Překabelování

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod EKKAR 26. 12. 2008 15:42

Ekkar Tě cupovat nebude, Ekkar to bere jen jako potvrzení svých slov o odporu a jeho vlivu - to, co píšeš o zvuku původní kombinace totiž znamená, že původní kabel byl extrémně tenký (měl nadměrně tenkou vodivou žílu) a svým odporem už ovlivňoval celkovou impedanci sestavy kabel - sluchátko. Takže pokud jsi ho vyřadil a nahradil novým, silnějším, změnily se nejenom mechanické vlastnosti (lepší pevnost), ale i elektrické vlastnosti - menší odpor ponechává víc energie vlastním měničům.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod To-Chu 26. 12. 2008 20:14

Nevím, koukáš na to moc jako elektrotechnik :-) Extrémně tenký určitě nebyl, ergonomicky špatně zpracovaný ano. Nemůže na to mít vliv spíše celkové zpracování, kvalita a čistota použitých materiálů, respektive jejich struktura a uspořádání atomů :-) :?: Z kvality použitého materiálu sice vyplývá závislost na měrném odporu, když ale vyměním kabely mezi ampem a přehrávačem nebo dále mezi ampem a repro za průměrově stejné, to je tam tak velký rozdíl v odporu, že je to slyšet, jo? V předchozích příspěvcích jsi psal, že při takovýchto výkonech to na laple nemůže mít žádný vliv.

Někteří slyší i výměnu napájecích kabelů… :-D

Jsem rád, že zde prozřeli i další. Nevěřili mi, že Cardas hraje... :-)
To-Chu
Junior

Odeslat příspěvekod hmpf 26. 12. 2008 20:31

Já jsem za to, že kvalitní kabel zvuku jedině pomůže (a je mi jedno co si myslí ostatní :-P ), pochybuju že by se to jinak dělalo a ještě za takový enormní částky viz. apuresound, moonaudio, aloaudio atd.
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod EKKAR 26. 12. 2008 20:37

Jenže Ty do toho kabílku vidíš? Co když právě ten kabel byl tak hrozný právě proto, že v některém místě "visel" jen na několika vláknech - a takové místo je něco jako předinfarktová tepna na srdci. Nebo mohl být špatně nakontaktovaný v těch koncovkách - jak si můžeš být jistý, že byl zcela správně napájený nebo bodově navařený v celém průřezu? Kdybys ho rozpitval, třeba bys příčinu našel - já nevěřím ničemu, dokud to nevidím na vlastní oči, nebo neslyším na vlastní uši. Už jsem se v životě potkal s tolika továrními zmetky, kdy špatně zapájené spoje způsobily nejneuvěřitelnější závady a projevy, že pokud bych si ty káble neletoval sám, nebudu věřit ničemu.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hmpf 26. 12. 2008 20:43

S tím samozřejěmě souhlasím, dokud se to na vlastní uši neusliší je to jen hromádka.... :-)
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jersey II. 26. 12. 2008 20:46

hmpf píše:pochybuju že by se to jinak dělalo a ještě za takový enormní částky viz. apuresound, moonaudio, aloaudio atd.

Tak tento argument je bohužel zcela zcestný. Nabídku může určovat poptávka. Když existuje blázen (v případě, který uvedu spíše idiot), jenž je schopen koupit 1,5 m signálový kabel za 40 tis. Kč, tak proč ho nevyrobit a nenamazat si na něm kapsu, že? Kdybych měl koule na to balamutit lidi, tak také začnu výrabět a prodávat Ultra clear a pure high-end signal cables. Stačí jen chytře zvolená reklama, zblbnout pár lidí a pak to jede samo. ;-)

Co třeba Topsound cable jako vrchol nabídky? 99,999999% mědi se speciálně vsazeným diamantem pro větší rozlišení detailů, zlatou žílou pro usměrnění elektrické informace a křišťálem pro transparentnost projevu? Za 120 tis.?

Znáte sluchátkový zesilovač Grado v krásném dřevě? Znáte cenu? A viděli jste jeho vnitřnosti?
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod EKKAR 26. 12. 2008 21:24

Jo, to je ten odkaz, cos mi posílal? To už si troufnu říct, že ten kapesní zesíček, co jsem se do jeho konstrukce navezl, bude mít stejný střeva... Jen bude chudinka v pixličce od Energitek... :hmm: :hmm:
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bubaak 26. 12. 2008 22:45

a bude mit diamantový převodnik a bude stat milion ? :-D
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minio 28. 12. 2008 02:29

IMHO by mohlo mit vyznam predratovani sluchtek z normalniho zapojeni na "balanced" (nevim jak je to cesky snad symetricke?). Prece jen 3 metry dlouha snura uz je slusna antena a nejake to ruseni nabere. U symetrickeho zapojeni se to ruseni nakonec vyrusi... Predpoklad ovsem je ze mate kam takhle predratovana sluchatka pichnout... Nicmene k cemu jsou 1m signalove kabely za x tisic mi taky ponekud unika. Jenom cekam kdy se objevi optika se zlacenymi konektory a stribrnou izolaci za tisice pro lepsi zvuk...

EKKAR Nebylo by schematko? :)
minio
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 28. 12. 2008 16:05

Schémátko čeho?
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod minio 29. 12. 2008 02:50

Ja myslel schematko toho zesiku od Grada v krabicce energitek :)
minio
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 29. 12. 2008 09:22

Vlákno s odkazy na schéma miniaturního sluchátkového zesilovače, který se vejde do krabičky od Energitek i s napájecí 9V baterkou, je tady : viewtopic.php?f=726&t=1059379 , netvrdím, že je to stejné schéma, jako ono GRADO, ale na odkazu, který mi nedávno poslal soukromě Jersey, to vypadalo hodně podobně :-D :-D ...

Ten sluchátkáč GRADO je tady: http://headphones.cz/inshop/sluchatkove ... e-ra-1.htm , s cenou 13,5kKč , a jeho střeva vypadají takhle: http://www.ecp.cc/images/Grado_mod_5.JPG ...!!! Odmítám se k tomu vyjadřovat - NO CEMMENT!!!
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bubaak 29. 12. 2008 09:56

tohle stojí 14 litru :shock:
dyť tam je 6 odporů, jeden integrac, ..... :shock: v jednoduchosti je sice krása ale...
Teď se začínám bát na kolik si to naceníš :oboze
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kocmeister 29. 12. 2008 10:01

To že uvnitř nic není ještě neznamená , že to hraje/zesiluje špatně :-) Ale je fakt, že 13 litrů bych za to nedal.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod EKKAR 29. 12. 2008 10:27

To Bubaak: no když Ti odečtu něco na tu mahagonovou škatuli, něco na US Duty Tax a dopravné, o nějaký ten "litřík" se dostaneme dolů - ale velkou slevu nečekej!!! :-D :-D :-D!!!
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků