Zkusenosti s O2 TV

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod RostaD 15. 4. 2009 19:20

2 paprucha
Myslim tim odblokovani scartoveho slotu na STB pro vystup do stolniho Panasonicu DVD-HDD /recorder DVD s HDD/ci jineho nahravaciho zarizeni,ktery je pri povoleni vystupu HDMi zablokovan.

2 KubbY
To je mi bohuzel jasne,proto ten dovetek v zavorce :(
-GA-EP45-UD3R + Intel C2D E6400 2,13@3,2GHz-4GB DDR II/PC800 A-Data Extreme-MSI NX8800GTS-T2D512E-OC-2x250GB SATA II-Audigy 2 Platinum-Chieftec Big Tower + Fortron Epsilon 80+ 600W-LCD Samsung SM275T-Logitech G11+MX Revolution
RostaD
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KubbY 16. 4. 2009 12:09

Je to jednoduché, HDMI je digitální převod rovnou z IPTV platformy, kdežto scart je ještě navíc DA převodníkem na analog signál. Jádro STB (na linuxu) neutáhne zároveň FullHD výstup na HDMI a ještě konverze na analog do scartu. Někdo bude namítat, že to dříve fungovalo, ano, ale HDMI nejelo v režimu HD, ale pouze PAL a to je o něčem jiném :-)
Ou tů - ken dů
KubbY
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kurcatovium 12. 6. 2009 12:26

KubbY píše:Vydrž ještě chvilku, O2 připravuje STB s integrovaným HDD ;-)

Je možné, že se tohle někdy splní?

Zvažujeme domů také O2 TV (úplně základní balíček, v podstatě jen náhrada současného analogu + pěkný bonus u nás nedostupné ČT4/24, Prima Cool a Nova Cinema). Od kyslíka máme pevnou linku + adsl (opět u nás de facto není jiná možnost), takže zmiňovaná a plně dostačující O2 TV Start by měla být zadarmo. Bohužel jsem právě na STB od O2 neslyšel žádnou chválu, spíše naopak. Proto jestli je v plánu nějaký nový model v dohledné době, bylo by fajn na něj počkat. K současné prehistorické TV máme občas využívaný DVD přehrávač. Problém je, že TV má jen 1xSCART - je možné to nějak skloubit se STB nebo je nutné telku vyhodit a koupit novou (nejspíš stejně brzy doslouží)?

Jen dodám, že k telefonní ústředně to máme cca 500m.
kurcatovium
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KubbY 12. 6. 2009 18:50

kurcatovium: Já si na ten STB nemůžu stěžovat, je sice trochu pomalejší, ale má luxusní výbavu a funkci O2 TV splňuje na 100%. Jestli máš ADSL, tak stačí STB koupit (2900,-) nebo pronajmout 150,- (měsíčně). K TV ho můžeš připojit scartem a DVD přehrávač zapojíš do STB (je průchozí), nebo standart koax. kabelem, STB má modulátor, takže pak signál naladíš na TV jako analogový program...Jinak v TV archivu je téměř to samé co v nabídce start, takže trochu supluje STB s HDD, případně PVRko. Vzdálenost máš dobrou, otázkou je, zda v té lokalitě máte IP DSLam :-)
Ou tů - ken dů
KubbY
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kurcatovium 13. 6. 2009 11:05

Na infolince O2 mi tvrdili, že dostupnost je u nás naprosto výborná. Internet (8Mbps) jede slušně opravdu udanou rychlostí, takže si v tomhle směru není na co stěžovat. Tvrdili však, že při používání TV se zpomalí internet (údajně o 3Mbps či o něco více). To je nutné počítat do datového přenosu již placeného ADSL i datový přenos TV, byť je "zadarmo"?

Já tedy bohužel na ten STB slyšel spíše špatné recenze. Ať už to byla pomalá odezva, špatná práce s přijímanými daty (nepřesvědčivý obraz / trhání) či nemožnost správného nastavení pro různé TV (rozlišení nebo co, přesně si to nepamatuji). Pokud by se tak měl někdy v rozumné době objevit nový model (navíc s pevným diskem), pak by nemuselo být marné počkat. Analogová TV zatím funguje, takže nějaký měsíc se vydržet dá... Ovšem kde zjistit jestli to není jen fáma?
O2 TV Archiv neberu jako náhradu. Díval jsem se na specifikace a je to takové nijaké. :-(

Ještě se zeptám na modem. Net přes ADSL máme už poměrně dlouho a původní modem (základní křáp Aethera :-D ) jsme museli vyměnit s přechodem na vyšší rychlost. Momentálně máme modem 4 portový s WiFi, ovšem nevím jestli může být použit právě s IPTV. Na infolince mi tvrdili, že pokud nemáme modem přímo od nich (tzn dalších 1000Kč), tak TV nepůjde. Konkrétní model, který máme doma je SMC Barricade: http://www.smc.com/index.cfm?event=view ... 6&pid=1555

Každopádně díky za rady.
kurcatovium
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 13. 6. 2009 12:29

kurcatovium částečná odpověď, či její náznak je zde.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JendaLinda 16. 6. 2009 21:12

Televize s jedním SCARTem není problém, set top box má dva SCARTy a ve vypnutém stavu se mezi nimi signál přenáší.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xnemp 21. 7. 2009 09:15

Neviete nahodou ako su na tom nove plazmy Viera s prepojenim s O2 TV set-top boxem cez HDMI? Planujem kupit TX-P42V10E a zaujimalo by ma, ci to uz vyriesili. Viem, ze s predchadzajucou generaciou bol problem a fungovalo to len cez SCART. Dakujem.
xnemp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xnemp 23. 7. 2009 10:40

Odpoved z ceskeho Panasonicu:

Vážený zákazníku,

na základě Vašeho dotazu:

Kompatibilita Panasonic Viera TX-P42V10E s O2 TV pres HDMI.

Vám zasíláme odpověď:

Dobrý den,

problém by měl být vyřešen a to tak, že O2 konečně přiznalo problém
procesorů používaných v některých svých STB a začalo tyto tunery nahrazovat
jinou verzí. V tuto chvíli by O2 nemělo nabízet tunery, které neodpovídají
HDMI specifikaci. Procesory zmiňovaných nefunkčních STB mají problém s
příjmem a současným odbavováním signálu ve vysokém rozlišení.

Děkujeme a přejeme Vám hezký zbytek dne.

Jan Fiala
Zákaznická podpora Panasonic



Ak to uz naozaj tak funguje, mozete to niekto prosim potvrdit? Dakujem.
xnemp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Neroslav 23. 7. 2009 11:43

Já mohu pouze potvvrdit,že u Panasonic viera TH-50PZ70E od řijna do dnešního dne přes výstup HDMI nejde a nejde.....
Neroslav
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KubbY 23. 7. 2009 17:30

je to logicke, nejde o vadu SW, ale FW. Takze to chce novejsi STBcko...zkusil bych jeho reklamaci. Technik priveze jine kousky a otestuje to ;-)
Ou tů - ken dů
KubbY
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Neroslav 23. 7. 2009 19:09

Akorát,že jsi před pul rokem tvrdil,že je závada na straně předraženýho panasonicu...... :-D
Neroslav
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KubbY 24. 7. 2009 21:56

proč jiná značka nemá problem a jen předražený panasonic, který musí mít něco jiného ano? Cca 30 značek 80% trhu? Z mého pohledu je to problém výrobce ;-)
Ou tů - ken dů
KubbY
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod milan53 3. 9. 2009 20:47

tak před pár dny jsem si pořídil také o2TV start.. sice je to jenom zakldni nabidka ale jake bylo moje překvapení na pozici 162 :-D :-D :-D Nova Sport a k tomu ještě HD :D byl jsem mile překvapenej. jinak bohužel bydlím od ustředny daleko jak kráva něco kolem 3,5 kiláku tak je možný u mě maximalně 6 mb.. za kterejch jsem jako upa rad pač i technici říkali že to neni skoro možny. u takové vzdálenosti nastavujou profil max. 3 mb. takže občas mi Nova Sport zakostičkuje, ale jinak jsem upa ráád. jsemprave premyslel jestli mi to stoji kdyz za par mesicu bude u nas upa celej digital a zbytečné snizovani rychlosti netu.. co jsem ale jeste postřehl tak tv si bere rychlost opravdu z toho na kolik je zesynchronizovana.. mel jsem původne profil na 5M a kdyz si tv bere ty 3M tak jsem cekal ze budu mit rychlost maximalne to 1M pac kdyz jsem meril rychlost netu tak to jelomaximalne 4,2 M... no tak jsem si objdenat balicek start, nemusel jsem si od nich ani kupovat ten setopbox za 2900, koupil jsem ho na netu za litr, zapojil novej modem a zvedli mi rychlost netu na 6M, heh samozrejme jsem musel hezky poprosit :D. no a ted to facha krasne. jako kvalita obraz perfektni. mnohem lepsi nez dvb, nebo satelit. navic beru jako nahrazku archiv ktery je po korune pri zavazku a fakt se mi to hodi. videoteka. heh take... myslim si nebo jsem si jisty ze prave v iptv je budoucnost.
libi se mi tady ta interaktivita ;-) uff :D
milan53
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 4. 9. 2009 21:58

milan53 mě by zajímalo to porovnání kvality obrazu mezi O2 TV a digitálním satelitním příjmem. Jak jsi porovnával, na jakém zařízení atp. ?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků