Propojení domacího kina - digitální TV a set top boxu

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod R.A.D.E.K 19. 1. 2009 17:42

Řeším takový problém, mám domací kino Panasonic SC-RT70 a digitální TV Panasonic TX-32LMD70F, to mám propojeno scart kabelem. Když se chci dívat na digitální TV tak si musím zapnout pouze TV, pokud zapnu při sledování TV domací kino, tak mi jede pouze analogová televize, což je v pořádku (jede mi zvuk televize z reproduktorů domácího kina).

Myslel jsem, že koupí DVB-T tuneru zapříčiním to, že pokud si zapnu televizi a domací kino, tak že se budu dívat na digitální televizi a zvuk mi půjde z domácího kina, ale set top box se mi nepodařilo zapojit tak aby to takto fungovalo, vždy šel zvuk akorát z TV.

Moje představa je taková, že si prostě zapnu TV a domací kino a budu se dívat na digitální TV a přitom mi půjde zvuk z reproduktorů domácího kina. Jde tohle nějak provést? Už jsem se do toho úplně zamotal.

Je také možné, že to myslím úplně špatně a to co tady piši ani nejde a na to aby mi jel zvuk z kina při sledování digitální televize potřebuji AV přijímač na který by byly zapojené reproduktory a AV přijímač by byl propojen dál.
Mockrát děkuji za každou radu!
R.A.D.E.K
Junior

Odeslat příspěvekod jito 19. 1. 2009 18:54

Já to trochu nechápu.Máš TV,která má DVB-T tuner.Z TV ti jde scartem zvuk do domácího kina.Program který si zvolíš na TV,ten hraje z dom.kina.
Nechápu to "analogová televize"-tzn.že ,pokud v TV zvolíš program vysílaný ještě v analogu,tak tento zvuk ti hraje z kina.Ale zvuk z DVB-T programu ti nehraje z kina?
Nebo chceš poslouchat zvuk digitálního vysílání bez zapnuté TV z dom.kina?
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod R.A.D.E.K 19. 1. 2009 19:12

jito píše:Nechápu to "analogová televize"-tzn.že ,pokud v TV zvolíš program vysílaný ještě v analogu,tak tento zvuk ti hraje z kina.Ale zvuk z DVB-T programu ti nehraje z kina?

Přesně tak.

no když nechám na TV digitální vysílání a zapnu kino tak mi jede zvuk z TV (digitální) i z kina (analogový). Abych zabránil tomu aby to hrálo z obou tak přepnu na AV1 a jede mě to z kina, ale signál je analogový.

Set top box do mého zapojení je tedy jenom k tomu aby mě jeli digitální kanály, ale převedené do analogové formy aby to jelo přes kino?
R.A.D.E.K
Junior

Odeslat příspěvekod jito 19. 1. 2009 20:07

Prosím tě,snaž se trošku technicky vyjadřovat,pořád trochu tápu.
Tak jak to popisuješ-pokud na TV zvolíš např.ČT1 z DVB-T,hraje zvuk pouze v TV,ale z kina(analogový)?To vůbec nechápu.
Co myslíš tím analogový a digitální zvuk?Je to stejné.
Ještě jednou se zeptám-na TV zvolíš program z DVB-T a tento zvuk ti hraje pouze v TV a nehraje z kina?I když na dom.kinu zvolíš příslušný AV vstup?
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod R.A.D.E.K 19. 1. 2009 20:16

no pokud zapnu kino i televizi a zvolím příslušný AV výstup tak jede zvuk i "obraz" (analogový signál) přes domací kino, protože domací kino je naladěné (jsou tam normálně naladěné stanice jako ČT1, NOVA atd.) a ty jednou, jenomže to je analogový signál.

Pokud si zapnu samotnou televizi a přepnu si na ní na DVB-T vysílání, tak se dívám na digitální stanice, můžu se dívat na informace o pořadech apod.

analogový x digitální zvuk tím nemyslím nic, vím že je to stejné, akorát jsem se tím snažil upřesnit tu situaci.

Ještě se zeptám takto, má tady někdo TV s domacím kinem a dívá se na digitální programy, tak že mu zvuk např. z tv nova jede z reproduktorů kina (prostě má kino zapnuté) a zároveň obraz na, který se dívá je digitální a může sledovat např. informace o pořadu?
R.A.D.E.K
Junior

Odeslat příspěvekod suvel 19. 1. 2009 20:34

Tohle domácí kino neznám, ovšem kina mívají vstup pro zvuk. Pak stačí vést zvlášť zvuk ze zvukového výstupu STB do vstupu domácího kina. Jak říkám, nevím, jestli to umožňuje tenhle konkrétní typ.
suvel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod suvel 19. 1. 2009 20:37

R.A.D.E.K píše:Ještě se zeptám takto, má tady někdo TV s domacím kinem a dívá se na digitální programy, tak že mu zvuk např. z tv nova jede z reproduktorů kina (prostě má kino zapnuté) a zároveň obraz na, který se dívá je digitální a může sledovat např. informace o pořadu?

Nevím, jestli jsem to správně pochopil, ale současně sledovat obraz z DVB-T a zvuk téže stanice z analogu nejde - zvuk by se móóc předcházel před obrazem!
Nemluvě o tom, že by to bylo stejně jen dočasné řešení, analog končí...
suvel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 19. 1. 2009 20:43

Tak to kino má tuner!Příště tuto "drobnou" informaci napiš jako první.Proto jsem to vůbec nechápal.
Jak to máš zapojené?Anténa do kina,a z kina scartem do TV?To je dost divné.Píšeš,že zapneš kino i TV a zvolíš příslušný AV výstup.To kino nemá RF výstup?
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod R.A.D.E.K 19. 1. 2009 20:47

To kino právě DVB-T tuner nemá!

Zapojený to mám tak že televizi mám propojenou scart kabelem do DVD rekordéru kina, (do DVD rekordéru jsou také samozřejmě zapojené repráky, ale to je jasné, je to domací kino) no a pak anténa ze střechy (STA) vede do DVD rekordéru a dalším anténím kabelem z DVD rekordéru do Televize.

Jaký RF výstup?
R.A.D.E.K
Junior

Odeslat příspěvekod jito 19. 1. 2009 20:57

Píšeš,že domácí kino je naladěné!Tak jak to je.
Naposledy upravil jito dne 19. 1. 2009 20:59, celkově upraveno 1
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod R.A.D.E.K 19. 1. 2009 20:59

no je naladěné, ale naladí analogové stanice, DVB-T tuner v sobě nemá.
R.A.D.E.K
Junior

Odeslat příspěvekod suvel 19. 1. 2009 21:00

Počítám, že anténa vede nejdřív do domácího kina (analog. tuner) a pak do TV (digitální tuner). Obraz a zvuk (AV) z kina jde do TV SCARTem. Pak platí, co jsem napsal; pochybuju, že kino si z TV dokáže po SCARTu zpátky vzít zvuk :hm
suvel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 19. 1. 2009 21:06

Konečně si rozumíme.
RF výstup je ten anténní výstup z kina do TV.Jen pro vysvětlení.
Pokud tedy potřebuješ dostat do kina zvuk z DVB-T vysílání,máš 2 možnosti:
1-z TV pošleš zvuk scartem do kina,nebo pokud má TV cinch audio výstup.
2-pokud nejde ani jedna možnost,tak z STB audio výstupu do AUX vstupu v kině.
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod suvel 19. 1. 2009 21:15

jito píše:1-z TV pošleš zvuk scartem do kina,nebo pokud má TV cinch audio výstup.
2-pokud nejde ani jedna možnost,tak z STB audio výstupu do AUX vstupu v kině.

Ano, jen upřesním: Se zapojením dle bodu 1 nepůjde nahrávat jiný pořad z DVB-T, než na který se koukáš. Jestli to tedy vůbec bude fungovat, respektive jestli to tvoje přístroje umí. Jinak je třeba doplnit sestavu o STB a zapojit, jak již bylo řečeno (dle bodu 2).
suvel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 19. 1. 2009 21:17

On nechce nahrávat z DVB-T.Pouze chce dostat zvuk z tohoto vysílání do kina.
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků