DVD rekorder s HDD

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod x6x 31. 8. 2006 15:40

Zdravim,
prosim o tip na DVD REKORDER s HDD v dobrem pomeru cena/vykon.
Rekorder by mel zvladnout i DVD-RAM, HDD cca 160 GB, FireWire a prehravani xVid a DivX.
Muj vyhlidnuty typ je zatim tento:
http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=AEA_3256
Mate-li nekdo zkusenosti nebo nejake napady, predem dekuji.
x6x
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caderom 31. 8. 2006 16:03

Když už rekordér za takovou cenu, tak určitě s DVB-T tunerem. Bohužel budeš muset změnit značku, u Panasonicu nepochodíš. Třeba Pioneer DVR-540HX-S (DVD rekordér, stříbrná, 160GB HDD, DVB-T). Bohužel asi nemá FireWire.
Caderom
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kromec 31. 8. 2006 16:13

POcitej stim ze beztak ikdyz si koupis s DVB-T tunerem tak budes muset casem koupit settopbox, protoze se pocita s mpeg 4 normou a soucasne tunery maj jen mpeg2.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caderom 31. 8. 2006 16:38

To je sice pravda, ale MPEG4 tady nebude hned, možná dříve, možná později. Ale nastavovat 2x časovač pro nahrávání je docela otrava. Nejdřív nastavit vysílaný kanál v STB, potom nastavit čas pro nahrávání ze SCARTu v rekordéru. Nevím, kde bydlí, ale pokud je to Praha, Brno nebo Ostrava, tak bez debat s DVB-T, jestli jinde, tak se stejně přikláním k DVB-T tuneru.
Caderom
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod x6x 31. 8. 2006 18:10

diky moc, na to jsem uz taky koukal, ale zel nema FireWire a od toho bych nechtel ustoupit, jelikoz mam kameru a rad bych rekorderu vyuzil na nahravani videa z kamery
x6x
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod x6x 31. 8. 2006 18:11

ostatne muzete mi trochu priblizit nac je DVB-T tuner? Vsiml jsem si, ze se o techto zkratkach hodne pise ale nevim co znamenaji? :-(
x6x
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caderom 31. 8. 2006 18:14

Do roku 2010 by mělo být vypnuto klasické analogové TV vysílání, které bude nahrazeno digitálním pozemním vysíláním (DVB-T) (exituje také DVB-S - digitální satelit a DVB-C - digitální kabelovka). Mělo by se začít s postupným vypínáním jednotlivých vysílačů. V Praze, Brně a Ostravě, kde už DVB-T vysílá by se mělo začít. Zatím ale není jasné kdy, jedna varianta je rok 2007, druhá 2009. Set-top-box je krabička (možná spíš krabice), která převede digitální signál na analogový pro TV a rekordéry bez DVB-T tuneru (většinou pomocí SCARTu). Více informací najdeš na http://www.digitalnitelevize.cz
Caderom
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod x6x 31. 8. 2006 18:37

diky moc za ochotu, zase mam o cem spekulovat, takze pokud to chapu dobre, kdybych si koupil rekorder viz. vyse uvedeny (Panasonic) az by zacalo digitalni vysilani musel bych navic dokoupit onen set-top-box aby vse fungovalo jak ma?
Jen mi nejde do hlavy, proc uz se o tom dopredu nejak verejne neinformuje aby si lide mohli kupovat elektroniku, ktera to bude podporovat.
Asi je to jen ciste kvuli kseftu :-(
Jinak diky moc za ochotu a za vysvetleni stejne jako za odkaz.
Diky moc a mejte se.
x6x
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caderom 31. 8. 2006 18:45

Jasně, jde o kšeft, v západní Evropě by už rekordér bez DVB-T tuneru nikdo nekoupil, tak se to všechno vozí sem (Panasonic v Německu teď nabízí 2 modely s DVB-T, v Čechách žádný). Integrovaný DVB-T tuner má tu výhodu, že se nastavuje 1 přístroj - 1 časovač, v případě set-top-boxu 2.
Caderom
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sidonius 31. 8. 2006 19:06

Nevím jak kdo, ale my máme v baráku společnou anténu a dle sdělení firmy která ji montovala, jsou schopni zajistit převod digitálního signálu na analog. To by znamenalo, že se pro uživatele nic nezmění a ty ostatní služby z 69 uživatelů bytů beztak nezajímají. A pokud nepůjde teletext tak to taky žádná škoda nebude. V době internetu je pro mnoho lidí to beztak přežitek.
sidonius
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caderom 31. 8. 2006 21:59

Pokud se domluví celý dům, tak je to něco jiného, tam musí být speciální přístroj. Klasický set-top-box má jeden nebo dva tunery, tzn. je schopen přenášet maximálně 2 televizní kanály současně (v případě 2 tunerů jeden pro TV a jeden pro rekordér).
Caderom
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lossi 1. 9. 2006 13:25

Caderom píše:Když už rekordér za takovou cenu, tak určitě s DVB-T tunerem. Bohužel budeš muset změnit značku, u Panasonicu nepochodíš. Třeba
Lossi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ice.mb 3. 9. 2006 19:05

Ja by som sa chcel opytat ci rekordery Pioneer su kompatibilne s DreamBoxom.Da sa z neho nahravat vsetko?A zaujimalo by, ci je mozne na HDD nahravat v tom istom case z viacerych programov naraz.Aku dolezitu ulohu zohrava podpora zapisu na DVD-RAM?Dakujem.
ice.mb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petar 4. 9. 2006 18:19

Caderom píše:Když už rekordér za takovou cenu, tak určitě s DVB-T tunerem. Bohužel budeš muset změnit značku, u Panasonicu nepochodíš. Třeba
petar
Junior

Odeslat příspěvekod Caderom 4. 9. 2006 20:34

Kabelová televize vysílá buď analogově nebo digitálně. Pokud analogově, stačí pouze obyčejný rekordér, pokud digitálně, tak se obávám, že jedno zařízení neseženeš, budeš potřebovat DVB-C STB. Tvá kabelovka vysílá asi analogově, jinak by jsi už nějakou krabičku měl. Otázka je, jak to bude v budoucnu.
Caderom
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků