Jakého poskytovatele zvolit (TV)?

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mh 14. 2. 2008 18:40

V tomto odvětví se příliš nevyznám a proto bych potřeboval pomoci... Otec mě požádal o zařízení více kanálů, ale nemám ponětí co zvolit... Bohužel tu není zavedena pevná linka (rodinný dům) a ani asi nebude - O2 bohužel odmítá, takže tv od O2, Volného (...) bohužel není možná. Dům je v Libereckém kraji, přesněji 4km od Jablonce, takže jestli se nepletu tu není možný digitální příjem...

Nároky jsou skromné - chce rozšířit pouze o ČT4, ČT24 a ideálně ještě nějaký přírodovědný kanál + např. CNN či jiný anglický kanál...

Koukal jsem na UPC, ale cca 700,- /měsíčně se mi zdá poměrně dost... Dále jsem koukal na Digi TV s cenou 260,- měsíčně, což se mi zdá až neuvěřitelné a obávám se, že jsem něco přehlédl... Jaké jsou další alternativy?

Dále bych se chtěl zeptat zda mohou signál přijímat zároveň 2 televize, což se mi nezdá, protože to asi dost dobře datově není možné - stačí tedy další set-top-box nebo musí být další satelit nebo...?

Za každou radu mockrát děkuji!
mh
Junior

Odeslat příspěvekod jaze 14. 2. 2008 21:38

Ahoj,s tou Digi TV si se nepřehlédl,ta cena je opravdu taková jakou píšeš,je tam pak akorát rozdíl v tom,pokud si satelit vezmež do pronájmu,pak zaplatíš jen pár stovek za instalaci a měsíčně pak platíš onech 260Kč,nebo si ho pak můžeš zakoupit celý,to ale stoji mezi 7-8 tisíci,pak už neplatíš žádný paušál.A pokud to budeš chtít na více televizí,pak ti bude stačit jedna parabola,ale dva konvertory společně s dvěma přijímačema,takže se pak ta investice prodraží.Sám Digi TV nemám,ale info mám od kluků z práce,který to maj a jsou spokojený.Ten jeden zrovna bydlí ve Vratislavicích u Liberce,to budeš asi znát....
T-Mobile Twin -Nokia C7 Charcoal Black + 16GB micro SD
-Nokia C1-02 + 1GB microSD
jaze
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jito 14. 2. 2008 21:45

Digi má také přijímač se 2 tunery,můžete koukat na 2 televize nezávisle na sobě,ale nejsou k sehnání.Povídá se že má Digi zdražit na 380kč.Jestli ti jde o přírodovědný kanál v češtině,tak jedině placenou TV.Volných anglických kanálů je dost na Eurobird1,ČT24 je volné ale na jiném satelitu.Budeš muset použít víc konvertorů nebo motor.
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jaze 14. 2. 2008 21:53

To vím,že jsou přijímače se dvěma tunery,ale k čemu je ti jedna krabička(přijímač)když to potřebuješ do každé místnosti zvlášť....
T-Mobile Twin -Nokia C7 Charcoal Black + 16GB micro SD
-Nokia C1-02 + 1GB microSD
jaze
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mh 14. 2. 2008 22:04

Přesně tak. Jo jasně, Vratislavice jsou pár km odsud... Teoreticky mi stačí jen základní programy + ct4 a 24 a chtěl bych kvůli jazyku nějaký zahraniční:)... Pak je ještě jeden poskytoval jestli se nepletu, jaký je? Resp. jaké řešení byste doporučovali pro pronájem a jaké pokud bych si koupil kompletně zařízení?
Předpokládám, že nebude rozdíl mezi kvalitou dvb-t a tohoto satelitního....?
Ještě abych doplnil. Mám tu na střeše nyní 5 let starý satelit, který se nepoužívá, může být ještě k něčemu dobrý (nikdy se asi ani nepoužíval...)?
mh
Junior

Odeslat příspěvekod jaze 14. 2. 2008 22:09

To pro co se rozhodněš,záleží na tobě a na tvojí fin.situaci,nebo tvého otce.Pokud je pravda,co psal v přízpěvku výše,že se má DigiTV zdražit na zmíněnou částku,asi bych volil cestu nákupu celého satelitu bez žádných paušálů.
T-Mobile Twin -Nokia C7 Charcoal Black + 16GB micro SD
-Nokia C1-02 + 1GB microSD
jaze
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mh 14. 2. 2008 22:32

Asi nebude problém koupit celý satelit... U UPC něco podobného nejde - koupit satelit a příslušenství?
mh
Junior

Odeslat příspěvekod jaze 14. 2. 2008 22:47

To nevím,já jsem u UPC na kabelu a to jen na internet,ale myslím si,že tam to asi nepůjde,tam je pouze zapůjčení satelitu a pak už jen platit a platit paušál....Zato mají třeba instalaci satelitu za jednu kačku,nebo pak mívaj akci nějaký ten měsíc zdarma,nebo třeba jen 50% z ceny paušálu na nějakou dobu,mrkni na jejich webovky a uvidíš....
T-Mobile Twin -Nokia C7 Charcoal Black + 16GB micro SD
-Nokia C1-02 + 1GB microSD
jaze
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jito 15. 2. 2008 08:36

Jestli ti jde jen o ČT24 a ČT4,tak můžeš koupit komplet s kartou na Czechlink se 2 konvertory.Jedním můžeš přijímat Českou televizi a druhým Eurobird1.Zaplatíš jen jednou a je to dál bez poplatků.Cena kompletu je kolem 5000kč.Jestli se chceš dívat na 2 televize nezávisle na sobě,musíš mít konvertor se 2 výstupy a 2 recievery.Na 2 satelity 2 dvojté konvertory.To je už slušná investice včetně dvou karet a dvou recieverů.
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 15. 2. 2008 17:50

Jak už tady někdo psal, tak sat. komplet i s kartou pro Czech Link je záležitost zhruba 5.000,- Kč - máš dvě televize, tak to vynásob dvěma a připočti nějaké drobné za instalaci.

Pak už stačí jen počítat - DigiTV je 260 měsíčně, netuším, kolik je za zřízení a pod. tak to nebudu řešit.. Každopádně buď cca. 10.000,- jednorázově, nebo budeš platit měsíčně DigiTV 260,- Kč a za 3 roky už budeš tu jednorázovou částku přeplácet a tak dále až do nekonečna.. :wink:
Mr.Semtex
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mh 16. 2. 2008 14:58

Díky za názory. Brnknu do DigiTV a poptám se, jak je to s instalací apod...

pak ještě:
mh píše:Ještě abych doplnil. Mám tu na střeše nyní 5 let starý satelit, který se nepoužívá, může být ještě k něčemu dobrý (nikdy se asi ani nepoužíval...)?a/quote]
mh
Junior

Odeslat příspěvekod jito 16. 2. 2008 17:20

Jestli tím satelit myslíš parabolu tak ano,ale na digitální příjem musíš použít nový konvertor,analogový je už nepoužitelný.
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mh 16. 2. 2008 20:41

Ano myslím tu ''placku''. Díky
mh
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků