Vysílání v MPEG4

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod De Bill 25. 7. 2007 15:44

Zatím se mluví jen o MPEG2, ale trend je v MPEG4. V tom se bude vysílat. Viz třeba Polsko. Dokonce se k tomu vyjádřil i nějaký zástupce ČT, že i když si teď koupíte novou televizi, tak za pár let si stejně každý koupí novou TV.

Poraďte, má cenu investovat do nějaké LCD Tv s podporou DBV-T, nebo se nato raději vykašlat? :?:
De Bill
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fanyk 26. 7. 2007 12:12

Myslím že možná časem se u nás objeví MPEG4,ale určitě ne v nejbližší době hlavně u ČT-lidi kteří si již koupili STB by asi dost nadávali.Hlavně by se MPEG4 využila asi pro placené programy(příjem s kartou).
Do televize s DVB-T tunerem bych v dnešní době určitě šel,ale jestli jseš připojenej na kabelovku tak ti ten tuner bude k ničemu a ještě jsem v krámě nenarazil na telku s podporou MPEG4.Takže ve finále bludnej kruh,protože by musela mít slot pro kartu.
ASUS P5PL2,1Gb ram,200 Gb S-ata hdd
2,8@3,4 Ghz,Ge Force 6600Gt,
Fanyk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POiNTER 26. 7. 2007 14:48

Fanyk píše:...a ještě jsem v krámě nenarazil na telku s podporou MPEG4.Takže ve finále bludnej kruh,protože by musela mít slot pro kartu.o/quote]
Neviem ako ostatní, ale napr. Philipsi s DVB-T maju vsetky CI slot a uz aj teraz je mozne zohnat kartu do tohto slotu, ktora prevedie MPEG4 na MPEG2. (od firmy Neotion)
Ale moc sa toho MPEG4 tiez neobavam... v podstate sa prilis neobavam ani DVB-T. Vidim skor buducnost v Triple play systemoch a iPTV.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jirkau 26. 7. 2007 17:02

Ja bych koupil telku co se mi libi a digitalni tuner bych neresil. Samozrejme, pokud ho ma telak co se mi libi tak proc ne, ale omezovet kvuli tomu vyber...

Vzdycky se da koupit externi krabicka.
jirkau
Junior

Odeslat příspěvekod Zekon 30. 7. 2007 20:38

jirkau píše:Ja bych koupil telku co se mi libi a digitalni tuner bych neresil. Samozrejme, pokud ho ma telak co se mi libi tak proc ne, ale omezovet kvuli tomu vyber...

Vzdycky se da koupit externi krabicka.

Proč stále kupovat něco navíc? Já má LCD TV s DVB-T tunerem rok a půl a jsem naprosto spokojen. Mamka má STB, na stole dva ovladače a je to vážně opruz.
R.
Zekon
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod schm20 8. 8. 2007 05:56

já bych do TV s DVB-T tunerem dnes ještě nešel. U nás ta nabídka ještě není taková abych si vybral. A jak už bylo řečeno výše budoucnost v DVB-T určitě nevidím (aspoň u nás). DO budoucna bych se spíše přikláněl k DVB-S a DVB-C, popřípadě služby IPTV.
schm20
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Zekon 8. 8. 2007 16:23

schm20: když dneska kupovat TV, tak jedině s DVB-T tunerem. Cena je +- stejná, tak proč kupovat bez. Když jsem ji kupoval já před rokem a půl, taky mě to spoustu lidí rozmlouvalo. A to nebyl skoro žádný výběr. Dnes má v nabídce LCD TV s DVB-T tunerem každá renomovaná značka.
A v dnešní době počítám, že se TV kupuje na cca pět let. Už to není jako dřív, když musela vydržet min. 25 let.
R.
Zekon
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod De Bill 9. 8. 2007 10:40

Mám už jednu vybranou, ale čekám až ji zlevní. Nyní stojí nad 35 tisíc a to pak musí vydržet víc než 5 let. Má DVB-T, DVB-C a nastavení na 100Hz. Podporuje i 1080p. Snad to bude na dýl.
De Bill
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků