, VGA vstup,PC vstup,HD vstup Y/Pb/Pr, NICAM,FastText,dvojtunerový PIP,PAP,PAT,2xSCART, rozlíšenie 1280x768,maxim.príkon 330W,v pohotov.stave <10W). Musim si ale este nazivo odskusat PC vstup. Cena je totiz viac nez prijatelna - da sa zohnat okolo 47000 SKK.
Pls NO FLAME, je to moj nazor.
Krayzie
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Karol Križan 17. 8. 2006 18:16

Nikde sa nepíše akú kvalitu obrazu majú LCD pri súčasnom analógovom signále.
Je v súčasnej dobe v tomto prípade lepší LCD alebo CRT? Má význam vôbec kupovať si LCD ak sa mi pravdepodobne zhorší kvalita obrazu. /lcd vraj zvýrazňuje chyby/. Len tak pre porovnanie: ktorý TV je v sučasnej dobe lepšie kúpiť -LCD HYUNDAI IQ Q321 /http://www.hej.sk/audio-video/obchod/18 2161/hyundai/hyundai-iq-q321/ alebo SAMSUNG WS 32Z409PQ?
Karol Križan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Andrej_B 17. 8. 2006 19:54

[quote="Karol Križan";Nikde sa nepíše akú kvalitu obrazu majú LCD pri súčasnom analógovom signále.
Je v súčasnej dobe v tomto prípade lepší LCD alebo CRT? Má význam vôbec kupovať si LCD ak sa mi pravdepodobne zhorší kvalita obrazu. /lcd vraj zvýrazňuje chyby/. Len tak pre porovnanie: ktorý TV je v sučasnej dobe lepšie kúpiť -LCD HYUNDAI IQ Q321 /http://www.hej.sk/audio-video/obchod/18 2161/hyundai/hyundai-iq-q321/ alebo SAMSUNG WS 32Z409PQ?a/quote]

Ked chces TV len pre analogovy signal, tak nic extra nekupuj...na LCD alebo plazmu uz potrebujes aspon digitalny satelit alebo byt konzument DVDciek, inak si ich velmi neuzijes.
Andrej_B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrej_B 17. 8. 2006 19:56

Na tej Hyundai som nasiel celkom dobre recenzie, aj ked 90% stranok ktore google zobrazi su .sk alebo .cz :)
Andrej_B
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků