Pure Acoustics - za málo peněz hodně muziky ?!? :)

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod vanDave 8. 12. 2007 17:12

Při pročítání komentářů k různým značkám repro jsem narazil na zkušenosti s repro značky Pure Acoustics, které mě dostaly - posuďte sami :D :
Z komentářů k MAGNAT Monitor set 880:
V obchodě mi tlačili Pure Acustic pro mě neznáme bedny jsou sice levnější, dobře vypadají, ale naštěstí jsem u sebe neměl peníze. Na druhý den si pro ně šel a byl jsem svědkem reklamace kdy tam nějaký pán reklamoval přední bedny že se mu rozklížily byla tam díra tak půl centimetru v délce 20cm no hrůza. To mě trochu zvyklalo tak jsem si pořádně prohlédl ty bedny co jsem chtěl. První šok je jejich váha ty bedny jsou snad s "papíru" přední bedna 85cm vysoká váží max. 4-5kg, při pečlivější kontrole povrchu jsem si všimnul že ty bedny jsou dělané snad na koleně nebo horkou jehlou.
...
Musím reagovat na pure acoustics.Ta váha fakt není tak malá,jak se zde někde píše,ale to je vše!!!Design,provedení,jedním slovem KATASTROFA!!!Nechal jsem si to poslat,to jsem netušil,jakou dělám chybu.Subwoofer mně přišel poškozený.Následovala jízda pro něj osobně.Doma jsem ho zapojil,linkem a ouha,nešel.To už jsem se naštval a rozebral ho,mno,upadlej drát z repro.Co tím chci říct?Možná v místě výroby mají kvalitu dobrou,ale sem se dováží pěknej šmejd!!!A nedoufejte,že si sestavu rozšíříte ve stejné barvě,to je hotová utopie.
vanDave
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod UniFly 8. 12. 2007 22:21

prodávám kopie (z hlediska designu) Pure Acoustic za asi polovinu ceny a musím přiznat, že jsou minimálně třikrát tak kvalitní.
Že se jedná o kopii a co je vzorem jsem věděl už dávno, ale originál jsem znal jen z obrázků. Teprve nedávno jsem však narazil na PA v obchodě. Při prvním bližším pohledu to ve mně důvěru úplně zabilo - divný lak, odřená šedá barva z černého plastového lemu kolem repráků... no ve srovnání s tou kopii fakt hrůza. Pak jsem na to poklepal. Skoro metrová bedna se málem převrátila a ozval se zvuk, jakobych klepal na papírovou krabici.
Původní záměr si PA poslechnout jsem v obavě o své zdraví radši úplně zrušil.
Nevadí, když se míchají jablka s hruškami. Je ale potřeba umět rozpoznat Jablka od jablek a Hrušky od hrušek.
UniFly
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ondratr 12. 12. 2007 08:42

Chci jen reagovat na tuto diskuzy. Sám mám doma zatím jen stereo zesilovač který jsem pořídil cca před 15 lety a k němu jsem si sám udělal Reprobedny 100W. Se zvukem jsem plně spokojen i když vzhled beden žádná sláva. Teď se budu stěhovat a řeším nové audio do nového bytu. Staré bydny my u přítelkyně kvůli vzhledu neprojdou, fakt je že zvuk dobrej, vzhled nic moc. A jelikož chci mimo sterea i 5.1 pro domácí kino a nechci mít v bytě několik reprosoustav tak koukám na to abych měl jen jedny bedny a jeden receiver. Pokuď peníze po rekonstrukci bytu dovolí tak mám naposlouchaný receiver Pioneer 417 a knim bedny Heco Vista set 500. dohromady cca 21 000Kč. Jelikoz nevým jek peníz dovolí tak hledám i další varianty. Našel jsem na netu set ten samý Pioneer + repro Pure Acoustics QX cca 12500Kč a ohlasy jsou 50:50 půlka tyto repro haní a druhá půlka je chválí, sám sem je ještě neslyšel. Z pure Acoustics jsem měl možnost slyšet set Dream 77 a ten se my zvukově velmi zamlouval a provedení bylo taky dost slušné, byli napojeny na receiver Onkyo. Dále jsem slyšel sloupy ADmiral v Brně na jakubským náměstí což by měla bejt kopie těch pure Acoustics QX a ty hráli taky dost slušně i když na ty Dream 77 neměli. Vcelku bych uvítal kdyby sem hodili názor nějací lidi co ty Pure mají doma, ne jen že někdo viděl že je někde reklamovat, nebo že je někdo měl rozklížené, kdoví kolikrát mu spadli. Dále sy myslím že ať mají zvuk jaký koliv tak nemohou být horší než lepné aktivní repra jako je XORO, GEnius home teather, Gembird a ty co se zvuku na 5.1 nehrajou v poměru k ceně slušně, stereno nic moc. Jo k těm Admiralum narozdil od Pure jsou jen 4Ohm a nenašel jsem žádnej receiver kterej by se k nim dal použít - myslím kvalitní značku, ale jinak ten admiral nehral špatně. Budu rád za názory lidí kteří mají Pure doopravdy doma a ne jen že někde něco slyšel nebo je to audiofil se supr sluchem a sestavou doma za 80 000 což se samozřejmě nedá srovnávat.
ondratr
Junior

Odeslat příspěvekod UniFly 12. 12. 2007 09:28

myslím, že koupit Heco není chyba. koupit Pure asi chyba je... (asi su zaujatý, ale je fakt, že pozitivních ohlasů jsem moc neslyšel)
Nevadí, když se míchají jablka s hruškami. Je ale potřeba umět rozpoznat Jablka od jablek a Hrušky od hrušek.
UniFly
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mersa 12. 12. 2007 16:43

Mám repro PA QX900 (jen přední sloupy) asi 2 měsíce a rozhodně si nemůžu stěžovat.Pevná konstrukce(přední sloupy mají po 12kg) a ne 4kg jak se píše výše,slušný design a hlavně reprodukce,která mi vyhovuje.Dlouho jsem vybíral,jaké repro v této cenové hladině vybrat a vyhrály to PA.Poslouchám na nich stereo(hudbu na CD) a DVD filmy-tady mi již mírně chybí subwoofer,který chci přikoupit.Doporučuji řídit se vlastním názorem a ne lidí,kteří je mnohdy ani neslyšeli hrát a nemají s nimi žádné praktické zkušenosti.Pokud ti vyhovuje jejich reprodukce hudby,tak si je kup.Rozhodně nemají horší zvuk než aktivní repro za 2000,-!!! A psát,že nějaké repro za polovinu ceny jsou minimálně 3x kvalitnější je přinejmenším zvláštní.Rozhodně se značky PA nezastávám,ale má zkušenost je zatím dobrá.Minirecenze je tady : http://live.atlas.cz/technika/121175-be ... qx900.aspx .Hodně štěstí při výběru.Pokud máš nějaké dotazy k těmto repro,tak mi napiš na mail.
mersa
Junior

Odeslat příspěvekod DC20 12. 12. 2007 16:53

Na tej stranke co si dal nanu odkaz je, ze maju 7.8 Kg co je sakramentsky malo... To MDF ani drevotrieska nebude.
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mersa 12. 12. 2007 16:58

OK,nevážil jsem je-na krabici je uvedeno 12kg.Možná je to i s kartonem,já nevím.Že by měl karton 5 kg se mi teda nezdá.Hrají dle mého gusta,tak jestli mají 7 nebo 12kg neřeším.
mersa
Junior

Odeslat příspěvekod UniFly 12. 12. 2007 18:13

mersa - Admirály jsou skutečně lepší a levnější než jejich vzor od PA. není to jen můj názor, ale shodlo se na tom více lidí. Vyzkoušeno v praxi.
Zvláštní to opravdu je, ale jen do doby, než si uvědomíš rozdíly v politice distributorů a počet prostředníků.
Nevadí, když se míchají jablka s hruškami. Je ale potřeba umět rozpoznat Jablka od jablek a Hrušky od hrušek.
UniFly
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mersa 12. 12. 2007 18:19

OK,Admirály osobně neznám,jen mi připadlo divné,jak může být něco o polovinu levnějšího 3x kvalitnější.Do obchodní politiky distributorů nevidím.Pokud to tak je,tak je to pro značku Admirál jistě potěšující.Můj názor na PA je nutno brát jako čistě subjektivní-mám jen dva sloupy,mám tedy zkušenosti jen s těmito dvěma kusy.Pokud řekne nějaký prodejce PA že jsou to šmejdy,tak bude jeho názor mít určitě větší váhu.
mersa
Junior

Odeslat příspěvekod pluto 14. 12. 2007 00:11

Taky jsem si koupil celý set PA QX900 a jsem spokojen. Puvodně jsem na doporučení sháněl Jama 606, ale když jsem je měl možnost přímo porovnat v audiostudiu na Sokolovské ulici v Praze bylo rozhodnuto, protože jsme se i s prodejcem shodli, že ty šmejdy PA( jak tady neustále čtu) hráli lepe než doporučovaná Jama. A protože v prodejně nikdo nebyl, tak byl čas na poslech ruzných žánru hudby. A to nemluvím o cenovém rozdílu, přestože nebyl rozhodující. Byl jsem ochoten dát za JAMA 12000.O kvalitě zpracování se vubec nezmiňuji, protože je v pohodě. Výběr si musí každý rozhodnout sám, ale já jsem spokojen a vubec nelituji. Jediné co musím jěstě vyřešit je subwofer, který schází při filmu. Samozřejmě pro opravdové fajnšmekry budou asi šmejdy, ale to já nejsem. Jen jsem scháněl trochu cenově dostupný set dom. kina a na poslech hudby.Toť vše. :lol:
pluto
Junior

Odeslat příspěvekod ondratr 14. 12. 2007 07:00

No já mám tochu času než půjdu koupit a až po vlastním poslechu se rozhodnu do čeho jít.
Co se týče receiveru je rozhodnuto pro Pioneer, slyšel jsem na něm několik beden a zvuk se my líbil, ale neslašel jsem žádné o kterých uvažuji.
Podle ohlasu by asi nejlepší měla být kombinace s Heco Victa set 500 cena i s receiverem cca 19700Kč, dále uvažuji o kombibaci s JAmo S606 HCS3 cena i s receiverem cca 18300Kč a nakonec Pure Acoustics Qx900 cena i s receiverem cca 12500Kč, tak až podle poslechu se rozhodnu, ale řešit to budu až někdy v průběhu února
ondratr
Junior

Odeslat příspěvekod UniFly 14. 12. 2007 08:05

z vyjmenovaných bych bral snat akorát to Heco.

a co říkáš na AQ?
Nevadí, když se míchají jablka s hruškami. Je ale potřeba umět rozpoznat Jablka od jablek a Hrušky od hrušek.
UniFly
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ondratr 14. 12. 2007 08:51

Tak AQ zdám jen tak, že znám název, nikdy jsem je ani neslyšel a nemam ani z mého okolí žádné ohlasy na ně, koukal jsem na stránky výrobce a nejlevnější sestava bez subwoferu vychází na 11 500Kč 2x Toba 347 + Toba 112 + 2x Toba 223 a to jsem na stejne ceně jako Jamo, akorát ty AQ nemám žádný ohlas z okolí zatím co Jama i dyž jynou sestavu už jsem slyšel a Heca taky, ale přiřadím si je do seznamu beden které bych poslechl.
ondratr
Junior

Odeslat příspěvekod UniFly 14. 12. 2007 10:50

poslechnout doporučuji
u Jama si dej pozor, jestli basy náhodou nehučí - mívají k tomu sklony
Nevadí, když se míchají jablka s hruškami. Je ale potřeba umět rozpoznat Jablka od jablek a Hrušky od hrušek.
UniFly
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ondratr 14. 12. 2007 11:56

A naschvál co by jsi my jako prodejce poradill za sestavu 5.0 repro bez subwoferu (zatím ho nechci, když tak se dokoupí později), předky sloupy + receiver. Místnost cca 20m, poslech 50:50 domácí kini: stereo muziha, hlavně rock a metal ale sem tam i pop a vážná muzika. A výše investice do řekněme 15 000 za vše, na receiver chci ještě připojit CD přehrávač, kaz.deck, gramo a vstup pro TV a případně přenosný mp3 disk, jsem zvědav co bys doporučil, Výše investice možná bude nakonec víc než 15000, ale počítej zatís s max.15000, nejsem žádný audiofil.
ondratr
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků