HIGH-END Praha 2009 : Dojmy z výstavy

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Kocmeister 14. 3. 2009 18:12

Tak jsme se všichni vrátili z "háj - endu" plní nových zážitků a emocí. Vlastně jsme se nakonec sešli pouze 3, já, bíňák a bubák. Ale i tak jsme si to pěkně vychutnali. Výstava se konala jako každý rok v pražském hotelu Corinthia Towers (bývalý hotel Fórum). Sympatickém mrakodrapu z nějž je krásný výhled. Ale teď k věci. Všichni 3 co jsme se zde sešli nemáme velké zkušenosti s reprosoustavami a zesilovači kategorie co bylo možno vidět a slyšet na této výstavě takže toho bohužel asi příliš mnoho nepovíme. Ale co se sluchátek týče, tak i přes samozřejmě krátký poslech jsme si udělali obrázek a ten se pokusím teď za sebe zprostředkovat i dalším. Nelze to však brát příliš vážně. Jsou to skutečně jen dojmy.

Obrázek

Obrázek

Obrázek


Reprostoustav bylo na výstavě větší množství a popravdě mě většina z nich vůbec zvukově nenadchla. Důvody je myslím jasné každému návštěvníkovi této a podobných akcí: nevhodný poslechový prostor, vysoká hlasitost reprodukce a často ne úplně vhodně zvolená hudba. Zvlášť vysoká hlasitost ve spojení s malými pokoji asi dělala svoje. Byl často slyšet jen přebasovaný řev. Nebylo asi náhodou že mě nejvíc nadchly sestavy vystavované ve větších pokojích. Konkrétně ve 3. patře mě nadchly reprosoustavy Cabbasse a úplně nejvíce jedny elektrostatické reproduktory jejichž značka se mi úplně vykouřila z hlavy. Pěkně čistá reprodukce s překvapivě výraznými basy. Až jsem se divil odkud ty basy lezou. Že by opravdu z té směšné "síťky"? Tušim, že byly jediné repro s elektrostatickou konstrukcí na celé výstavě. Jak říkám do sféry repro se teprve dostávám, tak prosím omluvte mou neznalost.
V 11. patře se mi líbily reprosoustavy Mission a taky české Noble Audio Lucid.

Obrázek

Obrázek


Co se sluchátek týče tak jsem si skutečně přišel na své. Celou dobu jsem se těšil na to až si poslechnu "bájné" Sennheisery HD800. To se mi splnilo. V salónku společnosti Panter Praha bylo možno si vyzkoušet všechny lepší modely Sennů. Osmistovky mě doslova rozsekaly. Jejich nádherně dynamický a zároveň čistý zvuk se mi vryl do paměti. Je to bez "keců" podstatně lepší než HD600 jejichž jsem vlastníkem, případně HD650. To můžu říct s klidným svědomím i po tak krátkém poslechu. Následně jsem zkoušel i nové HD380, tedy nový uzavřený model. Popravdě vůbec to nebylo špatné na uzavřená sluchátka. Docela mě překvapila. Ale oproti otevřeným HD600 je to horší poslech o tom není pochyb. Zklamala mě HD25 -II. Nepřesný a jakýsi nevýrazný zvuk či jak to nazvat. Nutno zmínit, že všechna tato sluchátka byla napojena na Benchmark DAC1, tedy úplnou špičku mezi externími D/A převodníky. Tam byl pouštěna hudba z notebooku skrze foobar2000. Do HD800 mi pustili Led Zeppelin a Al Di Meolu.
Bína a Bubák, známí to "špuntaři" se hned sápali i po Sennheiseru IE8. Tedy in-ear novince z vyšší třídy. Narozdíl od nich (určitě se ještě zmíní) se mi jejich zvuk docela líbil, lepší než např. u HD380, ale horší než UE Triple Fi10. IE osmičky jsme zkusili na iRiver Lplayeru a Cowonu D2. Ještě bych vypíchnul opravdu příjemný příslup lidí z Panter Praha, kteří vyšli vstříc a např. zmíněné IE8 kvůlli nám vybalili nové z krabice.

Obrázek

Obrázek


Dál jsem navštívili salónek vyhrazený Beyerdynamicům. Taky jsem zkusil všechny zástupce známé trojky DT770, DT880 a DT990. DT770 nebyly vůbec špatný, ale pak jsem zkusil DT990 a to bylo jinde, lepší. Pěkný, detailní a hutný zvuk. Osmsetosmdesátky totéž, možná ještě lepší. Výrazné jak všude zmiňované výšky tak i basy. Docela bych si je doma nechal líbit. Nicméně oproti předtím zkoušeným Sennum HD800 o třídu níž, spíše srovnatelné s HD600.

Pak jsem zkoušeli pomyslný vrchol sluchátkového světa, Staxy. V místnosti bylo na stole naskládáno tuším 5 modelů vzestupně od nejhoršího/nejlevnějšího po nejlepší. Přesně ve stejném pořadí jsem to i zkoušel. SR202: docela zajímavý. Zaujaly mne detailní výšky. SR404: o něco lepší, už to začíná být skutečně zajímavý. Pak tuším Signature 707: to je bomba! Tomu nic nechybí. Středy a výšky nádherný a co víc, basy taky. Takže tomu co se povídá na fórech o nevýrazných basech elektrostatů ode dneška asi tolik věřit nebudu. Pak přišly Stax Omega: málem jsem padnul na kolena! Absolutní nirvána. Mohutné a hluboké basy, vokály v obrovském prostoru s fascinujícím detailem a vysoké tóny jakbysmet. Velmi rychle jsem zapoměl na Sennheisery HD800, Staxy 707 a Omegy byly zase dál. Ale první 2 modely, tam bych to tak jednoznačně neviděl.

Jako poslední sluchátka jsme s klukama zkusili Grada. Dost nepříjemné ale bylo, že neměli v daném salónku žádný zdroj ke kterému bychom sluchákta připojili. Takže z nouze zas Cowon a Lplayer což není ideální. Měli tam modely 325i a pak další 3 z toho 2 nejvyšší jejichž přesným označením si nejsem jist. Tuším RS1 a GS1000. No přišlo nám trapný dávat na mp3 přehrávač zmíněné vrcholné modely tak jsme je ani nezkoušeli. Zkusili jsme 325-ky. Pro mě osobně zklamání. Agresivní, převýškovaný zvuk. Malý prostor a nedomrlé basy. Ale neberte mě vážně, pravděpodobně je to použitím mp3 přehrávače, který byl hlasitostí vybuzen na maximum. S odpovídajícím zdrojem by to bylo jinde. Je to chyba vystavovatele, že tam žádnou možnost poslechu na svém zdroji neměl. Možná jsme byli jediní kdo je za celou dobu výstavy zkoušeli. Ale pohodlí taky nic moc, prostě to nejsou plnohotnotné circumaurály, spíš superaurály.

Osobně jsem pln dojmů. Zvlášť dvojka Sennheiser HD800 a Stax Omega mě opravdu ještě dlouho budou ležet v hlavě. Abych si udělal nějaký názor na lepší reprosoustavy, tak budu muset asi obejít nějaký hi-fi studia, protože tady na výstavě mě to z výše zmíněných důvodů moc nenadchnulo.

Po výstavě jsme s klukama zašli "na pár" do hospy. A trochu jsme rozebrali naše poslechový dojmy. Zároveň jsem zkusil Biňasovy Phonaky. Opravdu dost slušný sluchátka. Pěknej detail, výšky a tak nějak celkově lepší než např. UE Super Fi5.

Obrázek

Obrázek

Zprava: Bubaak a Bína
Naposledy upravil Kocmeister dne 15. 3. 2009 11:38, celkově upraveno 4
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod palinoch 14. 3. 2009 18:43

naozaj velmi pekneee.
palinoch
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bubaak 14. 3. 2009 19:07

Asi taky něco vrznu do mlýna ^^
Po neuvěřitelne deorganizaci, kdy spousta lidí naslibovala co mohla a stejně se nesešla (ti co se omluvili beru) jsme byli celkem radi že jsem se sešli v hojném počtu tří lidí :D Plán byl jednoduchý najít vhodnou hospodu a ožrat se jak prasata! Počkat, vlastně né teď se nešlo do hospody :kuk:
Sraz byl pod hotýlkem, kde jsme se i sešli přesně v čas a tak se šlo dovnitř. Vše bylo krásně označený, ale výtahem se nám moc nechtělo, tak jsme lezli pěšky do druhého patra, kde na mě bafnul nadherný klavír bílé barvy a cedulka "tady holomku nejsi na prochazce a tak mazej do výtahu" hmm fajn. Dveře se otevřeli a v nich stál pán Zahorenský (jeden z prvních vlastníku HD 800) se slovy "na HD 800 se těšte je to bomba" nás navnadil a nikdo z nás neslyšel na nic jiného než na HD 800... Kde jsou ! Prolítli jsme rychle třetí patro než jsme to zahledli:

Obrázek
Míníš tam stat dlouho???? Ja chci slyšet HD 800 !!!!

Nebudu nic nalhávat, doma nemám ani náhodou tak dobrou aparaturu na jakou byla připojena HD 800, ale i tak co předvedli bylo až nechutné! Takovou studenou sprchu co dostali Fi10 si snad ani nezasloužili, nikdy bych o Fi10 neřekl že jsou pod dekou, ale oproti HD 800 lehce jsou, nestíhaj na detailu, zesměšňují se prostorem a koupou si hrobeček hraním "všech pásem" Nechutný ! Sice jsem slyšel jen dvě písničky, ale bylo vymalováno během vteřiny...
Proto jsem byl rád že vybalil pro nás IE8. Nebudu na ně hazet špínu, jen doufám že se rozehrají (a pokud rozehraní nema vliv, tak je to propadák roku) pač na Fi10 ani z poloviny nemají a Phonaci je hravě a s úsměvem zadupou do země ... Vystavovatelé u Sennu byly neuvěřitelně obětavý a vstřícný, až nemohu věřit že tam dokažou stát takhle celý den. Smekám.

Obrázek

Dál bylo pár beden, nevím zda prostorem či něčím jiným ale "nic" mě nenadchlo. Všechno přehulený, nepřesný, samej odraz, dost toho šumělo víc jak MP3 v 128kb/s ..... prostě řikám ne! Teda ne, kecám :D něco mě tam nadchlo, byla to elektrostatické panely.

Obrázek

Ač přes špatný prostor, tak skutečně vynikly. Dost možná to bylo tím že jako jedny z mála neměly nastavenou hlasitost na pravém dorazu. Pak ještě spokojenost byla s Cabasse(m), jediné dynamické bedny co mě nadchly :-))

Obrázek
Co tu tak šumí? "Drž hubu!" Tady ale něco fakt šumí ""Taky se mi zdá"" "Držte hubu kurňa!"

Další patro jsem již nečekal nic moc. Nápis Stax ale mé znudění vyléčil! Počet lidi co je měla na hlavě byl minimální, nejspíš to dělal ten děsný design, ale tím líp pro nás. První beru nejlevnější model a v duchu si řikám jaký jelen tvrdí že to nemá basy? Pak jsem všechno přeskočil a vzal Stax Omega. Aaaaaaaa kur*a, co to dop*ele je?

Obrázek

HD 800 jsem chválil? Beru slova zpět! Tohle není možný a je to 100% navykové, něco tak užasnýho doporučuji všem! Nelze to popsat a žádné bedny se tomu nepřibližovaly ani na míle daleko. Víc říc nemohu, to chce slyšet.
Zbytek výstavy jsem již byl tak znechucen že DT 880 zněli tak všedně že jsem ani na ně neměl chuť a Grada působila jak velice špatný vtip, možná za to může Lplayer, ale ten nechutnej molitan si stejně mohli odpustit :oboze
A tak jsem šel svůj žal slejt pár Buďkama.

Obrázek
Nááázdááár štěně
Naposledy upravil bubaak dne 14. 3. 2009 22:10, celkově upraveno 1
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bína 14. 3. 2009 19:42

Tak teď já.
Já narozdíl od kluků nemám doma nic co by se mohlo přibližovat byť jen koušíček k jejich vybavení, takže na mě všechny sluchátka udělala ještě větší dojem, ale začněme popořadě.
Prvně jsme obíhali pár místností s repro, některé na mě dost zapůsobila nádherným zvukem(elektro staty, Casee), některá technologií(360° stupňové reproduktory, snad od Sony) a poté designem(některé by se doma fakt vyjímaly). Taky jsme zkoukly nějaké televize, Panasonic měl vlastní postavený kout, kde měli úplně úžasnou plazmu, fakt pokoukáníčko. :-)
A pak jsme se konečně dostali k Sennheiseru. Vyzkoušel jsem co jsem si vždycky přál, HD800 mě uchvátily, ovšem pro mě byl dost velký skok i HD 600. Pak přišly na řadu i věci jako hd-25(dobrá izolace, zvuk trochu horší, ale nějak sem nebyl schopnej si je pořádně usadit na hlavě), HD 380(zvuk slušnej, dobrá izolace a pohodlý, na ven v pohodě(hert-sk)) a pak i IE 8, ty ovšem byly zrovna vyndané z krabice, takže žádné zahoření a zvuk bez detailu, pod dekou, prostě nic moc. Ovšem dozvěděli jsme se, že IE 8 se u nás budou prý prodávat za cenu okolo 5550, čímž rozdrtí konkurenci. Lidé v Sennheiseru byli opravdu milí, stejně jako u většiny vystavovatelů.
Jediné co mi vadilo, bylo umístění sluchátek do stejné místnosti, kde bylo zapnuté domácí kino, přecijen by si zvláštní místnost zasloužily.
Beyerdinamicy se mi líbily skvělým komfortem a příjemným zvukem. Taky tam byla na vyzkoušení nějaká stanice, dělaná k domácímu kinu. Jednoduše měl člověk na televizy a sluchátkách připnutá tykadla :-)) a podle otáčení hlavy se upravovala prostorovost zvuku, prostě simulace repra.
Grado mě zklamalo hlavně tím, že prostě nebyli kde vyzkoušet. Sennheiser měl Benchmarky, Beyery taky obrovskou sestavu, jen Grado má na stole 4 zrovna rozbalený krabice, tak nezbývalo nic jiného, než nouzové přehrávače. Zvuk se mi moc nelíbil, takový dost ostrý a hlavně pohodlý bylo mizerné.

A nakonec Stax, to byla třída nejvyšší, zvuk nádherný, přesný a vzdušný, jen škoda se hrozně potících se uší a té ceny.

Po vyzkoušení všeho možného jsme už jen vyplnili soutěžní kupon, zanadávali nad chybějícíma sluchátkama od Denonu a zasmáli se nad výkladní skříní s výrobky od Kosu a pak šup do hospody.

Výstava byla skvělá, vystavující příbuzní a já teďka přemýšlím kde na to všechno sehnat peníze :-D
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bubaak 14. 3. 2009 19:53

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jo a jeden special pro Jersey II. :D
Obrázek
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jersey II. 14. 3. 2009 20:19

Pecka reportáž, pánové!!! Bohužel jsem se nemohl zúčastnit, takže alespoň takto zprostředkovaně.

A černej Vincek mi udělal radost. :wink:

//Linkuji na AVM.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eraser_svk 14. 3. 2009 20:34

Dík za report páni ! Veľmi príjemné čítanie :tleskani

Mám však jednu otázku - viem, že to bol posluch len "z rýchlika", ale ako sú na tom HD 380 oproti DT 770 z hľadiska izolácie, komfortu a zvuku ?
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bubaak 14. 3. 2009 20:56

Já nevím, dávám hlas Sennum, ale mezi nima byly Staxy a nic nedosáhlo na jejich zvuk a zbytek světa zněl obludně. DT 770 byla pohodlná, ale izolace mi nepřišla lepší než u Sennu.
Ale nevím, byla mezi nima moc velká pauza a hlavně Staxy
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bína 14. 3. 2009 21:14

Tak 770 hráli podle mě líp, ale měli měnší izolaci. Komfort jasně vyhráli 770(celkově beyerdynamici byly hrozně příjemný).
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kocmeister 14. 3. 2009 21:20

Souhlasim, Beyery byly asi nejpohodlnější sluchátka z výstavy. Všechny 3 modely. Ale zvuk je pro mě důležitější, doporučil bych vždy se poohlídnout po otevřenejch modelech.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hmpf 14. 3. 2009 23:14

Ty-vole tak jsem to dočetl. Tohle se vám vážně povedlo. Fotky bombastický, klobouk dolů pánové.
Co se týče IE8 tak nejeden člověk tvrdí že začínají hrát až po 300hodině rozehrání což zní teda šíleně ale jestli to je opravdu tak, tak je to síla.
škoda těch Grado, na mp3 opravdu nehrají to potvrzuju i já. Koukám že Audio Technica, AKG tam nebyla, to je škoda.
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 14. 3. 2009 23:36

Solidní reportáž.
Vystavované reprosoustavy je možné si prohlédnout, ale kvalitně si je poslechnout je asi nemožné. A co tam vystavoval Mission? Alespoň řadu 79? Nebo reproduktory od Číňanů, které mají jen jméno Mission?
Naposledy upravil oneill_sx1 dne 14. 3. 2009 23:51, celkově upraveno 1
oneill_sx1
Recenzent fóra
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bína 14. 3. 2009 23:38

Myslím, že ty reprosoustavy se daj poslechnout bez problémů, místnosti docela dobře izolujou, spíš je problém, že je mají zbytečně nahlas.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eraser_svk 15. 3. 2009 10:31

Vďaka za porovnanie. Bol som zvedavý, keďže o HD 380 Pro ani chýru hoci sú už dostupné, tak či to nebude nejaký prepadák... :-) Je mi jasné, že otvorené (napríklad HD 600) budú hrať lepšie, len keď človek potrebuje tú izoláciu... :kuk:
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kocmeister 15. 3. 2009 11:07

Oneil_sx1: Mission tam měl vystaveno povícero modelů. Chtít po mě číselné označení je problém :-[ Ale byly tam i ty tvoje nebo možná jejich nástupce (stejný design). Těžko to byly nějaký Číňani, když to hrálo líp než většina ostatního.

Dneska zjišťuju, že už jsem úplně zapoměl jak co včera hrálo. Už ani ten zvuk Staxů si nevybavuju. Poslouchám HD600 a jsem "hepy".
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků