Sennheiser HD 215 - špatný zvuk?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Petr67 16. 6. 2007 00:15

Ahoj, toto je můj první příspěvek zde. Včera jsem si koupil tato sluchátka, mám sice Kossy A200, což jsou drahá studiová sluchátka, ale jejich projev mě vůbec nebaví, jsou jakoby bez basů a mají takový strohý zvuk. Tak jsem se rozhodl pro nové a tentokrát Sennheiser. Měl jsem v poslechovém studiu na uších HD 555, ale jejich zvuk mi přišel příliš podobný těm studiovým Kossům. Tak jsem sáhl po víc jak o tisícovku levnějším modelu HD 215. Mají jednoznačně víc basů, než 555, ale zvuk mi připadá takový mdlý, bez výšek. Tak nevím, zda jsem jejich nákupem udělal dobře :?
Může to být tím, že jsou nerozehrané? Oproti Koss Porta Pro, které rovněž vlastním, celkově zvuk fakt nic moc. Ale ty studiové typy se pro metal vůbec nehodí, tak fakt nevím :cry:
Prosím každého, kdo vlastní tento typ sluchátek, a´t napíše své zkušenosti. Díky.
Beyerdynamic DT-1990 PRO 250 Ohm Tesla
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xmickey 16. 6. 2007 05:03

A to máte na doma ? HD215 Jsou spíše do hlučného prostředí pro DJe, tak nevím jestli to byla dobrá koupě... :?
2016 VW Golf VII 1.6 TDI
2010 VW Golf VI 1.4 TSI
Samsung Galaxy S23
xmickey
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Baron Prášil 16. 6. 2007 07:17

jj,uzavřený sluchátka jsou vždycky kompromis.zvuk je míň přirozenej.
basů subjektivně víc ale nejsou tak stabilní jako u otevřených typů.
poslech většinou dřív unaví.
zahořením se zvuk zpevní a vyjasní.(min.80hodin a nejlépe použít zahořovací signál)
Baron Prášil
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr67 16. 6. 2007 11:59

xmickey píše:A to máte na doma ? HD215 Jsou spíše do hlučného prostředí pro DJe, tak nevím jestli to byla dobrá koupě... :?-/quote]


Ano, mám je na doma. Že jsou primárně určena pro DJ jsem zjistil až potom při podrobném zkoumání krabice :? Vzal jsem je proto, že mi připadaly basovější a lepší než HD 555, poslouchám rock a metal. Myslím, že audiofilská sluchátka vyšší třídy nejsou pro tento žánr příliš vhodná, mají velmi důrazné středy a hlavně výšky, basů subjektivně velmi málo a jsou spíše nepříjemné, takové nemastné neslané. Soudím tak podle svých KOSS A200, což byl svého času druhý nejvyšší model firmy vůbec, stály kolem 8000. Je to zvláštní, ale Porty Pro hrají mnohem lépe, přímo skvěle. Hledal jsem sluchátka s podobným podáním i na doma, vybíral jsem nakonec mezi KOSS PRO 3AA a Senn. HD 555. Od Kossů mě odradily negativní reference na netu ohledně mechanické konstrukce. Senny zase při poslechu, ale jen velmi krátkém. No, snad se ty moje HD 215 zahoří a zvuk se zlepší. Jinak izolaci mají opravdu výbornou, jsou pohodlné, hezké. Zatím díky :wink:
Beyerdynamic DT-1990 PRO 250 Ohm Tesla
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 16. 6. 2007 12:46

v nějakém vedlejším tématu jsm varoval, že HD2xx jsou většinou k zeblití...
Hell was full...so I came back!
Bobroněnko
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jersey II. 16. 6. 2007 13:30

Petr67
No, možná by nebylo od věci dojít do obchodu, kde byla sluchátka pořízena a zkusit se domluvit na výměně za jiný model. Pokud budou ochotní a sluchátka jsou v krabici, která není nijak porušena, neměl by to být až zase takový problém. Otázka je, co by Ti lépe sedlo. HD215 se sice možná rozehrají, ale neočekával bych zase nějak výrazný posun.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr67 16. 6. 2007 14:28

Dost mě ovlivnila tato recenze: http://digitalne.centrum.cz/cz/testy/au ... hatka.aspx

Asi je vracet nebudu, protože nevím, co bych vzal místo nich :?: . Finančně omezen nejsem, ale dát 8000 za sluchátka a zjistit, že to zase není ono, bych nerad. Zatím využívám ekvalizér ke zdůraznění výšek a doufám, že se to časem zlepší..
Beyerdynamic DT-1990 PRO 250 Ohm Tesla
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jersey II. 16. 6. 2007 15:24

Především by Tě měly ovlivnit Tvé uši, jelikož každý vnímáme zvuk jinak. Nehledě na to, že máme jiné preference.

Myslím, že "hlavní" problém je v tom, že hledáš za zvukem něco jiného, než tato sluchátka nabízí. Ať už jsou to tvé studiovky od Koss nebo HD215 či HD555, to jsou sluchátka, která se snaží hudbu reprodukovat co nejvěrnějším a nejvyváženějším způsobem a to je možná to, co Tobě vadí a nazýváš strohým zvukem. Ona je zde totiž také ještě jedna věc a to sice, že studiová sluchátka nejsou příliš vhodná na běžný poslech hudby, od kterého asi čekáš něco malinko více strhujícího, než co reprodukují studiovky. HD555 se sice mezi studiová sluchátka neřadí, ale také to není (nechci se nikoho dotknout) žádný zázrak.

Pro poslech hudby jsou vhodná spíše sluchátka konstrukcí otevřená a nejlépe nějaké vrcholné modely např. od firem AKG, Audio Technica, Sennheiser, Beyerdynamic, atp. Pokud bych mohl doporučit, zkus poslechnout HD595, od 555 se liší celkem výrazně, nebál bych se to nazvat o třídu vyšší ligou. Pokud bys chtěl něco opravdu extra, pak nejvyšší modely od Sennheiseru HD600 a HD650 Tě dozajista nezklamou. http://avmania.zive.cz/viewtopic.php?t=54676 .. Pokud máš rád precizně reprodukováne výšky, které jsou zastoupeny ve vyšší míře, mrkni po Beyerdynamic DT990.

//Ještě dotaz. Přes co posloucháš? CD player, zvukovka,...?
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eraser_svk 16. 6. 2007 15:42

nepodliehaj panike :wink:

niekde som cital, ze u tychto sluchadiel je rozdiel medzi rozohranymi a novymi dost znacny... ozvucnicu maju dost velku, takze neduh uzavretych sluchadiel by mal byt minimalizovany...
nemozem to ale potvrdit, takze ako vravel Jersey, zistil by som si moznost vratenia / vymeny za iny... ak si to objednaval z internetoveho obchodu, tak to mozes tusim do 30 dni bez udania dovodu vratit... /dostatok casu na rozoh/

Ak by bola moznost vymeny, tak odporucam Sennheisery HD 595. Na rozdiel od HD 600 a HD 650 nepotrebuju sluchatkovy predzosilnovac /co by boli dalsie vydavky/, kedze maju impedanciu len 50 ohmov... a kvalitativny rozdiel medzi HD 595 a HD 600 / 650 je minimalny, tu je uz predpoklad, ze na to, aby si rozdiel medzi HD 650 a HD 595 poznal, potreboval by si kvalitnejsi zdroj (kvalitny analog, drahsi hifi cd player)

odporucam pozriet
http://www.headphone.com/products/headp ... hd-595.php

porovnanie s HD 650

http://www.headphone.com/technical/prod ... Headphones
eraser_svk
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr67 16. 6. 2007 15:50

Jersey II. píše:Myslím, že "hlavní" problém je v tom, že hledáš za zvukem něco jiného, než tato sluchátka nabízí.t/quote]


Ahoj, zdá se, že se opravdu vyznáš. Opravdu od sluchátek chci to, co asi nemohou nabídnout. Jsem zvyklý na dosti basový přednes reproduktorů Tannoy, které v různých modelech vlastním téměř celý život. Je to pro mě takový etalon zvuku. (Jinak teď nouzově hraji přes DVD player Sony, který mám digitálně propojený s receiverem STR DE 697, taky Sony). Rád bych si pořídil kvalitní CD player, ale dnes jsou už těžko k sehnání, ale myslím si, že pokud nepoužívám D/A převodníky v té šunce DVD, tak to velký rozdíl nebude. Sennheiser HD 555 jsem slyšel a nic moc, zase sterilní zvuk bez basů.. 595 tam mají, ale že by to byl tak velký rozdíl? A vyší modely bych už asi neriskoval, viz ty mé Koss.. Každopádně díky za dobře míněné rady.
Beyerdynamic DT-1990 PRO 250 Ohm Tesla
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eraser_svk 16. 6. 2007 15:57

tak v tom pripade by som asi zasiahol ekvalizerom... viem, ze sa to v "hi-fi spolocnosti" neslusi, ale na to tam je :wink:

pokial ti ide o tie bassy, mozno by som rozmyslal nad Koss Porta pro, ktore sa ale s HD 595 zvukovo nedaju porovnat... tazko sa ale hladaju high-end sluchatka, ktore by boli prebasovane...
eraser_svk
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr67 16. 6. 2007 16:03

Koss Porta Pro mám, na běhání :)
Hrají jako z jiné planety, skvělé basy i výšky. Ale na doma se moc nehodí..
Beyerdynamic DT-1990 PRO 250 Ohm Tesla
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jersey II. 16. 6. 2007 16:19

Petr67

Ano, to je tím, že jsi zvyklý na více basový (řeknu to sprostě - komerční) zvuk. "Problém" sluchátek vyšší třídy je, že hrají až moc "obyčejně" a to se ne každému líbí. Ona basovost u Koss portaPro je až nezdravá, ale bohužel návyková. Někomu se to líbí, jiný to okamžitě zavrhne a další si uvědomí, že to tak nemá být, až když slyší sluchátka vyšší třídy. Já si myslím, že by sis na zvuk např. HD600 velmi rychle zvykl. Zpočátku Ti budou jistě proti portaPro připadat, že vůbec nebasují, postupem času ale zjistíš, že je basů akorát a jsou reprodukovány opravdu precizně. Na tuto "odvykací kúru" je nejlépe Koss portaPro zahodit někam do šuflete a vytáhnout za pár měsíců. Mluvím z vlastní zkušenosti :wink: .. Koss portaPro jsou nepochybně skvělá venkovní sluchátka, na doma to ale, jak správně říkáš, opravdu není. Vidím, že to s poslechem myslíš celkem vážně, takže uzavřená sluchátka pro poslech hudby jsou mi tak nějak proti srsti. Rozhodně bych Ti doporučil zkusit HD600, možná budeš překvapen, jak svělá sluchátka to jsou. Nechají se koupit (nová) za cca 6tis. Kč!

Jinak jak řekl eraser_svk, těžko budeš shánět podobně přebasovaná sluchátka jako portaPro ve vyšší kategorii sluchátek. Tam se hraje právě na co největčí frekvenční vyrovnanost. Možnost je použít zmiňované korekce, ale jak se říká z ho*** bič neupleteš. "Pomáhat" ekvalizérem např. množství basů na úkor kvality jejich reprodukce není ideální tah.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr67 16. 6. 2007 16:47

No uvidím, mám na zkoušení ještě den a půl. i když teď, po dvoudenním nepřetržitém poslechu na tyto sluchátka si začínám zvykat a přijde mi to už lepší, hlavně ty výšky. Basy jsou takové měkké, bez dunění jako porty. A tu uzavřenost bych považoval i za výhodu, vzhledem k tomu, že mi v pokoji hučí počítač a stolní větrák, ruch z ulice je taky dost velký..
Beyerdynamic DT-1990 PRO 250 Ohm Tesla
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eraser_svk 16. 6. 2007 20:45

mozem potvrdit, co hovori Jersey II.

ked som prvy krat pocul Sennheisery PX 100, zdalo sa mi, ze nebasuju... bol som zvyknuty na Creative 2.1 s prilis hlasno hrajucim subwooferom

po case som ale prisiel na to, ze sluchadla basuju dostatocne a len presne tam, kde maju... ako vravi Jersey II., chce to odvykaciu kuru, ale urcite si zvyknes, Hi-fi zvuk HD 600viek ta odstavi :wink:

// a uzavrenym sluchadlam by som sa ozaj radsej vyhol, otvorene hraju v rovnakej cenovej kategorii /vo vacsine pripadov/ o triedu lepsie... takze viac by sa oplatilo zavriet okno a odhlucnit pc :) :wink:
eraser_svk
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků