Překabelování

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod minio 29. 12. 2008 12:16

EKKAR diky za odkazy. ALe musim rict ze u toho vykuchanyho Grada ve me neco krici podvrh, protoze se mozek zdraha prijmout moznost ze by si tohle nekdo doopravdy dovolil prodavat za 13 litru...
minio
Junior

Odeslat příspěvekod bubaak 29. 12. 2008 12:29

v tom odkazu když přepíšeš čislo 1-5 tak tam máš i jiné fotky
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod To-Chu 29. 12. 2008 13:19

Hihi, tak to je něco :-) ale tak dřevo hrálo vždycky líp jak plast nebo slapší MDF. Mahagon je docelamasívní a inertní :-)

Zlatej CANOR SH-1, ten je zaplacenej. Nemyslím doslova jeho střeva, ale jako výsledný produkt.
To-Chu
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 29. 12. 2008 13:29

minio píše:EKKAR diky za odkazy. ALe musim rict ze u toho vykuchanyho Grada ve me neco krici podvrh, protoze se mozek zdraha prijmout moznost ze by si tohle nekdo doopravdy dovolil prodavat za 13 litru...

Já ale nechápu, proč někteří mají neustále pocit, že všechno, co koupí, má tu hodnotu, za kterou se to vydává? A proč by se to nemohlo prodávat za 13 tis.? Může se to prodávat třeba za 100 tis. Důležité je, že si to někdo za ty peníze koupí. ;-] Analogie k signálovým kabelům je zde zřejmá. Drahý vzhled, neuvěřitelný zvukový přínos, který svět neslyšel, ale majitel samozřejmě slyšet musí a vnitřek? Heheh.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod palinoch 29. 12. 2008 13:33

Jersey II. píše:Analogie k signálovým kabelům je zde zřejmá. Drahý vzhled, neuvěřitelný zvukový přínos, který svět neslyšel, ale majitel samozřejmě slyšet musí a vnitřek? Heheh.

jasne Jersey II, ludstvo je stado volov....
palinoch
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod To-Chu 29. 12. 2008 13:34

Je rozdíl mezi v rozumné míře zaplatitelným tuningem a zhovadilostí jako jsou kabely s konektory v lipovém dřívku za statisíce.

Všichni chápeme, že ten produkt se musí zaplatit, ale tohle je relativně přestřeleny. Cena ProJectů by tomu odpovídala, možná ještě + pár stovek za ten mahagon, ale 14K...?
To-Chu
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 29. 12. 2008 13:39

palinoch: No, bohužel, ať to zní jakkoli, někteří opravdu ano. Nemá cenu zde uvádět, co všechni jsou někteří schopni koupit za jaké ceny, ale přesto uvedu krásný příklad, který jsem viděl na vlastní oči. Jedna nejmenovaná společnost nahnala x lidí do sálu a pak jim tam pod "nátlakem" vnucovala různé výrobky. Se zájmem jsem si šel přednášku školených prodejců poslechnout a pobaveně jsem pozoroval okolí. Bylo složeno z různých věkových generací a různě vzdělaných. Přemluvit starší občany jistě není složité, ale aby si vysokoškolsky vzdělaný člověk koupil nože za 5 tis. Kč, když na druhé straně dole byla natištěná cena 10 Euro, to už chce opravdu silnou vůli. :-D

Určitě se mnou budeš souhlasit, že zblbnout vhodnou reklamou masu lidí, není nic složitého. A lidé opravdu stádem jsou. Porovnával jsem můj signálový kabel z RG 62 a signálový kabel za cca 10 tis. na opravdu, opravdu drahé sestavě a rozdíl jsem neslyšel. Někdo namítne, že jsem hluchý, jiný mi dá za pravdu a potvrdí, že rozdíl neexistuje. Několik lidí už jsem také přesvědčil ke slepému testu. Tvrdili, jak poznají rozdíly mezi CD a MP3, kabely,.... Do rozerváni žil by tvrdili, že ten rozdíl je enormní, slepý test ukázal opak.

Nechci se tu přít, já mám svůj názor, vy svůj. Pokud rozdíl slyšíte, kabely si kupujte a buďte spokojení, o tom to je. A už musím letět zase do knih. :-(
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 29. 12. 2008 13:43

To je jednoduše firemní příslušentví ke sluchátkům - má to nápis Grado a vypadá to dostatečně retro. Nic víc. K tomu ta hmotnost je komická, Grado váží Grado 340 g a Canor 2,6 Kg.
Naposledy upravil oneill_sx1 dne 29. 12. 2008 21:41, celkově upraveno 1
oneill_sx1
Recenzent fóra
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod palinoch 29. 12. 2008 13:53

no nech je ako je, sam Kocmeister ma pocit ze po prekablovani predsa nejaka zmena prebehla. na nemenovanom fore excelia-hifi.cz napisal nieco o prekablovani, ale az s takou to zmenou sa sam nejak nestoznujem.
palinoch
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bubaak 29. 12. 2008 14:33

abych se přiznal i já jsem měl pocit že Kocmaisterovi HD600 hrala lépe než dřív, ale u mě to byl jen subjektivní pocit a nemám je naposlouchané... Ovšem ten kabel je dvakrat tlustší a nemá 3,5 jack s redukcí na 6,3 což by teoreticky vliv mít mohlo...
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hmpf 29. 12. 2008 15:51

Mě se tohle vlákno prostě nelíbí, Jerseyho šílený příklady s podiamantovanymi kabeli, my chceme kabel :-)) , tady se mluví o kabelech 100-150$. Jen jsem poukázal na to že mají nějak moc spokojených zákazníků (já netvrdím že se to vyplatí, neslešel jsem) a odpovědi typu jeden přečte reklamu nebo vychválený názor na foru, druhý koupí souhlasí a šíří dál vážně neberu. Já sem za jedno s To-Chu kvalitní materiál je kvalitní materiál, rád si to v budoucnu sám ozkouším pokud budou finance.

Sluchátkáč od Grado, že je tak drahý není žádné překvapení, všechno od Grado je v evropě drahé. Dá se koupit i za šěstku ;-)
Jen blázen by si ho koupil k jiným sluchátkům než od Grado.
Naposledy upravil hmpf dne 29. 12. 2008 16:00, celkově upraveno 1
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod EKKAR 29. 12. 2008 15:52

Podle toho obrázku 4 ( http://www.ecp.cc/images/Grado_mod_4.JPG ) to zase taková chudoba není - těch operáků je tam nejméně 5, spíše 6, k tomu potenciometr pravděpodobně ALPS nebo srovnatelné kvality - ono to nějakou "pětku" ceny má, k tomu ten frézovaný blok mahagonu - beru, ale 13,5kKč rozhodně nee... Co není vidět, je uspořádání zdroje - čím je to krmené, jestli je to na baterie nebo jestli pod tím šedým plechem je malý toroidní trafec... Kvalita zdrojové části se na výsledku podílí hodně - Kazzatel nebo Velký Bobo by mohli vyprávět...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jersey II. 29. 12. 2008 16:17

Pokud se nepletu. Obr. č. 5 ukazuje, co v něm bylo, obr. č. 4 je domácí úprava, tzn. výměné vnitřnosti. Rozdělal to za účelem upGradu.

hmpf: Nic ve zlém, ale přesně toto je ono. Neslyšel jsi, ale už s někým souhlasíš a s jiným ne. ;-) Můj šílený příklad byl parodií na drahé kabely a styl jejich prodeje, ale nevadí. Uznávám možný přínos kabelu v případě běžné levné tkaničky, která má nekvalitní spoje v konektoru atp. a její výměny za lepší. Ale rozdíl mezi slušným levným kabelem a tím nejdražším ze zlata a kdoví čeho, je dle mých (nutno podotknout, že zase nikterak velkých) zkušeností jen hlad prodejce po finančním uspokojení. Přesto existují jedinci, kteří to koupí a pak lítají po diskuzních fórech, aby se pochlubili, jak výšky vylétly do nebe, basy mají objem a jsou slyšet až v pr. a prostor se roztáhl tak, že bys do něj nacpal na pět stovek hudebníků. Tomu se lze, bohužel, jen zasmát.

Výrobci audiofilských sluchátek jsou tak hloupí, že montují zvukově nedostatečné kabely? Proč? Pochopil bych to, kdyby sami vyráběli výměnné dražší kvalitnější. Záměrně by kvůli dalšímu kšeftu poddimenzovali standardy, resp. by jen vychválili ty dražší. Ale takto?
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kocmeister 29. 12. 2008 18:50

Jersey: Zkoušel jsi někdy porovnat takový ten základní signálový kabel jak se vždycky dodává k zesilovačům a nějaký "lepší"? Takovou tu tenkou černo-červenou šňůrku s ošklivými cinch konektory. Já právě to jednou zkusil a rozdíl mi přišel šokující. Ne žádní hudebníci na střeše a 2 kilometry daleko ode mě, ani nic podobnýho to né. Prostě jen úplně jiný charakter zvuku. Jako by měl každý kabel svojí ekvalizaci (asi blbost co?) Nechtěl jsem s tim vůbec začínat, protože vím, že je to trochu tenký led tady s Váma :-)), ale prostě mi to nedalo.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod To-Chu 29. 12. 2008 19:03

Jersey II. píše:Výrobci audiofilských sluchátek jsou tak hloupí, že montují zvukově nedostatečné kabely? Proč?

Asi jsou. Samozřejmě jej museli vylepšit už kvůli novému modelu, ale stačí se podívat na kabel k HD600 a HD650. Rozdíly tam jsou a lidi s HD600 si jej mění za kabel z HD650 ať už kvůli ergonomii nebo zvukovému přínosu, který je za těch pár stovek víceméně zaplacený. A takovej Cardas bude určitě kvalitnější. Ten zvukový přínos tam je a je slyšitelně postřehnutelný. Jednou možná prozřeš na vlastní uši. K702 už taky přišli s vyměnitelným kabelem kvůli audiofilům, a ne kvůli tomu že by nešel poškozený kabel u K701 vyměnit.
To-Chu
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků