kvalita obrazu LCD Panasonic,Sony,Sharp

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kodym 16. 8. 2008 20:38

Pripravujem sa na odchod nasho CRT do Holywoodskych lovist a hladam jeho naslednika medzi LCD.Nech vyberam ,porovnavam kolko chcem medzi Sony 32V4500,Sharp 32D44 a Panasonic 32LXD80,stale sa mi zda,ze Sony je co do detailnosti a ostrosti na tom z tejto trojice najhorsie.Je to len moj subjektivny dojem?
kodym
Junior

Odeslat příspěvekod cumel30 16. 8. 2008 22:06

Môže byť,lebo ten Sony 32V4500 je len 8 bitový panel a Panasonic je IPS alfa panel 10 bitový a aj Sharp je kvalitný 10 bitový panel so 6ms odozvou,tie AQUOS telky od Sharpu sú kvalitné,takže asi tak.
Je ťažké byť pako,konkurencia je veľká.
Nad alkoholom ešte nikto nevyhral,len ja som remizoval.
cumel30
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ToMMyK 17. 8. 2008 00:39

Ano, muzu potvrdit, ze Sony ma obraz nic moc. Nevim cim to, ale je to tak. Na radu cloveka odtud z fora jsem se zacal zajimat o Sharpy a ty se mi docela libi. Aquos D44 je urco dobra volba. A pro hovori taky 3roky zaruka
Kdyz turbo tlaci, tri valce staci
ToMMyK
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod armyk 17. 8. 2008 07:44

ToMMyK píše:Ano, muzu potvrdit, ze Sony ma obraz nic moc. Nevim cim to, ale je to tak. Na radu cloveka odtud z fora jsem se zacal zajimat o Sharpy a ty se mi docela libi. Aquos D44 je urco dobra volba. A pro hovori taky 3roky zaruka


Hej, Sharp moze byt ;-)
armyk
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kodym 18. 8. 2008 19:57

Dík za názory.Už som sa bál,že som voči Sony nespravodlivý.Povedal by som,že momentálne som viac naklonený Panasonicu ako Sharpu.Je to ale subjektívne.U toho Panasonicu sa mi zdajú o chlp živšie farby.Je to ale skutočne len o ten najtenši chlpok.
kodym
Junior

Odeslat příspěvekod pkczech 19. 8. 2008 21:23

proč zrovna LCD?
CANON EOS 450D s gripem Phottix
CANON EF-S 18-55/3.5-5.6 IS
CANON EF 70-300/4-5.6 IS USM
Nissin Speedlite Di622
pkczech
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod armyk 19. 8. 2008 22:36

Zeby preto, lebo chce 32" uhlopriecku?
armyk
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lojza_ 20. 8. 2008 06:20

Nebo třeba proto, že ne na vše je nejlepší kupovat plazmu ;-)
No stress, keep smiling.
lojza_
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cumel30 20. 8. 2008 11:50

Alebo v tom bude ženská ? ;-)
Je ťažké byť pako,konkurencia je veľká.
Nad alkoholom ešte nikto nevyhral,len ja som remizoval.
cumel30
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pkczech 21. 8. 2008 12:05

pokud ji chce do kuchyně , garáže, nebo někam do koupelny, tak to LCD snad jo , ale do obýváku či ložnice k domácímu kinu,tak lcd ani náhodou.
CANON EOS 450D s gripem Phottix
CANON EF-S 18-55/3.5-5.6 IS
CANON EF 70-300/4-5.6 IS USM
Nissin Speedlite Di622
pkczech
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lojza_ 21. 8. 2008 14:03

Aha, další chytrák, který ví, že nejlepší je pouze plazma :roll:

P.S.: Zkus si představit takovouhle situaci: máš doma ženu/mámu/tátu na mateřské/důchodu a odešla vám CRT TV. Bydlíte v paneláku a jste tudíž omezení vzdáleností, ze které se můžete na TV dívat a tak chceme 32" (navíc se třeba nemusí vejít do obývákové stěny). TV často běží klidně celý den třeba i jako kulisa. Máš to? Opravdu je nejlepší si koupit plazmu, které jsou vesměs od 37", tedy moc velká, dražší, s nepoměrně větší spotřebou elektřiny a s tím, že za denního světla je obraz plazmy horší, než LCD? A takových situací je mnohem víc. Ne všichni totiž chtějí mít černou lepší než v reálu, barevné podání jak v testovací laboratoři a platit víc za elektřinu. Někomu prostě stačí si třeba večer zapnout zprávy, podívat se na nějaký film, u kterého potom usne (není můj případ ;-) ). Ještě pořád si myslíš, že LCD ani náhodou :?:
No stress, keep smiling.
lojza_
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod armyk 21. 8. 2008 21:07

pkczech píše:pokud ji chce do kuchyně , garáže, nebo někam do koupelny, tak to LCD snad jo , ale do obýváku či ložnice k domácímu kinu,tak lcd ani náhodou.


Sam mam v obyvacke plazmu, ale tvoj prispevok ani trocha nechapem.
Nik sa ho sice nespytal ako chce TV vyuzivat a aku ma vzdialenost na sledovanie a zdroj signalu, ale sam navrhol 32" uhlopriecku LCD a dokonca konkretne typy, takze povedzme, ze svoj vyber vie aj nejako zdovodnit. Nespytal sa co si mam vybrat a v akej uhlopriecke.

Pre kazdeho je vhodnejsie nieco ine, takze nerozumiem ako moze niekto povedat len LCD alebo len plazma a nic ine.
armyk
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pkczech 22. 8. 2008 02:29

P.S.: Zkus si představit takovouhle situaci: máš doma ženu/mámu/tátu na mateřské/důchodu a odešla vám CRT TV. Bydlíte v paneláku a jste tudíž omezení vzdáleností, ze které se můžete na TV dívat a tak chceme 32" (navíc se třeba nemusí vejít do obývákové stěny). TV často běží klidně celý den třeba i jako kulisa. Máš to? Opravdu je nejlepší si koupit plazmu, které jsou vesměs od 37", tedy moc velká, dražší, s nepoměrně větší spotřebou elektřiny a s tím, že za denního světla je obraz plazmy horší, než LCD? A takových situací je mnohem víc. Ne všichni totiž chtějí mít černou lepší než v reálu, barevné podání jak v testovací laboratoři a platit víc za elektřinu. Někomu prostě stačí si třeba večer zapnout zprávy, podívat se na nějaký film, u kterého potom usne (není můj případ ;-) ). Ještě pořád si myslíš, že LCD ani náhodou :?:[/quote]

to si rovnou kup znova CRT. Myslím že MASCOM vyrábí CRT i s digi tunerem. A má jen příkon 75W. 8-)
CANON EOS 450D s gripem Phottix
CANON EF-S 18-55/3.5-5.6 IS
CANON EF 70-300/4-5.6 IS USM
Nissin Speedlite Di622
pkczech
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod LukasX 22. 8. 2008 06:53

pkczech: a jestli chces dalsi priklad, tak napriklad u mne vyhrala po roce vybirani take LCD a proc? No treba proto, ze mam na strope projektor, takze o filmy (domaci kino) je postarano a televize v obyvaku slouzi opravdu jenom k televizi, vetsinou behem dne jako kulisa. Absolutne cerna me tudis netankuje. Chtel jsem 94cm uhlopricku, mensi spotrebu a netreba se starat o vypalovani, ktere v byt mensi mire porad existuje. Mas i pro mne nejake reseni, ze jsem zvolil spatne?

jinak pro tazatele: mam doma LCD SHARP a ten obraz je opravdu fantasticky. Bal jsem se sportovnich prenosu, ale diky vysokemu datovemu toku CT2 a 4 na CSlinku, je obraz z TV opravdu vyborny. Kritici maji samozrejme pravdu - pri absolutnim zatemneni jsou cerne pruhy mirne do seda, ale pri beznem provozu si toho nevsimnes.
Lukáš Budínský
LukasX
Junior

Odeslat příspěvekod lojza_ 22. 8. 2008 07:11

pkczech: Takže koukám, že jsi nejenom fanatickým zastáncem plazmy, jakožto nejideálnějšího a jediného možného zobrazovadla (ten, kdo si koupí do ložnice nebo snad nedej bože do obýváku LCD, je podle tebe naprosto ztracený případ, že? ), ale nejsi ani přístupný názorům a potřebám druhých. A s takovými lidmi se opravdu těžko mluví, proto to raději ukončím. Dovolím si jen poslední důvod:

- Představ si, že jsi měl dosud obyčejnou 55' CRT, ale chceš si pořídit větší televizi. Už jsi viděl, jak je velká a kolik váží klasická TV s úhlopříčkou 81cm (jestli takové ještě vůbec jsou) a rozdíl mezi LCD stejné úhlopříčky?
No stress, keep smiling.
lojza_
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků