Jaký satelitní komplet pro 2 TV?

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod dockalacek 28. 12. 2008 18:43

Ahoj,

mám takový problém. Potřeboval bych poradit s výběrem satelitu pro 2 televize. Chtěl bych tímto vyřešit problém digitalizace. Samozřejmě jsou tu set-top boxy, ale ty se mi nejeví jako úplně nejspolehlivější řešení a satelit je myslím sázka na jistotu. Dalo by se uvažovat i o DigiTV, ale tam se mi zase nelíbí platit každý měsíc poplatky. Líbil by se mi tenhle komplet Mascom, navíc za výbornou cenu. Co si o něm myslíte? Máte reálné zkušenosti?

http://www.home-elektro.cz/satelitni-di ... 80mbl-twin

Pocházím z Vysočiny (okres Havlíčkův Brod) a digitalizace jsem zatím nedorazila. Přesto není na škodu se o toto téma zajímat. Popřípadě doporučte jiný komplet v podobné cenové hladině. V tomhle oboru jsem laik, musím do toho Mascomu kupovat přídavné karty nebo je sledování českých programů možné bez karty?

Moc díky
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jito 28. 12. 2008 19:15

Cena moc zajímavá není.V ceně nejsou přístupové karty,každá za 2000kč.Nedávno jsem montoval tohle,bohužel zdražily o 500kč,asi zájem před vánocema.
http://www.satelitni-technika.com/detai ... k-2ts3-sky
jito
HD SATan
Uživatelský avatar


Odeslat příspěvekod lucker88 29. 12. 2008 13:31

No myslim ze tady sou fakt ferovy a maj to za dost dobry ceny. Je to tam vsecko pospsany http://www.satelitni-komplety-shop.cz/s ... 153e96b147
lucker88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mat-ka 13. 1. 2009 10:45

Velice doporucuji http://www.videotech.cz/satelitni-techn ... stniky-mic. Jsou levnejsi a zbozi maji opravdu skladem, druhy den sem mel komplet doma. Funguje bezproblemu, za ty prachy jsem naprosto spokojen.
mat-ka
Junior

Odeslat příspěvekod qwero 6. 2. 2009 11:53

môžete pridať aj doporučenie pre SK?
Chcel by som si zadovážiť veľkú TV, HD vysielanie v českých príp. slov. programov by potešilo. Prosím o doporučenia.
qwero
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 6. 2. 2009 12:24

jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod qwero 6. 2. 2009 13:08

vďaka za link, ale ak sa to aj podľa teba riešilo, predsa len by ma konkrétne odporúčanie potešilo. Určite pochopíš, že existujú ľudia bez tvojho prehľadu v problematike a okrem HW ponuky, nie je mi jasné, ktorí poskytovatelia satelitného HD vysielania ponúkajú aj SK programy (aj keď je pravdou, že sa prakticky dívame zväčša na cz stanice) a ktoré "idú" v HD, ktoré v slabšom rozlíšení.
Samozrejme, že link na danú problematiku je dostatočná rada.

p.s. ak je možné, poprosil by som o link, kde sa rieši problematika satelit. príjmu od základu. Nielen príjmač, ale akí poskytovatelia príjmových kárt, aké programy (prečo nie Nova na SK území - ako to obísť?) v akej kvalite (HD?), poplatky, prípadný výber iných družíc atd.
Naposledy upravil qwero dne 6. 2. 2009 13:18, celkově upraveno 1
qwero
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 6. 2. 2009 13:15

Pokud ti jde o HD programy,tak to je velmi jednoduché-pokud nebudeme počítat UPC,tak je jediný-Nova TV HD.Je i Brava a Eurosport,ty neberu "jako" české stanice.Ty je možno přijímat i na slovenskou přístupovou kartu Skylink.
http://www.skylink.sk/web/structure/26.html
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod qwero 6. 2. 2009 13:21

na iných fórach som sa dočítal, že HD "idú" aj ČT1 a ešte čosi. Máš prosím vedomosť, v akej kvalite pozerateľnosti sú ostatné, nie HD vysielané programy? Ten môj záujem je na 55 palcoch a preto tá obava z kvality signálu.
Okrem Skylink žiadna kvalitná konkurencia?
qwero
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 6. 2. 2009 13:40

ČT v HD má začít vysílat olympiádu v roce 2010.Jestli tím ČT v HD nemyslíš pokusné vysílání DVB-T v normě MPEG4.To není sat.příjem.
Jinak kvalita vysílání ČT je velmi slušná,používám HD přijímač,výstup HDMI převzorkovaný na 1080i,TV Sony fullHD,40 palců.I když je vysílán obraz v SD rozlišení,tak je slušný.U TV 55 palců se ti nedivím,že máš starost o kvalitu dodávaného signálu.
Pokud jde o příjem TV Nova na SK kartu,tak to se ti omlouvám.Měl jsem za to,že je součástí nabídky Skylink SK.Já používám Gital,kde je možnost pro českého uživatele přeregistrovat kartu na SK programy.Ale Gital zase nemá v nabídce Novu HD.
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dagy2 6. 2. 2009 13:51

To qwero: začni na http://www.parabola.cz/cz-sk/ v sekcii české a slovenské programy. Tam máš všetkých poskytovateľov, všetky programy a ich parametre.
HD programy ako ti už napísali predo mnou sú len NOVA HD na SkyLinku pre karty registrované v ČR. V SR to nie je možné a tu na fóre Ti predsa nemôžeme radiť ako máš porušiť zákon.
V SkyLinku si môžeš priplatiť HD paket pre Eurosport HD a BravaTV to si určite už na webe SkyLinku našiel.
Na bežne dostupných satelitoch máš ďalších asi 5 nekódovaných HDTV kanálov -> zase otvor www.parabola.cz a link HDTV stanice. Všetko je tam pekne a perfektne prehľadné.
Návody čo si máš kúpiť a ako to nainštalovať sú napríklad na www.technisat.de (video ako nastaviť anténu, ako zapojiť prijímač a pod.) alebo na www.ses-astra.com -> tu to máš dokonca v slovenčine!
Učíť sa, učíť sa, učíť sa - všetko je na webe.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod qwero 6. 2. 2009 14:24

chlapi, díky za rady. Toto bol môj úmysel, zorientovať sa.
Napriek tomu, dovolím si ešte otázočku: aké sú vaše znalosti na vhodnosť kvality signálu pre veľké TV. Satelit alebo bratislavské UPC-HD set top box, ak HD vysielanie prakticky na SK nie je? A podľa lavírovania skorumpovaných úradnikov, tak skoro ani nebude, čo sa týka SK programov, čo nie je to najhoršie, ale české by som rád v HD!
Skutočne žiadne HD? @Dagy: tu niečo o HD spomínaš. viewtopic.php?f=1705&t=1057058
qwero
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 6. 2. 2009 15:03

Trochu se zamotávám v tvých otázkách,co se týče UPC.Kvalita HD programů v UPC digital je odpovídající získanému signálu-materiálu.Pokud Eurosport vysílá v native HD-1920/1080,tak obraz tomu odpovídá.Ale pokud přepočítávají do Full,tak "už to není ono".
Jinak jsou na satelitech programy které vysílají v 1920/1080 s vysokým datovým tokem a na ty je radost se dívat.Takový program se nemusíš bát pustit i na TV 55palců.
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod qwero 6. 2. 2009 16:21

dík. Otázka na UPC digital (tak sa asi správne nazýva systém, keď ti ponuknú, za nejaké 2 stovky mesačne navyše, iný set top box, ktorý poskytuje aj HD programy - správne, že?) mala za účel, zistiť vašu skúsenosť pri porovnaní s DVB-S.
Moje doterajšie zistenie z vaších príspevkov je, že UPC dá 3-4 programy v HD (nejaké 2 nemecké + Eurosport a slovenský monoskop TV3). Neviete, má ponuka programov cez tento UPC_digital po prerátaní na FullHD zretelnejšie vyššiu kvalitu ako tie samé programy cez "štandartný" digitálny setbox?
Satelit ponukne asi viac HD programov, ale z CZ+SK iba Nova (ale treba mať CSlink kartu).
Takže aký záver by ste mi ponúkli? UPC alebo Satelit (asi Skylink)? Iná varianta neexistuje?
Vďaka za ochotu poradiť.
qwero
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků