Jakou TV koupit?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jirkau 17. 1. 2007 20:45

u novych plazem by to uz nemel byt problem. z mych zkusenosti na LG se staticky obraz (obraz od "ovladacu" videohry) jemne vypali za 3-4 hodiny. Jemne znamena, ze je videt pouze na vypnute televizi nebo kdyz to zkoumas fakt zblizka a vis kam se koukat. Staci na to pustit antivypalovaci funkci (rosviti to bilou na celou obrazovku) a za 2 minuty je to pryc. Nebo to nechat 30 minut byt a taky to zmizi.
jirkau
Junior

Odeslat příspěvekod Jozef035 18. 1. 2007 14:53

Žiadnu takú funkciu ako oprava vypáleného obrazu som na Panasonicu TH42PV60 nenašiel. Je pravda že doporučujú mať pri sledovaní orazu 4:3 bledo šedé pruhy. Osobne tak ale TV nepozerám. Pripadá mi to ako najhoršia možnosť. To nerovnomerné roztiahnutie mi pripadá celkom pozerateľné. Je to veľký rozdiel oproti starým širokouhlím CRT ktoré rozťahovali rovnomerne. Tam mi to dosť vadilo. Aj keď aj teraz to niekdy vypadá komicky, pri filmoch to tak nevadí. Pri predpovedi počasia aspoň rosničky nevyzerajú ako anorektičky keď stoja na okraji obrazovky :D .
Filmy si väčšinou roztiahnem (zoom1) a je to v pohode. Ak sú čierne pruhy tak to spraví TV sám. Má to výhodu že väčšinou zmizne celé logo stanice. Vadí to akurát keď sú v zábere postavy na celú výšku a ureže im to hlavy. V TV sa väčšinou časť obrazu stráca. Myslím že žiaden film sa netočí 4:3. Niektoré dokonca, ak nie väčšina až 21:9, takže pre TV vysielanie ich upravujú. Zaujímalo by ma ale ako. Či to orežú automaticky na stred ( to hádam nie) alebo sa s tým niekto hrá a orezáva to podľa scény.
Jozef035
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tiger_biker666 18. 1. 2007 18:40

Jak říkám, pro mě je jakákoliv deformace obrazu naprosto nepřípustná, volba 4:3 vůbec nevadí, akorát se nevyužije celá plocha obrazovky, no... Ale hlavně jsem chtěl říct něco k "Pan and Scan" :D
V bonusech k Terminátorovi 2 je přesně ukázaný, jak takovej ořez probíhá + srovnání 2,35:1 a 4:3. Žádná filmová kamera (opravte mě jestli se pletu) nesnímá 2,35:1, 2,4:1 ani žádnej podobnej formát. Při ukázkách z placu je vidět, že natáčený obraz sleduje režisér na 4:3 monitoru, na kterym jsou vyznačený čáry určující kinoobraz, snímá se ale i okolí. Díky tomu lze pro pozdější TV využití obraz oříznout šetrněji. Některý scény jsou tak bohatší na výšku, někdy se obraz pohybuje do stran aby zabral postupně všechny postavy, i když v kinoverzi je statický záběr, no a někdy je prostě vidět jenom část kino(DVD)verze tj. klasickej ořez. Nevim jak hluboce se s tím zabývají dneska, občas mi přijde že obraz opravdu ořezávají jen na střed, ale popisovaný postup byl zvlášť v éře VHSek nutností ;)
BITE MY SHINY METAL ASS!
Tiger_biker666
Junior

Odeslat příspěvekod Jozef035 18. 1. 2007 18:57

Voľakedy to tak možno bolo ale to sa točilo na celuoid. A ten problém "rozlíšenie" ako ho poznáme z digitálu nepozná. A nenatočil by si tak kvalitný HD záznam. Myslím si že dnešné HD kamery snímajú širokoúhlo. Každopádne, vždy je ten problém, či to oezávajú manuálne a "pohybujú s výrezom" alebo automaticky. Teda ja mám s tým problém :D .
Jozef035
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jirkau 18. 1. 2007 19:03

se mi stala zajimava vec, objednal jsem si plasmu LG 42PC3RA a oni mi poslali LCD LG 42LC2R, ktere stoji o 10K vice :-) Jsem si toho nevsimul (byla to velka krabice, bylo tam LG).

Tak mozna zustanu nakonec u LCD :-))) Jo a byl to electroworld ....
jirkau
Junior

Odeslat příspěvekod Tiger_biker666 18. 1. 2007 19:28

Jozef035 píše:Voľakedy to tak možno bolo ale to sa točilo na celuoid. A ten problém "rozlíšenie" ako ho poznáme z digitálu nepozná. A nenatočil by si tak kvalitný HD záznam. Myslím si že dnešné HD kamery snímajú širokoúhlo. Každopádne, vždy je ten problém, či to oezávajú manuálne a "pohybujú s výrezom" alebo automaticky. Teda ja mám s tým problém :D .t/quote]

HD záznam je pořád kvalitnější na analog, ale o tom se nemá cenu dohadovat. V příspěvku jsem použil příklad z T2, ale třeba i v bonusech k jakýmukoliv jinýmu současnýmu filmu, jsou při záběrech z placu vidět pořád ty 4:3 monitory. Samozřejmě že i profi kamery s předsádkami 16:9, takže už se v tom začínám nějak zamotávat :D Každopádně plně širokoúhle se určitě netočí, to se klidně vsadim :mrgreen: 16:9 ale dneska asi jo...
BITE MY SHINY METAL ASS!
Tiger_biker666
Junior

Odeslat příspěvekod Jozef035 18. 1. 2007 20:55

No stále neviem akým spôsobom z toho potom robia rôzne formáty :-/
Jozef035
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jozef035 18. 1. 2007 20:57

se mi stala zajimava vec, objednal jsem si plasmu LG 42PC3RA a oni mi poslali LCD LG 42LC2R, ktere stoji o 10K vice Jsem si toho nevsimul (byla to velka krabice, bylo tam LG).

Tak mozna zustanu nakonec u LCD )) Jo a byl to electroworld ....

Keby si si to nechal pre seba možno by ti na to ani neprišli :D
Jozef035
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tiger_biker666 18. 1. 2007 21:07

Jozef035 píše:No stále neviem akým spôsobom z toho potom robia rôzne formáty :-///quote]

Aha, no... Prostě se to neořezává automaticky na střed, ale poloha obrazu se ladí manuálně, jinak by to ani nešlo :)
BITE MY SHINY METAL ASS!
Tiger_biker666
Junior

Odeslat příspěvekod jirkau 18. 1. 2007 23:52

No prave o tom premyslim :-)) ale ja chci plasmu, filmy na ni vypadaji lip .. jo kdyby poslali nejakou lepsi plasmu, to bych mlcel a delal, ze jsem nic nepoznal :-))

Mne zajima, jak budou moji "reklamaci" resit .. a co mi poslou priste
jirkau
Junior

Odeslat příspěvekod Jozef035 19. 1. 2007 09:05

Keď už to máš doma tak to poriadne vyskúšaj. Navyše istotne sa s tým nebudeš naťahovať ty a oni sami si prídu to lcd zobrať. Tak nech ti donesú tú plazmu a porovnaj ich doma.
Jozef035
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dr.Z 20. 1. 2007 14:03

nevítě esli th-42pv60e panasonic má ňákou ochranu proti vypalování?? v manuálu sem to nenašel.. za jak dlouho se mi tak něco vypálí..to stačí nechat běžet obraz z pc třeba den a pak ji můžu vyhodit?

btw: Josef035 si tu někde? - neviděls na živo tudle: http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=58339
My name is Doctor John Zoidberg from the planet Decapod 10
Dr.Z
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jozef035 20. 1. 2007 17:03

Ak si dobre pamätám, tak jedinú funkciu proti vypáleniu čo má Panasonic je, že po 6 hodinách ak je zobrazený statický obraz zapne sa nejaký šetrič obrazovky. Alebo sa vypne. Nemôžem nájsť manuál ale tak nejako to tam píšu :lol: Takže do tej doby by sa hádam nemalo nič stať. Na toho Samsunga si nespomínam.
Jozef035
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrej_B 20. 1. 2007 17:13

Dr.Z píše:to stačí nechat běžet obraz z pc třeba den a pak ji můžu vyhodit?y/quote]


To je tazko povedat, ked vyskusas, tak daj vediet. :)
Andrej_B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jirkau 20. 1. 2007 17:29

Dr.Z píše:nevítě esli th-42pv60e panasonic má ňákou ochranu proti vypalování?? v manuálu sem to nenašel.. za jak dlouho se mi tak něco vypálí..to stačí nechat běžet obraz z pc třeba den a pak ji můžu vyhodit?

btw: Josef035 si tu někde? - neviděls na živo tudle: http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=58339t/quote]


V manuálu k Panasonicu stojí tohle: Nezapomeňte, že se nedoporučuje ponechávat po delší dobu statické obrazy na obrazovce. Statické obrazy způsobují vznik pozůstalého obrazu
na plazmové obrazovce, pokud jsou zobrazeny delší dobu. Tyto pozůstalé obrazy se nepovažují za poruchu a nejsou tedy pokryty zárukou. Aby se předešlo možnosti vzniku pozůstalých obrazů,
je automaticky aktivován šetřič obrazovky po několika minutách poté, co nejsou vysílány žádné signály nebo není provedena žádná operace v režimu AV (str. 29). Šetřič obrazovky se automaticky deaktivuje, když je detekován signál nebo provedena operace.
jirkau
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků