Reproboxy vs sluchatka

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Jersey II. 25. 8. 2008 17:39

zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Stavros Niarchos 26. 8. 2008 11:33

Radek.Hulan píše:Nebo zkus poznat, co je na tomto obrázku :-) Napovím ti. Pass Aleph. Čistá třída A. Gyrodec gramofon. SME V raménko. MB 0.9 přenoska. ProAc reprodukory :-)

Obrázek
Poznáváme: 2 x konec Pass Labs Aleph 3, předek Pass Labs X1, repro ProAc Response 2 (+stojany asi Standfon), gramofon byl jmenován - třasadlo Gyrodec (proč ne VPI, SME, SYD...???), rovněž raménko legenda SME V a přenoska (chtělo by to nějakou skutečnou MC přenosku, ne tu začátečnickou ;-) ). Pračka LP desek VPI 16.5, dále jdou poznat 2 krabice od Naim, 2 krabice pod gramo (asi phono předek Brassany?) a nějaký CD přehrávač. Fotka není moc kvalitní, víc se poznat nedá. Kabeláž budou asi nějaké tkaničky.
Pokud je toto opravdu domácí sestava RH, tak jsem celkem zklamán. Co jsem o něm slyšel a občas četl v bulváru nebo na jeho blogu, tak jsem rozhodně čekal víc.

Tu fotku možno najít i zde: http://www.studioeso.cz/StudioEsoMain.html v sekci "reference/projekty" a je to sestava P 9. Jen mě tam zaráží informace 1998 Černá Hora.
Stavros Niarchos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jersey II. 26. 8. 2008 11:49

Stavros Niarchos píše:Tu fotku možno najít i zde: http://www.studioeso.cz/StudioEsoMain.html v sekci "reference/projekty" a je to sestava P 9. Jen mě tam zaráží informace 1998 Černá Hora.

:tleskani :tleskani :tleskani :D :D :D
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kuba4 26. 8. 2008 13:59

To snad bylo všem jasné od začátku, že to není sestava RH. Od highendu má stejně daleko, alespoň co se reprosoustav týče určitě.
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, B&W 802N
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000
Kuba4
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jersey II. 26. 8. 2008 14:03

Ano, jasné to bylo. Ale pokud nemáš něco v ruce, jsou to pořád jen domněnky.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mlaskac 26. 8. 2008 16:30

K tematu, jak je patrne z predchoziho jak z ceho, napr pro poslech radioscanneru se mi jevi lepsi sluchatka :)

Na tento druh lidi funguje jedine (zkusenost z AMA pasem) == ignorovat, verim ze mistri zaniceni diskuteri si to vezmou k srdci a lesteni neciho ega pominou nebo se z diskuze stane linkfarma spratelenych firem.

k te sestave. Kdovi kde ji je konec, kazdopadne po rAdove firemnim (osobnim) bankrotu je kdovi kde, stejne jako vette.
mlaskac
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hansel 29. 8. 2008 09:40

Upřímně jsem títmto tématem rozladěn. Nic se nevyřešilo, což ani nelze.
Co hůř bylo občanské sdružení RH obviněno z nekalosti. Jestli ještě nedalo trestní oznámení na všechny zúčastněné a nebude požadovat veřejnou omluvu s líbáním nohou a leštění zadnice, bude to pro mě opravdu rána.
Hansel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod root 30. 8. 2008 02:14

Ad In-Ear vs Reprosystem:
Reprosystem rozhodně vítězí na poli kvality poslechu hudby a žádné sluchátka nemají šanci.
To co tady někteří šíří je jen poměr cena-výkon, ale jinak samé chvály, nepodložené...

Ad Radek.Hulán:
Toto povídání je na delší román, protože tato existence na interneru nezná bratra, a to do slova.
Člověk rozumě myslící se nad rADem jenom zasměje a jde o ulici dál, protože to co rADo cpe světu je samá demagogie a nepodložené tvrzení, kdo v něm vidí víc než vola je stejné urovně jako sám rADo, což není moc, ale na výblitky to stačí bohatě.
Pořád stejná báseň, já jsem nej, mám nej věci a komunisti jsou svině(což mimochodem jsou, ale to ví každej normální a nemusí proto číst rADa...), a tak pořád dokola, jako kdyby rADo byl nucen psát do diskuzí podobné výblitky mimo téma(Off topic, to má rADo rád, hlavně když je středem pozornosti, protože jinak je to tragédie a nikdo o něj asi neopře ani kolo).
Takže ti co mu fandíte mu fanděte dál, je to solidní člověk(mysef-promo included) a hodně vám v životě přidá.

Ostatním pěkný víkend, a mimořádně málo flámu s rADem v koprodukci.
root
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tifar 30. 8. 2008 06:41

root. .to ako píšeš o hulánovi svedči o veľmi osobnom vzťahu. To že v jeho mene zvýrazňuješ nejaké písmená je zaujímavé pretože sa snažíš podsunúť nejakú informáciu ktorú nechápem a preto mi uniká pointa. To akým spôsobom o ňom píšeš a to ako odsudzuješ všetkých ktorý s ním v niečom súhlasia hovoria o tebe viac ako si myslíš. Hovorí to o nezrelosti chápať a rešpektovať ľudí ktorý sú iný a majú iné názory. Úprimne povedané nepoznám p. Hulána a ani nemám dôvod sa ho zastávať. Ale prečo nerešpektovať jeho názory aj keď s nimi nesúhlasíš? Veď je toľko odtieňov medzi čiernou a bielou. . Často čítam na nete takéto extrémne názory a behajú mi zimomriavky po chrbte pretože mi to pripomína fašizmus. Názorový fašizmus. . . V mene takýchto názorov sa vraždilo a týralo strašne veľa ľudí len preto že mali iný názor, alebo trocha inak vyzerali. . A vlastne deje se to doteraz. Ospravedlňujem sa za offtopic, ale musel som to napísať. .
ibasso dx200+audiosense t800
galaxy s7+dragonfly red+corda swing+akg 701
tifar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 30. 8. 2008 13:24

Dají se použít slova jako dokonalá nebo alespoň výborná ve spojení se sluchátky když se porovnávají navzájem pouze ty nejlepší? Nedají! Sluchátka mají příliš mnoho kompromisů než aby se dalo o nich hovořit jako o nekompromisním řešením. Při poslouchání a nemožností srovnání s těmi nejlepšími se sice dostaví pocit že je všechno v pořádku ale teprve srovnání naprosto rozdílných ale kvalitních sluchátek dá vyniknout nejen jejich přednostem ale především jejich chybám. Nekončící hádky jestli je kvalita záznamu na CD dostatečná nebo jestli je formát mp3 automaticky nepoužitelný a kvalita existuje pouze na gramofonové desce to jsou pouze a jen hovadiny které zakrývají podstatu a tou je že žádná sluchátka nedokáží využít ani ten komprimovaný formát mp3 na 100%! Kdokoliv může namítnout že rozdíl mezi mp3 a cd pozná nebo že technické limity CD jsou příliš velké při porovnáním s analogovým záznamem případně s DVD-A nebo SACD. Každý kdo bude toto tvrdit bude mít pravdu, ovšem toto je pouze problém zástupný který mnoha lidem brání vidět nebo lépe v tomto případě slyšet rozdíl který je obrovský a bohužel zásadní pro kvalitní poslech. Tím problémem jsou samotná sluchátka! Snažil jsem se napsat srovnání na sluchátka ULTRASONE edition 9 s JVC HP-DX1000 a k nim jsem pro srovnání přidal Stax SR-404 a nestačil jsem se divit co za problémy se objevilo. Tyto sluchátka patří mezi to nejlepší co se dá dnes sehnat a přitom mají tolik chyb a problémů že jsem se rozhodl to sepsat.

Stax SR-404 jsou vynášená do nebe jako pravé sluchátka pro opravdové “znalce“. Jsou sice o něco horší než jejich dražší verze SR-007 Omega II ale chyby mají stejné. Čím tato sluchátkách osloví bez jakýchkoliv debat je výborné podání středního pásma a výšek. Tady prostě nemají konkurenci a jsou minimálně o třídu před jakýmikoliv dynamickými sluchátky. Kde ovšem tvrdě spadnou z výšky kam je katapultovalo podání středního pásma a výšek jsou basy, ty jsou rychlé, přesné a i důrazné ale naprosto jim chybí objem. Dá se namítnout že to že jim chybí objem na basech je jen jediný jejich problém ale díky tomuto problému zároveň přišli o dynamiku a také o vyrovnanost přednesu neboť jedno pásmo prostě chybí. Hudba je prostě celek a není možné ji porcovat na části a něco vynechávat nebo naopak přidávat. Hodnocení které jim podle mě patří by nejlépe vystihovalo slovo nevyrovnané.
Basy 3/5, Středy 5/5, Výšky 5/5, Dynamika 1/3, Celkový přenes 1/3


JVC HP-DX1000 jsou pravým opakem sluchátek SR-404. Špičkové podání basového pásma, přesné a důrazné a plně kontrolované. Ovšem jak střední pásmo tak výšky prostě neodpovídají kvalitě kterou má basová část. Uzavřená konstrukce ze které tolik profitovalo basové pásmo u středů prostě škodí a to nemálo. Hlasy prostě mají zkreslení a jen tiše (v tomto případě doslova) závidí přednesu sluchátek SR-404. U výšek to není vůbec špatné i když podání SR-404 rozhodně nedosahují. Dynamika je ovšem lepší než u SR-404. Vyrovnanost přednesu tu opět není. Výhoda je že pokud vám nevadí jejich zkreslení,mě třeba nevadí, tak si zaslouží bod za středy navíc neboť jim nechybí uvolněnost přednesu kterou mají sluchátka otevřená. Tím se potom stávají nejlepšími sluchátky z tohoto testu.
Basy 5/5, Středy 3(4)/5, Výšky 4/5, Dynamika 2/3, Celkový přenes 1/3

ULTRASONE edition 9 jsou sluchátka která na rozdíl od předchozích nevynikají v žádném frekvenčním pásmu ale zato mají velmi dobrou dynamiku a vyrovnaný přednes. Basové pásmo jde opravdu od nejnižších frekvencí, má velmi dobrou kontrolu a důraznost. Bohužel nemá takovou “uvolněnost“ kterou disponují sluchátka HP-DX1000. Střední pásmo opět trpí uzavřenou konstrukcí sluchátek a postrádá lehkost a kontrolu kterou mají SR-404. Výšky jsou dobré ovšem opět nedosahují na čistotu SR-404. Dynamika sluchátek je velmi dobrá a zároveň mají nejvyrovnanější přednes z těchto tří sluchátek. Paradoxně proto že v ničem neexcelují. Hodnotil bych je tak že se jedná o sluchátka které mají vyrovnaný přednes, nikde neexcelují ale ani nekulhají.
Basy 4/5, Středy 3/5, Výšky 4/5, Dynamika 2/3, Celkový přenes 2/3

Bodové hodnocení se nedá sčítat dohromady aby se získalo celkové číslo. Je tu jen orientačně abych ukázal jak moc jednotlivým sluchátkům chybí k maximálnímu hodnocení. Někdy až budu hodně bohatý a budu si moci dovolit jednu velkou místnost na poslech přes reprobedny a budu mít tak 40000 euro na výbavu (úprava akustiky + reprosoustava která umí skutečně hrát od cca 35hz atd.. ) tak pro mě sluchátka skončí ale do té doby i přes jejich jasné a neoddiskutovatelné chyby jsou tím nejlepším na poslech hudby.
palinoch
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vanDave 31. 8. 2008 17:25

Příště kdyžtak uveď zdroj té citace.
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 0b4117fe94
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod palinoch 31. 8. 2008 17:35

mam mat nejaky specialny dovod.
palinoch
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hansel 31. 8. 2008 17:40

palinoch píše:mam mat nejaky specialny dovod.


Žádný speciální. Říká se tomu slušnost. Nebo i ta už je speciální? :shock:
Hansel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 31. 8. 2008 17:44

nevidim najmensi dovod. ako ste si vsimli je to citacia, to znamena ze pravdepodobne neni moja :-) . a autorseke prava som neporusil ;-) . staci opytat link. o nitky sa natahovat nebudem.
palinoch
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vanDave 31. 8. 2008 18:13

Přesně tak jak píše Hansel, pokud něco cituji, je zvykem/slušností uvést zdroj citace, aby pak ostatní nemuseli zjišťovat, kdo to původně napsal.
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků