JVC TH-P5 Domace kino-kvalita zvuku

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jozotom 12. 2. 2007 18:48

JVC TH-P5 Domace kino-kvalita zvuku atd... Ma ho niekto?
jozotom
Junior

Odeslat příspěvekod RB_Wariorr 17. 2. 2008 16:29

mam ho som s nim spokojny tak ako s obrazom a aj zvukom no momentalne riesim problem s trhanym videom. doteraz mi prehravalo akykolvek format bez problemu no v poslednej dobe cca mesiac mi obraz trha a nejde plynule. skusal som aj novy disk nic nepomaha. este skusim disky uz davnejsie napalene a ak to bude trhat aj pri nich tak to nevidim inak ako na reklamaciu.
RB_Wariorr
Junior

Odeslat příspěvekod RB_Wariorr 27. 3. 2008 19:03

Takze reklamacia vyriesena. bol upgrade firmware no i tak sa nic nezmenilo. problem ako taky je v kodekoch ktore pouziva vyrobca a to vsetko ma za nasledok trhanie videa a utekanie obrazu voci zvuku. holt dan za znacku akakolvek lacna sunka to prehra korektne takze astala vista divixi stiahnute z webu. akonahle je pouzity vacsi bitrate tak vsetko kolabuje. pri cca 200 mb suboroch a bitrate 700 kb je vssetko ok. ale inak je to v pohode zostavicka. dufam ze to vela ludi neodradi. :wink:
RB_Wariorr
Junior

Odeslat příspěvekod Stormy666 29. 8. 2008 20:24

Nedají se nijak korigovat výšky a hloubky, zvuk z CD a tuneru bez výšek, děs, koupil jsem to přes net a když jsem to vybalil a zapojil, tak jsem byl na sebe naštvanej, co jsem to koupil. Moje 15 let stará minivěž zn. Panasonic zní mnohem lépe. A to jsem z ní nebyl nikdy zvlášť unešený.......
Stormy666
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod RB_Wariorr 31. 8. 2008 00:04

vec chuti a nazoru

edit: ja mam tuto vecicku cca 2 roky a som spokojny. apropo vysky ,ved ti robia front repro(treba ich ako take umiestnit do vysky usi) a basy woofer a myslim si ,ze pri tejto zostave su viac ako dostacujuce. na prehravanie cd je samozrejme,ze ak pouzijes 2 repro tak je ten zvuk inde.zostava home theatre nie je primarne urcena na tento typ medii. skus si dakde stiahnut cd v DTS kvalite a potom posudzuj. a este cosi tato hracka je domacim kinom ak chces mat kvalitu zvuku pri cd ku svojej spokojnosti tak sa obzri po veci radovo drahsej. mimochodom pocuvam tv z tohto pristroja full den a som spokojny zvukovy prejav ma neobtazuje. v nastaveni existuje cosi ako casovy posun a taktiez dpl prednastavenia.
RB_Wariorr
Junior

Odeslat příspěvekod Logi.76 1. 9. 2008 19:20

Zdravím, ja mam TH-P7 a problme s trhaním divx mam odzačátku.... novější firmware sem zatím nehledal... ale přehrávání trhanejch divx sem trochu pořešil asi takhle...

U filmy co jdou trhaně občas pomuže když se dá rychloposuv dopředu cca na 5-10sekund a pak se zmačkne play, ono to plynule přejde do filmu a v 80proc to pomuže a jede to bez problemu (např takhle me zlobyly všechny CZdub serie LOST) .. nekdy ale ani tohle nepomuže takže smolik.. proto uvažuju že pořidim jiny AIO sestavu akorát momentálně ne tušim jakou.. podminka je aby umela prehrat veškery divx a dalo se neja pracovat s fitulkama... aspon zvětšit :)
Logi.76
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod RB_Wariorr 1. 9. 2008 19:57

na ten sposob som uz prisiel aj sam. mam aj novy firmware aspon tak to tvrdi servis pretoze na tento typ je potrebny servisny zasah a efekt nebol ziaden. ja som to vyriesil tak ze uz na taketo filmy radsej ku plazme pripajam pc no nemam moznoznost si potom vychutnat 5.1 zvuk. inak tento neduh ma ja 3-kova rada takze je to vecou vyroby
RB_Wariorr
Junior

Odeslat příspěvekod Logi.76 3. 9. 2008 11:55

proto kino poputuje k rodicum a ja vybyram neco jineho co zvlada vpohode cesky dabovany divx.... nevite nekdo od koho ? LG? Samsung? panasonic ???????
Logi.76
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod roznovan 4. 9. 2008 16:14

S tímto domácím kinem jsem vcelku spokojený, až na horší zvuk. Ten se mi ale podařilo velmi zlepšit, úpravou "výhybky" v předních 3 pásmových bednách. Po odšroubování basových repro jsem zjistil, že byl použit naprosto nevhodný kondenzátor (pásmová propust) a to 1 μF. Běžně se používá pro výškové repro (4Ω) - 4μF. Proto jsem ho vyměnil za bipolární kondenzátor 4,7μF.
(cena cca 20Kč). Výsledek mě mile překvapil. Ten nejmenší reproduktor snad ani nefunguje.
Zkoušel jsem ho poslouchat přes papír. trubici.
roznovan
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků