Výběr 19" lcd [Vyřešeno minirecenze LG 19LG3050]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod qwe.x 25. 1. 2009 22:04

Zdravím,
kvůli prostoru (kuchyň) se musím spokojit s 19" (aspoň něco než nic :)) vzhledem k tomu, že si dnes všichni pořizují minimálně 26", je v obchodech skoro nemožný se na 19" lcd podívat takže bych prosil o pomoc při výběru
LG 19LG3050 (snad by měl být S-ISP)
PHILIPS 19PFL5403D
Samsung LE19A656
Našel sem i jiný, ale tyhle se mi líbí asi nejvíc. Žádný velký nároky na to nejsou, prostě aby se na to dobře koukalo. Ještě chci obejít nějaký obchody tak je snad uvidím i v reálu, ale za každej postřeh nebo návrh jinýho lcd budu vděčnej.
Zatím díky
Naposledy upravil MgX dne 20. 2. 2009 19:09, celkově upraveno 1
Důvod: Doplnění v názvu vlákna.
qwe.x
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 26. 1. 2009 20:04

Ahoj,

vím, že píšeš o 19" LCD, ale ... nenašlo by se přeci jen trochu místa. Nemůžeš problém s místem řešit vhodně nainstalovaným držákem na LCD, kdy se TV dá přisunout ke zdi, posunout na jednu i druhou stranu?
19" LCD v provedení 16:9 je opravdu celkem malé.

Ano, chápu - je to do kuchyně, záleží, jak se bude TV používat. Zda jako sekundární v domě, či jen na občasné kouknutí při vaření ... to by 19" stačilo.

Mé pořadí je 1. Philips, 2. LG, 3.Samsung ... pokud je LG skutečně S-IPS atakuje Philipse na prvním místě. Ovšem ten - z mého pohledu má výhodu ve VESA standardu...což u LG, nevím zda je podporováno (VESA je standardizovaný systém uchycení) a já bych to do kuchyně potřeboval ;-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod qwe.x 26. 1. 2009 22:11

Čau,
dík za odpověd, bohužel to musí být 19", kvůli rozměru poličky kam přijde. 50cm na šířku a ani o chlup víc (22" sou od 52cm a Copperfield vážně nejsem), ale to neva bude to prostě jen televize v kuchyni. Držák mě netrápí.
Možná zkusím LG, kvůli S-ISP, ikdyž Philips se mi líbí víc.
qwe.x
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 27. 1. 2009 19:28

qwe.x LG nedělá špatné panely, pokud je to určitě S-IPS, nemělo by se jednat o totální šlápnutí vedle ;-)
Navíc....když bude na polici, nepotřebuješ VESA.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod vanDave 27. 1. 2009 20:49

Zkusil bych mrknout na http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... V%5CLCD+TV, jsou tam komentáře.

Zkusil bych třeba ještě Sony http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... 2851+cm%29
Ten model jsem viděl v Datartu, ale úhlopříčka byla nejspíš větší.
http://www.datart.cz/katalog/lcd-televi ... order=true
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod qwe.x 28. 1. 2009 15:30

Tak dneska sem viděl Philipse, sice ne 19PFL5403D ale 19PFL3403D (sice se trochu liší, ale myslím že obraz bude stejnej). Vzhled je fakt parádní, nevím, možná jen můj pocit, ale asi mi ten obraz úplně nesedl. Přišlo mi, že když se koukám přímo, z vršku nebo ze stran tak je obraz vážně pěknej, ale stačilo koukat trochu pod úrovní obrazovky a oproti 19" Hyundai, Samsung a ještě cosi obraz strašně rychle tmavl :(

Asi půjdu do LG, nevím jestli má cenu dát skoro 3tis navrch za Sony. Každopádně pak napíšu pár pstřehů jak to vypadá, třeba se to bude někomu hodit
qwe.x
Junior

Odeslat příspěvekod vanDave 28. 1. 2009 17:18

Podle toho co píšeš, tak je ten Philips nejspíš TN.
To Sony by mělo být PVA.
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod qwe.x 28. 1. 2009 21:27

Tak jestli je to PVA tak bych chápal tu cenu, jenže 20" od sony se mi tam nevydá. Ale myslím že sem na netu viděl i 19" tak ještě mrknu.
qwe.x
Junior

Odeslat příspěvekod qwe.x 28. 1. 2009 23:45

Takže Sony KDL19L4000. Podle udávaných pozorovacích úhlů to vážně asi TN není. Jen nevím jestli má cenu dát za Sony s rozlišením 1680 x 1050 9tis nebo vzít za 6,7tis LG 1440 x 900. Pojede na tom jen televize (zatím analog).
Na to LG sem pár kladnejch reakcí našel,ale na Sony nikdo nic. Třeba se mi ještě poštěstí některou uvidět
qwe.x
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 29. 1. 2009 19:14

qwe.x budeš to muset rozlousknout Ty - ideálně, že si porovnáš oba zmíněné, hlavně ve kvalitě zobrazení... pak porovnáš výbavu atp.

Jestliže jeden kus stojí 6700,-Kč a druhý 9000,-Kč, přičemž i ten levnější má panel jiného (lepšího) typu, než jen TN ... a když neuvidím ve zobrazení významný kvalitativní rozdíl ... zcela určitě bych - v tomto případě - ušetřil a koupil LG. Ten finanční rozdíl je celkem veliký.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod qwe.x 17. 2. 2009 21:34

Nakonec vyhrálo LG a za cenu 6550 naprostá spokojenost.

Popravdě nevím jestli je to S-ISP protože při pohledu zespodu obraz tmavne, jinak z boku a shora v pohodě. Za sebe ale musím obraz pochválit, barvy vypadají přirozeně. Ovládání a nastavení je jednoduchý. Úplně mě překvapilo, že sem na Vysočině chytl digitální signál a to na společnou anténu. Obraz proti analogu parádní, ale i analog je oproti starý Tesle mnohem lepší, titulky atd. krásně čitelný. Ze začátku mě trochu zarazil dost umělý zvuk, ale pak sem zjistil že byl nastavenej na mono. V menu si člověk vybere co mu dobře zní a když si trochu pohraje s nastavením ekvalizéru tak ozvučení menší místnosti je na dva malé repráčky schovaný zespodu lcd dost slušný. Další plus v nastavování poměru stran nebo zvětšení.
Ale ať jen nechválím. Zatím sem nepřišel na to jak mám přeházet programy, teda ne že by to nešlo, jenže ne tak jak bych zatím chtěl, ale až bude všude digitál tak je to úplně zbytečná připomínka. Analog je v pohodě, tam si dám cokoli třeba na volbu 37. U digitálu se všechno naskládá na první programy a dá se to přeházet jen mezi sebou. Nějak nemůžu dát třeba analog pak digitál a pak zase analog. Ale není to nic s čím bych nemohl žít. Buď je na jednom tlačítku digitál spolu s analogem, nebo se dá celej analog naskládat za digitál nabo si vybírat programy pomocí seznamu programů.
Pak mě trochu zarazil stojan. Stabilní je dost akorát má trochu vůli. Znát je to třeba když chci stisknout vypínč na lcd. Nejdřív tv trochu uhne a pak teprv stisknete tlačítko. Vzhledem k tomu že stojí na polici a dálkáč je vždycky po ruce tak je to spýš rýpnutí do výrobce a kosmetická vada.

Sečteno podtrženo za ty prachy super tv, teda aspoň dle mého názoru. Obraz, zvuk, ovládání - paráda. Nemám sice s čím porovnávat, myslím v kategorii malejch lcd, ale já sem spokojenej a hlavně doma spokojenost.
Ještě jednou díky a kdyby se chtěl někdo na něco zeptat sem s tím.
qwe.x
Junior