Tak tady ctu, jak se daji jednoduse namodovat 555ky a rikam, k certu s tim, proc ne?

Provedeni modu trvalo asi 5 minut. To rozebrani se muze zdat na prvni pohled krkolomne. Taky mi nejdrive prislo, ze ty nausniky asi urvu. Ale jsou proste jen dobre zacvakly. Zkousel jsem to nekolikrat....nevypadaj, ze by se chtely urvat
![;-] ;-]](./images/smilies/08.gif)
. Jinak 555ky mam asi mesic, takze nedokazu plne posoudit zmenu zvuku. Skoro mi prijdou i stejny. Jenze to mi prisly i 555 a 595, kdyz jsem je slysel v poslechovem studiu. Kazdopadne by me zajimalo, kam by se 555ky posunuly v tomhle zebricku:
http://www.cdprehravace.wz.cz/sluchatka/zebr.htmJe to docela zajimave srovnani sluchatek, ale nechapu napr. umisteni modelu hd 280 pro. Tento model vlastnim jako alternativu k 555 do hlucneho prostredi a na 555ky proste nema...je z neho proste cejtit, ze to nejsou otevreny sluchatka, plechovkovej zvuk.
Ale to sem nepatri. Premyslel jsem, co vse by mohlo byt duvodem umisteni "surround reflectoru" na prudusnicich. Krome lepsiho potlaceni okolniho hluku a naopak potlaceni zvuku ze sluchatek, ktery se dostane ven, me napadlo proste jenom to, ze se nekdo pokousel udelat z otevrenych sluchatek polootevrena a z toho plynouci zmeny: zabarveni urcitych frekvenci, rezonance. Pokud maji sluchatka opravdu stejny menic (a jako ze jo, kdyz na servisnim listku je menic oznacovan jako 555/595

), tak je to fakt krome kabelaze a pripadneho vnitrniho potlaceni odrazu nejakou penou asi jediny zpusob, jak degradovat sluchatka. Mozna si nekdo rika:Proc? Ale ja bych spis rekl: Diky! Protoze za skvelou cenu muzeme mit opravdu super sluchatka. jen si rikam, jestli je opravdu tak ucinne toto "zalepeni", ze kvuli tomu uvadi sennheiser kmitoctovou charakteristiku 15-28kHz/12-38.5kHz (555/595). Ale mozny je vsechno

. Nebo proste uvadej tuhle charakteristiku proto, aby lidi spis koupili 595

. Setkal jsem se uz s ruznymi nazory na 555/595. Nekdo tvrdi, ze 555 hraji lepe. Nekdo zase, ze rozdil je opravdu maly a ze se nevyplati priplacet za 595. Nebo dokonce, ze jediny rozdil je drzak a trosku lepsi vzhled. No, my uz vime, ze mame zevnitr znackovou nalepku. Skoda, ze tam nebylo aspon logo Senneheiser, bych si ty tlumici nalepky nalepil na nejake viditelne misto

.
Modum zdar!
Filip