[recenzia] Creative Zen 2GB

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bajtalla 8. 3. 2009 12:28

Vôbec mi to nejde mi tam stale pise ze ho nemam pipojeny pritom som ho mal pripojeny vo vsetkych 3 portoch
bajtalla
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod palinoch 8. 3. 2009 13:36

skus tento postup. nejak tak by to mohlo fungovat. po pripade nech ten postup niekto doplni.

nainstalovat vse co je nutne, zkusit v ruznych portech
pokud nepujde, tak ukoncit instalator (ale nejak inteligentne, aby zase vsechno po sobe nesmazal), restartovat.
Po restartu zkusit pripojit, pokud se chyti bude chtit ovladace, takze "vyhledat automaticky", nebo jak to tam je, a melo by to byt OK.

Jeste by mohl byt jeden problem, spotreba. Jestli se nabiji z USB.
Slave USB pri pokusu o pripojeni k Master krome spousty dalsich infomaci posila i udaj o maximalni spotrebe, pokud je moc vysoka, nebo pokud uz Master napaji dalsi veci a neutahl by to (aspon si to mysli), tak odmitne Slave pripojit. Je to vec zakladni desky, USB by melo stacit na 0,5A (to se jeste vetsinou rozdeluje jeste na 2 porty).

este moznost
Jde to přepnout přes ovládací panely-systém-správce zařízení-změnit ovladač-vybrat ovladač ručně a tam se zobrazí MTP zařízení a USB mass storage. "
Naposledy upravil palinoch dne 8. 3. 2009 14:00, celkově upraveno 1
palinoch
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Balda_87 8. 3. 2009 13:49

bajtalla: to mě, když sem ho nainstaloval, poprvé zkusil připojit, nic se nestalo. Restartoval PC a nic se nedělo. Netuším co se z toho CD od creativu instaluje, ovladače pod win XP ale asi ne... ZEN media explorer bo jak se ta věc jmenovala (dávno smazaná) mi pořád bečel že přehrávač neni připojen. Jó, příjemné to rozbalení tak očekávané hračky... zuřil jsem.
Pak ale stačilo nainstalovat Windows Media Player 11, a ejhle.. Zen se po zasunutí do USB sám oběví v Tento počítač jako Storage Media (ikdyž se tak nechová a třeba Total Commander ho vůbec nevidí)
Ztoho plyne ponaučení - CD z krabice Creative ZEN zlom a tahej Windows Media Player 11 :tleskani
Netvrdím že je to stoprocentní řešení, ale mě to pomohlo. Jinak myslim že stačilo prolítnout toto vlákno od začátku, určitě se to tu už řešilo
A podle mě tohle v Creativu zrovna moc nezvládli...
Zvukomol, elektrožrout, čilautář a spontánní kreativec, jenž procit ve stadiu repetativ.

iPod classic 160GB (rockboxed).
└> Sennheiser IE8 + Denon AH C551
+ ZoomH4n - mrštný lapač kmitů

Canon 1100D + Canon EFS 17-85mm
Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod palinoch 8. 3. 2009 13:54

problem s portami nama len Zen. je to skor problem PC.

tak som to nakoniec nasiel. to by mohlo pomoct. mne to pomohlo.

Já bych to tedy vyřešila takto: (pomohlo mi to už několikrát když nešel flashdisk po reinstalu windows)
Tento počítač -> ovládací panely -> systém -> hardware -> správce zařízení -> řadiče sběrnice USB -> kořenový rozbočovač USB (je jich tam více - udělat u všech) -> pravý klik myši aktualizovat ovladač.

Zkus to při připojené mp3, mělo by se to chytnout. Případně pak vytáhnout a zpět zapojit mp3 player.

Případně druhá možnost, stejný postup až do správce zařízení tam místo řadiče USB najít Portable device -> Walkman -> pravý klik aktualizovat ovladač -> dále zaškrtnout ne nyní se nepřipojovat -> zaškrtnout instalovat ze seznamu, nebo daného umístění -> zaškrtnout nevyhledávat , zvolím ovladač k instalaci-> velkokapacitní zařízení USB -> další a mělo by to jít. Zase pak odpojit a znovu zapojit mp3 player.

Jedno z těchto řešení ti musí prostě pomoct, jestli ne, tak fakt jiný návrh už nemám. Jelikož se jedná o mp3 player, zkus nejdříve druhý postup, pokud se ti v tom správci bude přehrávač zobrazovat.
palinoch
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bajtalla 8. 3. 2009 17:16

Dakujem vám veľmi pekne za rady ale ani jedna mi nefunguje ja naozaj neviem co to moze byt ako to tam dostat a ked som dal ten widows media...tak to chce nejaku kontrolu ci co tak prosim vas neexistuje nejaky ini este sposob.
bajtalla
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod palinoch 8. 3. 2009 17:21

ved si nainstaluj cd co si dostal, resetuj PC. pripoj zen cez USB. nefunguje zmen por, nefunguje zmen dalsi port, ked zmenis vsetky tak postupuj podla mojho posledneho prispevku. ak by ani potom nefungoval zober player a vyskusaj na inom PC.
palinoch
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bajtalla 10. 3. 2009 17:00

No vyskusal lenze ja mam zevraj nieco s install cd prosim vas niekdo de by sa dalo stiahnut??
bajtalla
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cofy1 14. 3. 2009 17:28

Aloha vsetci co ficite na Zene :-D tak mam jednu otazocku: dostal sa mi pod sklicko nejaky prach su to len take mele dve bodky ale na slnku sa dost lesknu a hrozne ma to vytaca :hm da sa s tym nieco robit?
Inak prehravac mam uz bezmala rok a nepostrehol som ziadne zavaznejsie poruchy co sa tyka ochrany disp. najviac sa mi osvedcila taka ta ponozka co sa predava na mobil daju sa ceznu stlacat tlacitka a chrani aj pred narazmi fakt super :-) stvalo ma ze sa nedaju prehravat normalne zlozky ale riesim to tak ze ked nieco nahadzujem do prehravaca vytvorim si rovno playlist a pustam to cez to zatial som na nic lepsie neprisiel... co musim rozhodne pochvalit tak to je uzasna vydrz baterky ani po necelom roku sa nezda ze by nejak stracala na kapacite a to mam prehravac zapnuty skoro stale dokonca ked sa mi vecer nechce riesit notebook tak kukam serialy na zene :-D ...Zen je fakt spicovy :tleskani
cofy1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Balda_87 14. 3. 2009 17:44

Jo taky to řeším playlisty.. ono to ani jinak nejde, když máš bordel v popiscích... :D to se smítkem pod displayem mě dostalo, celkem se toho bojim. Zen nevypadá na to že by šel rozdělat.. já ho mám chvilku (cca 3 měsíce) naštěstí nic.. nvm co s tim, možná zkusti sklepat někam bokem.. ale pochybuju. Ponožka je dobrej nápad.. už se mi začínaj oběvovat malinký oděrky, kerý sou zatim vidět jen při podrobnym zkoumání, pod lampičkou v odlescích.. Jinak taky jsem maximálně spokojený :)

Jenom co celkem luxusně naštve, když si narveš novou hudbu, zapomeneš na playlist a zjistíš to až venku :D
Zvukomol, elektrožrout, čilautář a spontánní kreativec, jenž procit ve stadiu repetativ.

iPod classic 160GB (rockboxed).
└> Sennheiser IE8 + Denon AH C551
+ ZoomH4n - mrštný lapač kmitů

Canon 1100D + Canon EFS 17-85mm
Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod G.I.G.N 6. 4. 2009 22:36

Zdravím mam klasický problém s připojením zenu k PC. Dokonce jsem i přeinstaloval xp ale nic nefunguje ani přeinstalování a aktulizace ovladačů usb nic postě ani se mi nezobrazí ve správce zařízeních jenom se nabíjí baterie jinak všechny ostatní věci přes usb fungují ale zen prostě ne.Jo a ten jejich software ten taky nepomohl.
G.I.G.N
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod palinoch 7. 4. 2009 14:03

skus ine PC ci sa objavy taky isty problem.
palinoch
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Figut 7. 4. 2009 19:05

Třeba reset přehrávače?
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kopancek 8. 4. 2009 14:47

@G.I.G.N a vsetci, co to neviete pripojit.. problem so Zenom je v tom, ze to nie je klasicke Mass storage USB device, ale MTP zariadenie. Mal by fungovat softver z instalacneho CD, ak to tak nie je, mate problem. Pouzitim uzasnej wiki, zistime, ze:
Kód: Vybrat vše
On Microsoft Windows, MTP is supported in Microsoft Windows XP if Windows Media Player 10 or later versions are installed. Windows Vista has MTP built-in. Most MTP-compatible devices do not appear through drive letter assignment in Windows Explorer, instead they will appear as "devices" in Windows Explorer

To hovori asi tak o tom, ze kto ma Windows Media Player 10 a vyssi, ma vyhrane. Najprv skuste doinstalovat ten (da sa stiahnut) a az potom chodte na forum, ze mate pruser :D
Vsetko sa vsak da riesit. Kedze MTP je len hlupa kniznica, existuju aj volne ovladace, ktore sa daju do hlupeho windowsu nainstalovat. Tie sa daju stiahnut tu, (tusim to chce legalny win a IE), alebo tu.. Druha verzia je vsak starsia a neviem, ci bude fungovat. Jazykovo zdatnejsi si precitaju hore spomenutu wiki a budu mudrejsi o nove poznatky, znalost zakladnej odpovede na zivot, vesmir a vobec :-P
Ja osobne pouzivam Linux, takze vyssie spominany navod som povedal len tak zbrucha a nemusi zabrat. Ak sa vam chce experimentovat, Amarok podporuje MTP zariadenia, mozno by sa dal vyuzit jeho windows build (verzia 2.x.x), avsak tiez to vyzaduje mat vopred nainstalovane MTP. Vela prijemnych chvil so ZENom ;-)
A to je prakticky celá opera, fakticky.“
„Co? Buď umírání, nebo pití piva?“
„V základě ano,“ přikývla Stařenka a uvažovala, jestli nemá
dodat, že to je vlastně rozsah celého lidského bytí.
kopancek
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Balda_87 28. 4. 2009 13:56

:-\ Dneska jsem začal pozorovat že mám bordýlek na displayi, asi prach. Je vidět, že se šíří z místa slotu pro SD kartu. Škoda, celkěm mě to zklamalo.
Mylíte si že bych si to moh nechat vyčistit v rámci dvouleté zártuky? Já o tom celkem pochybuju, ale někdo mi řekl že bych jim to snad mohl zkusit vnutit..

Jinak tady je návod na otevření, jelikož ZEN nemá šroubky, kdyby se taky někdo rozhodl. Není to otázka chviličky, páč pokud se chcete dostat na display, musíte přehrávač rozebrat uplně celej.. :( Přemýšlím že to zkusim nějak pořešit sám a oblepim to vevnitř izolačkou, snad mi to pomůže. Ano, vím že tak přijdu o záruku. :nenapadne
Zvukomol, elektrožrout, čilautář a spontánní kreativec, jenž procit ve stadiu repetativ.

iPod classic 160GB (rockboxed).
└> Sennheiser IE8 + Denon AH C551
+ ZoomH4n - mrštný lapač kmitů

Canon 1100D + Canon EFS 17-85mm
Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Figut 28. 4. 2009 14:34

Hlavně je to riskantní. Co když se něco zlomí a spoje pak nebudou doléhat ...?
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků