Kvalitní TV, jaká?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod vlasta 19. 8. 2006 15:44

Všechny dizkuze o TV vždy končí dohadováním který je lepší. Jaký zobrazovací prvek. Zda projektor, LCD, CRT, nebo plazma.

Já tvrdím , že LCD jsou omalovánky a mazanice, protože mají nicotnou barevnou hloubku, protože mají nulový dynamický jas a mají rozmazané přechody. A můžou mít bodů kolik chtějí, je to jedno. limituje je jejich konstrukce. Dosáhli svého vrcholu vývoje a tím končí. Jsou určeny pro méně kvalitní výrobky .

Nejkvalitnější jsou CRT obrazovky.

U větších panelů a tam kde je třeba využít místo, tak je kvalitní zobrazovač Plazma. Ta má také jako jediný ze zobrazovačů nyní používaných, obrovský vývojový potenciál ještě před sebou.

Zobrazovače LCD a CRT, které jsou už za svým zenitem a ve vývoji fakticky až na drobnosti uzavřené se budou nadále používat. CRT pro fajnšmekry a LCD pro méně finančně náročné a nekvalitní výrobky.

Za rozumné peníze lze koupit vynikající:
TV CRT 82 cm, 14 tisíc Kč.: http://www.mascom.cz/tv/100hz.htm
TV Plazma.: 106 cm cca 40 tisíc Kč.: http://www.videoexpert.cz/plazmove-televize/lg-42pc1r
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hrochy 19. 8. 2006 15:48

jenze u plazmy je docela dost velkym problemem spotreba elektriky
hrochy
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlasta 19. 8. 2006 15:52

Nemají, mají již nyní menší spotřebu než ekvivalentní zobrazovače stejné velikosti, v pohodě.
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 19. 8. 2006 16:18

Plazma má ještě spoustu vývoje předsebou. Krom toho ta plazma co si tu předhodil, bude pěknej *****. Když plazma, tak aspoň za 100 tisíc. Až začne u nás kompletně digitální vysílání, bude mít cenu uvažovat o plazmě nebo LCD.
oneill_sx1
Recenzent fóra
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod isonom 19. 8. 2006 16:21

Mozna to bude znit otrepane, ale nejlepsi neni zadna :)
Premyslejte, pokud vedle sebe soucasne existuji 3 odlisne systemy (LCD, CRT, plazma), tak proste zadny neni absolutne nejlepsi- to by existoval jenom jeden. Kazdy ma sve + a -, kazdy muze mit v urcitem ohledu privlastek "nej". Je jasne, ze u spousty argumentu muzete dodat "zatim", ale to nic nemeni na faktu, ze je to v tuto chvili tak.

CRT- cena, velikost
LCD- ostrost obrazu, uhly, cena
Plazma- cena, absence malych uhlopricek, nema problemy s dobou odezvy

Ke kazde technologii jsem uvedl priklady vlastnosti (tech veci se da samozrejme napsat mnohem vic, to je jen priklad). Da se opravdu rict, co je lepsi? Definujte nejlepsi?
Jakykoliv ortodoxni vyznavac jedine technologie, ktery zaslapava do zeme ostatni proste nema otevrene oci. Ja nikomu netvrdim, co je nejlepsi- ale tvrdim, ze kazde ma sve + a -. Vy si rozhodnete co bude v konecnem dusledku pro vas nejlepsi.
PS: ocenuju, ze se to nyni resi v samotnem topicu. Rozhodne lepsi, nez okrikovani a urazky v jinych tematech (snad to tady neskonci stejne :lol: ).
isonom
Junior

Odeslat příspěvekod Andrej_B 19. 8. 2006 17:08

vlasta píše:obrovský vývojový potenciál ještě před sebou. /quote]


A to je prave omyl, plazma dokaze zobrazit 1920x1080, viac nikdy nie.
http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=36 ... 2b7d7dc575
Andrej_B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sterivap 19. 8. 2006 17:23

řekl bych, že CRT a pak je budoucnost v LCD-tedy technicky....Pamětníci znají situaci V2000xbetaxVHS, kdy marketingovým zájmem bylo prosadit VHS-a taky se to povedlo-přestože oba konkurenční systémy byly kvalitativně jinde (tedy výše)...... Ale teď jsem si koupil 16:9 klasickou CRT (82cm), protože cena je super a vypálené logo v rohu obrazovky u ní nehrozí......Spotřeba čtvrtinová a cena poloviční.... takže tak :-B :-B
...kdyby pes nesral-dál by došel...
sterivap
Junior

Odeslat příspěvekod vlasta 19. 8. 2006 17:35

Pro oneill_sx1.: TV norma je standard. Takže rozdíl v analogovém či digitálním vysílání je jen ve formě. Kvalita TV je za předpokladu dobrého bezodrazového příjmu u analogu a neokradeného digitálního příjmu, při kvalitní elektronice stejná. TV vysílání se zaznamenává i archivuje analogově(Betacam) a potom se teprve převádí na digitální formu.
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Czulibrk 19. 8. 2006 17:52

Ocividne v tom mas jasno, tak nevim, na co se ptas ...
Olé!
Czulibrk
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlasta 19. 8. 2006 18:19

Andrej_B má pravdu v tom, že plazma je zatím limitovaná velikostí komůrek.

Ale v tom je právě ten vývojový potenciál Plazmy. Ale LG začala standardtně vyrábět panely s rozlišením HD a jsou levné i když to je novinka viz její nový model a dokončuje technologii pro vyšší rozlišení - panelů.

Kdežto u LCD není další cesta vývoje. Je to a bude hrubozrnný prosvětlovaný diapoziv , se kterým někdo třese, a při pozorování z z různých úhlů, bude mít různé barvy, protože to je podstata technogie LCD .
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrej_B 19. 8. 2006 18:42

vlasta píše:Andrej_B má pravdu v tom, že plazma je zatím limitovaná velikostí komůrek.

Ale v tom je právě ten vývojový potenciál Plazmy. Ale LG začala standardtně vyrábět panely s rozlišením HD a jsou levné i když to je novinka viz její nový model a dokončuje technologii pro vyšší rozlišení - panelů.

Kdežto u LCD není další cesta vývoje. Je to a bude hrubozrnný prosvětlovaný diapoziv , se kterým někdo třese, a při pozorování z z různých úhlů, bude mít různé barvy, protože to je podstata technogie LCD .n/quote]


Vazne by si si mal na vlastne oci pozriet kvalitne LCD v obchode. Ja nehovorim, ze LCD je bez chyby a plazma je zla. Mne sa paci obraz na plazme a pri niektorych veciach viac ako na LCD. Ale ked uz ma clovek vyhodit 50k, co nieje zrovna malo, je dobre aby ta TV vydrzala aspon par rokov. A to ze sa vypaluje logo stanic na plazme...neviem ci to uz na 100% vyriesili.
Andrej_B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrej_B 19. 8. 2006 18:44

vlasta píše:Ale LG začala standardtně vyrábět panely s rozlišením HD a jsou levné i když to je novinka viz její nový model a dokončuje technologii pro vyšší rozlišení - panelů.
Andrej_B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jack-SF 19. 8. 2006 20:18

Ja nevim, ja bych si jeste s koupi plasmy pockal. Kazdy vyrobce ted zacal na trh davat plasmy.Pockat si tak rok mozna dva tak budou kvalitnejsi. Jak rika Vlasta hned na zacatku s nicim jinym nez s tim co napsal se neda souhlasit. Musim rici,ze kdyz bych chtel poradit ohledne TV tak se zeptam jeho
Jack-SF
Junior

Odeslat příspěvekod Andrej_B 19. 8. 2006 21:06

Jack-SF píše:Ja nevim, ja bych si jeste s koupi plasmy pockal. Kazdy vyrobce ted zacal na trh davat plasmy.Pockat si tak rok mozna dva tak budou kvalitnejsi.


Ale to by si cakal donekonecna. Lebo potom sa zasa bude cakat na ine, este kvalitnejsie. A to nikdy neskonci.
Andrej_B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlasta 20. 8. 2006 08:01

Pokud někdo potřebuje novou TV, nemusí se obávat, že udávaná LG technologicky výrazně zestárne. S jejími technickými parametry a komfortem který poskytuje bude i za deset let výbornou televizí. http://www.videoexpert.cz/plazmove-televize/lg-42pc1r
vlasta
Mírně pokročilý

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků