HDD rekordér Sencor SHR 9116T s DVB-T

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod brubla 8. 12. 2006 21:53

DjMotyka: Je to chyba překladu. Když v setupu přepneš "Jazyk OSD" na angličinu, zjistíš, že 1m=stereo, VYP=5.1 Surround. Pak je nutné "Jazyk OSD" vrátit na češtinu, jinak ti nepůjde diakritika v DivX titulcích.

Monty: ad 1. nejde to ani u vypálených, zkoušel jsem to právě u několika DVD zkopírovaných/vypálených v počítači a v menu se ti položka Copy All prostě neukáže. Dokonce jsem myslel, že je chyba v manuálu, až jsem si u DVD vypáleného přehrávačem ověřil, že u něj se nabídka objeví. Vůbec je na ochranu kopírování ten přehrávač potvora. Zkoušel jsem nahrát nějakou VHS kazetu z videa připojeného přes videovstup. Jenže ta kazeta měla v sobě stařičkou Macrovision ochranu a přehrávač neumožnil záznam uložit ani na HDD a oznámil to až po hodině nahrávání, když jsem dal STOP nahrávání.

ad 2. přehrávač rozlišuje dvě oblasti pro data. Každá má rozdílnou kapacitu (viz předchozí příspěvky). HDD jsou videodata - nahrávky z TV, z videovstupu atd. Z nich ti přehrávač vypálí DVD video. Takže to funguje. Druhá oblast jsou FILE data - prakticky jakékoli soubory DivX, titulky, fotky, MP3. Pozor, kapacita téhle oblasti je menší. Vypálení jsem teď zkusil a funguje (Verbatim DVD+RW 4x). Vypálí se datové DVD, v PC je čitelné.
brubla
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DjMotyka 9. 12. 2006 20:09

Díkec už jsem na to přišel sám :oops: jenže nvčera jsem se nedostal k pc to byl nějakej Jeliman ten co to překládal
DjMotyka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod herisson 10. 12. 2006 20:20

Ahoj,
mám problém s titulkama na modelu 9225T.
V pc je to jednodsuché, pokud je titulel dlouhý a nevejde se na řádek, je rozdělen na dva.
u tohohle přehrávače jsou ale titulky useklý a to co by mělo začínat na dalším řádku je hned připojený za to useklý slovo, takže to vypadá, asi takto :

Mělo by to být : Jsou lidi,
který by se měli bez milosti střílet

a je to : Jsou lirý by se
měli bez milosti stř

Máte taky takový problém. titulky jsou ve formátu SRT či SUB. to je stejný.
herisson
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bavorovec 10. 12. 2006 21:52

Ahoj, zkouseli jste nekdo koukat delsi dobu na digital? Krome toho, ze je odspodu nekolik radek zatmaveno, obraz blika frekvenci cca 1Hz - kazdou priblizne sekundu obraz kratce "mrkne".
Mate stejne zkusenosti nebo se jedna o vadny vyrobek? Zkusim jeste kontaktovat sencor.cz.
bavorovec
Junior

Odeslat příspěvekod brubla 11. 12. 2006 00:16

herisson: včera mi to u filmu dělalo taky, myslel jsem že mám špatný titulky, takže ne, může za to přehrávač. Zkus napsat na sencor.cz
brubla
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gemini 12. 12. 2006 10:46

nevíte někdo jaký je tam hdd(když klekne 2dny po záruce jestli se tam dá dát normání hdd) a 2 otázka,když připojím usb hdd,můžu z něj rovnou přehrávat divx ?(a to mrkání obrazu je to vidět i na nahrávce?)
Děkuji
gemini
Junior

Odeslat příspěvekod bavorovec 12. 12. 2006 13:51

Gemini: Blikani je bohuzel videt i na nahravce :-( Uz mi odpovedeli ze sencor.cz, ale odpovedi prilis nerozumim - blikani vysvetluji nestandardnim zapouzdrenim Teletextu do signalu nekterych stanic jako je Ocko, to bych pochopil, ale mne blika uplne vsechno, MUX A i Nemci.
Problem se pry bude resit, ale nepochopil jsem, zda na strane vysilace (pak mam asi jiny problem) nebo vyjde novy firmware.
bavorovec
Junior

Odeslat příspěvekod brubla 14. 12. 2006 00:46

gemini:
ad HDD: těžko ti to někdo poví, na přístroji je holografická nálepka sencor, takže rozebrání nejspíše = ztráta záruky
ad USB HDD: ano, DivX z USB HDD normálně přehraješ i s titulkama - vyzkoušeno
brubla
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gemini 14. 12. 2006 09:27

Jestli je tam pečeť,tak to mě naštvali,zitra to chci koupit a hned jsem to chtěl prozkoumat :twisted: V Sencoru mi řekli,že je tam buď samsung nebo WD,takže po záruce by to mělo jít vyměnit :? Doufám,že to blikání obrazu je závada nějaké serie a já to mít nebudu :(
gemini
Junior

Odeslat příspěvekod Tinoo 14. 12. 2006 10:50

Včera jsem nedočkavě rozbalil krabici se sencorem, nainstaloval hardware a vrhl se na nastavování. Narazil jsem na problémy:

1) nejde mi na DBVT naladit multiplex B, C (Praha 4-roztyly). Měl jsem půjčený STB (nepamatuji se značku) kde jsem měl taky problémy s naladěním MUX B, ale v manuálu to šlo. Tady mě najde celkem 24 stanic s tím, že 14 stanic je MUX A a ostatní jsou neindentifikované (pravděpodobně MUX B) a nejdou spustit - není signál. Je možné že tuner u sencoru má nižší citlivost?

2) dal jsem nahrávat pořad z televize s kvalitou HQ. Nahrávka je příšerná, co sekundu se obraz na moment sekne. Myslím že asi nezvládá náhrávat v takovém datovém toku, nebo při přehávání to nezvládá disk? Kde je pravda? Dneska budu ověřovat jestli funguje dobře nahrávání v SQ (2 hod/DVD?). Jestli to bude v pohodě, tak se ha HQ vykašlu, je blbost nahrávat z televize v kvalitě 1hod/1DVD, co?

3) jakým způsoběm přehráváte MP3? Nepodařilo se mi nastavit aby přehrával písničky z více adresářů. Přehraje pouze z aktuálního a potom skončí.

4) dle specifikací to má USB 1.1. Zkoušeli jste něco pouštět přes USB?
Tinoo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bavorovec 14. 12. 2006 15:44

Tinoo: Mas s DVB-T stejny problem jako ja? Tj. zatmavenych nekolik radek na spodku obrazovky + mrknuti obrazu cca 1/sec + nektere radky obcas mizi a zase se objevuji (asi spatny V-scaling), viditelne zejmena na znacich menu v DVB modu, jako by pismena tancovala.
Mozna to souvisi se sekanim nahravky 1/sec, jak jsi uvedl, ja vidim tyhle nesvary jak v nahravce, tak i pri normalnim sledovani.
bavorovec
Junior

Odeslat příspěvekod Tinoo 14. 12. 2006 16:02

ne, mě se to jen seká... fakt to vypadá jakoby to byl moc velký datový tok. Uvidím jestli je to tak nebo ne. Pustil jsem nahrávání na SP, tak se na to večer podívám.
Tinoo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gemini 16. 12. 2006 09:05

tak jsem to přinesl domů,strčil do zásuvky naběhli hodiny,stisknul jsem "standby",roztočil se ventilátor a zhasnul display v tomhle stavu je to pořád,na tlačítka nereaguje,dá se to nějak resetovat? >:-[]
gemini
Junior

Odeslat příspěvekod gemini 16. 12. 2006 09:23

tfuj,už se to probralooo asi se to potřebovalo na ten start zahřát(ale měl jsem to celou noc v teple)
gemini
Junior

Odeslat příspěvekod bigpinky 17. 12. 2006 00:13

Pls poraďte, při nahrávání z televize na HDD chci pomocí PAUSE vynechat nahrávání reklam, ale vzhledem k automatickému zapnutí fce timeshift se zastaví pouze obraz ale nahrávání jede stále dál. Co s tím.
bigpinky
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků